בית פורומים בחדרי חרדים

מי התיר לגנוב כסף?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/2/2008 13:03 לינק ישיר 

האם אתה יודע מה הם חשבונות שמיים ???????

מדוע היתה רעידת האדמה ?????????...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2008 13:05 לינק ישיר 

לא מבין את הרבנים. הרי ה-50,000 $ מיועדים לחתונת היתום שאמור להתחתן בעוד כך וכך שנים. אם כך, שיגבו לפי שער יציג ויפקידו את הכסף בדולרים וכך ישאר ליתום הערך הדולרי. או לחילופין שיחליטו שנותנים לכל יתום ערך שקלי צמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2008 13:11 לינק ישיר 

יש לך אמונה בשכר ועונש?
יש לך אמונה שקב"ה צופה ורואה הכל?
יש לך אמונה שגדולי וצדיקי הדור גופם דעתם ומעשיהם הם גוף התורה ממש?
האינך יודעת שכל מילה ומעשה של יהודי הכל נרשם ומקוטלג ומסוגלת להרוס ולבנות מאות ואלפי עומות עליונים?

מדוע המילה "ברכו את ד' המבורך" יכולה לגרום למאות אלפי עולמות ומלאכים עליונים להזדעזע ולברך וכנוי שם נורא לגופי התורה וצדיקי הדור עליהם נאמר "צדיק גוזר והקב"ה מקיים" - יכול לעבור סתם כל ולהישאר ללא תגובה  - זו או אחרת?

האם מישהו חינך אותך שלקב"ה יש רק פנים של סבא זקן וחביב וסלחן - ולא לימד אותך שהמילה היחידה בתורה המופיעה בין שתי שמות ה' היא "נקמות"?????  (ק-ל נקמות ד')

אינני יודע חשבונות שמים.
את יכולה לערוב לי שזה לא בגלל זה????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2008 13:22 לינק ישיר 

יושב,
האמונה השלישית מה מקורה ?

אמר רבי אלעזר:
כל פרנס שמנהיג את הצבור בנחת - זוכה ומנהיגם לעולם הבא,
שנאמר כי מרחמם ינהגם ועל מבועי מים ינהלם.

ואמר רבי אלעזר:
גדולה דעה, שניתנה בין שתי אותיות,
שנאמר כי אל דעות ה'.

ואמר רבי אלעזר:
גדול מקדש שניתן בין שתי אותיות
שנאמר: פעלת ה' מקדש ה' כוננו ידיך.

מתקיף לה רב אדא קרחינאה:
אלא מעתה גדולה נקמה שניתנה בין שתי אותיות, דכתיב אל נקמות ה' אל נקמות הופיע! -
אמר ליה: למילתיה, הכי נמי, כדעולא. דאמר עולא: שתי הופעיות הללו למה? אחת למדת טובה, ואחת למדת פורענות.

תלמוד בבלי מסכת סנהדרין דף צב עמוד א

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2008 13:22 לינק ישיר 

אני לא ערב לכלום כי הכל זה מכלול של שיקולים וחשבונות.

אני יכול לערוב לך שאסור לנו למצוא למה האחר לא היה בסדר ושחובת חובותינו, כמו שהביא 'ירא שמים' לעיל, לעשות חשבון אישי נוקב ומעמיק מה אנחנו לא מספיק בסדר ומה ניתן לשפר.

וכי אתה יודע מי 'הגולם'? אתה יודע מהם זכויותיו וחובותיו? אתה רואה עצמך מצדיקי הדור?
הנקודה (הליטאית קצת) למצוא את האשם המדוייק ולדעת חשבונות שמים אינה מענייננו.

עלינו לעמול קשות כל אחד כלפי עצמו, או ציבור שלם (ברב עם הדרת מלך) בשיעורים ובתקנות.

אך לא המצאות והעלבות אישיות חסרות בסיס ושחר. על כל אחד להשתפר ולהשתפר, כי אין צדיק אשר יעשה טוב ולא יחטא... אין...

אבל אין זה תפקידנו לחלק ולסייע בידי מי שאמר והיה העולם. הוא מסתדר טוב טוב בלי עצותינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2008 13:23 לינק ישיר 

לידעתך יש לי  הרבה אמונת חכמים .

בדורנו יש הרבה הסתרת פנים

ואני מאמינה שיש מנהיג לבירה .

ואין אדם נוקף אצבעו מלמטה עד מכריזין על זה מלמעלה .

ואני מקוה שאתה יודע שכל מילה  שאדם מוציא מפיו .מסוגלת לברוא מלאכים .

[גם מה שכותבים בפורום זה וגם השמצות נגד השני ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2008 13:27 לינק ישיר 

דבר נוסף, הרי ברור שלא הרבנים הם שיזמו את עדכון השער, הדרישה היא של עסקן זה או אחר שיתכן ויש לו אינטרס מסוים בענין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2008 13:33 לינק ישיר 

אתן לך הסבר קצר.

איש אחד שמגיע ממשפחה שבה הורגלו שאם בא להם כסף או כל חפץ אחר הם הורגים את הראשון שנקרה בדרכם לנגד העיניים ומחרימים ממנו את המוצר המבוקש.
הילדים שנולדים שם מורגלים בדרך זו.
יום אחד, חושב לעצמו אחד הבנים, וכי למה לי להרוג, ביכולתי לקחת וללכת מבלי להרוג, וכעת הוא לוקח בלי להרוג, הוא רק גנב, בלי רוצח, והוא בכלל תינוק שנשבה. ככה חונך המסכן.
כעת, הוא עושה מעשה טוב או גרוע? מצד אחד גונב מצד שני עבודת המידות. חתיכת דילמה.

אבל לעולמנו יש מנהיג, שבוחן כליות ולב ויודע אמת לאמיתה והא עושה את מכלול השיקול השלם ומחליט מה שהוא מחליט עבור כל אחד ואחד.

כעת דמה בנפשך ש'הגולם' דלעיל שכתב בצורה בוטה על רבנים, מגיע ממשפחה ששמה אומרים קללות ומילים מגונות על רבנים על כל בעיה הכי קטנה (לו יצוייר, ממש לא נראה לי שזה המקרה) כעת הנ"ל מחליט לא לקלל אלא אך ורק לבקר. מצד אחד הוא מבקר מצד שני הוא לא מקלל ולא מדבר עליהם במילים מגונות.
מה עושה הקב"ה נותן לו בעיניי חברי הפורום תדמית גולמית וכל דבריו נספרים כבדיחה גרועה או שאשכולותיו לפעמים גם לא נפתחים.
כעת מה אתה חושב, שניסיתי לחשב בשביל אלוקים?! ממש ממש לא, אני לא חושב שזה המקרה ובעצם אינני יודע מה המקרה. אני רק אומר בואו נהיה זהירים, כל בנאדם בנוי בצורה מסויימת. פעמים שהוא מתוכנת ומושפע ע"י הורים, דודים, חברים או מורים בלי יכולת להתעלות ובכל זאת הבנאדם מתאמץ ומתעלה.

הפער ביני לבינך הוא חסיד וליטאי (לדעתי). צריך להסתכל על כל דבר באור חיובי ולחפש את הנקודה הטובה והחיובית.
לשאר אלוקים ידאג. אנחנו צריכים מעט עין טובה.
לגבי אישיותו, הוא יודע כמוך על שכר ועונש בעולם האמת, תעיר לו כמו כולם, שלא כותבים כך על גדולי הדור ומכאן ואילך שיבחר לעצמו - כמו כל אחד שהבחירה בידיו - את דרכו ואת רצונותיו.

הרי אותו אלוקים שציוה לשמוע ולכבד את תלמידי החכמים, ציווה גם על הבחירה שנשארת בידי כל אחד להחליט איך בא לו להתנהג.
מקווה שאני מובן ושלא הארכתי מידי. תתעמק קצת בדברים לפני שתירה בחזרה. רק אם בא לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2008 13:33 לינק ישיר 

הגולם אז תדע שכולם גנבים !
הואיל וכל מגזר כיום עובד מראש עפ"י שער דולר אחר .
הן המגזר התורני שהוא דווקא מקל מאוד לעומת המגזר העסקי ששם אפילו ראינו שער דולר של 4.4 שקל!

ראוי מאוד מאוד להתנסח בזהירות בעיקר כלפי ת"ח שהם בבת עינו של הקדוש ברוך הוא .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2008 13:41 לינק ישיר 

אז אם את יודעת שכל מילה מסוגלת לברוא מלאכים, את גם מבינה שמילה שלילית על מי שגוזר והקב"ה מקיים יכולה לברוא מלאכי חבלה ל"ע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2008 13:59 לינק ישיר 

מי דיבר על נביאים?
חשבון הנפש פשוט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2008 14:03 לינק ישיר 

אבל אישי. פשוט ואישי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2008 19:46 לינק ישיר 

אני בעד שיגבו סכום חודשי בלי הפסקה, ולא רק כשצריך, כך לא יצטרכו לנצרכים לחכות עד סוף הגביה, אלא יקבלו מיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2008 21:12 לינק ישיר 

שיקחו קמה שרוצים
אם יש פסק הלכה של הרבנים נא בבקשה לנמק מהיכן דנתנו, הרי מדובק בהזיקים ודיני
ממונת. זה לא השקפה - ומה זה הולכים מרב לרב וחותם לפי איזה דין בשו"ע

ואל תבלבלו לי במוח עם מה שחתמתי שזה על דעת הממונים
כל הוראת קבע נרשמת ככזאת ואף על פי כן אף אחד לא יעיז לקחת במקום 10$ יקחו
11$ בגלל שחתמתה על דעת הממונים

מה קרה פתאום הרי מה שיתנו שה אותם דולרים - אם הם רוצים שיעלו מ18? ל23? ויגדילו
את הסכןת בכך וכך אחוזים, הרי כל אלו החתומים רובם עניים וחוסכים מלחמם, הרי כל אחד יתבייש ויודיע שאינו רוצה התוכנית פתאום - ומה יהיה עם הכסף שכבר נתן האם יחזירו לו?

ובכלל כל האלונים עם הבאבע מעשיות וניסים ונפלאות שקרו בגלל ההתרמה - אם זה אמת
נקבלה ואם זה שקר באיזו זכות יש לגבאי צדקה לשקר - האם זה מ שהקב"ה רוצה שישקר
כדי להגדיל ולרבות סכומי הצדקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2008 21:21 לינק ישיר 

כפי שכבר ציינו פה, כמעט כל החברות שאיתם אתם עובדים עושים לכם פוילע שטיקס כאלו ואחרים. גובים כל מיני עמלות שונות ומשונות, ממציאים חוקים ומשנים אותם שוב ושוב תוך כדי המשחק, הכל לפי מה שמשתלם להם.

כל הכבוד לוועד הרבנים שהודיעו מראש לכולם, ומי שלא רוצה, שיפרוש, ולא יבוא בטענות.

(אותי רק מעניין אם לא יקנו בכסף הזה דולרים, כי לטווח רחוק כנראה שזה עוד משתלם...)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מי התיר לגנוב כסף?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.