בית פורומים עצור כאן חושבים

צו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/3/2015 23:15 לינק ישיר 

אריאל
צדקת לא כתוב- אבל בן 120 העולה מהערבה לפסגת הר נבו מעלה די תלול -עם ביקרת שם- כ800 מטר גובה. ומשה עולה את זה כפי המסופר לבדו, לא הייתי מכנה אותו תשוש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2015 23:36 לינק ישיר 

בכל אופן, כל זה על דרך הוורט, אני לא יודע מה הטעם האמיתי אבל אני מנחש שהוא דקדוקי כמ"ש לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2015 00:00 לינק ישיר 

יש לנו כלל אם בכל הפעמים השלשלת מסמן היסוס או התלבטות. למה כאן זה יהיה שונה? אתה לא מסכים זה בסדר גמור, אבל אתה לא יכול לדחות את זה בקש. כי זה לא מתאים להשקפתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2015 00:01 לינק ישיר 

מה המקור לכלל הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2015 10:26 לינק ישיר 

הכלל הזה  הוא אחד מהמידות שהתורה נדרשת בהם נקרא -גזירה שוה.
נאמר כאן.. ונאמר שם... מה שם זה ....אף כאן זה.... עיין בבע"ט  איך הוא לומד ממילים זהות במסורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2015 10:55 לינק ישיר 

אז אתה דורש גזרה שווה מעצמך? נחמד. מופנה לצד אחד? מופנה לשני צדדים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2015 11:05 לינק ישיר 

אריאל
אני מכיר אותך לא מהיום לכן אני עונה לך להבלים שכתבת. הגזירה שווא היא על סיבת הטעם. של השלשלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2015 15:53 לינק ישיר 

אני משער שההדגשה ב"וישחט" היא משום שזה קרבן המילואים - ולא משום שהוא האחרון אלא שהוא היחיד שנקרא "איל המילואים" - האחרים אינם מיוחדים למילואים. כמובן שזה לא מפריך את תשובתו של ירוחם, אלא אדרבה, עשוי לתמוך בה.

אריאל

הטעמים הנדירים (שלשלת קרני פרה וכו'), אני משער שבאו להדגיש דברים, אחרת איך אתה מסביר שם כ"כ נדירים? אני משער שגם טעמים אחרים הותאמו לחלקי משפט מתאימים מבחינה נושאית ולא רק מבחינה דקדוקית. כך התחושה שלי לאחר מעקב אחרי הטעמים, למרות שקשה לקבוע בזה כללים, וצריך לעקוב אחרי זה הרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2015 21:53 לינק ישיר 

מישהו יכול אולי להסביר לי את מה שמאוד קשה לי.
צו את אהרן ואת בניו לאמר זאת תורת העלה היא העלה על מוקדה על המזבח כל הלילה עד הבקר.
להלן בפרשה יש "וזאת תורת המנחה" עם הלכות מנחה, הגשה למזבח וכו' "וזאת תורת החטאת" עם הלכות של חטאת.
מה יש בפסוק של עולה משהו המייחד איזשהו הלכה לקרבן עולה??
הלא גם חלבים ואימורים של שאר הקרבנות אפשר להקטיר אותם כל הלילה, ומה הקשר בין דין זה לקרבן עולה דווקא?
אשמח מאוד לשמוע תשובה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2015 23:04 לינק ישיר 

יש כללים לטעמים והם די עובדים לפי זה. מי שרוצה את סיכום הכללים יש של הרב ברויאר. זה מאוד מייגע, אבל ככל הידוע לי זה אמור לעבוד. בגדול, דרישת טעמי הטעמים היא לא יותר מוורט / רמז / קבלה רצופה מסיני שכך כוונת הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2015 08:45 לינק ישיר 

תמניא  - ראה בנציב במקום שהרגיש בזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2015 09:13 לינק ישיר 

תמניא
שים לב שגם בפרשת ויקרא נאמרה עריכת העצים רק לגבי העולה. יתרה מכך, רק לגבי העולה נאמר שעורכים אותה על העצים אשר על האש, ובשאר העצים לא מוזכרים. בקרבן השלמים הראשון נאמר על העולה אשר על העצים אשר על האש, ושוב רואים שהעולה קשורה לעצים. נראה שפרקים ו-ז עוסקים בעיקר באכילת הקרבן, ובעולה האכילה היא אכילת גבוה והיא צריכה עצים. לעומת זאת אימורים כנראה לא צריכים עצים (לולא דמסתפינא הייתי אומר שכך צריכה להיות ממש ההלכה שאימורים אפשר להקטיר גם בלי עצים). יש לזה גם השפעה על ההל' ברמב"ם, שפסק שבכל הקרבנות זוק את האימורים, ובעולה זורק ואח"כ מסדר. לחילוק הזה אין מקור בחז"ל והם לומדים גם את הזריקה וגם את העריכה ביחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2015 15:56 לינק ישיר 

תמניא

תשובה מלאה אין לי, אבל אני משער ש"זאת תורת העולה" נסוב על "וערך עליה העולה" שבסוף הפרשה (כלומר סוף ה"פרשה הפתוחה"), ובא לומר שתרומת הדשן קודמת לעולה, אפילו עולת התמיד, כלומר שגם בעבודות הקבועות שהיו במקדש קודם שבאים אנשים להקריב קרבנות, קרבן על המזבח - כבר הקרבן הראשון - דהיינו עולה - מחייב שתקדם לו תרומת הדשן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2017 09:39 לינק ישיר 

כהכנה לפרשת צו ותיאור חנוכת המשכן שבמרכזה, מצ"ב השוואה (כולל סרט) לטקס הינדי דומה לאל האש, שנערך בהודו לפני 40 שנה – קילורין לעיניים!

מהודוּ ועד סינַי – פָּרלֶלומניה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2017 11:16 לינק ישיר 

אברם
ממליץ לך על המטוטלת של פוקו של אומברטו אקו.
דחוף!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > צו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.