בית פורומים שידוכי חרדים

אופקים, משוגעות באמת???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/2/2008 20:05 לינק ישיר 

עשני,
ברגע שיש פריצות וזימה בצבא, כל הדברים שכתבת לא תקפים.
אז תפסיקי לבלבל שטויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2008 23:10 לינק ישיר 

2 בי הפי- לקיים מצוות בשלווה?!!!!! תגידי. את מדברת ברצינות? עמ"י קיימו מצוות בשלווה במשך כל התקופות שעברו עליינו? השלווה היחסית שאני זוכרת היא בשנת מלכותו של אנטונינוס פיוס שהיה ידי של ר יהודה הנשיא ולכן היתה ליהודים אוטונומיה נרחבה למדי.. כל השנים האחרות היה מצבם של היהודים נורא ואיום בא"י. ואני לא מדברת על ספרד או אירופה. איך את יכולה להגיד שעדיף גוי שולט מאשר יהודי? מישהוא פה מפריע לך לקיים אישהיא מצווה שנציב רומי היה נותן לך לקיימה?! תגידי את רצינית...? אני פשוט המומה...
אין ספקר שהשלטון הוא לא אידיאלי אבל מה לעשות שלא הכל מגישים לנו עם כפית של כסף והמצב הגשמי שלנו מושפע מהמעשים שלנו שאיך נאמר.. לא אידיאלים?...
ברור ששלטון תורה יקיום בארץ. אך מה לעשות שהדור שלנו לא מוכן עדיין? לא את מחליטה..
וליטאי- אני מצטערת להודיעך אבל הדברים תקפים ביותר.נשים מקומם לא בצבא- נכון מאוד.. ויש פלוגות נפרדות לגברים דתיים שאם רוצים יכולים לשרת שם יפה מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/2/2008 23:24 לינק ישיר 

[quote]2 בי הפי- רב הולך עפי האמת. אין כזה דבר "מפחד שיחשבו עליו". ואם יש כזה דבר אז השם ישמור מי הם הרבנים האלו  ותבדקי אם יש עוד דברים מהם הם מפחדים.
גרב- הקוקניקים הם אלו שיהיו הקודש שמעל ל3 הדברים האלו ויכללו את כולם. לא רק הקודש שהוא חלק מה3. [/quote]

אני לא מדברת על קודש פה, קודש שם. אני מדברת על זה שהרב קוק אמר שאף קבוצה לא תחשוב שכל האמת אצלה. וזה כולל גם את הקוקניקים. את לא מקבלת את העובדה שיש כאלה גדולים וחשובים שחשבו שהרב קוק (בתור דוגמא בלבד) טועה בחלק מדרכו, או בחלק מזוית ראייתו את העולם?
אני אישית קרובה יותר לדעותיו מאשר לדעות של מתנגדיו (בנושאים שהם התנגדו אליו) אבל אני מודעת לכך שהם היו אנשים גדולים וחכמים ומקבלת את הלגיטימיות הגדולה שלהם לחשוב אחרת ולהיות צודקים.

יש תחומים שבהם אין דווקא אמת אחת ברורה ויחידה. יש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן, וכל אחד עושה איזושהיא החלטה בסופו של דבר שאיתה הוא הולך, אבל, זה לא אומר שהדרך שבה הוא לא בחר היא בהכרח פסולה לחלוטין, רשעית, וחוטאת.

יש תחושה, ותתקני אותי אם אני טועה, שאת מפשטת קצת את הדילמות והמחלוקות, מקצינה אותם, וגורמת להשטחה של שחור ולבן.
(אני מדגישה, שבסופו של דבר אני מניחה (לפי ההודעות שלך) שדעותי קרובות לדעותייך יותר מאשר לדעות של מי שאת מתווכחת איתם, ואני בעד ויכוחים, דיונים גם אם הם מתקצנים לפעמים. ועדיין אני חושבת שאת מתייחסת בצורה מאוד חד צדדית).
מקווה שהובנתי כראוי :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2008 23:37 לינק ישיר 
העיקר

בסוף כולם מתחתנים לומדים ומלמדים חיים שמחים , רבי נחמן אמר אין יאוש כלל בעולם  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/2/2008 19:20 לינק ישיר 

רבי נחמן צדק.......

מישה מישה מישה מישה מישה מישה מישה מישה משנכנס אדר....

מרבין בשמחה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/2/2008 23:47 לינק ישיר 

מספר עניינים:

א. צופיה, ברוכה הבאה לפורום, מתגובתך עולה שאין את חדשה כאן כלל, אך בכ"א זו הודעתך הראשונה ועל כך מגיעה לך ברכה. שהקב"ה יהיה בעזרך, להגיב בדרך התורה ולסייע בכלל להעלות ולו במעט את רף האינטלקטואליות בפורום זה.
ב. מומלץ לכל המגיבים לפנות לספר חפץ חיים (ב"ה היום יש גירסאות מובנות יותר לצריכים), ולהשביע רעבון נפשם במעט הלכות לשון הרע לפני ההגבה.
ג. כותרת האשכול לענ"ד חורגת מגבולות הטעם הטוב (ואין בתגובתי זו משום הבעת דעה בנושא)
ג. ליטאי, מה נשמע? אולי פחות קרירות וציניות? (איני מתייחס לעצם תגובתך).
ד. איך הגעתם לדיון על הרב קוק ומשנתו? מי שרוצה, אני יכול להעביר שיעור על משנתו של הראי"ה זצ"ל- בפרטי. (לא סותר שאני מעדיף להעביר שיעור במוסר על דרך המכתב מאליהו, או השקפת התורה במשנת מרן ה"אבי-עזרי").

כל טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2008 19:21 לינק ישיר 

משגיח הכל בסדר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/2/2008 21:37 לינק ישיר 

גרב- חס וחלילה.. ברור שהמציאות לא דיכוטומית וזו בעצם הבעייה שלנו ב"למצוא את הדרך הנכונה ביותר"  הדברים של הר' קוק על הצורך ב3 הדברים- אורתודוכסיה, לאומיות וליברליות נשמעת לי נכונה ביותר. כי אם לוקחים את הטוב בכל דבר- זה שווה יותר מאשר לקחת טוב ממקום אחד. לא? הרי ציונות זו לא המצאה של הרב ריינס במאה ה19. זה החל כבר באברהם אבינו. והרבה מקורות הוזכרו בקשר לחשיבות א"י לעם היהודי. יש כ" הרבה מקורות שאני לא מבינה איך הגישה האנטי ציונית חושבת שאפשר להתעלם מכך..
לדוג: בתוספתא מסכת עבודה זרה פרק ד' הלכה ג'- ישרה אדם בא"י ואפילו בעיר שרובה גויים וןלא בחוצה לארץ ואפילו בעיר שכולה ישר' מלמד שישיבת א"י שקולה כנגד כל מצוות שבתורה וכל הקבור באי" כאילו קבור תחת המזבח".
ויש עוד כ"כ הרבה.. איך אפשר לבטל את זה? זה נכתב ע"י חז"ל ואסור ...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2012 13:58 לינק ישיר 

משוגעות??? תענו בבקשה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2012 14:04 לינק ישיר 

טיע כתב:
משוגעות??? תענו בבקשה!

יש לחלקן איזו סריטה. הסריטה הזאת לפעמים נהיית ממש פצע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2012 15:00 לינק ישיר 

טיע כתב:
משוגעות??? תענו בבקשה!
רק אנשים משוגעים מגיעים כ"כ רחוק!!! ;)

תלמד מטעויות של אנשים אחרים. לא תחייה מספיק זמן כדי ללמוד מטעויות של עצמך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2012 16:21 לינק ישיר 

scaaron כתב:
משוגעות??? תענו בבקשה!רק אנשים משוגעים מגיעים כ"כ רחוק!!! ;)

‎אאאאאאאאאאא

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2012 16:24 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:
משוגעות??? תענו בבקשה!

יש לחלקן איזו סריטה. הסריטה הזאת לפעמים נהיית ממש פצע.

‎מאין לך? נפגשת עם בנות משם?‏

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2012 16:36 לינק ישיר 

טיע כתב:

scaaron כתב:
משוגעות??? תענו בבקשה!רק אנשים משוגעים מגיעים כ"כ רחוק!!! ;)

‎אאאאאאאאאאא
????????????

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2012 16:42 לינק ישיר 

אתה די מכיר את האנשים הרחוקים שם.. הם נראים לך משוגעים???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אופקים, משוגעות באמת???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.