בית פורומים שידוכי חרדים

אופקים, משוגעות באמת???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/2/2008 19:45 לינק ישיר 

ליטאי- אני בטוחה שאם תלמד את כתביו אתה תתפוס גישה אחרת לחיים, לאנשים ובכלל..
 אז נכון שזה מוקצה בשבילך וזה לא סתם. יש שם המון אמת, גדלות והגיון. צריך רק להתאמץ ורצוי ללמוד עם מישהוא שיודע איך לגשת לכתביו.
אל תשכח שהר' קוק היה חרדי. =) והכי חשוב- אל תזלזל בכבוד רבנים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2008 20:10 לינק ישיר 

גם את כתבי ר' נחמן מברסלב כדאי ללמוד עם משהו שיודע איך לגשת אליהם, כי אחרת לא ניתן להבין אותם.
אותו דבר עם כל ה"אורות " למיניהם של הרב קוק....
בקיצור גבב מילים שאנשים באים ומפרשים בקנ פרושים שונים ומשונים.
וסליחה... בלי לזלזל חלילה... שניהם אנשים גדולים בהחלט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2008 23:14 לינק ישיר 

לגבי אופקים - יש שם את הבנות המשוגעות/מחורפנות (מחק את המיותר, סמן את המתאים), זה בעיקר כי הן נמצאות באיזו בועה דרומית, שם הם שומעות מספר שעות לא מבוטל ביום הרצאות ושיעורים מפי גדולי וחשובי הרבנים, אז הן לוקחות את הקטע הרוחני בצורה מוגזמת, לא פרופורציונלית וקצת מגוחכת. טוב, אי אפשר לדון אותם.. אם אני הייתי במקומן, כנראה גם הייתי כזאת, ארחי שיוצאים משם וממריאים לעבר החיים הגועשים - נרגעים קצת..
יפה אמרה ניקית מעליי, שיש שם בנות מבתי יעקב (בעיקר מי-ם) שבאות כדי לשנות אווירה, מהאווירה המקובעת של הסמינר, ופעמים שהם הבנות הפחות צדיקות.
בקיצור - בחורה אופקיסטית תוכל להגיד "מזל טוב" לבחורה שהתארסה עם בחור מקריית מלאכי, ולמחרת לרקוד בחתונה של חברה שמתחתנת בדימול עם עטרתניק.

לגבי כתבי הרב קוק, אני תומכת בסטיגמלה (א"א להבינם) עם תוספת קטנה שמחזקת את הדברים: כתבי הרב קוק התפרשו לא נכון, ואף נכתבו להם גרסאות לא אמיתיות, ששונו באופן מכוון ע"י כל מיני גורמים!!!
לדעתי הערך החשוב מבין השלושה שהזכרת (קודש, ליברליזם, לאומיות) זה הקודש, אשרי החרדים, שיש להם את הקודש ב"ה. טוב, לא פלא שהרב קוק אומר זאת כי הוא היה חרדי בפירוש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 08:57 לינק ישיר 

2 בי הפי- חמודה אני למדתי את תורתו של הר קוק לא פעם ולא פעמים ורבנים מלמדים אותנו את זה אני לא מלמדת את עצמי.ובינתיים אני בת 20 כך שאני לא סנלית ויש לי יכולת הבנה די טובה ב"ה. הקודש לפיי הר קוק הוא מכלול הדברים שהזכרתי. ומה הכונה לא פירשו נכון את דבריו? את כנראה פשוט בורה בקשר לחייו ותורתו. איזה ספרים קראת שלו?
 ולא פלא שלא למדת.. אני יודעת שהוא לא בתוכנית הלימודים בסמינרים...
קראת למשל את המספד בירושלים? בוא נראה. איך תפרשי את דבריו? חרדי או לאומי.. אני מחכה..
 אל תגידי סתם דברים ללא אחריות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/2/2008 13:32 לינק ישיר 

מי אמר לך שאת לומדת מהגירסאות הישנות והנכונות? מי אמר לך שאת מפרשת נכונה את הדברים?

הבנתי ממך שהחרדים קשורים לקודש, הלאומיים ללאומיות, והחילונים לליברליות.

אולי תלמדי קודם את אגרות החזו"א? חובת הלבבות? מסילת ישרים? מכתב מאליהו? ספר החינוך?

ולגבי הרב קוק והלאומיות - אז לידיעתך, החרדים הם גם לאומיים, אבל לא רק, מצוות יישוב א"י חשובה בעיניהם בדיוק כמו שאר המצוות, ממעטים לכתוב על זה, כי רב חרדי לא רוצה שיישייכו אותי ללאומיים אם ידבר על יישוב א"י.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2008 21:21 לינק ישיר 

ברור שיישוב הארץ זו מצווה..
אבל לא על חשבון חיי אדם..
ואפשר לומר כמובן שגם בת"א יש פיגועים.. אבל לפי סטיסטיקה והיסתברות ביש"ע יותר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2008 09:58 לינק ישיר 

מישהי,  לפי הסטטיסטיקה בערים הגדולות היו יותר הרוגים מפיגועים מאשר ביש"ע. דבר שני לפי הסטטיסטיקה בירושלים מתים יותר מתאונות דרכים מאשר ביש"ע. ולפי הסטטיסטיקה מתים יותר מתאונות דרכים מאשר מפיגועים.
אם, לדעתך, יישוב הארץ זו מצווה שלא באה על חשבון בני האדם עלייך לעבור לגור ביש"ע ללא ספק.
עשני, המשפט של הרב קוק שלא תחשוב כל קבוצה שכל האמת אצלה, הוא נכון וחכם (כמו כל דבריו) אבל הוא כולל גם את הקוקניקים... כן?
2 בי האפי, רב חרדי שלא רוצה שיישייכו אותו ללאומיים ולכן נמנע מלדבר על אחת המצוות החשובות בתורה, יש בו פסול בעיני. לימוד תורה חייב להיות נקי מאינטרסנטיות כלשהיא. הוא מעל ומעבר לזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2008 10:09 לינק ישיר 

גרב,
זה ממש לא נכון, רב שאומר דברים לעם יש לו אחריות, ואסור לו להגיד דברים שיתפרשו כלא נכונים או יבטאו השקפה שאינה נכונה.

תוקן על ידי 2be_happy ב- 21/02/2008 10:11:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2008 10:21 לינק ישיר 

בטח שיש לו אחריות. לכן אסור לא להתעלם ממצווה מסויימת רק בגלל שהוא מפחד איזה מדבקה ישימו עליו.. רב עם אחריות לייצג את דעת התורה בפני האנשים שאותו הוא מנהיג צריך להיות ישר ואמיתי. את כתבת שמצוות ישוב הארץ חשובה ביניהם, אז למה להגיד את זה, מבטא השקפה לא נכונה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2008 10:31 לינק ישיר 

2 בי הפי- רב הולך עפי האמת. אין כזה דבר "מפחד שיחשבו עליו". ואם יש כזה דבר אז השם ישמור מי הם הרבנים האלו  ותבדקי אם יש עוד דברים מהם הם מפחדים.
גרב- הקוקניקים הם אלו שיהיו הקודש שמעל ל3 הדברים האלו ויכללו את כולם. לא רק הקודש שהוא חלק מה3.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/2/2008 11:04 לינק ישיר 

אם ידגיש את מצוות יישוב א"י אוטומטית ישייכו אותו לציבור שהוא לא רוצה לייצג, והוא יעביר השקפה לא נכונה לבני עדתו. זה לא עיניין של פחד, זה רצון לא להטעות את הציבור שלו בהשקפה שאינה נכונה.
כן מחשיבים בציבור החרדי את ישיבת א"י, המצווה והזכות לקיים אותה, אבל לא באותו אופן שמציגים את זה במיזרחי.
מבחינתנו שילטון גויי עדיף על שילטון יהודי, העיקר שייתנו לנו לחיות חיי תורה, ומבחינת המיזרחי יש הערצה לעצם המדינה ולמנהיגים שלה.
מבחינתנו מצוות יישוב א"א היא עוד אחת ממצוות התורה, אבל לא נמצאת לפני מצוות אחרות, כמו לימוד תורה.
רב שמדגיש יותר מידי את המצווה יכולים לחשוב שהוא מזדהה עם המיזרחי והמדינה, ואת זה הוא ממש לא רוצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2008 11:34 לינק ישיר 

2 בי הפי- אמרת שני דברים שונים.
ההבדל ביננו זה שאנחנו מאמינים שהקמת המדינה היא חלק מתהליך הגאולה וזו ארץ אבותינו ובהחלט נעשה לנו נס שה הושיב אותנו עליה אחרי 2000 שנות גלות ונתן לנו ריבונות עליה! את מבינה את המשעמעות? המדינה ממנה גלינו בגלל החטאים- החורבן- נתתנה לנו שוב. ויש מקורות שמראים שזהו חלק מהמהלך האלוקי של הגאולה. (שנשוב לארצנו ) ואיך אפשר להתייחס לכך בשוויון נפש ועוד להיות מוכנים לשלטון גויי בארץ? ועוד אחרי כל מה שספגנו מהמעצמות ששלטו עלינו כל ה2000 שנים האלו החל ברומאים ביוונים בטורקים וכ"ו.. נראה לך שמגיע לא"י מקום שולי? הרי זה חלק מההויה שלנו (ה' הבטיח את הארץ לאבותינו ואנחנו זכינו להיות בדור שנולד בארץ הזו!!! את מבינה את המשמעות?! אבות אבותינו חלמו עליה כל השנים האלו  ואת-  זכית להוולד בה ואת מוכנה להחזיר אותה!!!!) ו- "ארץ ישראל נקנית ביסורים". אף אחד לא אומר שיהיה קל אבל זה חלק מתהליך הגאולה- בזה אין ספק.
 לכן אסור לנו לתת את הארץ בשום אופן ולא חלקיק ממנה לאף אומה.
לפי הרמבן מלחמת כיבוש הארץ והתתיבות בה היא מלחמת מצווה. ובמצווה זו הצטווינו בכל הדורות.
א - המצווה לשרת בצבא - הצלת ישראל
מצווה גדולה מן התורה להתגייס לצבא ההגנה לישראל, ושתי מצוות עומדות בבסיס החיוב, וכל אחת מהן מצווה כללית ששקולה במידה מסוימת כנגד כל המצוות. א' להציל את ישראל מיד אויביהם, ב' לשמור על ארץ ישראל שתהיה בידי עם ישראל.
ה - האם לומדי תורה מצווים להתגייס
מצוות תלמוד תורה אינה דוחה את מצוות הגיוס לצבא כדי להציל את ישראל מיד צריהם. אמרו חז"ל (סוטה מד, ב), שכל אלו שנזכרו שחוזרים מהמלחמה, כגון מי שבנה בית ולא חנכו, או נטע כרם ולא חיללו, או ארס אשה ולא לקחה, הכוונה רק במלחמת רשות. אבל במלחמת מצווה, והכוונה למלחמה של הצלת ישראל מיד צר - "הכל יוצאין, אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה". וכן פסק הרמב"ם (הל' מלכים ז, ד).

הבאתי לך שני קטעים שכתב הרב אליעזר מלמד. את יכולה לקרוא בלינק את הכל אם זה באמת חשוב לך איך אנו מפרשים
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=449&id=4028&q=
זה כתוב בלשון ברורה מאוד..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/2/2008 12:38 לינק ישיר 

עשני- ישוב הארץ דבר אחד
א"י בידנו דבר שני
מה רע לך לגור כאן שלא תחת שלטון יהודי?? במיוחד שהמדינה עוררה עלינו את זעמם של שכיננו (אומנם לא רק אבל היא הסיבה העיקרית..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2008 12:48 לינק ישיר 

ואוו. איזה עצוב לי לשמוע מה שאת אומרת.. אני כבר לא יודעת מאיפה להתחיל זה דבר בסיסי כ"כ.. את יודעת טוב מאוד מה קרה לעם שלנו כל השנים בהם חי תחת שלטון נוכרי. גם אם לא למדת הסטוריה. כמה יהודים נטבחו וכמה גזירות דת שונות ומשונות היו כדי להעביר אותנו מן העולם. איך את מוכנה לחזור למלכות רשעה אחרת ועוד שואלת- מה הבעייה בכך? אני פשוט לא יכולה להבין את זה. זה למעלה מכוחותיי אני מצטערת.. כבר לא שייכים פה הסברים הסטוריים או הוכחות מהתורה או דברי חכמים. אם דבר כ"כ עיקרי את לא מבינה אני לא אוכל לעזור לך ואני בספק אם מישהוא אחר. פשוט קשה לי לשמוע שיהודייה דתייה מדברת כך. פשוט בא לי לבכות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/2/2008 14:26 לינק ישיר 

עשני - את חייה בעיוות השקפתי גדול.
אנו ממש לא עם חופשי בארצנו, והיו תקופות טובות מאד לעם ישראל בארץ ניכר.
המדינה קילקלה יותר ממה שתיקנה, בתחום הרוחני וגדול המחטיאו יותר מן ההורגו.
תחשבי שאם היה כאן שילטון גויי היה יותר שקט, היית יכולה לקיים את המצוות בשלווה, וגם היו נותנים לנו החרדים-דתיים את זכויותינו, זה ממש אסון שבראש המדינה עומדים אנשים שמנסים כמה שיותר להדחיק את הדת, ובמדינה עם שילטון יהודי - יש חילול שבת, זה ממש מחריד אותי!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אופקים, משוגעות באמת???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.