|
|
| נשלח ב-26/3/2008 22:04 |
|
| |
קוריצה
אצלי שום דבר לא ברור עד שההלכה לא מורה ע"כ במפורש. כל מה שלא נאסר בתורה הרי שהוא מותר. א"א להפיל תיק על נשים בגלל איזה באג שיש לגברים. כל יצור אמור להתמודד עם בעיותיו הוא.
שוב, זה שגברים מביטים ברגליהן של הנשים אינה סיבה למנוע מנשים להסתובב או להתלבש בצורה כלשהי, אם הן צריכות להתלבש בצורה צנועה זה רק בגלל עצמן ולא בגלל אחרים - וכמו שגם גברים צריכים להתלבש בצניעות. זה שבדורינו יש לעסקנים סטיות וראשם נמצא ברגלי נשים וחולצות לייקרה צמודות, זה לא אומר שלנשים ישנה חובה לעשות משהו בנידון. לכן חובת ההוכחה ההלכתית עלייך (תקנוני צניעות חדשניים לא יתקבלו כהוכחה מטעמים מובנים).
לגבי צבא כבר כתבתי לעיל שלכאורה עדיף שבחורה שומרת תומ"צ לא תתגייס מכיוון שאין שם תנאים נאותים לשמירת הלכה, זה לא קשור כלל לכל נושא הצניעות, אבל אלו נושאים משיקים.
אכן גלשנו לנושא הצניעות, ודומני שאשכולות רבים היו כאן בנושא (ליניקי?)
|
| נשלח ב-26/3/2008 22:07 |
|
| |
טרוקנינוס
לידיעתך מי שלא שרת בצה"ל או עשה שירות לאומי לא יכול ללמוד לימודים גבוהים - זה החוק של האוניברסיטאות...
אלא אם כן הוא משתייך לחברות האנטיציוניות .... ואז זה אפילו ייתרון בקבלה ל'לימודים גבוהים' וכדו'
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2008 22:10 |
|
| |
הוגה ורושם
אתה צודק!!!
מהיום והלאה תהלכנה הנשים בחולצות צמודות (אם הן בכלל תלבשנה חולצות)
ובחצאיות מיני (אם הן בכלל...)
משום שלא נכתב בתורה "כה אמר ה' לבנות ישראל הכשרות והחסודות לכו נא בחצאיות ארוכות ובחולצות רחבות ..."
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2008 22:15 |
|
| |
אני מקוה מאד שנשים תהלכנה בצניעות, תלבשנה חולצות, ותכסנה רגליהן. אבל לא בגלל הגברים, אלא בגלל שהן עצמן צריכות לנהוג בצניעות.
אני ג"כ מקווה מאד שגברים יהלכו בצניעות, ילבשו חולצות, יכסו את רגליהם. אבל לא בגלל אחרים, אלא בגלל שהם עצמם צריכים לנהוג בצניעות.
צניעות היא הנהגה נעלה וחשובה.
|
| נשלח ב-26/3/2008 22:18 |
|
| |
[הוגה ורושם. הערה קטנה: מכניסות בהם יצה"ר אינו דווקא להכשיל, מה שגם לא מסתבר מההקשר. מה שיותר מסתבר שהם ניסו להכניס בהם תאווה למען עצמן.
ועוד הערה: אחרי ששמעתי כ"כ הרבה פעמים את הטענה שהנשים צריכות לשמור על צניעות יותר כי לגברים יש יותר יצה"ר, חשבתי שאולי זה מצד "כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו"? סתם שאלה מעניינת ]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2008 22:20 |
|
| |
אין ספק בכך!!!
אבל זה לא העניין בכלל, העניין הוא שבצבא קשה לנשים לשמור על הצניעות, ויותר חשוב לשמור שם על צניעות, וכן בגלל האחרים ולא רק בגלל עצמן!!!
יש דברים שאשה יכולה לעשות בצבא שהיא אפילו לא תשים לב שיכול להיות בכך משהו לא צנוע... השהות האינטנסיבית בצבא עם חיילים צעירים - שרוב עניינם הוא בבנות המין היפה, עלולה לגרום למצבים לא נעימים...
ולכן למרות שאותן בנות כשרות וחסודות שומרות על צניעותן 'מכיוון שהן עצמן צריכות לנהוג בצניעות' הן צריכות להקפיד על אחת כמה וכמה בצבא...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2008 22:26 |
|
| |
מיכההמרשתי
לידיעתך, לרוב הגברים גדולים יותר מהנשים.....
ככה ה' יצר אותם... עם מבנה גוף גדול יותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2008 22:29 |
|
| |
אז לידיעתך... אולי בזמנך היה אפשר להתקבל למוסדות להשכלה גבוהה גם ללא שירות לאומי (אם זה בצה"ל ואם זה במקומות אחרים...)
אבל כיום מי שרוצה להתקבל למקומות 'נחשבים' חייב לשרת את הלאום!!! (ובצדק!!!)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2008 01:02 |
|
| |
מואדיב עינך קהות? השחז אותן...
|
|
| נשלח ב-27/3/2008 10:19 |
|
| |
טרוקינוס
את הפטור לשרות בצהל אפשר לקבל בשני אופנים, או תורתו אומנותו- לפי דבריך זה לא. או פטור מסיבות בריאותיות נפשיות או אחרות.
אז כנראה לא רצו אותך בצבא,
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2008 10:26 |
|
| |
| אח_של_השכן כתב: |  | מואדיב עינך קהות? השחז אותן...
זו לא היתה טעות כתיב...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2008 10:42 |
|
| |
אהבתי את מי שכתב שצניעות היא הנהגה חשובה .משל עצמה . אני ככה קוראת אתכם וצוחקת . כמה רעיונות ואידאות בנויות על מערכי חשיבה דוגמתיים. כחיילת לשעבר ,וכחילונית גמורה בעבר ,התחברתי מאוד למושג הצניעות גם אז. היה לי ולחברותי אשר איתי ברור שאנחנו לא עושות מאומה שלא עשינו כנשים וכבנות בחיי האזרחות . חיילת יכולה !!!!! בלי שום בעיה לשמור על צניעותה ולו משום שהצניעות חשובה לה . ביקור קל בסנטר 1 בירושלים יתן הסבר ממצה לפירוש מושג הצניעות דוקא אצל חרדיות . המרות של המפקד הינה מרות בירוקרטית בלבד. אינה נוגעת לרובדי האישיות הפנימיים יותר .יחסי הגומלין בין מפקד לחיילת ניקבעים קודם כל בתפיסתה היא את מושג הפיקוד.היא לא חייבת בשום יחסים אישיים ובקירבה אלא למלא תפקידה ותו לא. אישית במחלקה שלנו מכיוון שהיינו מורות חיילות לחבורת עבריינים משוקמיםן נערי רפול מה שניקרא היינו קרובות לפמקדים אבל מרוחקות במידה הנכונה שלא העיבה על מאומה . להפך זכינו להמון כבוד והערכה .עד כדי כך שהיה לנו שולחן בחדר באוכל רק לנו הבנות . הדברים ניבנו מתוך ההתנהגות שלנו הראשונית בבסיס . יש !!!! אפשרות בכל מקום להיות צנועה ולשדר דיסטנס מתאים שאינו נופל בשום ספק מה לגבי הרצונות שלך . ברור שהיו ביננו בנות פחות שהקפידו ובאמת הן נחשבו לסוג מאוד מסויים של נשים . רובינו היינו מורות מוערכות מאוד וגאות בתפקידנו.
רק אציין פרט קטן .המפקדת הישירה שלי היתה אישה .בחורה משכמה ומעלה. ממנה למדנו רבות על תפקידנו כמורות וכנשים . .כיום היא אחת הנשים הרציניות בבני ברק שמלמדת בעלות תשובה ,ואני הפקודה שלה עדיין מבררת מהי תשובה האם אזכה אי פעם להגיע למדרגתה??.חלקה גדול בדרכי אל הקודש.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2008 11:13 |
|
| |
התבהרות וכלום לא שמענו על מפקדים שניצלו את אופיו ההיאררכי של הצבא? האם אפשרות כזו אינה קיימת דווקא בצבא בגלל היחסים של מפקד / חייל?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2008 11:28 |
|
| |
התבהרות
ישנן בנות וישנם מצבים שנוחים לשם שמירה על צניעות.
אבל אין שום הבטחה להיות בצבא בחברת בנות איכותיות!!!
בצבא בניגוד לשירות לאומי קובעים לך בדיוק לאן אתה הולך, ולכן יש סיכון גדול יותר ללכת לצבא...
כמו כן, יכול להיות שמישהי תיפול בחברה לא כ"כ איכותית... וגם אם היא תרצה לצאת משם ולשרת במקום אחר, לרוב לא יאשרו לה את זה...
לעומת זאת, בשירות לאומי אפשר ללכת למקומות שיודעים מראש שהם טובים והרמה שם גבוה, ואם מוצאים את המקום כ'לא ראוי...' אז אפשר לעבור.....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2008 14:28 |
|
| |
מוצגת כאן תמונה של אישה רכרוכית שלא בטוחה בנשיות שלה ומהן הגבולות הברורים שלה . אני לא סבורה שזה קשור למקום . יש פיתויים בכל מקום יש מקומות חלשים בכל מקום יש בחורים בכל מקום יש בעלי סמכות בכל מקום התמונה המוצגת שגויה נשים שלא חונכו נכון להערילך את מקומן בעולם הפנימי שלהם קודם כל ורק אחר כך בסביבה החיצונית לוקות בבעית הסמכות המבהילה עד כדי התרפסות ומעבר לזה . אני סבורה שלא המקום קובע אלא האישה .
|
|
|
|
|