בית פורומים עצור כאן חושבים

דודי ירד לגנו...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/3/2008 11:41 לינק ישיר 

.

ירוחם,

בדיוק לכך התכוונה המשוררת, אם יורשה להיות הקורצווייל שלה.

מדובר במקרה יחידני, ובפרשנות שבאה להתנגד לאגדה אודות נסיון הנשיכה של עשו את צואר אחיו. אמנם, הלכה היא, וידוע שעשו שנא את אחיו, אולם באותה השעה - נכמרו רחמיו והנשיקה היתה אמיתית, וכדברי הראב"ע - המדרש אודות הניקוד מעל האותיות, טוב הוא לעתיקי משדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2008 12:23 לינק ישיר 

מואדיב
המשוררת הזו, אהובה גם עלי, כל כונתי היתה רק להראת כנגד דבריה-בשום מקום אין בנמצא הביטוי -

אגב בהחלט אני מסכים,  לכל מה אמרת בשם קורצוויל. ובשמך אתה.

למדתי פעם כי בעצם עשיו הוא הבחור הטוב בכל הפרשה, מכבד את אביו דואג לפרנסה- לפי האב"ע- מקדם בשלום ובאהבה את אחיו, למרות שהוא רימה אותו פעמיים( שאנחנו יודעים),

אבל כלום לא יעזור לו- אם רש"י נגדו. חבל לו על הזמן.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2008 13:16 לינק ישיר 

אמשלום,

תודה.

(אגב,
 א) אני לא בטוחה באיזה ניסוח בחר א"ב יהושוע -
 ב) אין בהבאת הדברים משום הסכמה לדעותיו של א"ב יהושוע )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2008 13:43 לינק ישיר 

"אם רש"י נגדו חבל לו על הזמן"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2008 16:21 לינק ישיר 

[ירוחם,

דיוקך נכון ואני מקבלת את התיקון.
"בשום מקום" - הכוונה לספרות חז"ל. רש"י מצטט (בטעות) מן הספרי וכאמור לעיל.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2008 16:42 לינק ישיר 

אמשלום, די!

עד שיש הלכה שכל הפוסקים מסכימים עליה, גם אותה תבטל הרפורמה במחי יד??

תוקן על ידי השכן ב- 17/03/2008 16:43:14

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/3/2008 18:07 לינק ישיר 

ובחזרה לנושא האשכול...

טז וַיֹּאמֶר ה' אֶל-מֹשֶׁה, הִנְּךָ שֹׁכֵב עִם-אֲבֹתֶיךָ; וְקָם הָעָם הַזֶּה וְזָנָה אַחֲרֵי אֱלֹהֵי נֵכַר-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר הוּא בָא-שָׁמָּה בְּקִרְבּוֹ, וַעֲזָבַנִי, וְהֵפֵר אֶת-בְּרִיתִי אֲשֶׁר כָּרַתִּי אִתּוֹ.  וְחָרָה אַפִּי בוֹ בַיּוֹם-הַהוּא וַעֲזַבְתִּים וְהִסְתַּרְתִּי פָנַי מֵהֶם, וְהָיָה לֶאֱכֹל, וּמְצָאֻהוּ רָעוֹת רַבּוֹת, וְצָרוֹת; וְאָמַר, בַּיּוֹם הַהוּא, הֲלֹא עַל כִּי-אֵין אֱלֹהַי בְּקִרְבִּי, מְצָאוּנִי הָרָעוֹת הָאֵלֶּה.  וְאָנֹכִי, הַסְתֵּר אַסְתִּיר פָּנַי בַּיּוֹם הַהוּא, עַל כָּל-הָרָעָה, אֲשֶׁר עָשָׂה:  כִּי פָנָה, אֶל-אֱלֹהִים אֲחֵרִים.  וְעַתָּה, כִּתְבוּ לָכֶם אֶת-הַשִּׁירָה הַזֹּאת, וְלַמְּדָהּ אֶת-בְּנֵי-יִשְׂרָאֵל, שִׂימָהּ בְּפִיהֶם:  לְמַעַן תִּהְיֶה-לִּי הַשִּׁירָה הַזֹּאת, לְעֵד--בִּבְנֵי יִשְׂרָאֵל  כִּי-אֲבִיאֶנּוּ אֶל-הָאֲדָמָה אֲשֶׁר-נִשְׁבַּעְתִּי לַאֲבֹתָיו, זָבַת חָלָב וּדְבַשׁ, וְאָכַל וְשָׂבַע, וְדָשֵׁן; וּפָנָה אֶל-אֱלֹהִים אֲחֵרִים, וַעֲבָדוּם, וְנִאֲצוּנִי, וְהֵפֵר אֶת-בְּרִיתִי.  וְהָיָה כִּי-תִמְצֶאןָ אֹתוֹ רָעוֹת רַבּוֹת, וְצָרוֹת, וְעָנְתָה הַשִּׁירָה הַזֹּאת לְפָנָיו לְעֵד, כִּי לֹא תִשָּׁכַח מִפִּי זַרְעוֹ כִּי יָדַעְתִּי אֶת-יִצְרוֹ, אֲשֶׁר הוּא עֹשֶׂה הַיּוֹם, בְּטֶרֶם אֲבִיאֶנּוּ, אֶל-הָאָרֶץ אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי  וַיִּכְתֹּב מֹשֶׁה אֶת-הַשִּׁירָה הַזֹּאת, בַּיּוֹם הַהוּא; וַיְלַמְּדָהּ, אֶת-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל.

הרי לפנינו דבר ה' הפונה אלינו לעיתות בצרה ואומר : אם אתם מוצאים את עצמכם במצב צרה ורע – תבינו: הֲלֹא עַל כִּי-אֵין אֱלֹהַי בְּקִרְבִּי, מְצָאוּנִי הָרָעוֹת הָאֵלֶּה!  אל תעיזו להעלות בדעתכם ש"לא פעלתי לפי הכללים" אלא עיינו בשירה ששמתי בכם לעד ואני יודע שלא תשכחו את השירה הזו גם לא אחרי אלף ואלפיים שנות גלות – "וְעָנְתָה הַשִּׁירָה הַזֹּאת לְפָנָיו לְעֵד, כִּי לֹא תִשָּׁכַח מִפִּי זַרְעוֹ"

מה מעידה בנו השירה?

ה' פנה אלינו בזמן טוב ונחמד לפני כניסתינו לארץ כאשר כולנו נכחנו לראות כי צדיק וישר הוא אל אמונה ואין עול ואמר: "אני מעיד בכם היום עדות למען תזכרו זאת בעת צרה ורעה: אני ה' - הַצּוּר תָּמִים פָּעֳלוֹ, כִּי כָל-דְּרָכָיו מִשְׁפָּט, אֵל אֱמוּנָה וְאֵין עָוֶל,  צַדִּיק וְיָשָׁר אני." ואת זה ראיתם בעצמם לאורך המדבר.

אם כן בנים חביבים, אל תעלו על דעתכם כאשר ימצאו אתכם רעות רבות וצרות – ש"לא פעלתי לפי הכללים", לא! אני אל נאמן לאוהבי ולא עושה עול, כל דרכי במשפט מדוקדק.

אך אם תראו שחיתות ורע, דעו כי לא אני גרמתי זאת אלא אתם בני גרמתם למומכם – "שִׁחֵת? לוֹ לֹא! בָּנָיו מוּמָם,  דּוֹר עִקֵּשׁ, וּפְתַלְתֹּל"

ואם תמהים אנו כיצד הריגת שמונה בחורי חמד עולה בקנה אחד עם המשפט, עלינו לדייק מעט בפסוקים המצוטטים מעלה ואולי ניווכח כי ה' בעצמו אומר כי הוא אינו משגיח על כל צעד ושעל של האדם כאן בעולם אלא, יש טבע ששולט.  

בטבע, יש אנשים טובים ויש גם אנשים רעים. פעמים שבא איש רע וקוטל חייהם של 8 אנשים טובים מחמת שנאתו אותם. כך קורה בטבע, זה לא מאת ה'!!! ולא הוא תיכנן זאת! וכפי שיבואר בהמשך. 

אכן, בזמנים הטובים הוא מגן על עמו אשר בחר לו - מכל צרה, אבל רק במנים הטובים בהם כל העם שומרים את בריתו!

אך כאשר העם עוזב אותו ומפר את ברית האלוהים - ה' עוזב אותם ונותן לתהליכי הטבע הטבעיים לשלוט גם בהם, וה"רע" המסתובב בעולם יכול גם למצוא שמונה בחורי חמד בעת הגותם בדברי ה' כמו שנאמר "וּמְצָאֻהוּ רָעוֹת רַבּוֹת, וְצָרוֹת".

אבל, מזהיר ה', אל תבואו בטענות! אל תתמהו על מה ולמה אלא: "עַל כִּי-אֵין אֱלֹהַי בְּקִרְבִּי, מְצָאוּנִי הָרָעוֹת הָאֵלֶּה"

ניתן ליצור משוואה האומרת:
יש אלוהי בקרבי = לא ימצאוני הרעות האלה.
אין אלוהי בקרבי = יכולים למצאני הרעות האלה.

המסקנה היא: ה"רעות" עצמם רק מוצאות אותנו אך לא מידי ה' באות, אלא, משל למה הדבר דומה?

לגן ילדים של עצכ"ח בו גדלים ופורחים ילדים וילדות מתוקים ומתוקות יחד ללא כל הפרדה והנה יצאה הגננת לכמה דקות, ותוך מריבה על האוטו הכתום קם אחד הבנים והכה ילדה קטנה ועדינה שלא ידעה כיצד להגיב. ובמקרה היא בת הגננת...

האם נאשים את הגננת בהכאת הילדה? לא! האם הילדה תאשים את אמהּ? לא!

היא רק לא שמרה. אך לא מידיה בא הרע.

כך הוא גם ביחסי ה' ועמו:

כאשר עמו שומר את בריתו הוא מגן עליהם מפני הרעות שישנם בעולם. כאשר עמו מפר את בריתו – הוא אינו מגן עליהם מפני הרעות. אין זה אומר שהוא זה שמתכנן אותם או מידו באו. וכך גם משמעות הביטוי "מציאה" בפסוק: : וּמְצָאֻהוּ רָעוֹת רַבּוֹת, וְצָרוֹת.

ניתן לתאר זאת כמציאות בה הרעות מרחפות ושטות באויר ומחפשות במי לפגוע מעין הנאמר באיוב: "וַיֹּאמֶר ה' אֶל הַשָּׂטָן, מֵאַיִן תָּבֹא; וַיַּעַן הַשָּׂטָן אֶת ה', וַיֹּאמַר, מִשּׁוּט בָּאָרֶץ, וּמֵהִתְהַלֵּךְ בָּהּ".

רעות אלה הנמצאות בעולם (ויש לקיים דיון נפרד מדוע זה כך) מנסות לפגוע גם בבני ישראל אך ה' שומר עליהם. אבל כאשר ה' מסתיר פניו ואינו שומר, הרעות מוצאות גם את בני ישראל.

--------------------

ישאל השואל: "והרי הרעות מוצאות גם שומרי ברית...?"

תשובתו בצידו, וכן ניתן להווכח בתשובה זו לאורך ימי המקרא:

ה' – כאשר מדובר בקיום הברית של וַהֲקִמֹתִי אֶת-בְּרִיתִי בֵּינִי וּבֵינֶךָ, וּבֵין זַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ לְדֹרֹתָם--לִבְרִית עוֹלָם:  לִהְיוֹת לְךָ לֵאלֹהִים, וּלְזַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ.(בראשית יז,ז) מתייחס לכל העם כיחיד.

כך שאם כל העם בסדר =קיום הברית, אם לא כל העם בסדר = הפרת ברית.

ניתן לעיין בחטא העגל שבוצע על ידי פחות מ0.5 % מהעם (כשלושת אלפי איש מתוך שש מאות אלף גברים ללא זקני נשים וטף). שנאמר שם (שמות לב, ז):

לֶךְ-רֵד--כִּי שִׁחֵת עַמְּךָ, אֲשֶׁר הֶעֱלֵיתָ מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם.  סָרוּ מַהֵר, מִן-הַדֶּרֶךְ אֲשֶׁר צִוִּיתִם--עָשׂוּ לָהֶם, עֵגֶל מַסֵּכָה; וַיִּשְׁתַּחֲווּ-לוֹ, וַיִּזְבְּחוּ-לוֹ, וַיֹּאמְרוּ, אֵלֶּה אֱלֹהֶיךָ יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר הֶעֱלוּךָ מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם. וַיֹּאמֶר ה', אֶל-מֹשֶׁה:  רָאִיתִי אֶת-הָעָם הַזֶּה, וְהִנֵּה עַם-קְשֵׁה-עֹרֶף הוּא. וְעַתָּה הַנִּיחָה לִּי, וְיִחַר-אַפִּי בָהֶם וַאֲכַלֵּם; וְאֶעֱשֶׂה אוֹתְךָ, לְגוֹי גָּדוֹל. 

מה קרה? הרי העם בכללותו מונה לפחות כשני מליון איש! ולפי האמור: "וַיִּפֹּל מִן-הָעָם בַּיּוֹם הַהוּא, כִּשְׁלֹשֶׁת אַלְפֵי אִישׁ" הרי מדובר בכמות זניחה של כ0.16% אנשים שחטאו מקרב העם. והנה הבטויים הם "שִׁחֵת עַמְּךָ"; "הַנִּיחָה לִּי, וְיִחַר-אַפִּי בָהֶם וַאֲכַלֵּם".

כל העם חטא וכל העם יכלה!

וכן בכישלון מלחמת העי בתקופת יהושע שם חטא אדם (עכן) אחד בלבד!!!  ומיד:

וַיִּחַר-אַף ה', בִּבְנֵי יִשְׂרָאֵל... וַיֹּאמֶר ה' אֶל-יְהוֹשֻׁעַ: קֻם לָךְ; לָמָּה זֶּה, אַתָּה נֹפֵל עַל-פָּנֶיךָ? חָטָא, יִשְׂרָאֵל, וְגַם עָבְרוּ אֶת-בְּרִיתִי, אֲשֶׁר צִוִּיתִי אוֹתָם; וְגַם לָקְחוּ, מִן-הַחֵרֶם, וְגַם גָּנְבוּ וְגַם כִּחֲשׁוּ, וְגַם שָׂמוּ בִכְלֵיהֶם, וְלֹא יֻכְלוּ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, לָקוּם לִפְנֵי אֹיְבֵיהֶם--עֹרֶף יִפְנוּ לִפְנֵי אֹיְבֵיהֶם, כִּי הָיוּ לְחֵרֶם; לֹא אוֹסִיף לִהְיוֹת עִמָּכֶם, אִם-לֹא תַשְׁמִידוּ הַחֵרֶם מִקִּרְבְּכֶם

נשים לב, דיבור ה' הוא בלשון רבים על מעשה היחיד: עברו את בריתי וגם גנבו וגם כחשו וגם שמו בכליהם...

כך שאנו נוכחים לראות שחטא אדם אחד נחשב לחטא העם כולו!! הרי לנו קצה חוט לאיזה מעמד זך וטהור יועדנו...

ונוסיף לשים לב שגם כאן אמר רק: "לֹא אוֹסִיף לִהְיוֹת עִמָּכֶם", ולא אמר אני אעניש אתכם. או אשַלח בכם את יושבי הארץ להיפרע מכם. לא כך, אלא:

אני לא אהיה עמכם = אתן לטבע לשלוט!!!

הטבע במקרה זה הוא:

אֶפֶס כִּי-עַז הָעָם, הַיֹּשֵׁב בָּאָרֶץ; וְהֶעָרִים, בְּצֻרוֹת גְּדֹלֹת מְאֹד, וְגַם-יְלִדֵי הָעֲנָק, רָאִינוּ שָׁם. עֲמָלֵק יוֹשֵׁב, בְּאֶרֶץ הַנֶּגֶב; וְהַחִתִּי וְהַיְבוּסִי וְהָאֱמֹרִי, יוֹשֵׁב בָּהָר, וְהַכְּנַעֲנִי יוֹשֵׁב עַל-הַיָּם, וְעַל יַד הַיַּרְדֵּן...וְהָאֲנָשִׁים אֲשֶׁר-עָלוּ עִמּוֹ, אָמְרוּ, לֹא נוּכַל, לַעֲלוֹת אֶל-הָעָם:  כִּי-חָזָק הוּא, מִמֶּנּוּ!

ודברים אלה יביאו למסקנה שאין מה לעשות, איננו מוגנים.

כשם שטרוריסטים מבצעים את זממם בעירק ובכל מקום בעולם כך הם פוגעים גם בנו.

למה? ככה. כי הם רוצים לפגוע בנו אז הם מצליחים. גם אם יקום איש מאיתנו וירצה לנקום או לפגוע באויבינו מסתבר שגם הוא יצליח... ככה זה בטבע...

וכיון שאיננו מוגנים בהגנה אלוהית - כל המעונין להגן על עצמו עליו לשכור שירותי אבטחה ולמגן את ביתו וכו' וכו' הכל בדרכי הטבע.

ואם אי מי בינינו מעוניין בהגנה אלוהית בסגנון "ה' ילחם לכם ואתם תחרישון..." עליו לדאוג לקיום הצד שלנו בברית. ללמד תורה את העם. ולצוות את בניו ואת בני עמו – ושמרו דרך ה' לעשות צדקה ומשפט.

*      *

*

הערה לסיום - למעוניינים לנקום...  הבה נזכור את המשך השירה...

(כמובן שאני בולם פי בנוגע לעידוד הרעיון, אף שבדרך הטבע רק כך נוכל לצאת מהמצב בו אנו נתונים למשיסה בידי אוייבינו. האוחזים במושכות נרדמו והסוסים השתגעו ואת התוצאות אנו רואים בשטח...)

לִי נָקָם וְשִׁלֵּם, לְעֵת תָּמוּט רַגְלָם:  כִּי קָרוֹב יוֹם אֵידָם,  וְחָשׁ עֲתִדֹת לָמוֹ

כִּי-יָדִין ה' עַמּוֹוְעַל-עֲבָדָיו יִתְנֶחָם:  כִּי יִרְאֶה כִּי-אָזְלַת יָד,  וְאֶפֶס עָצוּר וְעָזוּב. 

וְאָמַר, אֵי אֱלֹהֵימוֹ צוּר, חָסָיוּ בוֹ.   אֲשֶׁר חֵלֶב זְבָחֵימוֹ יֹאכֵלוּ,  יִשְׁתּוּ יֵין נְסִיכָם;  יָקוּמוּ, וְיַעְזְרֻכֶם... יְהִי עֲלֵיכֶם, סִתְרָה...

רְאוּ עַתָּה:
כִּי אֲנִי אֲנִי הוּא,  וְאֵין אֱלֹהִים, עִמָּדִי
אֲנִי אָמִית וַאֲחַיֶּה, מָחַצְתִּי וַאֲנִי אֶרְפָּאוְאֵין מִיָּדִי, מַצִּיל.

כִּי-אֶשָּׂא אֶל-שָׁמַיִם, יָדִי; וְאָמַרְתִּי, חַי אָנֹכִי לְעֹלָם
אִם-שַׁנּוֹתִי בְּרַק חַרְבִּי,  וְתֹאחֵז בְּמִשְׁפָּט יָדִי
אָשִׁיב נָקָם לְצָרָי,  וְלִמְשַׂנְאַי אֲשַׁלֵּם
אַשְׁכִּיר חִצַּי מִדָּם,  וְחַרְבִּי תֹּאכַל בָּשָׂר
מִדַּם חָלָל וְשִׁבְיָה, מֵרֹאשׁ פַּרְעוֹת אוֹיֵב

הַרְנִינוּ גוֹיִם עַמּוֹ,  כִּי דַם-עֲבָדָיו יִקּוֹם; וְנָקָם יָשִׁיב לְצָרָיו,  וְכִפֶּר אַדְמָתוֹ עַמּוֹ

כה דברי ה' בספר דברים אשר בתורת משה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2008 18:14 לינק ישיר 

(הצפה)

מדור סופרים וספרים

טבוחים, שסועים ושרופים
"מה קרה בחברון?" שאל את ר' יעקב משה, כאשר השניים היו בקיטון הצר והדלת נסגרה על ידם מבפנים. "זקוקים לרחמים מרובים... לרחמים גדולים" ענה ר' יעקב משה בלחש, ונזהר לבל יפגשו עיניו את עיניו הלוחשות-בוערות של הרב
דברי השלוחים נשמעו טרופים ומבולבלים, אף על פי כן הצטיירה מהם תמונת זוועה ממה שאירע בחברון. "ביום ששי אחר הצהרים" – סיפרו השלוחים – "היו שמועות שהערבים מכינים טבח... הרב סלונים והרב פרנקו הלכו לבית המושל לבקש עזרה, אבל הוא צחק ואמר ששום דבר לא יקרה, הערבים הבטיחו לו... לייזר דן, בנו של הרב סלונים, קרא לסניף האפ"ק כמה מהערבים החשובים ואמר להם: תראו אני מנהל הבנק ועוזר לכם תמיד, הרצונכם לשפוך דם... ביום ששי אחר הצהרים יצאו המון הערבים מהמסגד הגדול שבמערת המכפלה. שיך טאליב מארקה צעד בראש ואמר שצריך לשחוט את כל היהודים הכופרים... פרחחים נושאי סכינים פרצו לישיבת סלבודקה ביום ששי אחר הצהרים, מצאו שם בחור מתמיד אחד ישב ולמד הרגו אותו וחתכוהו לחתיכות... באו להגיד להרב סלונים שהערבים הורגים בחורים בישיבה, הוא אמר ממני הם יפחדו, הם מכירים אותי שאני ומשפחתי כבר גרים בחברון יותר ממאה שנה, הוא הלך לישיבה ובדרך רגמוהו באבנים ופצעוהו... לייזר דן לקח ידיד שלו ערבי והלך איתו לכל מקום רחוק שם גרים יהודים בודדים ואסף אותם לביתו... אחר הצהרים הלכו עוד פעם הרב ולייזר דן ועוד אנשים למושל להזהיר אותו. הוא אמר שיש לקחת דברים עם הקצין של המשטרה קאפאראטה... קאפאראטה אמר שהכל יהיה בסדר, אמר לו הרב: 'כבר הרגו איש אחד בישיבה וזה נקרא בסדר?'... 'עכשיו כבר לא יהרגו', הוא אמר, וציווה על כולם להישאר בבתים... בשבת בבוקר התחילו להתנפל על השכונה היהודית, באו מאות ערבים והתנפלו על הבית של לייזר דן... לייזר דן של הרב.. זה המנהל של הבנק... הם שחטו בבית יותר משלושים איש... גם ילדים... הילד של לייזר דן ועוד ועוד... גם האבא והאמא של האשה של לייזר דן היו שם, זה הרב אורלנסקי מזכרון יעקב גם כן שחטו אותו ואת הזקנה... גם את לייזר דן ואת אשתו שחטו... גם כל המשפחה של גוזלן ושל הרב חסון הזקן ואשתו ועוד אנשים... יש הרבה פצועים... אולי מאה אנשים נהרגו ונשרפו... שרפו ששים ספרי תורה בבית הכנסת אברהם אבינו.. זה העתיק שבחצר הגיטו... גם השמש של בית הכנסת הרגו וחתכו הבטן שלו..."
השלוחים עמדו וסיפרו עוד ועוד על הטבח ואילו ר' יעקב משה [חרל"פ], שהאזין תחילה לדבריהם, יצא לפרוזדור הארוך ורץ לעבר חדר משכבו של הרב. ליד הדלת נעצר וחזר לאחוריו. ושוב רץ לדלת ושוב נסוג ממנה. הלוך וחזור התהלך לאורך הפרוזדור כשהוא פוכר אצבעות ידיו. קל היה להכיר את המבוכה שהוא שרוי בה. לפתע, נעצר בהליכתו, עצם עיניו וקריאת "הוי!" פרצה מפיו. הוא ניגש לדלת חדש המשכב ופתחה בלאט.
"מה קרה בחברון?"
"צריכים להזעיק את העולם כולו" אמר בקול רפוי הרב ששכב על המיטה, כשמטלית לראשו והרופא ניצב על ידו ובודק את דופקו. ר' יעקב משה שתק. "הדופק בסדר, רבי" אמר הרופא, שרצה להרגיעו, אולם הוא לא קלט את הדברים, עיניו חפשו כאילו איזו נקודה תלויה באוויר ושפתיו היבשות מלמלו: "חברון היא היסוד של מלכות ישראל – פגיעה בה כפגיעה בכתר מלכות ישראל". ר' יעקב משה השפיל ראשו ולנגד עיניו העצומות עברו תמונות הזוועה על פרטי הטבח, ששמע מפי שני הצעירים שבאו מחברון.
"כבודו מוכרח לשכב" – אמר הרופא בבהלה, כאשר ראה אותו מזדקף כדי לרדת מהמיטה. אנא, יניח לי, יניח לי, מוכרח אני, יניח לי" התחנן ויצא לעבר קיטונו הקטן, הסמוך לחדר האורחים הגדול. ר' יעקב משה הלך אחריו.
"מה קרה בחברון?" שאל את ר' יעקב משה, כאשר השניים היו בקיטון הצר והדלת נסגרה על ידם מבפנים.
"זקוקים לרחמים מרובים... לרחמים גדולים" ענה ר' יעקב משה בלחש, ונזהר לבל יפגשו עיניו את עיניו הלוחשות-בוערות של הרב.
הוא לא שאל עוד. בשקט בכה. בשקט בכו השניים – גם הוא וגם ר' יעקב משה. שעה ארוכה ישבו ובכו וכלל לא חשו כי בינתיים התעטף החדר באפילה.

(מתוך "האיש נגד הזרם" – פרשיות מתורתו וממסכת חייו של הרב אברהם יצחק הכהן קוק. מאת שמואל הכהן אבידור, עמ' רנב-רנד, בעקבות השוואות שנעשו בימים האחרונים בין הטבח בישיבת מרכז הרב לטבח חברון)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2008 05:17 לינק ישיר 

http://www.yoffner.com/64475/ציורים-שריגשו-אנשים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2008 06:21 לינק ישיר 

פורים במרכז הרב
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/173109

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דודי ירד לגנו...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext