|
|
| נשלח ב-26/4/2008 23:43 |
|
| |
אביו של ר"ד מילר ר"מ פוניבז' הסתופף רבות בצילו של הגר"מ והוא מלא סיפורים עליו כמעיין המתגבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2008 08:17 |
|
| |
מי זה ר"ד מילר ?
אולי תביא לנו כאן קצת מסיפוריו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2008 09:59 |
|
| |
רק עכשיו ראיתי את תגובתך בי קיי בעמוד קודם.
יישר כח.
מי זה אותו יצחק גיברלטר ? אפשר טלפון שלו ?
אני לא מזדמן לבני ברק ואולי יואיל לשלוח לי בדואר את הספר.
אגב , מי בעל המחבר של יהדות ליטא ? זה ג' חלקים ? זה מעניין ?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2008 11:45 |
|
| |
רבי יאשע רוט זצ"ל מבני ברק, רבה של קהילת 'בית דוד' ברחוב בן זכאי, היה תלמידו המובהק, והיה מלא סיפורים על גודל עוצם קדושתו ויראת חטאו. היה מספר, שהיה מכין את כל המאכלים מסודר על צלחות לפני שב"ק, מחשש שייכשל בבורר בסידור המאכלים. שמעתי ממנו הפלגות נוראות על קדושת ראייתו של רבו.
סיפרו, שבהלווייתו שנערכה בב"ב לבית החיים שומרי שבת (קבור במרכז בית החיים, סמוך לציוניהם של ר' אייזיק שר ר"י סלבודקא, והרב דסלר), הלך החזו"א אחר מיטתו עד לבית החיים, ומירר בבכי כל העת.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2008 12:56 |
|
| |
מי קבור בבני ברק ? ר' מרדכי פוגרמנסקי ? חשבתי שנפטר בזמן המלחמה בפאריז.
האם העלו עצמותיו לאחר מכן ארצה ?
תודה מירער. הייתי באשכול ההוא שותף פעיל ושכחתי לגמרי מקיומו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2008 12:17 |
|
| |
ר' מרדכי פורגומנסקי לא נפטר בזמן המלחמה, הוא שרד את המלחמה בפאריז, וכל הנזכרים היו תלמידים שלו בתקופה שאחרי המלחמה. תקופה מסויימת לאחמ"כ היגר לשווייץ שם סעדו אותו יהודים יקרים בחליו. (היה חולה סוכר ושחפת מסוכן כמה שנים).
נפטר בתש"י כמדומני, והעלו אותו לקבורה בארה"ק, במרכז בית החיים שומרי שבת בזכרון מאיר, מקום שהיה נקרא בשעתו 'חלקת הרבנים'.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2008 12:28 |
|
| |
האם היה רווק ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2008 12:31 |
|
| |
כמדומני שהיה נשוי, אך לא היו לו ילדים.
באחת התגובות היה כתוב, שאלמנתו נישאה בזיווג שני לאדמו"ר מסעמבהעלי- סאסוב, שהיה בזיוו"ר חתן של הדברי יואל מסאטמאר זיע"א. כלומר, היא אמם של האדמו"ר מסאסוב מקרית ישמח משה, ואחיו שליט"א.
האם היא חיה עדיין?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2008 13:50 |
|
| |
שמעתי פעם שבנוסף לזה שהיה עלוי גדול בנגלה.
הבין הרבה גם בתורת הנסתר.
כך סיפר לי יהודי שהכיר אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2008 18:36 |
|
| |
מתפעל, "יהדות ליטא" היא מעין אנציקלופדיה ישנה יחסית בת ארבעה כרכים, ורבים היו עורכיה. הכרך השלישי חשוב כיוון שמופיעים בחלקו הראשון ערכים לקסיקוניים אודות רבנים רבים בני ליטא (וכן אישי ציבור מכל הגוונים), ופירוט אודות כל עיירותיה של ליטא (שבין שתי המלחמות) בחלקו השני. ייתכן וניתן לקנותו בחנות לספרים משומשים.
גיברלטר: 6188360. כשקניתי את ספרו בביתו, הוא עלה 50 ש"ח.יתכן שעכשיו המחיר עלה.
ר' מוטל אכן עסק גם בקבלה וגם במוסר, ולמעשה - בפילוסופיה יהודית. לפי אחד הסיפורים, הוא הצליח באמצעות הפילוסופיה והגיון הברזל שלו לשכנע את אחותו לחזור בה מתפיסותיה הקומוניסטיות. אגב, תפיסות המוסר שלו לא היה אהודות על ר' אברהם גרודזנסקי (ר'מוטל התגורר בשנים האחרונות בקובנה).
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2008 12:34 |
|
| |
אין הקורא, בסיפור שהזכרת מ'שאל אביך ויגדך' מדובר שמצילו של הרב פרוגרמנסקי היה בעל תשובה ולא הרב עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2008 12:56 |
|
| |
חשבתי שמצילו היה ר' אלי' לופיאן זצ"ל.
|
|
|
|