בית פורומים שידוכי חרדים

בחורה ליטאית עם בחור חסידי.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/2/2008 21:24 לינק ישיר 

שרי, אם כל הכבוד לחסידים, שאין לי שום דבר נגדם חוץ מזה שהם חסידים, לי זה לא מתאים, ואני חושבת שאין בחורה ליטאית שרוצה בחור חסיד, בעוד שאני בטוחה שיש הרבה בחורות חסידיות שרוצות בחור ליטאי. באופן כללי, אם הייתי צריכה להתחתן כחסידית, אני חושבת שהייתי נשארת רווקה לעד, בעוד שעכשיו עוד מפעמת בי התקוה שיום אחד אני אתחתן.

עשני, בקשר לפגישה, זה התחיל בשקט מביך , לאחר חמש דקות של שקט ואחרי שראיתי שהוא יושב ומסתכל לריצפה כל הזמן כדי שחס וחלילה לא יראה פרצוף של אישה, אמרתי לעצמי בלב:"שלוש ארבע ו...." והתחלתי לברבר כזאת ברברת מטורפת.... שכבר שנים לא דברתי כל כך הרבה במשך שעתיים. ספרתי את כל הספורים שאני מכירה, ונראה לי שאחכ נגמר לי מה להגיד אז התחלתי לספר אותם שוב, מידי חמש דקות הפסקתי לשלושים שניות לדבר כדי לתת לו את האופציה להגיד " טוב, אז שנסיים" כמובן שזה לא עזר. אז כעבור שעתיים אמרתי "וואוו איך מאוחר, איך שהזמן עובר מהר כשנהנים..." ופשוט התחלתי להתרומם מהכיסא באלגנטיות.

הדבר ההזוי ביותר שהיה אח"כ הוא שהבחור פשוט רצה להמשיך... לא להאמין!!!!

אגב, בשניה שגיליתי שהוא לא מסתכל עלי אלא על הריצפה עלה בדעתי בשקט בשקט ולאט לאט לברוח בכל מיקרה לא נראה שהוא ישים לב....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2008 21:47 לינק ישיר 

חחחחחחח תאור קורע...אבל איזה פחדדד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2008 11:11 לינק ישיר 

מה פחד אני לא מבינה?

פשוט לא מתאים לה ,עושים שיחה קצרה,ויפה שהוא שמר על העניים
יש כאלו שבלי בושה ,רק מסתכלים,בלי הפסקה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/2/2008 11:44 לינק ישיר 

סטיגמלה-  מה ממש ככה? ואוו זה ממש מביך...
תקישיבי לי טוב חמודונת- בנים תמיד ירצו להמשיך ולא משנה כמה נוראית תהיה הפגישה...
וסיטגמהלה אני לא ליטאית ולא חסידית ולא חרדית אבל אני מכירה אנשים משני הסוגים ואני דווקא יותר אוהבת את החסידים. אבל נו- על טעם וריח אין מה להתווכח. =)
בעיתו ובזמנו אצל כולנו=)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/2/2008 15:39 לינק ישיר 
לפותחת האשכול

מה ההבדל בן ללכת להתיעץ עם הרב קניבסקי והרב  שטיינמן לבן ללכת לשאול את הרבה שלך ??????

על בחור חסידי לא תתצרכי לתת סידור השלם . [רק על בני תיירה ליטאים ].

מה מפריע לך אצל הבחור החיצוניות שלו ???...

ההשקפות שלו ???.אורח חייו ??.....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2008 20:45 לינק ישיר 

לזו שכתבה את ההודעה לפותחת האשכול
דבר ראשון זה נורא רישמי לכתוב "לפותחת האשכול" להדגיש ולהוסיף קו תחתי. זה היה נראה כאילו יש לך משהו נורא חשוב\מעניין\קריטי\מיוחד להגיד, ולא היתה להודעה אף אחת מההגדרות הנל.

ולענינינו, יש הבדל נורא מהותי בין חסידים לליטאים, וחלק מהדברים הנורא מהותיים זה המראה ההשקפות ואורח החיים.... לא קשה להבין את זה....
ואגב, לא מתחתנים עם משהו רק בגלל שלא צריך לתת לו סידור מלא,במיוחד לאור העובדה שרוב הבחורים היום לא דורשים סידור מלא (להוציא כמה שחצנים חברונרים)

באופן כללי אני חושבת שלזוג צעיר, כדי שהבחור ישב וילמד צריך לסדר דירה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2008 00:53 לינק ישיר 

חברונער'ס הם לא שחצנים,
הם פשוט עם IQ, להבדיל מבחורים מהרבה בחורים בישיבות אחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2008 07:42 לינק ישיר 

ליטאי,
תסביר אולי מה הקשר בין שתי המשפטים שכתבת, אז אולי אני אבין. כמובן בלי להתיחס לסוגית הIQ שלפי דעתי אינה נכונה בכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2008 08:58 לינק ישיר 

אולי אני לא מכיר מספיק טוב,

אבל לי נראה שמחוץ למגזר יוצרים רק החריגים והבעיתיים. האיכותיים מתחתנים בתוך העדה/קהילה/זרם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2008 11:17 לינק ישיר 

אבוד,
מסכימה איתך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2008 12:08 לינק ישיר 

IQ ? באיזה מסכת / מדרש זה נמצא ? מצטער, לא מכיר את הסוגיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2008 12:19 לינק ישיר 

שרית,
מאיפה הבאת את התובנה הזאת ?!
איזה שיקולים.... ?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2008 18:53 לינק ישיר 

סטיגמלה אם את חושבת שזה נכון להרוג הורים בשביל לימוד תורה- שפיקוח נפש מבטל תורה-
אז מה שאמרת נכון.
אם זה נראה לך קצת חמור שאנשים מעדיפים שאנשים קצת יקבלו התקפי לב פה ושם בשביל עוד כמה שעות לימוד תורה ביום אז כנראה שיש בעייה רצינית בעניין הזה.
בדיוק אתמול רב אחד אמר לנו - אם יש 20 ד"ק (או מס אחר של דק כמובן) שמקדישים ללימוד תורה- מחכים להם כל היום והם דקות מיוחדות ללימוד תורה בלבד- הדקות האלו משתוות ליום מלא של לימוד תורה!!
 (כמובן שאני לא מתכוונת שאנשים יתחכמו- יקדישו דקה ויחשבו שזה נחשב להם יום של לימוד. אתם מבינים את הכוונה.ה' יודע מחשבות כל אדם..)
צריך להבין שלעבוד זה חלק מהחיים. העולם לא יכול להיות תקין לעולם בלי עובדים. תחשבי סטיגמלה- את הרי מאמינה בדרכך נכון? אז את היית שמחה אם כולם היו ליטאים חברונרים שרוצים סידור מלא נכון? עכשיו תגידי לי את- אם כל עמ"י היו כאלה- אם היית רוצה רופא- למי היית הולכת? מי היה הנגר שהיה בונה לך ארונות? שרברב? מוכר בחנות? קוצר חיטה? וכן האלה.. את היית יכולה לחיות אם מישהוא לא היה עושה את הפעולות האלה? אפילו אוכל ובגדים לא היה לך כי  אף 1 לא היה עובד! יותצא שהיית צריכה לעבוד בעצמך בגינה שלך רק בשביל אוכל וכמובן על תוצרים אחרים לא היית יכולה לחלום ואנשים היו מתים מצינון קל וכ"ו.) ועכשיו עוד דבר- איך אנשים שלא עובדים- ויולדים בממוצע 7 ילדים- איך הן יכולו לקנות 7 דירות? מאיזה כסף? הרי אין הכנסה. מה שמקבלים מהמדינה ילך רק על חשמל ומיים וארנונה- במקרה הטוב.) וכתוב בתורה שאדם חייב ללמד את בנו אומנות- ומי שלא מלמד את בנו- כאילו לימדו לסטות!! למה הפסוק הזה לא נחשב פתאום להכון? כאילו מה חכמים טעו?!
וגם- על 3 דברים העולם עומד- התורה- עבודה- וגמילות חסדים.
על סמך מה אנשים החליטו שאת התורה יש להוציא מהמשולש הזה. מה חכמינו טעו שוב?! הרי אסור לצאת נגד דברי חכמים בשום אופן!! 
 את יכולה להסביר לי את הרציונל?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2008 19:38 לינק ישיר 

עשני,
אין לך שמץ באמונה ובטחון...
ובאמת מובן מה שכתבת שאת מעדיפה חסידים. הם פיתחו תאוריה שעבודת ה' זה לאכול אוכל לפני התפילה ועל ידי כך לטהר את הניצוצות מגופם או משהו כזה.. במקום לבטוח בה' שגם אחרי שחרית יישאר להם אוכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2008 19:40 לינק ישיר 

אממ.. לימדו אותי עבודה="איזו היא עבודה שבלב זוהי תפילה"
את צודקת בקשר לשאר :)...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בחורה ליטאית עם בחור חסידי.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.