|
|
| נשלח ב-28/3/2008 19:07 |
|
| |
מגיע לי אחוזים.... (לפחות עותק מבקרים..................)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2008 19:59 |
|
| |
אתנחתא,
לתומי חשבתי בתחילה שאת אחוזיך קיבלת מראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2008 03:40 |
|
| |
כנראה שאתנחתא אינו חסיד "במעשו"....
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2008 22:26 |
|
| |
מי שמעוניין יש להשיג מס' מצומצם של הגדות ניתן לפנות באישי ואשלח בעז"ה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2008 01:05 |
|
| |
המחוג, זה לא אמור להופיע שוב בשבוע הקרוב בחנויות?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2008 01:42 |
|
| |
אמור... אין התחיבות מצד פוירשטיין לזמן נקוב, יש יהודי שמחכה לעשרות הגדות לשלוח לחו"ל ואין לו תאריך סופי.
אני שמתי בצד כמה עשרות
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2008 08:50 |
|
| |
מכון ירושלים הודיע כי השבוע תצא מהדורת נוספת לחנויות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 21:18 |
|
| |
"קיבלתי מחברי באימייל:
כמי שמכיר את העורך הראשי של ההגדה ואת חלק מעורכיה, הייתי בטוח שאכן זו הגדת השנה. לכן, כשהחברותא שלי סיפר שהוא מחפש הגדה לצורך מסירת שיעור, המלצתי לו על הגדה זו. הוא טרח, הלך וקנה אותה.
הוא קרא בה 45 דקות, וסיפר לי שהתאכזב מאוד. לדבריו, ההגדה לא בנויה כלל לאדם המצוי, אלא למגזר מאוד מצומצם של אנשים שמחפשים באמת את הפירושים הפשוטים להגדה. מי שמחפש הגדה שתתן לו טעם וענין בליל הסדר ולפניו לא ימצא אותם בהגדה: היא לא מושכת לקריאה; אין בה את הוורטים ה"צ'יקאביים" אלא רק היסודיים, ומי שאינו מכיר את לשון ההגדה בעל פה בכלל יתקשה בקריאתה ברצף, כיון שהמו"ל לא ראה לנכון להדפיס את נוסח ההגדה עצמה
מעל הפירושים הרבים, וקשה להבין את הרצף של הדברים. הוא אמר שאולי ישאיר את ההגדה לעצמו, כדי שאם יצטרך לדעת פשט במשהו הוא ימצא אותו בלי טירחה, אבל לצורך מסירת השיעור הוא לא מצא בהגדה זו שום דבר שיוכל לעניין קהל מאזינים.
בסופו של דבר הסתמן שהוא לא עומד לתבוע אותי על שבזבז כספו לשווא, כיון שהוא עומד להחליף את ההגדה באחרת.
עד כאן הציטוט מדברי חברי, שניאות לבקשתי לפרסם את הדברים באשכול העוסק בהגדה זו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 21:46 |
|
| |
סוף סוף קצת ביקורת. תודה. אבל באמת המטרה בהגדה זו אינה וארטלאך.
הבחנתי
א. סגנון הלשוני של ההגדה, שהייתי מגדירו תורני כבד מאוד, שלא ממש מתאים לליקוט מעין זה.
ב. די מוזר הגדה כזו מקיפה, ללא כל מבוא מסודר על סגנון וצורת עבודה. מה הקו, מה השיטה, מה השיקול להכניס חלק כטקסט עליון וחלק כהערות?
ג. ציון לכל מיני ספרים, ללא ציון מהדורה, דבר שלא יתכן בספר שבסיסו ליקוט.
גם בסוף הספר, לא טרחו כלל לציין מהדורות, רק שמות ספרים ושם המחבר, דבר כמעט חסר ערך.
לא הייתי מזדרז להפטר מהספר, אבל דומני שרמ"מ כשר עשה עבודה יפה, מסודרת ותמציתית יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 22:04 |
|
| |
רזיא,
כמי שאוהב ביקורת...הביקורת באות ב' כבר אני כתבתיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 23:07 |
|
| |
אכן. סליחה. והרי שלך לפנינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2008 00:31 |
|
| |
רזייא, ההשוואה לרמ"מ כשר אינה במקומה. הוא ליקט רק מתוך ראשונים, והמבחר שעמד לרשותו לא היה שליש ממה שעמד לרשות עורכי ה"אוצר". ומה הפלא שהוא הצליח להנפיק תוצר מושלם יותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2008 02:56 |
|
| |
המחוג הקטן התמזג בחצות עם המחוג הגדול והיביא לי את הספר תודתי נתונה לו לכפרה כמו שכתוב על מצות ומתוקים יאכלוהו ובינתיים היספקתי לראות שהכריכה מאוד יפה אבל מה שכתוב ביפנים אני יוכל ליראות רק בבוקר כי אני עייפה רצח
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2008 03:23 |
|
| |
דער ליטואק אפשר להחזיר אחר השימוש? או שזה היה רק עיון למטרת החלטה?
אוהב ספר, הערה חריפה!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2008 09:45 |
|
| |
ליטואק,
הייתי מציע לידיד שלך את ההגדה של ר' שלמה לוינשטיין שם יש את כל הצי'קאוע שטיקלאך, את הגימטריאות הכי חריפות ואת הסיפורים הכי יפים על עלילות הדם.
אוצר מפרשי ההגדה לא באה לענות על הסיפוק של מבקשי הגדות לוינשטיין ושות' אלא לספק את כל ביאורי ההגדה על הטקסט כפי שנכתבו במהלך הדורות ע"י המחברים.
ההשוואה לר' מ. כשר אינה במקומה, א - ר"מ מתמקד רק בראשונים ובנוסחאות ההגדה, ב. עם כל הכבוד להגדה זו, תם זמנה ההסטורי, תוכל למצאה היום רק אצל מביני ספר או בחנויות יד שניה, הציבור התורני הצעיר של היום לא מכיר את ההגדה הזו, דוקא מבחינה זו 'האוצר' הוא התשובה הנכונה.
|
|
|
|
|