בית פורומים אגודה אחת

שילוב חרדים בחיל האוויר במערך הטכני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/12/2008 15:38 לינק ישיר 

ר אמנון

מהיכן יש לך את כל המידע המפורט?

בנוגע לנקודות שציינת:
1. נדמה לי שאורך תקופת שירות הקבע לא נקבע עדיין, בשיחה טלפונית עם האחראי על הרישום הבנתי שההערכה כעת מדברת על כשנה.
2. מסגרת צבאית היא אכן נוקשה והיררכית, ובהחלט עלולה להיווצר סיטואציה כזו. למרות זאת, אני מעריך שהיות והנושא קרוב לליבם של המפקדים הבכירים בחיל המודיעין, הם ידאגו שהחיילים החרדים יקבלו יחס ראוי מהמפקדים הישירים. בסופו של דבר, רוב האנשים [גם בצבא] הם סמפטיים ואכפתיים. בכל מקרה, גם במקום עבודה יש חשש לעבוד תחת מעסיק בעייתי, אם כי באופן תיאורטי בעבודה ישנה את האפשרות לקום ולעזוב.
3. אלו הן שעות העבודה המקובלות במקצועות אלו גם באזרחות.
4. אני חושב שהתוכנית באמת מתאימה בעיקר לתושבים באזור המרכז [בני ברק, אלעד, פתח תקוה, מודיעין עילית, אשדוד]
5. תקופת הטירונות קצרה יחסית, לא נראה לי שהיא צריכה להרתיע את מי שהתוכנית כולה נראית לו טובה ומתאימה עבורו.
6. שירות מילואים איננו קל לאף אחד גם ללא חרדים, אין לי מושג כמה אכן נדרשים להתגייס בפועל ועד כמה ניתן להזיז את מועד שירות המילואים.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/12/2008 22:02 לינק ישיר 

השתתפתי בכינוס הסברה של שחר באופק ומשם המידע שלי.
מקריאת הפרוספקט של בינה בירוק התרשמתי שהתנאים זהים ואם שגיתי השם הטוב יכפר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2008 01:50 לינק ישיר 

ר אמנון,

הפרוספקט הגיע אלי ברזולוציה יותר גבוהה,

1. ממה שאני ביררתי, השירות שם הוא מקסימום 3 שנים (התחייבות מוקדמת לשנה אחת בקבע).
2. לגבי מפקדים וכד' , אכן זה צבא, אך מאחר ומדובר בתכנית לאברכים מן הסתם חיל המודיעין מבין עם מי יש לו עסק.
3. היתרונות די ברורים: שכר, לימודים בחינם, שירות צבאי, ונסיון מקצועי (למי שמכיר את תחום ההי טק- זה משמעותי מאוד).
4. עפ"י הידוע לי כיום להכנס לעבודה בתחום (לאור המצב הכללי בחברות) זה משימה קשה. ולכן, בסיכומו של דבר אני חושב שזו הצעה טובה מאוד.  

נ.ב. יש לי חבר שלמד כבר לימודי תוכנה, והוא מעוניין בכ"ז לנסות להתקבל לשם (ומדובר באברך מוכשר), גם כדי לצבור נסיון, ולגמור עם הצבא בצורה מועילה. 

תוקן על ידי אגודה אחת: עריכה גרפית

תוקן על ידי אגודה_אחת ב- 05/01/2009 20:45:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2009 22:40 לינק ישיר 

האם יש מישהו שהיה בכנס ויכול לעדכן יותר פרטים ורשמים

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2009 15:39 לינק ישיר 

אתמול השתתפתי בכנס ראשון למתעניינים בתוכנית "בינה בירוק" של חיל המודיעין, בכנס נכחו כ-50 גברים חרדים שבאו לשמוע על התוכנית. המנחה של הכנס היה הרב יחיאל צבי לוינזון מהרבנות הצבאית של החייל, ודיברו בו הרב דורוני רב חיל המודיעין ועוד בעלי תפקידים שונים בחייל בפרט ובצבא בכלל, ונציג הג'וינט-תב"ת. בנוסף הוקרנו בכנס מספר סרטים, שתיארו הן את פעילות חיל המודיעין באופן כללי, והן את תפקידם של המתכנתים ובודקי התוכנה בחייל ואת סיכוייהם להשתלבות מוצלחת בעולם העבודה.

מבחינת הצבא, אני חושב שהכנס היה מקצועי ביותר. הרבנים הצבאיים דיברו על קידוש ה' הכלול בשירות זה, ועל צורכי הדת הניתנים בצה"ל. נציגי חיל המודיעין, המחישו היטב את הרמה הגבוהה של החייל ואת התפקידים החשובים שהוא ממלא. מתכנת בחיל המודיעין הסביר ככל האפשר על המקצועות המוצעים והעבודה בהם בצבא ובאזרחות. בנוסף, איש מיט"ב (לשכת הגיוס) הבהיר את תהליך הגיוס כולו, והרגיע (לטעמי) את כל החששות העלולים לצוץ מכניסה לתהליך זה, במידה והאדם לא ישתלב בסופו של דבר במסלול זה. ודובר נוסף, הסביר בפרוטרוט את הזכויות המגיעות לחייל בתקופת השירות הצבאי.

הנוכחים בכנס היו כמעט כולם בעלי חזות חרדית מובהקת, מכלל החוגים והעדות בציבור החרדי. נראה שההסתייגות מגיוס לצה"ל בציבור החרדי איננה כה גדולה כיום, כשמדובר על רכישת מקצוע וניסיון לעולם העבודה ולא על צעד בעל משמעויות אידיאולוגיות מרחיקות לכת. נציג הג'וינט-תב"ת דיבר גם כן על הפוטנציאל התעסוקתי הטמון בתוכניות מסוג זה, ביכולת לרכוש מקצוע וניסיון בעבודה ולקבל תמיכה כלכלית מהשלב הראשון, תוך כדי שירות צבאי. הוא ציין שעצם השירות מסייע בהשתלבות בעבודה, ושמלבד המקצוע המשתתפים רוכשים מיומנויות חשובות לעבודה, כדוגמת עבודת צוות; עמידה ביעדים; תכנון וביצוע; קבלת סמכות ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/1/2009 16:01 לינק ישיר 

בןציון
אל תדאג, אחרי הפעולות תמשכנה הלבבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2009 18:28 לינק ישיר 

אז ככה:  גיסי הוא מראשוני המשרתים במסלולים החרדיים בחיל האוויר. כשהתלבטתי אם להצטרף הוא אמר לי לא לעשות זאת. הוא טוען שלמרות כל הטיעונים של אנשי הצבא על כך שבעצם מדובר ב'צבא לייט' שמתחשב בצרכים חרדיים, בתכל'ס זה לא ככה. הנוקשות הצבאית נשארה. ולא בטוח שזה מתאים לכל אחד.
מפאת קוצר זמן קיצרתי במקום שראוי להאריך.
בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2009 20:41 לינק ישיר 

ולדעתי, הנקודה שהעלה 'מאגרים' היא חשובה מאוד.

כבן המגזר החרדי אני חש לא פעם ולא פעמיים כי כאשר אחד מאנשי שלומינו מאייש עמדת שליטה, הרי שהכל יזרום חלק יותר וכי הוא יעגל פינות וכו' וכו'. מבחינתי האישית זהו מצב מעולה. מבחינה ציבורית לא ולא! ברור כי דרך זו מובילה ומקרבת את השחיתות והסיאוב אל תוכינו ודומני שאין צורך בדוגמאות...

יאמר האומר. נו... תמים שכמותך... מה חשבת, שהחילונים לא מעגלים פינות?! אין הטבות למקורבים?! ועוד ועוד. תשובתו בצידו וכן בשורות להלן.

אנו האמונים על "קשוט עצמך תחילה ואח"כ קשוט אחרים" - עלינו להתנהג במשנה זהירות בכל הנהגה ומעשה הן במישור הפרטי הן במישור הציבורי. והציבורי חשוב יותר מאחר ואינו דומה סיאוב ברשות היחיד לסיאוב ברשות הרבים. ועל כן עלינו לפעול ולתקן קודם את עצמינו ואת דרכינו למען יהיו ישרות ומשתלבות בדרכי ה' הישרים.

ועתה אקשר דברי אל תגובתו של 'מאגרים'.

הצבא "הנוקשה" כפי שהגדירו מאגרים - הוא בהחלט גם גוף מחנך. ואחד ה'חינוכים' הטובים שלו הוא חינוך האדם למשמעת! לציות! לא לעגל פינות! לפעול גם תחת לחץ! לעמוד במטלות! לעשות מעבר ליכולת! (אני מדבר בעיקר על מסלולים כגון הנ"ל וכ"ש קרבי) 

נוקשות צבאית זו היא חיונית ואף טובה עבור האדם העומד לקראת גמר הבשלת שכלו - בגיל עשרים.

איני יודע אם נעשה על כך מחקר מדעי אך משום מה נטועה בי התחושה כי מחקר שכזה יעלה בחכתו הבדלים משמעותיים בחייו האזרחיים של אדם ש"עשה" צבא לבין אדם שהתרווח על הסטנדר ו/או יצא לעבוד ללא "נוקשות צבאית".

ואחד ההבדלים, כך אני חש, הוא זה שהזכרתיו לעיל, לגבי עיגול פינות וחוסר משמעת (אף עצמית) במישור הציבורי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2009 23:45 לינק ישיר 

מאגרים,
מאד נשמח אם תמצא את הזמן לפרט לנו יותר באריכות את דבריך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 21:25 לינק ישיר 

בו ציון,

יש לך במקרה תמונות מהכנס?
שמעתי שהיה מאוד מושקע.
יש לי מספר חברים (חבר'ה ברמה) שמתענינים מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2009 10:32 לינק ישיר 

ראשון

יש לי תמונות ואני אעלה לכאן מספר תמונות, אבל אני לא חושב שבכוחן של התמונות לשכנע את החברים שלך. כדאי להם ליצור בהקדם קשר עם הגורמים המתאימים.

הרב לוינזון מדבר

הקהל

התייעצות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/1/2009 16:21 לינק ישיר 

צה"ל משתמש בסטנדר ישיבתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2009 11:13 לינק ישיר 

הרשו לי להתפרץ לדיון ולתרום את 2 הסנט שלי.
לפני כעשר שנים שירתתי ביחידה הזו, שאז עוד היה שמה 180 (לפני שאוחדה עם ממד"ס) תחילה בצריפין ולאחר מכן בקריה.
אין דבר כזה צבא שמותאם לחרדים! מי שחושב שיקבל במקום אווירה של קלם באלול טועה ומצד שני איכות האנשים במקום גבוהה מאוד ומי שחי תחת הרושם של סיפורי אמנון יצחק על החילונים מוזמן לצאת מהסרט. לא כלום מסוממים וכייסים.
חלק גדול מהאנשים הם עתודאים (עם דרגות קמ"א וקא"ב) והרבה מאוד אזרחים מה שמקנה אווירה שדומה במעט לחברת הייטק.
כמובן שהכל תלוי במפקדים הישירים שלך, כאשר מספיק מפקד מגלומן אחד כדי להעכיר את האווירה ולהוציא את החשק, אבל הסיכוי לכך נמוך בהשוואה למקומות אחרים בצה"ל רוויי בובלילים (כתרבות ולא כמוצא)
בתור אחד ש"עשה את זה" אני יכול להמליץ לכל מי שחפץ להצליח בצבא ולאח"מ בשוק ההייטק, להוריד את הראש ולאמץ את העיקרון של live and let live. אל תדרשו שיבשלו לכם ביצים רק מלולים שהלולן נוסע באוטובוס מהדרין וכד' ולא על כל שטות צריך להתקשר לגפני. בצורה כזו רק תמאיסו את עצמכם וכל הרצון הטוב ירד לטמיון.
גם בהמשך הדרך, אם וכאשר תיקלטו בחברת הייטק, צפו לוויתורים שיהיה עליכם לעשות. למשל, אין בכלל מסעדות בכשרות מהודרת באישור שבו אני עובד וכשכולם יוצאים למרעה מצוידים בכרטיסי הסיבוס שלהם אני אוכל סנדוויץ' מהבית (כפי שעשיתי גם בצבא). מאירועי חברה אני לעיתים נעדר, כי גם לי יש גבולות. וכן, הבנות אצלנו לא עומדות בקוד הלבוש של בית יעקב הישן...
לסיכום, המלצתי מנסיון רב שנים למי שרוצה להצליח, להוריד את מפלס האסרטיביות ולהבין שאנחנו עדיין בגלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 08:42 לינק ישיר 

שמעתי, ממקור מוסמך בצבא .
התנאים של בינה בירוק דומים מאוד לשחר באופק. אורך שירות הקבע לתוכניתנים שם - שנתיים וחצי. לגבי אלו שיבדקו תוכנות - זה יהיה יותר קצר.
לגבי המפקדים ותנאים ועוד - דיברתי עם אנ"ש מהתוכניות - אומרים שאוכל גלאט - ר' רובין (אומנם מדי פעם לא מגוון מספיק), מפקדים לא שונים ממנהלים בהיי - טק, יש משמעת - וזה מכין את החברה לחיים אחר כך.     
יש עכשיו שעת רצון - הצבא גמיש מאוד, במידות שלא הכרנו. מטפלים בנו בכל התחומים ועד מעט הבטיחו לפתוח מוקד פניות מיוחד לאנ"ש.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 10:17 לינק ישיר 

מפונקים תצאו מזה כבר! מוקד פניות לאנ"ש, האוכל לא מגוון מספיק...
אתה חושב שאתה עושה טובה למישהו? נותנים לך הזדמנות, תקח אותה ותגיד תודה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > שילוב חרדים בחיל האוויר במערך הטכני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.