|
|
| נשלח ב-20/7/2011 01:58 |
|
| |
לא חייב,רק תסביר מה לא ברור בעמדה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 12:04 |
|
| |
צהריים טובים יתכן,אתה לא עונה כי יהיאור פטר אותך מלענות,או שאתה סתם חושב שאני צריך כמה תרגילים במטמתיקה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 13:03 |
|
| |
לא עניתי עד עכשיו כי עדיין לא הגעתי לזה. תשובתי: תפוס לשון אחרון.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 14:01 |
|
| |
ואני מבין שגם התייאשת מללמד אותי כמב תרגילים ,האמת שניסיתי לשחזר איפה הטעות בחשבון ולא מצאתי בינתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 15:27 |
|
| |
מה קשה כאן להבין פשוט. אם זה נכון שה' הוא למעלה מן הזמן אז למה צריך להאמין בזה ואם זה לא נכון למה נאמין בזה. קשה להבין?
ואם בסוגיא עסקינן. העובדא שרבים מהראשונים והאחרוניפם שדנו בסוגיא ואף אחד לא השיב את התשובה של הגרי"ז מוכיח שלא סברו כמוהו לא בהגדרת המושג אמונה ולא בביאור המצווה שעליה. גם ראייתו של הגרי"ז מהגמ' בברכות צ"ע מסיבות אלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 15:38 |
|
| |
החייתני בני החייתני,כמדומני שלא קראת את מה שכתבתי ,הגריז לא חייב אותך להאמין ,הוא רק מסביר שכדי לשלול כל שאלה שמעבר לידיעה ולהאמין שיש תשובות אתה חייב להסיק שאלוקים מעל הזמן והמקום שאין לך מושג בזה ולהאמין ששם השאלות לא שייכות,אבל כל זמן שאתה באמת לא יודע אם זה כך אז היא בגדר אמונה ולא ידיעה,פשוט ,לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 16:36 |
|
| |
ביליצר חבל. כל זמן שנראה שאנחנו לא מבינים איש שפת רעהו למה להתווכח על חינם. [גם כאן וגם לגבי היטלר] אני מעביר את המיקרופון לחברים אחרים שיגידו מה הם מבינים כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 22:19 |
|
| |
יהי,השתא את דעת בהמתו לא ידע את דעת קונו ידע?את היטלר ימח שמו וזכרו לא הבנת .... סתאאאאאם,גם אצל טהפרזנט סתם ניסיתי להדליק אותך אבל שיהיה לך קצת יותר כבוד עצמי ,התפרצת לכאן באמצע כדי להתפאר על זה שכתבת בארוכה ,ומצדיק את ייתכן ללא נימוק ,ניסיתי להסביר,ואז הבן אדם פתאום כבר לא מבין את הדו שיח וטורק את הדלת בזילזול,ויהי חושך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 00:52 |
|
| |
ביליצר סליחה. אני מתחרט על ההתערבות בדיון החשוב שלך. יותר מזה אני לא יכול להגיד כרגע. אכן התפארתי שכתבתי בארוכה . אם זה פגע במישהו אני מתחרט.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 02:06 |
|
| |
יהיאור ,אל תעיז לא להמשיך להתערב,בשביל זה אנחנו כותבים כאן ובשביל זה הפורום כאן קיים,רק אם כל כונתך היא להתפאר ,שגם זה מבחינתי מבורך ,תהיה ענייני ומנומק,תודה,אוהב אותך
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 09:45 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | ועצמותו של הקב"ה הוא למעלה מן הזמן והמקום, שאין שם מקום לשכל האדם, אז חלה עליו חובת האמונה. ממה נפשך. אם זה לא נגזר לוגית מעצם קיומו של האלוהים, מהיכי תיתי שיש מקום "שאין שם מקום לשכל האדם"? ואם זה נגזר לוגית מעצם קיומו של האל, הדרא קושיא לדוכתא למה קוראים לזה אמונה. אם הכוונה שאין אנו שואלים שאלות על דרכי השם כיוון שאנו מאמינים, אז ראשית מה זה קשור ללמעלה מן הזמן. נו, נניח שלזה התכוונו להנהגה שאינה מובנת. מה זה קשור לאמונה בה'. את הימצאותו אנו יודעים. לקבל את הנהגתו זו מצווה נפרדת ובכל מקרה אפשר לשאול כאן את הממ"נ הקודם.
ודו"ק.
|
|
שכל האדם מבחין על עצמו שהוא מוגבל, והמציאות גדולה יותר מאשר היקף שכלו.
הוא מבין שיש "מה למעלה ומה למטה מה לפנים ומה לאחור" ועליהם חל "במופלא ממך אל תדרוש".
הרמב"ם בפירוש המשניות חגיגה מביא שזה נקרא פגימה בשכל שהוא כבוד קונו (כאשר הוא מכניס אותו במקומות שמעבר ליכולת הקליטה שלו).
היות והמציאות גדולה מהיקף השכל ממילא יוצא שקיום הבורא של אותה מציאות כולל כביכול שני חלקים:
עד כמה שהוא מעורב בענייני העולם (בורא מהווה מנהיג ומשגיח), וזה יכול השכל לקלוט והיא בחינת הידיעה.
עד כמה שקיומו הוא מעבר לענייני העולם, וזה לא יכול השכל לקלוט והיא בחינת האמונה.
כלומר, קיום הבורא עם העולם ומעבר לעולם מחייבת שני מושגים- ידיעה ואמונה.
זו כוונת רבותינו הגאונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 09:58 |
|
| |
שותף מדוע א"כ צריך אמונה ולא מספיקה ידיעה? האם האמונה רלבנטית לי?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 10:36 |
|
| |
אני מכיר באמת כאלה עם תזה כזה ולכן לעולם לא לומדים כי במילא שכלם מוגבל,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 11:04 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 11:31 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | שותף
מדוע א"כ צריך אמונה ולא מספיקה ידיעה?
האם האמונה רלבנטית לי? |
|
זה לא ש"צריך" אמונה (כאילו להשלים חוסר כלשהוא שאני מודע לו בשכלי), האמונה היא חיוב וציווי מאת הבורא להשלמת התמונה שמעבר לשכל.
|
|
|
|
|