בית פורומים עצור כאן חושבים

דודי ירד לגנו...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/3/2008 13:42 לינק ישיר 

ריב,
חילול וקידוש השם נקבע על פי דעת בני האדם שבעיניהם הוא מחולל או מקודש. לכן בהקשר זה נראה לדעתי שאין חשיבות לטעמים נסתרים שידועים רק לקב"ה עצמו. ומכאן הקושי הגדול. אני גם מניח שיש לו טעמים כאלה או אחרים, אני רק לא מבין אותם, ונמאס לי לחיות בעולם של תירוצים בלי להבין כלום. בכל אופן, ככל הנראה לי קידוש השם אין כאן. אולי הושגו כאן הישגים אחרים שידועים רק לו (ואני אכן מניח שזה המצב).

איש ערבות,
אתה חוזר על אותה אמירה שהזכרתי, לפיה מי שנרצח על היותו יהודי הוא מקדש השם. ככל הידוע לי, אין לזה שורש ו/או מקור ו/או ענף. וזה גם לא נכון בסברא, ובעליל. כאמור, נחמת שוטים.
הגמרא בתענית לא אומרת את זה, אלא אולי את ההיפך. דווקא בגלל מה שעשו פפוס ולוליאנוס מתוך כוונה ולמטרה, הוא ההופך אותם למקדשי השם.
אני בהחלט מסכים לטענתך שפעולה של מסירת הנפש לשם מצווה היא פעולה של קידוש השם, אבל ככל הידוע לי לא היתה כאן שום פעולה כזו. היה כאן סתם מוות בלי טעם (נראה לעין), ותו לא מידי. אמנם המוות התרחש בעת שהם קיימו מצווה (=תלמוד תורה). אז מה? כל עוד המצווה לא היתה סיבת המוות, ובודאי כשזה לא היה כך בתודעתם של הנרצחים, אין בזה כל קידוש השם. להיפך, זוהי תמצית חילול השם, "זו תורה וזה שכרה". והראיה היא שגם לקב"ה עצמו אין 'תירוצים', לא אצל ר"ע ולא כלפי אהרן הכהן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2008 13:52 לינק ישיר 

חילול וקידוש השם נקבע על פי דעת בני האדם שבעיניהם הוא מחולל או מקודש - נכון מאוד
יש שיראו במותם של הבנים היקרים האלה קידוש השם - ויש שיראו במותם של הבנים חילול השם.
ההסבר שלך לחילול השם הוא בדיוק טוב כמו ההסבר שלי לקידוש השם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2008 14:02 לינק ישיר 

ריב,
אני בהחלט אשמח לשמוע הסברים מדוע יש כאן קידוש השם? אך עדיין לא שמעתי הסבר כזה. אדרבה, אשמח לשמוע הסבר מה קידוש השם יש כאן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2008 14:05 לינק ישיר 

קידוש השם אפשרי ברמת האמפטיה והקירבה לשם כתוצאה מהמעשה. במקרה האחרון היתה קירבה כזו ולכן זה קידוש השם. זו טענת ריב על רגל אחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2008 14:53 לינק ישיר 

לא הבנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2008 15:02 לינק ישיר 

מיכי,

במקום לחזור על דברים שכתבתי, אפשר אולי שתעבור שוב על הודעותיי? ואולי מקריאת תגובות עמישראל לראיון עם הרב וייס, כן יש סיכוי שתבין, תנסה. (להזכירך כבוד הרב מזוהה עם כבוד ה') אם לא, אז לא נורא, זכותך לחשוב שה' מתכנן לעצמו חילול השם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2008 15:09 לינק ישיר 

ויהי אחר הדברים...

אחד היה ר' עקיבא שנכנס בשלום ויצא בשלום.

היו גם אחרים.

אף הם נכנסו למקום שנכנסו.

אבל לא יצאו בשלום.

האם נכנסו בשלום?

לא כולם.

היו שאמרו מים מים, והיו דוברי שקר.

הם ראו חזו והסתכלו ואף הציצו.

מהם שהציץ ונפגע.

ומהם שהציץ ומת.

ומהם שהציץ ויצא למקום שיצא.

הציץ, אך גם ראה. מה ראה?

ראה והבחין בעלם צעיר נופל מסולם –

בו בזמן שהצעיר מקיים שליח הקן וכיבוד אב.

איזה חילול ה' עשה ה'!

ראה לשונו של ר' חוצפית מוטלת באשפה.

חילול ה'!

אחר לא שוחק כר' עקיבא.

אחר לא שותק כסייגו של ר' עקיבא.

אחר לא בוכה בדממה כחביריו של ר' עקיבא.

אחר נותן הספד בבית מדרשו:

"במחילה, ה' לא פעל כאן על פי הכללים...

...פה שהפיק מרגליות ילחך עפר?"

אחר הוא לא ר' עקיבא.

אחר אכן נכנס ויצא.

רק ר' עקיבא נכנס בשלום ויצא בשלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2008 15:17 לינק ישיר 

ריב,
קראתי את דברייך למעלה, ואני מפנה את תשומת לכך שכבר חילקתי למעלה בין שני מישורים של הדיון:
א. האם נעשה כאן מעשה של קידוש השם?
ב. האם המצב מצד עצמו יש בו קידוש השם?
התשובה שלי לשאלה בשני המישורים היא: לא, באל"ף רבתי.
לגבי המעשה, את אפילו לא טענת מאומה בעניין זה. הבחורים הללו לא מסרו את נפשם אלא סתם נקטלו בלי כוונה.
ולגבי המצב, הרי עצם ההריגה של יהודים ששמרו מצוות היא חילול השם גמור. אמנם ייתכן שבעקבות זה יהיה מי שיצליח לנצל את המצב ולנסות לתפוס משהו קידוש השם מזה, אבל זה לא קידוש השם שיצא מהרציחה אלא תוצאה של מעשה של מישהו אחר שנעשה אחרי הרצח.
לשון אחר: האם לדעתך היה סביר להחליט להיהרג כדי שיהיה ראיון עם הרב וייס שיקדש את השם ברבים, ככל שתחפצי בזה.
המסקנה היא שהמצב הוא חילול השם, והמעשה של הבחורים לא היה כלל, ולכן ברור שאין בו קידוש השם. לכל היותר היה כאן קידוש השם של הרב וייס. זה אולי יפה, אבל לא נוגע לדבריי.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2008 15:25 לינק ישיר 

תורה היא

...וללמוד אני צריך. אין בעייתיות בזעקה שמביע אחר, כל עוד היא התרסה כנגד הקב"ה, וגורמת לו לתגובת נגד שמביאה אותו לחזור אל הקב"ה חזרה. הבעיה אצל אחר הייתה התוצאה - הוא לא ידע את הדרך חזרה. אבל מי שלא יודע שיש דרך נגדית, וחושב להעלים בעיות אמוניות בהינף יד, ולומר "אצלנו לא שואלים, או אצלנו לא דורשים, ככה זה וזהו", הוא לא עובד ה' [חשבתי פעם שכוונת הגמרא בחגיגה לדרוש את "ושבתם וראיתם בין עובד ה' לאשר לא עבדו" על מי שלומד ק"א פעמים שאינו דומה למי שלומד ק' פעמים, היא שמי שלומד תורה ק' פעמים, אוהב את השלמות ההרמונית של התורה, את המספר העגול. הוא לא עובד אלוקים. עובד אלוקים אמיתי מתחיל מחדש, את הפעם הק"א, גם אם זה שובר לו שלמות, גם אם התורה שלו דיכוטומית].

אחד המשגיחים אמר פעם שמי שלא רוצה לברוח באמצע ק"ש ולומר "מה אני עושה כאן", מעולם לא קרא ק"ש כדבעי. השאלה רק אם אותו אחד שכן שאל 'מה אני עושה כאן' ידע להמליך את הקב"ה מחדש גם על אותם רגשות של דחייה. אחר לא עשה את המסע חזרה. יש שעושים את המסע תוך דילוג על פער אמוני שאין לו תיווך, ויש שמנסים לסלול איזו שהיא דרך לגישור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2008 15:52 לינק ישיר 

לא הבנת,אנסה שוב. אבל שלוש הנחות מראש. מי שמנהל את העולם הוא הקב"ה. קידוש השם זה גם אם אנשים מתקרבים אליו כתוצאה מפעולה מסויימת.קידוש השם אינו צריך כוונה...

הבחורים לא קידשו את שם השם בפעולה מכוונת שלהם אלא עם הריגתם נוצר קידוש השם ברבים ע"י כך שאלפי אנשים התעוררו והתקרבו אל השם ית'.

עכשיו צריך לשים על המשקל מה היה כאן יותר חילול השם בגלל השואלים איה הם גבורותיו אל מול כל אלה שהתקרבו או בגלל הזעזוע או באופן עקיף מהספדי וגילוי העובדה שיש תום וטוהר בעובדי השם.

אני חושב שהכף נוטה לקידוש השם יותר אנשים התקרבו אל הרעיון ואל השם מאשר המפקפקים.ודאי המאמינים.ואף אלה שאינם מאמינים התקרבו אל חושבי שמו יותר וזה בודאי ישפיע טוב עליהם.

השאלה הכבדה האם זה מחויב המציאות,להרוג ילדים טהורים בשביל זה.  זו שאלה שאין עליה תשובה אבל במה שקשור אל הילדים עצמם בגופם הטהור בוצע מעשה שגרם לקידוש השם ועל כך יש להם שכר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2008 12:44 לינק ישיר 

בעל
את המשפט שכתבת מיכי כבר כתב, אז אתה בא רק כדי ללגלג ? על מי? על הגמרא שמפרשת בשתי משמעויות - או על הרש"ר הירש שכותב המאמר בחר להביא פרשנות שלו על אחת מהמשמעויות?

אמשלום,

יבוא המשיח נביא הה' יצביע לנו על העמלקים וכהרף עין יקבצו עליהם כל בני ישראל וימחו אותם - עד אז ישנה תמיד האלטרנטיבה של ה'עמלק הכללי' שיש ללחום בו - הנה לך פשטנות שהיא לא פשוטה עם דיוק ועם רצינות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2008 13:34 לינק ישיר 

אמשלום, שאלת, אז התשובה היא: לא (=אני לא מבין). אני מזמין אותך להסביר לי. בשביל זה יש חברים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2008 14:34 לינק ישיר 

העיתון החרדי "יום חדש" מפרסם את דברי הרב הליטאי המשפיע, לפיהם "הטבח במרכז הרב הוא עונש על המרידה בשלוש השבועות" - משורשי המחלוקת בין החרדים לציונות. הרב סתיו בתגובה: "לפני שמישהו מעז לפתוח פה, מוטב שיסתכל על אסון שבא ליהדות מזרח אירופה שהקשיבה לרבנים החרדים ששללו את התנועה הציונית

הרב יובל שרלו, תלה את קטע העיתון על לוח המודעות בישיבה וכתב לתלמידיו: "הרוצה להבין את ההסתייגות שלי מההכרעה מפני מה באים אסונות יעיין בקטע העיתון הבא. כאמור בשיחותיי הקודמות, משום מה תמיד הקב"ה עושה דברים שמאמתים את מה שאלה שחושבים שהם יודעים מה הקב"ה עושה כבר חשבו קודם, ולעולם העבירות של מישהו אחר"

תוקן על ידי כמתעסק ב- 13/03/2008 14:35:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2008 14:37 לינק ישיר 

כמתעסק,

מה התועלת בהתייחסות לדברי הבל שכאלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2008 15:22 לינק ישיר 

אםשלום
ברשותך ארצה הבהרה,- מרוב דיבורים מסביב, ואישורים לדברייך, על ידי אחרים- מה בעצם את אומרת,
 האם התורה ושמואל הנביא, כשציוו על מחיית זכר עמלק, אנשים נשים וטף. האם לא לעמלק הפיסי התכוונו? האם לא לאנשים נשים וטף, כיוונו?

זה שהיום לא ניתן לזהות את העמלקי, מקובל וברור,
מה שלא ברור, זה ההשלכה שמשליכים על עמלק את הרועה העולמי, ואומרים שזה בעצם מה שהתורה התכוונה, האם  זו היתה גם כוונתך?
ואם כן מה המקור להשלכה זו?
הרי מבחינת היושר המחשבה- יש עוד עמים אחרים בתורה שנאסרו, או קיבלו פרוטאקשן, והיום הם לא מזוהים, אולי נמצא גם להם מקבילות בעמי האזור או העולם?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דודי ירד לגנו...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.