| נשלח ב-22/2/2008 14:28 |
|
| |
ספר המצוות לרס"ג
מישהו יודע האם ניתן להשיג את ספר המצוות לרס"ג בגרסא מלאה?
ספר המצוות לרס"ג המפורסם כיום הוא שיר/חיבור של רס"ג על מצוות התורה המתומצת למילים ספורות לכל מצווה, ועליו פירושו הלמדני של הגרי"פ פערלא. שמעתי שישנו חיבור אחר שבו המצוות מפורטות יותר ולא במתכונת פיוטית, האם זה נמצא בהישג יד/לינק?
|
|
| נשלח ב-23/2/2008 19:05 |
|
| |
בר_נגר
זו הוצאה מדעית-אקדמית, לא חרדית של חאפלאפ....
|
| נשלח ב-24/2/2008 01:42 |
|
| |
אז כנראה שיש דברים טובים אצל החרדים... לא סוחבים הו"ל של ספר שנים רבות, רק כדי...
טוב, שוין.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2008 07:03 |
|
| |
ליבי אומר לי שעבודתו הכבירה של הגרי"פ פערלא תוסיף לתפוס את מקומה ולפאר את הספריה התורנית גם לאחר הופעת מהדורה מדעית שכבודה במקומה מונח ושראוי שתכלול התייחסות שוטפת לממצאיו.
|
| נשלח ב-24/2/2008 08:13 |
|
| |
ספרן, גם לו היה מתברר שספר המצוות להרס"ג הוא זיוף, היה לספרו הגדול של הגרי"פ פרלא מקום [כמעט] לא פחות.
חשיבותו של הספר היא פחות בביאור דברי רס"ג, שהעמיס בהן תלי תילים של כוונות, והרבה יותר בהיקפן של הסוגיות עצמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2008 20:15 |
|
| |
לומדמכלאדם:
בספרות הערבית-עברית יש הרבה ספרים שלא יצאו לאור, או שמחכים לגואל נאמן. אצטט לכמה.
ספרו של ר' דוד אל-מקמץ על העיקרים, מזכירו החובת הלבבות והבדרשי ועוד. ספר זה הוא הספר הראשון על העקרים שנכתב על ידי הוגה יהודי. הוא נדפס בתרגום אנגלי על ידי שרה סטרומזה. יש להצטער מאד שאין עדיין תרגום ספר זה לעברית. אני חייב לציין שאין בספר חידושים רבים מבחינת היהדות, אבל מ"מ הוא חיבור חשוב ביותר.
המספיק לעובדי ה' לר' אברהם בן הרמב"ם יש ב' כרכים שיצאו לאור, אחד בצורה לקויה. שמעתי שיש כרך שלישי שעומד לצאת לאור. לא אדע אם מדע זה מבוסס.
שערי שבועות לר' האי גאון, גירסא שונה בהרבה ממה שיש לפנינו היום. דוד סקליר מיד בן צבי שוקד על מהדורה זו, עד כמה שידוע לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2008 21:23 |
|
| |
על איזה כרך של ר' אברהם בן הרמב"ם אתה מתכוון שהופיע בצורה לקויה? זה של דנה?
על כרך שלישי שאתה מזכיר אכן נסים סבתו הדפיס ממנו פרק אחד בקובץ 'מעליות כה' שהופיע לציון שמונה מאות שנה לפטירת הרמב"ם, ושם הוא מבטיח שהוא עומד לפרסם את כל הכתב-יד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2008 22:28 |
|
| |
אתנחתא:
אכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2008 08:04 |
|
| |
למיטב ידיעתי מכון המאור שוקד זה זמן על ספר המצוות לרס"ג עם הגהות הגרי"פ בהוצאה חדשה ומשוכללת, אינני יודע אם גם התרגום נערך מחדש. בנוסף הם לקחו לעצמם משימה לתרגם מחדש ספרי הראשונים מערבית ועובדים על כמה ספרים, של הרמב"ם ואחרים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2008 08:37 |
|
| |
עין הקורא, מה רע בתרגומי הרב קאפח, הרב שילת, מיכאל שוורץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2008 08:48 |
|
| |
בעל, על מכון המאור לא שואלים שאלות כאלו. מה היה רע בטור של שירת דבורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2008 08:59 |
|
| |
מבלי להכנס לפולמוס הטור (שתחילתו בדין תורה וסופו במהדורה שיש בה באמת הרבה מעלות על שירת דבורה, רק כפי הנראה אין להם לע"ע ס"ד שיתקבל בציבור) - נראה לי שכל מפעל התרגום המחודש מערבית בא דווקא לאפוקי מתרגומי ה"ה קפאח ושילת ודומיהם, ובשליחות גדולי התורה מעולם הישיבות. מעין קנאת הסופרים שהביאה לנו את ביאורי הגמרא בני זמננו, עיין הסכמת הגרי"ש אלישיב לש"ס ארטסקרול שוטנשטיין. והמ"י.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2008 09:29 |
|
| |
נראה לך שיוציאו מידם מלאכה טובה מזו של הרב שילת?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2008 09:31 |
|
| |
עין הקורא:
ספר המצות לרס"ג עם ביאור הגרי"פ הוא רק שיר על מנין המצות. ספר המצות עצמו עדיין בכת"י ועובר כעת שלבי עריכה כנ"ל.
|
| נשלח ב-26/2/2008 09:47 |
|
| |
בעלבעמיו, אינני בא לשפוט - ובודאי דבר שעדיין לא בא לעולם. את העובדות אני יודע: שלקחו ת"ח גדול מומחה לערבית יהודית עתיקה שעושה עבודת תרגום יסודית מאד כבר כמה שנים, בליווי ת"ח גדולים.
טשוטנג, דומני ששמעתי שגם כאן מתרגמים את ספר המצוות המקורי הארוך בליווי ההדרת הגהות הגרי"פ פרלא, אבל אינני זוכר דבר ברור.
את מכון המאור "אוהבים לשנוא", אבל מתוך היכרות אישית אני יודע שהעבודה נעשית ברצינות וביסודיות. אבל [כמאמר הזוהר] "הכל תלוי במזל, אפילו ספר תורה שבהיכל" וכו'.
|
|
|
|
|