בית פורומים ספרים וסופרים

לספר חדש דרוש שם מוצלח המתחיל באות א'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/6/2008 09:50 לינק ישיר 

אגב נושא שמות ספרים כגורם לאטרקציה.
מספרים (י.ל. לוין) שפעם בא מחבר לר' אייזל חריף לבקש הסכמה לספרו: "חן טוב"
נענה לו ר' אייזל ואמר: נאמנים עלי דברי שלמה המלך שאמר: 'שכל טוב יתן חן', אבל מסופקני אם 'חן טוב' יתן שכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2008 14:48 לינק ישיר 

לומדמכלאדם, נדמה לי שאתה צריך לקרוא שוב מה שכתבתי (או להפך).

- בדקת אלו ספרים יש בס', תחת השם "ספר א"?
- יש רק שמונה ספרים תחת "ספר א...".

ומה ההוכחה מ'אבי בעזרי'? שלפי שמועה זו הוא היה צריך להיכתב כ"ספר אבי בעזרי" ולרדת 17,000 מקומות למטה...

וכיצד אני יודע שלא מדובר "אחר העדכון"? מפני שהגרסה האחרונה יצאה לשוק לפני כחמישה חודשים, ואילו השמועה הזאת מסתובבת כבר שנתיים בערך.

והאם יש משמעות לכך, כטענתך? הבה נבדוק. הרי רשימת 20 הספרים הראשונים ב'אוצר החכמה'; הבה ונשמע ממשתמשי התוכנה, כמה מן הספרים הללו הם פתחו אי פעם, ומתוך אלה שהם פתחו, כמה עשו זאת מפני שהשם הופיע לפניהם ברשימה הראשונה:

- אב בחכמה
- אבודרהם (דפו"ר)
- אבודרהם
- אבות דרבי נתן (מוהדר)
- אבות דרבי נתן
- אבות דרבי נתן (נוסח אחר)
- אבות דרבי נתן (עם לקח טוב)
- אבות דרבי נתן (פירוש בן הגר"א)
- אבות דר"ן
- אבות הראש
- אבות ובנים בכתבי הקודש
- אבות עולם
- אבות עטרה לבנים
- אבות על בנים (על פרקי אבות)
- אבות על בנים (כנ"ל)
- אבות על בנים
- אבי בעזרי
- אבי הנחל
- אבי הנחל
- אבי הנחל

הרשה לי לנחש מראש את תשובות המשתמשים. אז היכן החשיבות הגדולה שהוקנתה כביכול לספרים אלה עקב מיקומם ברשימה, עד כדי שמחברי ספרים יבחרו כביכול את שם ספריהם כדי להידחף עוד למעלה ברשימה... נו, באמת.
הספר היחיד שאכן יש חשיבות למיקומו ברשימה, הוא הספר הראשון - שצילום דף השער שלו מופיע בכל הפעלה של התוכנה. כל השאר? שמות חסרי משמעות ברובם עבור הקורא. ושוב אני מזכיר שדווקא משום מספר הספרים הגדול, דומה שכמעט לא נעשה בתוכנה זו שימוש באמצעות דפדוף מקרי ברשימה הכללית, אלא באמצעות חיפוש טקסט או ניווט לספר ידוע, או בחירת נושא וכיו"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 14:26 לינק ישיר 

תכלת
צר לי לאכזבך אבל ספרות צודק.
באוצר החכמה 6 יש ספר שנקרא "קונטרס אאביך ביום מבך" שנכתב ע"י חכ"א שרצה כנראה להשיג את המקום הראשון ברשימה ולא עלתה בידו. אמנם איני בטוח אם זה קרה ע"פ 'החלטת הנהלה' או סתם בגלל שהשליימזל כתב בעמוד השער 'קונטרס'.

לומד מכל
הנושא הוא לא כ"כ האות א' כמו הספר הראשון, שהשער שלו נפתח אוטומטית בפתיחת התוכנה. (כיום- אב בחכמה)

סגי_נהור
שים לב שאאביך מוצלח מאאלפך. ויש עמי עוד כמה שאני נוצרם, למקרה שאחליט להשתעשע בזה ולבדוק האם אכן ישנן באוצה"ח החלטות הנהלה(:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 21:10 לינק ישיר 

אין לפני את אוצר החכמה - באיזה שנה יצא הקונטרס הנ"ל?

ומ"מ, שתי הערות:
1. רחוקה הדרך עד כדי הפיכת הדבר ל'תופעה'.
2. גם לשיטה זו, הדבר מצטמצם ל'מאבק' על המקום מס' 1 ברשימה - וכפי שאמרתי, זה הדבר היחיד שאכן יש לו משמעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 12:10 לינק ישיר 

תכלת דומה, יש"כ.

הוצאתי לי את המילים מהמקלדת..

מאמר חכם יווני : לא אבקש כבוד, אולם לא אשנאנו. לא בקלון אחפוץ, אך לא אגור ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 13:53 לינק ישיר 

תכלת
גם לפני אין, ואכתוב מהזיכרון.  הקונטרס נכתב בתשס"ז (אולי תשס"ו?). למיטב ידיעתי הוא לא יצא מעולם במובן הפשוט של המילה ("פרינט") ופירסומו היחיד הוא שם.
שתי הערותיך כבר נכללו בהודעתי.
רק בפרט אחד אני חוזר בי - המילה כנראה שכתבתי שם. נכתב מידיעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 16:11 לינק ישיר 

מרחביה. אם איזה ברנש החליט להוציא ספר ורק כדי שיתפרסם באוצר החכמה, ואפילו לא הוציא אותו לאור. וגם זה לא הלך לו כי הוא כתב "קונטרס". זה אומר שמדובר כבר ב"תופעה"...?  

הידיעה הזאת נראית   גימיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 20:17 לינק ישיר 

וגם 'אוצר החכמה' (או שאר מפריחי השמועות) צריכים להיות בבחינת בוחני לבבות, כדי לקבוע בביטחון שלא נכתב הקונטרס הנ"ל (שכולו עוסק בפיוט הנ"ל של הקליר, ולפיכך הגיוני לקרוא לו בשם זה) אלא מתאוותו של המחבר החפץ ששמו יופיע קבל כל משתמשי אוצה"ח... [אמנם, הנני רואה שאתה כותב שהנך יודע זאת מידיעה].
אגב, מה זאת אומרת פרסומו היחיד הוא שם? אז למה הם מפרסמים אותו? אם תשלח להם קובץ PDF עם כמה עשרות עמודים מתורתך, נזכה לראות זאת באוצה"ח 7? ושמא לא הוכנס קונטרס זה אלא כדי לבסס את האגדה המדוברת כאן? ועוד כיד הקנוניות הטובה עלינו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 21:03 לינק ישיר 

כמובן שכן. מה הזעזוע? הרי האינטרס הוא פיננסי, וכל מה שיעזור להגיע ל30000 ול40000 ספרים ראוי ויוכנס.
למיטב זכרוני, הקונטרס הנ"ל אינו עוסק כולו בפיוט הנ"ל. רק חלקו הראשון. חלקו השני הינו אוסף הגיגים בנושאים שונים של הרהמ"ח (שאינו קשור כלל למערכת אוצה"ח, ואדרבה התכתש עימם על כך).

תוקן על ידי מרחביה ב- 26/06/2008 21:04:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 21:39 לינק ישיר 

הייתי מציע לאוצר החכמה לסדר את שמות הספרים לפי סדר כרונולוגי [עכ"פ כברירת מחדל], ולו בגלל שנמאס לי לראות את שערו של "אב בחכמה" לנגד עיני.
בפרוייקט השו"ת יש אפשרות כזאת בספרי השו"ת. וכך הרשימה נראית הגיונית יותר מאשר בסדר האלפביתי.

אלא חוששני כי אז, הספר הראשון יהיה... רזיאל המלאך.

[ואחריו, כמובן: ספר יצירה, ספרא דצניעותא, וספר הישר]

תוקן על ידי צלצח ב- 26/06/2008 21:45:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 22:54 לינק ישיר 

למי שמעוניין, הייתי מציע לחבר ספר: אב אוהב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2008 01:49 לינק ישיר 

הלבן
כבר הקדימך סגי_נהור עם "אאלפך בינה", ואותו "אאביך"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2008 15:00 לינק ישיר 

הוראת הנהלה. מידיעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2008 20:51 לינק ישיר 

ובכן אני וחברי הגינו שם שאין קודם לו בידקו זאת וקחו את השם כמוסר השכל:
"אאבד את עולמי"

יק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2008 21:20 לינק ישיר 

אאבד אותי ואת עולמי....

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > לספר חדש דרוש שם מוצלח המתחיל באות א'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.