בית פורומים עצור כאן חושבים

רוצה לנקום !!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/3/2008 22:54 לינק ישיר 

נו, נכון. מה יעזור שננקום בכל מי שעושה לנו צרות? צריך לחפש את השורש, והשורש הוא החטאים שלנו בלבד.
וחוץ מזה, לנקום בערבים זה מעט  נאיבי. כמה שנהרוג לא יספיק, הם תופסים פה חצי עולם.
הקדוש ברוך הוא מדבר אלינו במקרים. אנחנו צריכים להשיב לו במצוות וחזרה בתשובה.
ואם זכינו, באמת "וינקום לעינינו..." במהרה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/3/2008 23:06 לינק ישיר 

תמי 4

מאיפה בדיוק את יודעת מה הוא רצונו של ה?

מה שאנו בודאי יודעים כי ה' רוצה שאנחנו נהרג, ויהרגו בנו.  אם הוא לא היה רוצה זה לא היה קורה.

את החטאים הגדולים ביצעו בחורי הישיבה ממרכז הרב, בני ה15 ו16, אם הם היו חוזרים בתשובה, לפי השקפתך,- הם לא היו נהרגים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2008 23:25 לינק ישיר 

לא אמרתי כזה דבר!
ידוע שמי שנהרג על קידוש ה'- במיוחד במקום כמו ישיבה- הוא בבחינת צדיק שמכפר על הדור. מה שאמרתי הוא שאנחנו צריכים לתקן את החטאים שלנו, כדי שאף אחד מהעם הזה לא יהרג יותר ולא יהיו צרות.
ורצון ה', אגב, הוא מה שכתוב בתורה ומה שאומרים לנו הרבנים, של כל מגזר שומר תורה ומצוות שהוא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/3/2008 23:30 לינק ישיר 

אולי תשאלי את הרבנים היודעים מה שהם אומרים,  למה נהרגו בחורי הישיבה הצעירים האלו שלא טעמו עוד טעם חטא?

אם הם יענו לך תשובה הגיונית ונכונה, אז צריכים באמת לשמוע בקולם, אבל אם הם רק יברברו מליצות יפות,, תדעי כי אין בהם ממש. והם יודעים אפילו פחות ממך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2008 23:31 לינק ישיר 

מממ... לא נשמע לך ככפירה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/3/2008 08:24 לינק ישיר 

תמי,
המושג בחירה מוכר לך?
תעייני בבקשה באור החיים הקדוש בפסוק וידינו אל תהי בו (אנימקווה שאני זוכר נכון)

דרך אגב
ראית את התמונות של הבחורים שנהרגו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2008 09:18 לינק ישיר 

ראיתי, ואין לי פה אור החיים בסביבה.
אני מדברת על מה שנאמר כאן, שאם הרבנים אומרים דברים שנראים "ברומו של עולם" אז אולי אני יותר חכמה מהם... זה ממש כפירה, לדעתי. "לא תסור ימין ושמאל", מוכר? אז מה אתם רוצים שהרבנים יגידו? לכו ותרצחו ערבים בשוק? אז הנה, הרב קנייבסקי שליט"א נתן משהו מעשי יותר, אבל עיקר העבודה פה היא אנחנו והמידות שלנו והמעשים שלנו.
אני לא מבינה מה לא ברור פה, ומה תמונות הבחורים אמורות להגיד לי, יותר מאשר: תראי, נרצחנו בדמי חיינו תוך לימוד בישיבה. המשיכי לקיים תורה ומצוות כמו שאנחנו עשינו, ובכך תביאו כולכם את הגאולה השלמה מהרה?
אגב, אני גם מכירה כמה חבר'ה שהיו שם, אז לא שזה רחוק לי. וזה גם מה שהם אומרים, המרכזניקים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/3/2008 09:26 לינק ישיר 

תמי
יש אגרת של הרמב"ם נגד האסטרולוגיה (תמצאי ברשת) שהוא כותב בה שהאסטרולוגיה היא שהרסה את ארצנו שבמקום ללמוד מלחמה סמכו על אסטרולוגיה.
מוזר שהרמב"ם לא הזכיר שהיה עליהם ללמוד תורה במקום אסטרולוגיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2008 09:54 לינק ישיר 

תמי
כפירה????? במי???, מישהו כאן לא מאמין שה' מנהיג את עולמו כרצונו????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2008 15:09 לינק ישיר 

ירוחם

אז אתה לא כופר אלא אפיקורס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2008 16:32 לינק ישיר 

אבגד

למרות הכל, זה א.ב. אפיקורס היה פילוסוף יוני שכפר בקיומו של ה', אני כופר בבני אדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2008 17:08 לינק ישיר 

ירוחם

אז אולי אתה פחות גרוע ממנו.

בעל בעמיו

אתה בטח מתכוון לאגרת שבהמשכה כתב הרמב"ם:

ואנחנו בעלי התורה האמיתית לא נאמר שמאורעות בני אדם הם קרי, אלא במשפט, כמו שאמרה התורה "הצור תמים פעלו כי כל דרכיו משפט" וגו'. ופירש הנביא ואמר "אשר עיניך פקוחות על כל דרכי בני אדם לתת לאיש כדרכיו וכפרי מעלליו". ועל דבר זה הזהירה התורה והעידה ואמרה ואם לא תשמעו לי, ואביא עליכם פורענות ותאמרו שאותן הפורענות אינן ייסורין על חטאתכם, אלא קרי ומאורע כשאר המאורעות שארעו בקרי, אני אוסיף לכם מאותו הקרי. זה הוא שכתוב "אם תלכו עמי קרי... והלכתי עמכם בחמת קרי". וזה הוא עיקר דתנו היא תורת משה רבנו, שכל מאורעות שאירעו בעולם וכל ייסורין שיבואו בדרך מקרה לכלל בני אדם - דין ומשפט הם. וכן אמרו חכמי האמת רבותינו ע"ה "אין מיתה בלא חטא ואין יסורין בלא עון".

אבחנה פשוטה: לא כל מי שטוען שהמוות בא כעונש מתכוון לומר שהמתים הם הרשעים שבעם. העונש הוא שלנו - העם, הסבל הוא שלנו והחטא הוא שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2008 17:10 לינק ישיר 

אבגד
אני לא זוכר כעת בברור. אין לי כעת ספרים ואני כותב מהזכרון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2008 17:12 לינק ישיר 

ירוחם,
אתה בטח מכיר את הרמבם הזה.
ודבר זה מדרכי התשובה הוא, שבזמן שתבוא צרה ויזעקו עליה ויריעו ידעו הכל שבגלל מעשיהם הרעים הורע להן ככתוב עונותיכם הטו וגו', וזה הוא שיגרום להם להסיר הצרה מעליהם.
(ג) אבל אם לא יזעקו ולא יריעו אלא יאמרו דבר זה ממנהג העולם אירע לנו וצרה זו נקרה נקרית, הרי זו דרך אכזריות וגורמת להם להדבק במעשיהם הרעים, ותוסיף הצרה צרות אחרות, הוא שכתוב בתורה והלכתם עמי בקרי והלכתי עמכם בחמת קרי, כלומר כשאביא עליכם צרה כדי שתשובו אם תאמרו שהוא קרי אוסיף לכם חמת אותו קרי.

אתה גם בטח אומר כל יום פעמים, ואבדתם מהרה,
(ואתה לא חושב, מקסימום נקנה f15, )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2008 19:44 לינק ישיר 

אבגד

כאיש הקבלה- אני ממש מוקסם, מהציונים שאתה נותן לאנשים. מי גרוע יותר ומי גרוע פחות, מי צריך למות בגלל חטאי העם, ומי צריך לקבל שכר,

מי צדיק ומי רשע, מי בחניקה ומי בסקילה מי במים ומי באש,,
אתה בחוג הסגור של הרבנים היודעים מתי גם יענש העם ככלל וכפרט? מענין מענין. סליחה על השאלה, אתם רק יודעים למה ה' עושה כך, או גם נותנים לו עצות מה לעשות?

רוצה להביו
הבן אני לא קראתי לנקמה, אני לא חושב שהנקמה היא פיתרון, ואפילו לא פסיק של פתרון, להפך.

אבל גם דברים מסוימים שגדולי ישראל כתבו או כותבים, לא תמיד מקובלים בעייני,- הרי שיש חו"ש אסון על עם ישראל, הם צריכים להגיד משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רוצה לנקום !!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.