בית פורומים עצור כאן חושבים

מהי דמוקרטיה הראויה לשמה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/3/2008 11:18 לינק ישיר 

מיכי
למה מפריע לך שאמשלום תתנגש אתך במהלך הבדיקה?
הרי אם תתנגשו יחדיו במהלך הבדיקה יהיה כח התנגשות גדול יותר (אתה פיזיקאי, תחשב בדיוק כמה גדול) ומהלך הבדיקה ודאי שלא יעמוד בזה
הזהרו לכם רק שלא תתנגשו זה בזה...

תוקן על ידי אח_של_השכן ב- 03/03/2008 11:20:39

טוב שכן קרוב מאח רחוק?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/3/2008 17:26 לינק ישיר 

האם  יש  בסיס  תורני  לדמוקרטיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2008 00:54 לינק ישיר 

דת ודמוקרטיה; הפכים או משלימים? (ווטו1)
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=200044

על האנרכיזם: גבול הדמוקרטיה (mdabraham)
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2355770

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2008 01:10 לינק ישיר 

טוני, אני מודה לך שאתגרת את המלומדת ואת המלומד להתיחס לגופם של דברים. הנושא בו אני מבקש לדון הוא חשוב ביותר ונראה שמתאים לו דווקא את הפורום הזה ומי שמתבלבל מהברק של דברים עד כדי לא לראות את גופם, תלוי הבלבול בקולרו. לידיעתך, לא לי הניקים האחרים מהפוליטיקה האמריקאית וכינויך "בעל שלל הניקים" בא מידענות מוטעית.

קלף, הלא נאמר בברית הישנה: "אחרי רבים להטות".

YES WE CAN

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/3/2008 01:15 לינק ישיר 

וגם אני מודיעה שאינני אחראית לניק ברק_אובמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2008 17:24 לינק ישיר 

חבל שלא מתיחסים לנושא "הדמוקרטיה הראויה".

אמשיך בו.

לפני שבוע במפגש בחירות באינדיאנפוליס נשאלתי איך אוכל לקיים את ההבטחה שלי שוושינגטון תחת נשיאותי לא תהיה מנותקת מהעם כפי שזה היה עד עכשיו. עניתי שניתן ליצור ערוצי הידברות בין העם לאנשי השלטון ושאדרוש מהשרים בממשלתי להיות קשובים ועונים בערוצים האלה.
http://www.youtube.com/watch?v=WyNzC9W2C8Q&feature=related

כעת יש עוד נושא באקטואליה (קעלעמר אישר לי להביא אקטואליה אך ורק כאמצעי לדיון רעיוני) שמבטא את החסר בדמקורטיה במערכות הדמוקרטיה.

המפלגה שלי שנושאת את שם הדמוקרטיה קבעה בחוקתה שהכרעת המועמד/ה לנשיאות תוכרע ע"י פריימריז בהם ישלחו הבוחרים כשני שלישים של נציגי הוועידה הבוחרת אבל ששליש ייבחר ע"י חברי המנגנון המפלגתי הנקראים: נציגי על בלתי מחויבים (unpledged superdelegates). הסיבה לתקנון זה היא מה שקרה בבחירות בשנת 1980 כאשר חלק גדול מאנשי המפלגה העדיפו את הסנטור אדווארד קנדי על פני הנשיא ג'ימי קרטר (שבסוף הפסיד לרייגן).

המציאות הזו של נציגי על, מובנת כצורך למקרים קיצוניים, אבל כעת ישנם כאלה שרוצים להשפיע עליהם שיכריעו כנגד הצבעת רוב הבוחרים בפריימריז. לא מדובר במקרה חירום שהרי יריבתי מסכימה שאהיה נשיא טוב והיא אפילו תתמוך בי נגד ג'ון מקקיין במידה ואבחר למועמדות המפלגה הדמוקרטית. לכן למען הדמוקרטיה אני סבור שנתינת ההכרעה לנציגי על תיעשה רק על ידי פסיקת שופטי עליון שמדובר במקרה חירום או שמידע רלוונטי וחשוב לא היה קיים כשהצביעו הבוחרים. (במקרה שלנו הטענה היא שלהילרי סיכוי גדול משלי לנצח את מקקיין. 1. זה לא נכון ודוקא ישנם סקרים הפוכים. 2. גם אם הטענה נכונה, לקחת אותה כסיבה לבטל את הצבעת העם שמה ללעג את כל מושג הפריימריז. מה שהיה אפשר לעשות זה לתת לכל בוחר לציין בטופס ההצבעה שלו אם המועמד שלו הבא בתור הוא הילרי או מקקיין.)

הילרי

כתבת שהשאלה איננה מה נגזר מפירוש המילה דמוקרטיה, אלא מה טוב ומועיל (בהינתן הסכמה בסיסית לגבי אפיון מושגים אלה). כאן יש מאבק בין הטוב והמועיל ולכן צריך להגדיר מחדש את ההסכמה הבסיסית לפי הכוונה הראשונית שהתכוונו במילה דמוקרטיה.

YES WE CAN

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2008 18:28 לינק ישיר 

ה_קלינטון כתב:
וגם אני מודיעה שאינני אחראית לניק ברק_אובמה.

ואני מודיע שאני לא אחראי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2008 18:55 לינק ישיר 

א.נעים לשמוע שהמפלגה השמרנית\נוצרית\ימנית שאני עומד בראשה, דמוקרטית ומשמיעה את קול העם טוב יותר מהמפלגה של השמאל הפסאדו ליברל.זה אומר משהו על הליברליזם המזוייף בכלל.  דרכה של המפלגה הרפוליקנית זו הדרך הנכונה לבטא את קול העם-המנצח לוקח הכל. לא משאירים את המערכת לזמן רב מידי מטולטלת וסוערת ולא מאפשרים לאנשים שלא נבחרו לקבוע ולהכריע. זה פוגע בשלטון ובעיקר מהווה פרצה לשחיתות.
ב.שוב אתה, ברק חוסיין אובמה, משחק באופן סופיסטי עם רעיונות הדמוקרטיה. כרגע אותו מצע מפלגה שמאפשר את ההצבעה ע"י ראשי איגודים וסתם פיינשמעקרים ממפלגתך הוא,קובע גם שהמרוץ יכול להמשך עד להכרעה סופית אמיתית.לא כל משב רוח של סקרים לכאן או לכאן יקבע.ואגב,זה טוב שכל תחלואי המפלגה הדמוקרטית יצופו עד לנובמבר בו אני אזכה בבחירות הדמוקרטיות האמיתיות בין אם יעמוד מולי  חניכו הדתי של הכומר רייט או רעיית ביל קלינטון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2008 19:24 לינק ישיר 

ג'ון

"המנצח לוקח הכל" זו שוב דוגמה לחוסר דמוקרטיה כפי שהוכח כאשר הנשיא הנוכחי ממפלגתך זכה בנשיאות על פני אל גור שקיבל יותר קולות בעם. נכון שצריך לדאוג ליציבות המערכת שלכן בחרו אצלנו בנציגי על ואולי לשם כך עדיפה שיטת "המנצח לוקח הכל". בכל זאת אסור ששיטה זו תגבר על הצורך ברוב קולות מהעם. במקרה ונוצרה סתירה כזו צריך למצוא דרך ליישב אותה. אולי ע"י הצבעה חוזרת. במקרה של בוש-גור סביר שהרבה צעירים היו נשארים בחיים כתוצאה נלווית לדמוקרטיה ראויה כזו. הבה לא ניכנס בפולמסנות שהרי אתה הצהרת שהנך מחויב למערכת בחירות הוגנת וסינדי אישרה זאת הבוקר בראיון לאמ.אס.אן.בי.סי. חוץ מזה התחייבתי להנהלה שלא אחרוג מדיון נטו וחוץ מזה היא עלולה למחוק אותנו. (לכן לא אזכיר את נושא הכומר הייגי ורק אקצר לומר שרייט היה עבורי סך הכל הפקיד לצרכי הדת שלי ולא מחנך או משפיע אידיאולוגי. לו ידעתי מאז שהוא נאחז ברטוריקת השנאה שלו ולא טורח להתנצל או לפחות להתכופף ולהודות שהוא מגזים לצרכי עשית רושם, לא הייתי לוקח אותו גם לא בתור שכזה. חוץ מזה, כפי שהדגישה מישל לתקשורת, הבה נעבור לנושאים מהותיים ולא נתפלש בבוץ של בדיקת ציציות. גם על כך שאתה טורח לבטא את שמי האמצעי, רק אציין ואומר ששמי הראשון בא מהשם העברי ברוך כפי שכבר ציינתי בעבר ראה http://en.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama הערת שוליים 174.)

בבתי הנבחרים של אילינוי ובסנט לחמתי נגד אגירת הכוח של בעלי האינטרסים למיניהם ותמכתי בהצעת מקקיין-פיינגולד שהגשת ובנושא זה אדרבה יכולים אנו לשתף פעולה בעתיד כבעבר ללא קשר לבחירת הנשיא/ה.

תוקן על ידי ברק_אובמה ב- 08/05/2008 19:24:47

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/5/2008 20:08 לינק ישיר 
די פאפעגייע איז מיט אובאמע

* width="425" height="355"><*

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 20:24 לינק ישיר 

החיקוי של התוכי בשלוש שפות!

yes

oui

כן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2008 13:22 לינק ישיר 

אור השאנטי

מעודדת העובדה שאפילו הציפורים ואולי אפילו הכלבים (דינגו) מצטרפים לקמפיין! זה מזכיר את חמורו של רבי פנחס בן יאיר!

לגוף הדיון. כעת נוצר מצב של ניגוד בין מספר הקולות למספר הנציגים שלפי החלוקה האיזורית. אמנם זכיתי בנציגים אבל לא או כמעט שלא במספר קולות הבוחרים. האם -לפי הנימוקים שנכתבו בתחילת האשכול- לא ראוי שבמצב כזה תהיה איזו שהיא רוטציה בין הנבחרים? ואם יטענו שאז תהיה כהונת כל נבחר קצרה מדי, האם לא ראוי משום מצבים כאלה להאריך את זמנה של כל קדנציה כך שיוכלו לחלק את הכהונה בין שני זוכים במצב כזה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/6/2008 13:32 לינק ישיר 

תחזית לשנה הבאה:

בארה"ב: יבחר ברק או-במה

בישראל: יבחר ברק או-ביבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2008 15:10 לינק ישיר 

מ_לוינסקי,על כך קראו כבר חכמינו אל יתהלל חוגר כמפתח שוודי....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/6/2008 18:51 לינק ישיר 

ברק

ברכות להיבחרך לשלב הראשון ותודה על דבריך למען מדינתנו הקטנה עד כדי שלא תיתן את ירושלים לחלוקה! (נחמד מצידך אבל לא בטוח שנבון).

קראנו למעלה מדבריך שיש לך שם עברי 'ברוך'. מענין שהילרי נשאה את נאום ההתעלמות מהניצחון שלך בבונקר של 'ברוך קולג' (שם היה נתק מקליטת הרבה חיבורים לתקשורת מהחוץ שבישרו על נצחונך - סמלי ביותר).

עוד משהו יהודי-ישראלי; בשיר שחיברו מנאומך 'יעס ווי קען' אתה מיחס את הקריאה גם למשה רבינו שירד מן ההר והצביע על הארץ המובטחת. מיד אחר כך בדקה 1:08 הושחל בשיר 'כן אנו יכולים' מפי בחורה עבריה? ושוב בדקה 1:44. השפה הזרה היחידה שנשמעה בשיר!

שמע, אם אתה רוצה להתגייר נסדר לך ראיון אצל הרב דרוקמן.

עכשיו ברצינות להצעה האחרונה שלך. למעלה הביא לינקי לינק המלינק לדברים דומים שכתבתי. כל הכבוד לך אבל במעשים תיבחן אם וכאשר תיבחר. אז בידך יהיה הדבר לחוקק חוקים לשיפור הדמוקרטיה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מהי דמוקרטיה הראויה לשמה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.