בית פורומים שידוכי חרדים

בחורה ליטאית עם בחור חסידי.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/2/2008 19:49 לינק ישיר 

מישהי- 70 פנים לתורה. אני מתייחסת לפשט.
תודה על התמיכה.=)
אני באמת מחכה להסבר..
ליטאי- מי שאין לו תשובות מנגח- תענה לעניין. יש לך תשובה או לא?
ואין לך שום אפשרות לדעת את כמות העוצמה והבטחון שיש בי.
כל דבר שאדם יעשה אתה יכול להגיד- אין בטחון. אז אם אני קמה בבוקר ומתכננת ללכת ללימודים- תגיד לי- אין לך בטחון שהמשיח יבוא היום. אחרת היית עולה לירושלים.
נו. תהיה כבר רציני בבקשה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2008 20:18 לינק ישיר 

עשני,
אני לא מבינה למה זה כל כך מפריע לך. אם את כל כך מלאת אמונה ובטחון כמו שאת כותבת, אז מי כמוך יודעת שלא משנה מה ההורים יתנו, ומה יהיה לזוג, וכן דירה או לא דירה, ומי מה כמה... הרי הכל משמיים, וארבעים יום לפני יצירת הוולד יוצאת בת קול...

וחוץ מזה לא שמעת על זה שהכל נמצא בתורה הקדושה??? אז אם את שואלת לאיזה רופא הייתי הולכת, אז הייתי הולכת לאותו אברך שיושב ולומד ומקדיש את חייו לתורה, ואם את שואלת לאיזה נגר הייתי הולכת אז לאותו אחד, וגם אם הייתי מחפשת סנדלר ואופה וחייט ופסיכולוג....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 00:51 לינק ישיר 

חחח סטיגמלה!!!! אני מסכימה שבתורה יש המון דברים ושמי שבקיא בה ראוי לקבל תואר ב"מדעי העולם" אבל בתורה אין דיני רפואה, לימוד מלאכת סנדלרות או לימוד פאנות. איזה מצחיקולה את!!! זה לא עולם תקין תהיי רציונלית לרגע- מה נראה לך שכל תלמיד חכם הוא פסיכולוג חייט נגר סנדלר ורופא?!
בטח שאני מאמינה שה' מכוון הכל אבל אני מאמינה שה' הוריד אותנו לעולם עם אפשרות בחירה, כל דבר שאני אשה זה לא כי ה' רצה אלא כי אני בחרתי כך. אם אני אלך לדיסקוטק ויעשה עבירות אני יוכל להגיד "זה הכל מהשם? הוא רצה!" כמובן שלא! אני רציתי ואני החלטתי ללכת לשם!
וסטיגמהלה- השם לא מנהל את העולם שלנו בצורה ניסית. את לא רואה כמה אנשים "בוטחים" יש שחיים על לחם ומים ו5 משכנתאות בשביל הילדים? את לא מבינה שמה שהאדם עושה זה מה שיקבע לו? כמובן שיש דברים שמכוונים מלמעלה אך את לא יכולה לפתור אותך מכל אחריות! אחרת ה' לא היה שם אותך בעולם.. מה פה הנסיון.. את מבינה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/2/2008 21:29 לינק ישיר 

בדיוק!! סטיגמלה.. צר לי אבל האמונה המוסלמית אומרת הכל משמים-הכל נס.. לכן הם רוצחים ואומרים"אם ה ירצה אני אתפוצץ.. אם לא אז לא.." את מבינה את העיוות???
יש לך בחירה!! ויש לך בחירה מה לדרוש ואיך להתנהג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 21:36 לינק ישיר 

מישהי..
תתחדשי על האמונה המוסלמית שהמצאת בזה הרגע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 22:44 לינק ישיר 

חחחחחחח למה למדת את זה??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2008 07:35 לינק ישיר 

תתפלאי לשמוע, אבל למדתי קורס בתרבות האיסלאם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2008 12:40 לינק ישיר 

תרבות- לא שווה- אמונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2008 18:58 לינק ישיר 

אולי תבררי אצל המרצה מה קורה כלבחורה סונית מציעים בחור ממשפחה סונית ומתברר שהוא שיעי. כך יהא לך גם פתרון לשאלתך בתחילת הפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2008 12:34 לינק ישיר 

שנון שנון....
עוד שנינות כזאת ואני בורחת מהפורום....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2008 20:14 לינק ישיר 

למה יש את הפילוג הזה בעם ישראל? למה בחורה ליטאית אינה יכולה בשום אופן לצאת עם בחור חסיד? למה יש כזו אפליה בין ספרדים לאשכנזים? ועל זה יש לי אפילו סיפור לספר לכם:
אמי היא אשכנזיה, בלונדינית לבנה עם עיניים כחולות, ואבי ('לא עלינו') ספרדי. כשניכנסתי לתיכון הלכתי לראיון בתיכון מסויים שבו הייתי אמורה לבוא עם שני ההורים. כשראו את 'הבדל הצבעים' שאלה המנהלת את אמי (בנוכחות אבי): "אני רואה שהתחתנת עם ספרדי" ואמי ענתה "כן" המנהלת: "והכל בסדר..." מובן מאליו שלא הלכתי לאותו תיכון... 

אני חושבת שלא צריך להיות כזה פילוג בעם, צריך לכבד כל אחד בדרכו שלו ומותר לכל אחד לבחור את הדרך שלו בחיים. גם אם הוא חסיד שמעדיף להיות ליטאי וגם אם הוא ליטאי שמעדיף להיות חסיד. העיקר שמטרתו תהיה באמת הליכה בדרך ה'. ובכלל כולם יהודים. חתונה של חסידית וליטאי לא נחשבת התבוללות...

אני אישית לא משייכת את עצמי לאף מגזר. אני לא חסידית, לא ליטאית, לא דתית לאומית, לא דתית תורנית וכו', אני שואפת לעבוד את ה' בדרך הטובה ביותר שאני יכולה.
 ולהפתעתכם, אני אפילו מאורסת לבחור עם השקפת עולם כמו שלי. (הוא חוזר בתשובה ואני דתיה מהבית)

אז גם אם אתם בפגישה שלא ניראה לכם שיצא ממנה משהו, תהיו נחמדים, מקסימום תכירו עוד בן- אדם... ושיהיה לכולם בהצלחה בהכל! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2008 20:49 לינק ישיר 

ראש_פתוח00 כתב:

אז גם אם אתם בפגישה שלא ניראה לכם שיצא ממנה משהו, תהיו נחמדים, מקסימום תכירו עוד בן- אדם... ושיהיה לכולם בהצלחה בהכל! 

את בפורום הלא נכון. לא מעוניינים להכיר את בן אדם מהמין השני (וטוב שכך), נפגשים למטרה מוגדרת. המקסימום שניתן לאמר הוא עברנו עוד אחד בדרך למי שלגביו נאמר בת פלוני לפלוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2008 20:57 לינק ישיר 

שרפ- תכירו התכוונתי ל-תפגשו למספר דקות, ותכירו דעות חדשות. לא להשאר בקשר או משהו כזה.  אני בטוחה שזה עדיף מאשר לפגוע במשהו ולקום וללכת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2012 15:13 לינק ישיר 

הקפצה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2012 20:57 לינק ישיר 

נראה לי שאפשר לעשות מזה חוויה אנתרפולוגית ראויה לשמה....

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בחורה ליטאית עם בחור חסידי.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.