בית פורומים עצור כאן חושבים

צבא לבנות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/3/2008 22:15 לינק ישיר 

מילא אשה, אבל בחורי ישיבה?.??? הרמב"ם הזה צע"ג.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2008 22:16 לינק ישיר 

אני מבין שמדובר על סופר-איינשטיינית בעלת 300 IQ

א"כ באמת אין מלאכתה יכולה להתבצע ע"י אחרים.

אבל זה ג"כ בזבוז של כישרון כזה להסתאב בצה"ל.

[מואדיב, מה היא תעשה לבד מתחת החופה אם החתן שוכב בשוחות, לא עדיף שהיא תמשיך להסתובב סביבו בשדה הקרב? ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2008 22:18 לינק ישיר 

שאלה:
האם צה"ל הוא הצבא היחיד המגייס נשים?
מדוע?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2008 22:21 לינק ישיר 

[מומלץ בחום -
ספרו המופתי (כמעט כולם כאלה...) של Terry Pratchett:
Monstrous Regiment]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2008 22:41 לינק ישיר 

הכישרון הזה לא יבוזבז בצה"ל כי בכל מקרה היא תבלה את השנה בשירות למדינה (בצה"ל או בש"ל).
ואם בשניהם יש בעיות צניעות וצה"ל מתאים לה יותר, יש סיבה שהיא תעדיף ש"ל ולא צה"ל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2008 23:42 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.

שאלה תאורטית:

למה התכוון הרמב"ם כשקבע "...אבל במלחמות חובה הכל יוצאין, אפי' חתן מחדרו וכלה מחופתה"

מותר לאשה לצאת למלחמה?

קושיא נושנה שכבר תירצוה, מאחר שהחתן יוצא מחדרו, אין לכלה כל סיבה להישאר שם. (אלא אם היא עושה "דווקא", שהיא לא צריכה אותו בכלל).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2008 14:35 לינק ישיר 

שאלה נוספת - מדוע בנות הציבור החרדי שהרי לא לומדות בישיבות, אינן עושות שירות לאומי???
ולא זו בלבד, מדוע בנות מהמגזר הדתי, משרתות את הלאום במוסדות חרדים... הרי אם יש בעיה לבנות בית יעקב לצאת לעולם הגדול, הן יכלו לעשות את השירות הלאומי בתוך 'העולם החרדי' - ולא היו צריכים שבנות שירות דתיות תתנדבנה שם...?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2008 16:24 לינק ישיר 

אאמח כתב:

כידוע בצבא אין שמירה על כללי הצניעות, ולכן הוא לא מתאים במיוחד לבנות (גם לבנים יכולים להיווצר קשיים עם הצניעות, אך אצל בנות המצב עלול להיות גרוע יותר).

למה אצל בנות המצב עלול להיות גרוע יותר? נראה לי שהיצר אצל גברים חזק יותר ונראה שהם גם פחות שולטים בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2008 17:10 לינק ישיר 

לא התכוונתי לכך שבנות עלולות להיכשל יותר בגלל היצר שלהן, התכוונתי שלבנות יהיה יותר קשה לשמור על צניעותן במסגרת צבאית..., שכן כללי הצניעות (בלבוש) נוקשים יותר אצל נשים (בדיוק בגלל הסיבה שלגברים יש יצר חזק יותר...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2008 17:59 לינק ישיר 

kuritza כתב:

לא התכוונתי לכך שבנות עלולות להיכשל יותר בגלל היצר שלהן, התכוונתי שלבנות יהיה יותר קשה לשמור על צניעותן במסגרת צבאית..., שכן כללי הצניעות (בלבוש) נוקשים יותר אצל נשים (בדיוק בגלל הסיבה שלגברים יש יצר חזק יותר...)

א. היכן ראית שכללי הצניעות אצל נשים נוקשים (כהגדרתך) אצל נשים טפי מגברים? עד כמה שידוע לי נשים וגברים לא שונים מבחינת המחוייבות לצניעות כל אחד לפי מאפייניו.

ב. היכן מצית שנשים נדרשות להתלבש בצניעות יתירה בגלל היצר הגברי? מסתבר לי שאם הגבר לא מצליח להתמודד עם יצרו, חובה עליו לקשור את עיניו ולא לחייב אשה בלבישת שאל ובורקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2008 18:31 לינק ישיר 

רוב האיסורים הקשורים לצניעות הם בגלל היצר הגברי, אתה יכול לקחת למשל את "קול באשה ערווה" - לנשים אסור לשיר בפני גברים בגלל היצר הגברי!!! (ואילו לגברים מותר לשיר בפני נשים...)

והרמב"ם אומר "כבוד הנשים פנימה, בהימעט ראייתן ימעט נזקן", לא מצאתי שהוא אומר זאת גם לגבי גברים!

אם תעשה חיפוש באנטרנט על צניעות תמצא שמעט מאד עוסק בנושא הגברים...

תוקן על ידי kuritza ב- 26/03/2008 19:01:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2008 19:39 לינק ישיר 

"ויאמר ה' יען כי גבהו בנות ציון ותלכנה נטויות גרון ומשקרות עינים הלוך וטפוף תלכנה וברגליהן תעכסנה"
יען כי גבהו בנות ציות שהיו מהלכות ארוכה בצד קצרהותלכנה נטויות גרון שהיו מהלכות בקומה זקופה ומשקרות עינים דהוו מליין כוחלא עיניהן הלוך וטפוף תלכנהשהיו מהלכות עקב בצד גודל וברגליהן תעכסנה א"ר יצחק שהיו מביאות מור ואפרסמון ומניחות במנעליהן וכשמגיעות אצל בחורי ישראל בועטות ומתיזות עליהן ומכניסין בהן יצה"ר כארס בכעוס וכו'

מכאן אתה יכול ללמוד שנשים מצוות בשמירה על צניעותן  - 'בגלל הציבור הגברי'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2008 21:14 לינק ישיר 

א. שאלתי היכן ראית נוקשות הלכתית. זה שישנן הלכות מסויימות הנוהגות רק בנשים (כמי כיסוי הראש) אני יודע, אבל נוקשות?

ב. מדוע שגברים יתלבשו באופן צנוע? והאם נשים על אי בודד, או בתוך ביתיהן (כל אדם) תתערטלנה? אתמהה.

ג. היכן מצית שאסור לאשה לשיר לפני גברים? עד כמה שידוע לי הבעיה היא של הגברים שאסור להם לשמוע את שירתן של הנשים.

ד. מניין לך שדברי הרמב"ם הם בהכרח כדי שנשים לא תגרנה את היצר הגברי, שמא דבריו קשורים לאופיה של האשה שכך צריכה לנהוג ולא שצריכה לשבש את חייה בגין אופיו של הגבר?

ה. זה שבדורינו העלוב והירוד כל מה שמעניין את העסקונה היא צניעות (הייתי מגדיר זאת כסטיה), זה נכון, ולכן אולי אמצא כמות מכובדת (מדי) של תוצאות בגוגל בנושא צניעות נשים. אבל האם זו ההלכה, או שזו היא קפריזה?

ו. אם בנות ציון היו משדלות את בחורי ישראל לאכול חזיר, או לדבר לשוה"ר זה לא היה שונה. הן עשו זאת בכדי לגרות וכפי שציטטת "וכשמגיעות אצל בחורי ישראל בועטות ומתיזות עליהן ומכניסין בהן יצה"ר...", כלומר שלא עשו את הפעולות הללו למען עצמן, אלא כדי להכשיל אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2008 21:46 לינק ישיר 

הוגה ורושם,
עניין היצר אצל גברים הוא דבר ידוע ואני לא מתכוונת להתווכח איתך בנושא, בין אם יש הלכה המחייבת נשים לשמור על צניעותן ובין אם זה הכרח בשל המצב - לנשים יותר קשה לשמור על עצמן מפני 'יצרייהם של הגברים' הכללים הנוקשים אינם חייבים להיות כתובים כך "לא תחשוף אישה ירחה ואמתה וקרסולה וכו'..." , זהו דבר ברור לגמרי שאישה חייבת לאור הנסיבות שכתבת בעצמך 'שבדורינו העלוב והירוד כל מה שמעניין את העסקונה היא צניעות',
הרי לא תמצא נשים שיבהו ברגליו של גבר, אבל כן תמצא מצב הפוך...
ממה שכתבתי נובע , שלאישה יהיה קשה להסתדר במקום כמו הצבא, בו היא לא יכולה לגור לבד והיא צריכה לעשות טירונות ולשון בבסיס וכו', התאנים שם אינם תנאים שמתאימים לבחורה שרוצה לשמור על צניעותה...

אגב אם לא שמת לב אתה משנה את נושא הדיון - הדיון עוסק ב'צבא לנשים' ולא בהלכות צניעות
למרות שיש קשר בין הדברים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2008 22:03 לינק ישיר 

קוריצה

אין כל כל קשר בין הדברים- לא יותר מאשר עבודה בבנק או בעיריה או במשרד אחר, או בניקיון וכד.

נדמה לי שההטרדות המיניות המתפרסמות בימים אלו, לא היו במסגרת צבאית,, נדמה לי כי הרננות האחרונות מעיר הקודש בני ברק ובית שמש ואחרים, לא התרחשו בצבא.

הגיע הזמן להסיר את השקרים הקדושים, של הרבנים, שהכל מותר להם, למען המטרה הקדושה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > צבא לבנות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.