| נשלח ב-15/2/2008 03:18 |
|
| |
שרפ כמו עשני בודעות ודמות שלה אתה מנסה לגמד את התופעה,
ישיבות תיכוניות זה אומר שאין בעיה שלשלב את הכדורסל ביחד? או את מגמת הקולנוע? לא מספיק שהבחורים האלה מתמודדים ליד הגמ' עם לימודי החול שהם לומדים "כי חייב" ?? ודוקא בגילאים האלה חשוב עוד יותר זה גיל עדין וחשוב ביותר להתפתחות של האישיות של הבחור, יותר מזה אני שמעתי שהלימודים התורניים נלמדים כמקצוע לכל דבר, ואין שום ערך בלימוד תורה (בלי להכליל)
המסר שמקבל בחור צעיר זה שיותר חשוב התעודת בגרות שלו מהבגרות הרוחנית שלו
עזרא???? אני לא יודע ממש היום מה קורה אבל אני זוכר לפני כמה שנים שסיפרו לי שעזרא כתנועה בקושי שורדת, ושסניפים נסגרו או כמעט נסגרו (אני לא זוכר בדיוק)
יש מגמה בבני עקיבא להפריד?? אתה שומע את עצמך? אם יקום רב ויגיד שזה אסור! אסור ! אסור! זה יעזור לו???? או שהרבנים עוברים בין סניפים ומשכנעים אותם? איפה אתה חי? ממתי רבנים היו בשפל של מדרגה כמו היום ובמיוחד אצלכם (גם אצלנו לא הכל ורוד, אני לא מתחבא).
בנוגע לאינטרנט שמעתי לא פעם את הרבנים של הציבור שלכם אומרים אם נאסור לא יקשיבו לנו אז מה אפשר לעשות? מנסים למזער את הנזק, זה כח של רבנים? זה תפקיד של רבנים? ושוב אני לא מתחבא גם אצלנו יש חסרונות אבל אנחנו מתמודדים איתם לא "זורמים" דג מת שוחה עם הזרם!!!!!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2008 08:43 |
|
| |
ליט,
מי אמר שיש בעיה לשחק כדורסל, להסריט סרטים (לא לזאת בתכונה התורה במילים ושרט לנפש לא תתנו), השאלה היא מה התוכן בסרטים. כמובן שיש ללמד השקפה נכונה על גדלות האדם והתורה ועל השאיפה ללכת לישיבה גבוהה לאחר הישיבה התיכונית כמקובל בקהילות החרדים בארה"ב ואירופה, שמרביתם נוהגים כך.
עזרא אינה בשקיעה, ילדי מתחנכים שם. התנועה מגדירה את עצמה כתנועת נוער חרדית לאומית. שצמחה מהיהדות החרדית בגרמניה.
מגמה להפריד יש ב"ה גם במקומות אחרים ואתה רואה זאת מהשאלות (אם לא היתה מגמה לא היו שואלים).
תוקן על ידי שרפ ב- 15/02/2008 8:44:29
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2008 08:52 |
|
| |
ליט 2,
אינטרנט רימון הוקם על ידי רבנים חרדים לאומיים ולא על ידי רבנים חרדים שאינם לאומיים. אכן תפקיד של רבנים הוא לתת הוראות לפי רוח הזמן ולא נגד הקידמה (ראה הרש"ר הירש בגרמניה).
כאשר הכנסיה (הנוצרית שר"י ולא הגדולה), סברה שכדור הארץ עומד והכריחה את המדענים להודות בכך, האם כדור הארץ באמת נעמד. מלחמה על האתמול היא לא חוכמה גדולה.
|
| נשלח ב-15/2/2008 11:15 |
|
| |
טוב אם כבר ממשיכים ופשוט לא מתייחסים לשאלה גם אני אצטרף לדיון. פשוט יש פה קצת פרובקטיביות
ליטסיד, לגבי ישיבות עם כדורסל עם קולנוע וכו'- מה ? לחרדים אין ישיבות נושרים ? ישיבות אלו מקבלים את המיעוט ולא מצביעות על קו השקפתי.
"שמעתי כי מתייחסים לגמ' ככל מקצוע " שמעתי זה לא מספיק.
המסר שמתקבל בישיבות תיכוניות שהקודש חשוב יותר מהחול (שמת לב לפרובקטיביות?)
על עזרא שמעת לא נכון או שאינך זוכר בדיוק. הסניפים שנותרו מעורבים בבני עקיבא אלה הם הסניפים שבו רוב הציבור שגייס הסניף הוא בגבול הדתי-מסורתי ולא דת'ל שאם לא ילכו לבנ'ע ילכו לצופים או יסתובבו ברחוב ועדיף בשר נבלות שחוטות מבשר נבלות טרפות.
גם בזמן האמוראים לא יצאו באמירות גורפות מידיעה שלא יקשיבו להם- שלא לדבר על גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה. לכן, בדרכים חכמות יותר ממזערים נזקים. אל תתמם, עצם המצאות 'חדרי חרדים' באינטרנט זה סימן גדול שגם אצל חרדים הרבנים הם לא חותמי העסקה ואני לא רואה התמודדות גדולה- אני רואה שחדרי חרדים הוא מקום פתוח ללא דין וחשבון על עצם קיומו.
לגבי דג מת ודג חי, הציבור שעושה חשבונות נפש רבים יותר בינו לבין עצמו הוא הציבור הד'ל ולא החרדי.
עכשיו במקום לשמוע ולא לזכור בדיוק ולכתוב משפטי פרובוקציה צא וברר את המצב לאשורו ולא את מה שמוכרים לך - גם אני חשבתי כמוך פעם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2008 12:12 |
|
| |
ליט 3,
בקשר לציבור החרדי, היום הוא מראה של הציבור החילוני, לחם ושעשועים. דהיינו כבר אין ציבור שיש לו אחריות לעצמו, אלא הם מוטלים על הציבור להחזיק אותם שיהא להם מה לאכול ולהתעסק העיקר שלא ישתוללו.
תראה איזה צורה הציבור מקבל, הוא כיום נמנע מללמוד השכלה אלמנטירית שאינה סותרת ח"ו את התורה, נמנע מלעסוק בעבודות מכובדות בציבור הכללי (אלא אם שנור, עסקנות ועסקי אויר כלולים בעבודות מכובדות). אלו שמגדירים עצמם חרדים וכן עובדים, למדו במוסדות שהיום לפי הרבנים לא כדאי שישלחו את ילדיהם לשם. בנות לא לומדות לבגרות.
כל היום עסוקים בסוגיה איך להכביד ולכפות על הציבור בגזירות שכל עיקרם לעשות סייגים לתורה ועסוקים בלעשות כסף מזה. עסוקים בלהפעיל ארגוני חסד לאנשים בגים 40-50, במקום לדאוג להם להשכלה בגיל 14-15. כאשר מתלוננים מסבירים יפה, מה אתם רוצים, בזכות החרדים נשמר הרוב היהודי, בעברית פשוטה אנו משלמים כסף עבור מפעל ליצור יהודים.
חשיבה שקצת יוצאת מהקופסה, מלמדת שהאליטה החרדית חיה בסתירה עצמית, מחד הם למדו והשכילו אך הרבנים להם הם מצציתים כגדולי תורה יחנכו את בניהם שלא לנהוג כדרך ההורים.
|
| נשלח ב-15/2/2008 13:46 |
|
| |
החלטתי לכתוב הודעה מיוחדת על הציבור החרדי כדי שלא תאשימו אותי בהתעלמות. אני הראשון להודות שאצלנו יש חסרונות ואני גם לא בעד לטאטא מתחת לשטיח את הבעיות אני אומר בפה מלא שיש אצלנו בעיות כמו האינטרנט שחודר זה עדיין בשוליים אבל זה נמצא ואין מה לטייח יש נסיונות להתמודד וכנראה שחלק יעבוד וחלק לא כמו עם משבר הסלולרי שאפשר לראות שהרוב עברו אבל זה נכון שיש גם כאלה שלא נשמעו לרבנים, אני יכול להמשיך עוד הרבה ולפרט אבל אין כאן דיון רציני על בעיות ופתרונות אז נחסוך את זה. העיקרון זה שאני לא מתכחש לבעיות
יש התמודדות רצינית עם בעיה של נשירה, ואני חושב שהתמודדות בהצלחה גם אם לא מושלמת אני גם מסכים שאצלכם יש תהליך של חשבון נפש מאוד פתוח ולדעתי קצת מוחצן, אני לא בטוח שהמסקנות שעולות נכונות ואני חושב שבמקום לעשול חשבון נפש צריך לעשות חשיבה מחדש על כל הדרך (שבחלקה היא מפוארת) שעבר הציבור הדל"י ועל המחיר שמשלמים. אני חושב שהרבה מאוד קורבנות הוקרבו על מזבח הגשר עם הציבור החילוני, גשר שלא באמת קיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2008 13:57 |
|
| |
ליט,
חשבון הנפש שלך צריך להיות על כך שיש ציבור שלם שמנהיגיו מדרדרים אותו לעוני וניבול. אתה בודאי שמעת על דוח העוני שפורסם, מי אשם בדירדור מצבו של הציבור החרדי והפיכתו לחולי חרדה?
|
| נשלח ב-15/2/2008 16:50 |
|
| |
שרפ לפני שאתה קורא את דו"ח העוני תקרא מה מוגדר כקו העוני ואולי תופתע לגלות שגם אתה או הרבה מידידך (ואני לא מכיר) שעובדים במשרות מלאות או חלקיות עניים
אתה חושב שהרבנים אמורים להכתיב דרך חיים לפי קו שקבעו כמה כלכלנים ???? לדוגמא עד לא מזמן משפחה עם מפרנס אחד היתה דבר מקובל היום זה ממש לא אז אני אמור לחיות לפי מוסכמות משתנות? אם מחר תתעורר למדינה שעובדים בה בשבת אז תלך לעבוד בשבת כי קו העוני יגיד שאתה עני או פרזיט שלא עובד בשבת?
העוני האמיתי שהוא חדש יחסית בציבור החרדי נובע מקיצוץ הקיצבאות ילדים! ואל תתן שיעבדו עליך זה לא ענין כלכלי זה ענין פוליטי נגד חרדים וערבים.
ואני בכלל לא מדבר על הסתפקות במועט וכו' רוב האנשים החרדים האלה שמתחת לקו העוני אם תשאל אותם לא חסר להם כלום כי הקריטריון לחיים סבירים/נוחים שונה מהסגנון שלפיו נקבע קו העוני. בכלל קו העוני הוא בדיחה יש לך מושג כמה אנשים מרויחים כמה שקלים מעליו ???? זהו? הם כבר לא עניים כי יש להם עוד 30 שקל יותר? אתה נשמע כמו כל חילוני ממוצע שמושפע מתקשורת מגמתית ועוינת, זה לא היה שרפ(חד) 
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2008 20:06 |
|
| |
ליט,
אל תדאג לי. משפחתי משתכרת מידי חודש הרבה מעל שכר של ראש ממשלה או ח"כ . זיהתי בזמן את השקר בו חיי הציבור החרדי, חשבתי אולי אוכל לשנות וכד' ומסקנתי היתה שאין כל קשר בין האמונה בה', שמירת תומו"צ ולימוד תורה, לחיי העוני שמנהיגי הציבור החרדי דוחפים אותו לשם. לראיה, כל היקף ההתרמות, הבעיות של חיתון ילדים וכד'. עזבתי בזמן ובניתי את עולמי החרדי, עם גדולי תורה הנוהגים לפי ההלכה.
אינני מתעניין בדו"ח העוני בגדול, מכיוון שבציבור החרדי והערבי יש כלכלה שחורה בהיקפים מהותיים, כך שאני מניח שלפחות ממחצית המוגדרים בו עניים אינם כאלה.
לגבי קיצבאות ילדים, לצערי הם הפכו לכלי משחית בידי החרדים והערבים. יש גבול לתמיכה שניתן לספק לשכבות הנמוכות, כאשר הן אינן עושות מאמץ להשתחרר מהיותן בשכבות הנמוכות ולהיפך הם יולדים מעל הממוצע. במצב זה הקיצבאות הפכו לכסף משחית. הדרך היעילה היא להמירן בזיכוי ממס הכנסה לפי 1,000 ש"ח לחודש לילד. בהתאם מי שיש להם איך לפרנס את הילדים יוכלו להרשות לעצמם ללדת הרבה ומי שאין להם, כמו שהמדינה לא אמורה לספק להם מכונית פאר, היא לא אמורה לספק להם פרנסה לילדים (אולי עזרה עד שני ילדים).
|
|
| נשלח ב-16/2/2008 20:38 |
|
| |
באמת נקודה חשובה. מי אשם יותר - הקצבאות או אי היציאה למעגל העבודה? ואולי הא בהא תליא.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2008 21:50 |
|
| |
אני לא חושב שיש ספק בזה. אין הבור מתמלא מחוליתו. קצבאות אינם יכולות לבוא במקום עבודה עצמית, מכיוון שאף אחד לא יטרח לעבוד, אם הוא יכול להסתמך על קצבאות. יציאה לעבודה אין פרושה לחשוב בגין 30 על עבודה. כיום פרושה הכנה של 3-4 שניםהכוללים לימודי השכלה רלוונטיים.
אולם ח"ו אל תחשוב שבדברי כוונתי שלא ילמדו בישיבה רק לימודי קודש, אלא שיש לחשוב על שילוב מתאים, לדוגמה לסיים בגרות עד גיל 17, לאחר מכן ארבע שנים לימוד בישיב, כאשר 20% או 25% ישארו להמשך לימודים בישיבה והשאר ילכו לשרות מקוצר בצבא ואח"כ ילמדו במוסדות אקדמאים (עם שילוב של לימודי קודם כדוגמת מכון לב או בר-אילן). מי שישאר בישיבה הם יהיו העידית, אשר לאחר מספר נוסף של שנים יהיו רבנים, רמי"ם, דיינים או ישארו לגדול בתורה. התוצאה תהא שמצד אחד יהיו ציבור גדול משכיל ועשיר שחונך בדרך התורה ומצד שני היקף התמיכה בתלמדים יהא קטן יותר וייועד לטובים יותר שנבררו. גם הם לאחר מספר נוסף של שנים ברובם יעבדו במשרות תורניות, כך שהתמיכה האמיתית לתקופה ארוכה, תהא למספר מועט ביותר של ת"ח אמיתיים (אשר גם הם בסופו של יום יהיו ראשי ישיבה ורבנים וכד').
|
|
| נשלח ב-16/2/2008 22:35 |
|
| |
זה ויכוח עקר.
רק רציתי להגיS שהחבר שלך מעזרא כנראה בן 60 לפחות.
אני בוגרת עזרא והקמתי סניף אפילו והסניף היום גדול ב400חניכים תוך 5 שנים!
אם יש נשירה מעזרא זה בערים שיש אריאל ועז עוברים אליהם. יש מגמת התחזקות בציבור הדתל"א ואתם לא רואים את זה כי אתם פשוט לא מכירים.
ויכוח על דרך חיים ושחיתויות לא יועילו כי כל אחד יגן על דרכו..
אם הדרך שלכם מתאימה לכם ולא מפריע לכם השחיתויות וההכוונות הציבוריות אז.. אוקיי.=0
|
|
|
|
|