|
|
| נשלח ב-25/3/2008 20:54 |
|
| |
הסיבה היחידה לכן, אדם החי בחברה בקהילה בעיר ובמדינה, חייב גם לתרום למדינתו או ו לקהילתו, לא רק לקחת.
לכל חברה נורמלית יש חוקים נימוסים ונוהלים , האדם המוסרי שרוצה וחיי במסגרות הללו, אם הוא מוסרי הוא חייב לנהוג כמנהגי ונימוסי המדינה.
החשש לצניעות קיימת גם ברחוב, בחדר המדרגות, במקום העבודה ובאוטבוס.
|
|
| נשלח ב-25/3/2008 20:57 |
|
| |
ירוחםשמ
אתה בהחלט צודק, אבל לא הבאת סיבה למה שלא תלך לצבא או כן, אם היא רוצה לתרום היא יכולה גם ללכת לשירות לאומי, שם היא אפילו יכולה לתרום יותר - במקום שהיא תכין קפה כל היום היא יכולה לעשות משהו מועיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2008 21:00 |
|
| |
kruitza:
אני אישית בעד שהגברים ישארו בבית, ועול הפרנסה יפול על צוארי הנשים. אולי תצליחי לייסד תנועה של ממש, שתשלח את הנשים לעבודה והגברים לשמור על הבית.
הוגה_ורושם:
אי אפשר לדמות את הצבא לסמינר. בצבא הדגש מושם על משמעת טוטאלית. אין זה דומה לבית ספר בכלל.
אמת הוא שישנם בנות שנמשכות לרבנים. אבל אני חושב שברור לכל אחד, שיש הבדל מהותי בין רבנים שומרי תורה ומצוות לבין מפקדים חילוניים.
אאמח:
לא סיפרת למה אחותך רוצה ללכת לצבא. אם זה לחץ חברתי או רצון לכייף, אז קשה למצוא טיעונים שיניעו אותה. אם זה בגלל שהיא רוצה לתרום למדינה, אז יש מסגרות שהרבה יותר מתאימות בכדי לממש מטרה זו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2008 21:09 |
|
| |
chouteng
אם להיות מעשיים לא ניתן להשאיר את אחד המינים בבית ולכן אין ממש בטיעוניך.
בנוסף אני גם לא חושבת שזה נכון לחיות כך, אם אדם מסויים יודע שהוא עלול להיכשל עם יעבוד יחד עם נשים, עליו למצוא עבודה בה סיכוייו להתקל בנשים קטן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2008 21:10 |
|
| |
קוריצה
את צודקת שרות לאומי, צבא, בתי חולים, ארגוני צדקה, הכל הכל, האדם צריך לדעת שהוא צריך לתרום לקהילה שהוא חי בה.
רק הכלב אומר כל הזמן הב הב הב
בתור אתגר, מדוע לא יקימו הרבנים, תחת השגחתם המתמדת- שרות לאומי עצמאי-. ובנות השרות ישרתו בבתי החולים החרדים, לניאדו ,מעיני הישוע, ביקור חולים, בתי זקנים(זקנות) ערירים
מושבי זקנים סיעודיים ורגילים, עזרה למשפחות מרובות ילדים, וכו וכו וכו והכל בהשגחת בד"ץ הרב לנדאו שארית ישראל בעלז בית יוסף וכו וכו וכו
שוטונג הרם את הדגל, קום כי לכך נוצרת!!!!
|
|
| נשלח ב-25/3/2008 21:15 |
|
| |
[צ'אוטנג,
"אולי תצליחי לייסד תנועה של ממש, שתשלח את הנשים לעבודה והגברים לשמור על הבית" -
לשמור על הבית?! האם לטעמך זה לא תפקידה המהותני של העוזרת (הידועה לפעמים בכינויה "בת הזוג")?!]
|
| נשלח ב-25/3/2008 21:18 |
|
| |
צאוטנג
אתה טועה לחלוטין.
א. גם בסמינרים משתמשים בשיטת חינוך (אילוף?) של משמעת טוטאלית (טוטאליטרית?), החל משעות הלימוד הנוקשות וכלה במעין מסדרים שבהם נבדקות הבנות וגרביוניהן חולצותיהן ושאר ירקות.
ב. יש הבדל בין רבנים שומרי תורה ומצוות ובין מפקדים בצה"ל, נכון. אבל ביחס יש גם הבדל בין בנות מבתים חרדיים שלא תתפתנה בקלות ובין בחורות חילוניות המתגייסות לצבא שהן מתפתות הרבה יותר בקלות ונקל על המפקדים לצוד אותן ברשתם.
מפאת כבודו של הפורום אני לא אעלה את הסיפורים המלוכלכים לדיון, אך כולנו זוכרים את אותו ראש ישיבה שנתפס בקלקלתו (וזה ממש לא המקרה היחיד). שם היה מדובר על ראש ישיבה שלכאורה היה שומר תומ"צ ואפילו לא היה מדובר על בנות פתיות, אלא על בחורים בני תורה (שלשיטתך בכוחם לשמור על עצמם טפי מבנות צעירות). אז משום מה נראה לי שטענתך אפילו לא ראויה להירשם.
אישית אני סבור שבנות אינן צריכות להתגייס לצבא, אין בצבא חסר בחיילים בכלל ובחיילות בפרט, לכן כל היכולה להתחמק משריפת כמה שנים בצה"ל שתעשה זאת ובפרט שיש כאן חשש לשמירת תומ"צ. אך מאידך אני סבור שאין לאפשר כלל ליצורים ממין זכר לנהל מוסדות שבהם לומדים יצורים ממין נקבה. מדוע שנשים לא תנהלנה את הסמינרים? אין כל סיבה שאשה לא תוכל לנהל את הסמינר/בית ספר בצורה טובה יותר מגבר. אני גם חושב שאין צורך שהרב ויא ימסור לבנות שיעורים בנושא התולעים, סבורני שמורה יכולה להעביר לבנות שיעורי הלכה ולא צריך עוטה פראק בני ברקי בשביל כך, אך אין זה מנושא האשכול וע"כ לא אאריך.
|
|
| נשלח ב-25/3/2008 21:22 |
|
| |
הוגה ורושם
אם יש אשה\בחורה חכמה ביותר שיכולה לתרום בצבא רבות בתחום המודיעין - הרבה יותר משתתרום בש"ל, יש עניין להתיר לה ללכת לצבא?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2008 21:23 |
|
| |
אםשלום
הרי התורה שלנו ,מכנה את האשה, בת הזוג, עזר כנגדו, מה זה אם לא עוזרת.
אגב אני עדיין מחכה להתיחסותך לשאלתי לעיל
,
|
|
| נשלח ב-25/3/2008 21:26 |
|
| |
| chouteng כתב: |  | |
1.
הלכה היא שאסור לאדם להעמיד את עצמו בניסיון. ועאכו"כ אסור לאדם צעיר שאין לו נסיון בעמידה בנסיונות להעמיד את עצמו בניסיון. ...
2.
... אני מניח כאקסיומה, שבחורה זקוקה לבן, ושכמעט בלתי אפשרי לבחורה להתכחש לצורך הזה.
3.
... אין לי שום ספק, שעיקר הרצון לגייס בחורות לצבא ולש"ל, הוא להוציא אותן מפיקוח ההורים בכדי שאפשר להפוך אותן לחילוניות ריקות מכל תוכן יהודי. חלק ניכר מהבנות בצה"ל מבזבזות זמנן על שטויות. נוכחותן בצבא היא למעמסה. הסיבה היחידה להעסיק אותן בצבא, הוא כנ"ל או בכדי שיהיה לבנים מה לעשות בזמנם הפנוי.
4.
...אמת הוא שישנם בנות שנמשכות לרבנים. אבל אני חושב שברור לכל אחד, שיש הבדל מהותי בין רבנים שומרי תורה ומצוות לבין מפקדים חילוניים.
|
|
1.
שמעתי אומרים שהגלישה באינטרנט, היא נסיון מסוכן. עוד שמעתי ששאני מינות דמשכיה, ולכן פורום עצכ"ח קשה יותר מהתכתבות עם אשה בפורום, ואכמ"ל.
2.
כידוע, עם אקסיומות אין להתווכח. אני, למשל, מניח כאקסיומה שכל מה שאני כותב הוא שטויות.
3.
מזל שזו אינה אקסיומה אלא הנחה בלבד. כמי שמסתובב בצבא כבר למעלה מעשרים שנה, אני יכול לספק תצפית רחבה למדי, ולגלות שההנחה שגויה. יתכן, כמובן, שיש קונספירציה כל כך מתוחכמת שחמקה מעיני הזקנות והקהות, אולם דומני שהעובדה שההנחה נכונה בערך כמו ההנחה שהירח עשוי מגבינה ירוקה - תקפה ביותר.
אגב, כאן גם המקום לגלות עוד כמה עובדות שאינן מפורסמות בציבור:
3.1 חיילות בצה"ל היום כבר לא מכינות קפה למפקד. שלום, זה היה כשאני התגייסתי, זה לא קיים כבר שנים רבות.
3.2 יש גם בנים רבים שמשחיתים את זמנם. חלקם מבזבזים זמן בישיבה, חלקם בצבא. כן, גם במקומות בהם אין משגיח, יש כאלו המבזבזים את זמנם.
3.3 מי שחושב שבנות מגוייסות לצבא כדי להנעים את זמנם של בנים, הוא בגדר של מוציא שם רע על בנות ישראל.
4.
ההבדל ידוע, וגם סיפורים מסויימים שקרו במקומות מסויימים, שכדי לא לתת נשק בידי המבקשים אותו, לא אפרט, וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2008 21:34 |
|
| |
היא (אחותי) טוענת ובצדק כי יש להחזיר ולתרום למדינה.
היא אמרה שהיא לא רוצה לעשות שירות לאומי מסיבות חברתיות, לטענתה אנשים מזלזלים במי שעשו שירות לאומי ולא צבא משום שהם חפשו דרך לצאת ידי חובתם, אך לא תרמו כמו מי שהלך לצבא... בעייני זה לא נכון שמידת תרומתם לא שווה (ואפילו עולה) אבל אני לא יכולה להתווכח איתה על העובדה שזה 'מה שאנשים אומרים'
תוקן על ידי אאמח ב- 25/03/2008 21:44:09
"אשרי אדם מצא חכמה"
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2008 21:46 |
|
| |
הרי תסכימי כי זה לא מצב נורמלי שכל פרט יכתיב למדינה שלו איך בדיוק הוא או היא, רוצים את ארוחת הבוקר,
ואיך כל אחד יכתיב איך בדיוק הוא רוצה לשרת את ארצו,, ומתי זה נח לו,
אבל זה הרי טבעי שכולנו בסופו של דבר עושים מה שאנשים אומרים, אחד הממעיט ואחת המרבה
|
|
| נשלח ב-25/3/2008 21:50 |
|
| |
קוריצה
באופן כוללני כפי שכתבתי אין צורך בצבא בעוד נשים. גם אם זו מצווה להתגייס ולהטות שכם (במידה והמתגייסת אינה מיותרת במערכת ואולי רק צורכת משאבים לחינם), זו היא מצווה היכולה להתקיים ע"י אחרים/ת כך שאין סיבה להיכנס לחשש של שמירת תומ"צ.
במקרה ספיציפי יתכן ויש להתיר ואולי אף לחייב בחורה להתגייס אם רק היא יכולה לבצע פעולה מסויימת שאינה יכולה להתבצע ע"י אחרים. אבל לא נראה לי שיש מקרה כזה.
|
| נשלח ב-25/3/2008 21:59 |
|
| |
א. ייתכן והעבודה כן תוכל להתבצע על ידי אחרים אבל אולי לא באותה יעילות.
ב. אם הבחורה לא תלך לצבא אז היא תנצל במידה מועטה את היכולות שלה... לא חבל?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2008 22:08 |
|
| |
.
שאלה תאורטית:
למה התכוון הרמב"ם כשקבע "...אבל במלחמות חובה הכל יוצאין, אפי' חתן מחדרו וכלה מחופתה"
מותר לאשה לצאת למלחמה?
|
|
|
|
|