|
|
| נשלח ב-3/3/2008 11:22 |
|
| |
.
[זה שאני שותק זה לא אומר שאני לא חושב שריב צודקת]
|
|
| נשלח ב-3/3/2008 11:27 |
|
| |
ריב
לא רק אותך אי אפשר לשכנע, הרי חוץ מלדקלם ולצטט את הרמב"ם, הרבה את לא יודעת.
אז לתשומת ליבך, הרמב"ן- היה גם אחד כזה- כותב בפרושו על התורה בפ' וירא,- מיד בפסוק הראשון- כשהוא מביא ומצטט את דברי האפיקורסות של הרמב"ם, הוא מסכם-- ודבר זה אסור לאומרו ולחשוב כך,
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2008 12:18 |
|
| |
בחייך, לתשומת לבי אתה מביא רמב"ן כדי להוכיח שהיו חכמים שהתנגדו לו וחשבו שיש בדבריו דברי כפירה? כאילו העובדה ששרפו את ספרי הרמב"ם והוא הוחרם במשך 100 שנה על ידי חכמים לא גלוי ומפורסם לכל ? מה שחשוב הוא שבסופו של דבר המו"נ התקבל כספר קודש לגיטימי בעולם המחשבה היהודי ! ואתה עודך תקוע מאחור בדברי הרמב"ן!
כדי לצטט רמב"ם רלוונטי צריך ללמוד ולהבין מה אומר הרמב"ם וזה גם משהו...
|
| נשלח ב-3/3/2008 12:49 |
|
| |
לתשומת ליבך הספר מורה נבוכים מוחרם ואסור בקריאה- בישיבות חרדיות, זה מאות בשנים שהספר, הוא בחזקת-בעל יראה ובעל ימצא- בישיבות.
לא כל עם ישראל כנראה רובו לא , חיי פוסק ונח אחרי הרמב"ם, אולי רק התימנים, וגם הם כבר לא כולם וודאי לא אחר הפילוסופיה היוונית, שלו.
בחוגים הנאורים של המזרחי ודומיהם תורתו באמת מקובלת.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2008 12:57 |
|
| |
על ראשי הישיבות החרדיות הוא גם אסור בקריאה?
|
| נשלח ב-3/3/2008 12:58 |
|
| |
[כל פעם כשאני חוזר הביתה מעמל יומי, אני בחזקת בעל יראה ובעל ימצא]
|
| נשלח ב-3/3/2008 13:08 |
|
| |
דורשי רשומות היו אומרים, כל שאינו לא במקרא ולא במשנה ולא בדרך ארץ, אינו מן הישוב אלא מהישיבה.
תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 03/03/2008 13:21:14
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2008 14:47 |
|
| |
דרום ידידי
אני אמנם מאותו צד, שאתה עומד, אבל אמת היא אחת, מה שהרמב"ם כתב במורה- היא אפיקורסות , לפי הגדרתו של הרמב"ם בעצמו.
כשלמדתי בישיבה חרדית ותלמיד שאל את המשגיח(אולי זה אני היתי ) על מורה נבוכים, הוא ענה זה ספר שהוא מורה למעטים, ונבוכים לכולם. ביידיש זה צלצל אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2008 14:55 |
|
| |
ירוחם ידידי
צדקת בדבריך לגבי הוצאת מקראות מפשוטם במשנת הרמב"ם, וכבר ערכתי על כך אשכול לפני הרבה זמן.
אבל חלק מאלה שחולקים על הרמב"ם שוגים בכפירת הגשמות, בשלמות או למחצה לשליש ולרביע, בערך בכאילו בלא ברור, כך שצריך שוקל שישקול וימדוד מי יותר סטה מהדרך.
ואולי האמת עדיפה מהכל.
|
|