|
|
| נשלח ב-13/3/2008 14:52 |
|
| |
נ. קצין כתבה בעבר תחת השם נ.ל. בוגן, אבל שמה האמיתי נחמה קצנלבוגן אינו סוד.
חברוני הוא שם אמיתי, רק שם נעורים. אם אני לא טועה היא כותבת גם תחת השם טוקר, שמה כיום.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2008 16:47 |
|
| |
שום שם אינו סוד, אבל המציאות היא שעדיין משתמשים בשמות עט.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2008 03:40 |
|
| |
אתנחתא,
מאין לך הקביעה כי בחב"ד האינטנט לא נאסר?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2008 10:42 |
|
| |
סיבה נוספת לשמוש בשמות עט בעתונות החרדית היא שישנם כותבים שמפרסמים בכמה עיתונים וחוששים שעיתון א' לא יראה בעין יפה את העובדה שכותב "שלו" מפרסם גם בעיתון ב'.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 00:01 |
|
| |
לא רק השמות נכחדו גם הסופרים. מתי הנץ סנסן של סופר בפורום זה למשל?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 00:09 |
|
| |
<לא רק השמות נכחדו גם הסופרים. מתי הנץ סנסן של סופר בפורום זה למשל?>
לא הבנתי, אתה רואה בפורום הזה במה לגילוי כשרונות ספרותיים? נראה לי שאתה יחיד בגישתך זו.
תוקן על ידי מרחביה ב- 29/07/2008 0:09:38
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 00:21 |
|
| |
כיון שהאשכול התעורר שוב, רציתי להזכיר ספר שנשכח משום מה, והוא ספר שלם בשם 'אוצר בדויי השם' - למעלה מ-400 עמ'.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 01:53 |
|
| |
מרחביה. עיין נא ב"דבר הפורום" ותווכח שאיני יחיד בכך.
תוקן על ידי bin ב- 29/07/2008 2:00:55
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 01:24 |
|
| |
בן גוריון היה חותם על חלק ממאמריו, ס"ש יריב. שזה ס'בא ש'ל יריב (בן אליעזר).
כותב חרדי אחד לקח את זה הפוך וחותם נ.ש. מועד.. שזה נ'כד ש'ל מועד.
אגב, זוהי תופעה שהיתה נפוצה גם אצל רבים גם בכותבים החילוניים. (לא היום שיש את תרבות הברנז'ה והסלבריטי).
אך היום תופעת ה"טוקבקים" וה"ניקים" מוכיחה כי אנשים לא מעוניינים לחתום את שמם על דבריהם..
אגב, אהרן גרנות, אינו חיים יצחקי. ודי בזה...
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 10:27 |
|
| |
בן גוריון חתם רק פעם אחת בשם ס"ש יריב במכתב לעיתון 'דבר', הסיבה היתה כדי שהתגובות תהיינה עניניות (ומי שיעיין רק קצת בפורום יבין אל נכון למה הכוונה).
אגב, גרנות הוא גם יאיר אבימור.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2009 09:51 |
|
| |
במקומון המופיע בריכוזים חרדיים מצטט כתב העיתון בשם הרב אלישיב כי לא ראוי שמחברי מאמרים וספרים יסתתרו בעילום שם או תחת שם עט. "אם כתבת משהו - אתה צריך לעמוד מאחוריו". [רק חבל שהכתב הנכבד לא הגיע לכלל תלמוד המביא לידי מעשה וחתם את שמו בשם עט.....]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2009 18:27 |
|
| |
| normali כתב: |  | |
את יו"ד אלכסנדר, הוא אבישי טוברואי, אני קצת נבוך להזכיר בפורום מכובד שכזה.
|
|
אני דוקא מאוד הייתי רוצה לדעת מי הוא זה ואיזהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2009 20:58 |
|
| |
| בר_נגר כתב: |  | | סיבה נוספת לשמוש בשמות עט בעתונות החרדית היא שישנם כותבים שמפרסמים בכמה עיתונים וחוששים שעיתון א' לא יראה בעין יפה את העובדה שכותב "שלו" מפרסם גם בעיתון ב'. |
|
עוד סיבה פשוטה-כשכתב אחד כותב שניים או יותר כתבות באותו עיתון ורוצים להראות שיש בזה כמה שיותר כתבים,
משתמש בשם עט.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2009 15:44 |
|
| |
במאסף כנסת הגדולה [(סובאלסקי) ורשא תרנ"א כרך ד'] התפרסם מאמר בשם "הכל בחזקת סומין". מאחד בשם ש' ז' ב' [לא מוזכר אצל חיות]. יש ביד אחד החכמים כאן מידע על זהות הכותב?
[אגב הכותב האלמוני הוזכר לשבח אצל רי"ח סופר במאמרו על ספרים וסופרים ח"ב שהתפרסם בישורון כ']
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2009 16:19 |
|
| |
אם בשמות עט עסקינן, בל נשכח את הצייר "רחמים" מעיתון זרקור, הלא הוא הרב המפורסם לשם ולתהילה, ה"ה אמיתי בן דוד מח"ס שיחת חולין.
|
|
|
|
|