אני חושבת שבמציאות של היום זה טוב להתחיל לצאת בגיל מוקדם. לדעתי, זה שומר על בחורים\בחורות שלא יחטאו וייכנסו לקשרים שלא יועילו להם לחיי הנישואים.
אבל בגיל צעיר עדיין אין מקצוע ביד וזוג לא יכול לחיות משום מקום.
אז אתם יכולים לאמר שההורים יחזיקו את הזוג הצעיר. אבל:
א. אם להורים אין כסף? זה סכומי עתק.
ב. לדעתי כשזוג מתחתן הוא מתחיל לבנות את הממלכה שלו, חיים חדשים. ואני חושבת שהוא צריך לעשות את זה לבד.
מה דעתכם?
נשלח ב-25/3/2008 19:03
אני חושבת שכמו שכתבה 'שעשניכרצונו' באשכול 'הכנה נפשית\ בשלות.. למה התכוון המשורר?'
לא כ"כ טוב להכנס לקשר למטרת נישואין בגיל כ"כ צעיר, עוד לפני שהספקת לבנות את עצמך...
וכן לגבי מה שכתבת לגבי עבודה.. לדעתי נישואים בגיל צעיר עלולים לפגוע בלימודים גבוהים ובעבודה וכו'...
אפשר להתחתן צעירים אבל לא צריך להזים.
נשלח ב-25/3/2008 19:11
שימי לב, השאלה לא היתה לגבי הבשלות של צעירים, זה כבר כל מקרה לגופו.
נשלח ב-25/3/2008 19:23
שאלת מה דעתנו לגבי נישואים בגיל צעיר... וזו חלק מדעתי!!!
נשלח ב-25/3/2008 19:36
אוקי. תודה ^_^.
אבל אני אשמח לשמוע דעות נוספות שפונות לנקודות שהעליתי..
נשלח ב-25/3/2008 20:39
לא רעיון טוב.
חבל שההתחלה של הקשר תהיה מבוססת על מצוקה כלכלית. אלא אם כן זה אנשים תורניים שבקטע של חיי תורה וכל זה.. אבל היום הרבה כבר לא בקטע הזה...
נשלח ב-26/3/2008 00:01
כן, אני מדברת על אנשים שרוצים לחיות חיי תורה. אני חושבת שמצוקה כלכלית בתחילת הנישואים יכולה לחשל מאד את הזוג להמשך החיים יחד. אבל לא תמיד,ולא כולם יכולים לעמוד בזה.
נשלח ב-26/3/2008 00:16
לחשל בלדעת איך לאסוף כמה שיותר מכל גמ"ח?
נשלח ב-26/3/2008 00:22
תשמרי את הציניות שלך למקום אחר.
נשלח ב-26/3/2008 00:24
ברצינות.. למה התכוונת? באיזה תחום זה מחשל?
נשלח ב-26/3/2008 01:02
כשבני זוג עובדים על החיים שלהם כבר מההתחלה הם גם מתרגלים להתאמץ בשביל הזוגיות, ולדעתי הם גם הרבה יותר קשורים אחד לשני, אוהבים ומעריכים מזוג שמקבל הכל מההורים והקשר שלהם מסתכם בלצאת לבתי קפה. וכשהם מגיעים לשלב מאוחר יותר שבו לכל הדעות הם צריכים לעבוד ולהתאמץ כי אין מישהו אחר שיעשה את זה בשבילם, הם הרבה יותר בנויים.
נשלח ב-26/3/2008 07:06
חח! את חושבת שאם תתחתני בגיל 25 לא יהיו לך בעיות כספיות או שההורים יכולו לממן לך יותר?! אז זהוא שלא. מה הכוונה "עובדים על החיים שלהם"?.
למה זוג בגיל 18 יעבוד יותר על "החיים שלו" בתור זוג יותר מזוג בני 23? את מתיייחסת למימד הכספי ואומרת דברים שלא שייכים אליו בכלל.
את חושבת שמי שיש לו בעיות כספיות הזוגיות שלו טובה יותר כי יש להם יותר על מה"לעבוד" יחד? וזה מה שבונה את הזוגיות שלהם?!
חוץ מזה שהלוואי וכולם יצאו לבתי קפה. אל תזלזלי בזה .
דיבור בין בני זוג זה הדבר הכי חשוב- לפני הכל. ותתפלאי איך עם השנים אלו שלא משקיעים בקשר הזוגי- כן אני מתכוונת ליציאות ובילויים יחד באופן קבוע- הם מאבדים. מאבדים הכל. זה הדבר הראשון שצריך לדאוג לו בנישואים. ואח"כ הכל. כי אם לבסיס לא דואגים- הכל נהרס. אם ההורים לא מאושרים בעצמם ואם להם לא טוב- גם למשפחה שלהם לא טוב. ואת בטח מבינה למה אני מתכוונת.
נשלח ב-26/3/2008 13:39
נגד נישואים בגיל צעיר לא רק אבל גם בגלל הקטע הכלכלי
מחסור בכסף יכול לגרום דווקא לבעיות בשלום בית..
נשלח ב-26/3/2008 16:20
זה בדיוק מה שכתבתי.
נשלח ב-26/3/2008 18:15
אני לא מאחלת מצוקה כלכלית לאף אחד. אני טוענת שאם יש מצוקה כלכלית עדיף שהיא תהיה על הזוג הצעיר מאשר על ההורים שלהם.
נשלח ב-26/3/2008 18:25
את אמרת שהלחץ הכלכלי עוזר בבנית החיים של בני הזוג ושהם נקשרים בזכות זה.