בית פורומים באהלי צדיקים

יארצייט ר סלמן חוגי עבודי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/3/2008 16:38 לינק ישיר 
יארצייט ר סלמן חוגי עבודי

היום כה אדר א חל היארצייט של ר סלמן חוגי בר יצחק עבודי אב"ד בירושלים

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/3/2008 16:41 לינק ישיר 

גערה באבלות מסופר על הרה"ג חכם סלמן חוג'י עבודי זצ"ל שהיה רגיל לגלח את כל ראשו (חוץ מפאותיו) בכל ערב שבת. וכשהוא היה אבל על אביו ע"ה הפריע לו הדבר מאוד, שכן אין לאבל להסתפר עד שיגערו בו חבריו, וכיון שהיה לו כובע גדול שהיה מכסה את ראשו, לא היו אנשים רואים את פרע שערותיו ולא היו גוערים בו, והדבר הציק לו מאוד. והוא בא ושאל אותי אם בן יכול לגעור באביו? ואני עניתי לתומי שיש גמרא שתלמיד אצל רבו נקרא כמו בן וגער באביו, והוא חשב שאני רומז לו שאני אגער בו כתלמיד, ואמר לי לא אמרתי שאתה תלמידי, או אז הבינותי שהוא רוצה גערה, ואמרתי לו אני גוער בך, מעתה תוכל להסתפר. (מתוך אתר מוריה - קול צופיך)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/3/2008 16:45 לינק ישיר 
עוד עליו משם

מלקות של ערב כיפור בידי שמים הרה"ג חכם סלמן חוגי עבודי ע"ה היה ת"ח עצום וגאון, שהיה בקי בכל ד' חלקי השו"ע ובכל חו"מ עם ש"ך וט"ז, והיו כמאן דמנחי בכיסיה. פעם בערב כיפור הלך לביכ"נ 'אוהל רחל', והיה נוהג לקבל ט"ל מלקות כמנהג בבגדד. אמרו לו שילך לשכונת הבוכרים בבית כנסת 'שושנים לדוד'. הלך לשם וראה את עזרא השמש, שהיה מכה אחרים. אמר לו תלקה אותי, ולא רצה להלקות רב כמוהו, ואמר לו השמש ה' ילקה אותך. קיבל זאת הרב ברוח טובה ולא כעס עליו, ויצא משם שמח וטוב לב, לפי שהקב"ה מלקה ברחמים מרובים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > באהלי צדיקים > יארצייט ר סלמן חוגי עבודי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext