|
|
| נשלח ב-8/2/2012 08:03 |
|
| |
הנה לאט לאט אתה מגלה לנו אז ספר איזו בדיקות הן כן רלבנטיות לענין, כמה נערכו והיכן, על ידי מי, מה אחידות תוצאותיהן, מה טווח השגיאה, ומה הן אומרות
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2012 08:30 |
|
| |
פרוגרמי, אינני צריך לדעת כל בדיקה שנערכה. מספיק לדעת את המתודולוגיה (הרעיון) שעומד בבסיס הקונספט, ולהצביע על הכשלים שבו. כמובן, שלחילופין, אני יכול להציג מודל אחר לראיות, או סיבות אחרות לעובדות – והם ילכו יד ביד.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2012 12:17 |
|
| |
| פרוגרמי כתב: |  | | מקסמן
אתה מדבר על דברים תיאורטיים, אבל לא מביא את ההוכחות עצמן
מי ומתי בדק כמה שכבות אבק יש? איך יודעים שכל שכבת אבק היא קיץ אחד, ולא הפוגה בין שלגים? בכמה מקומות נבדק הנושא? כנ"ל בים המלח
כמה שנים לאחור מגיעים העצים הללו? הרי חיי העץ קצרים מאד? עד כמה מוסמך הפזל שעושים בין עצים שונים?
דבר כאילו אתה רוצה לשכנע מישהו, ולא כאילו אתה מאמין משוכנע
|
|
תשמע צדיק:
חשבתי שאתה רוצה להבין אייך זה עובד בכללי,
אתה ממש רוצה להיות פרופסור ?!
אין כאן שאלה של מאמין או לא מאמין לשכנע או לא לשכנע,
יש כאן שאלה האם האנושות תחזור לימי הביניים ויחשוב נצרות ושאר הכתות האלילות, ומזה אין מדע והתקדמות המדע, וכן אין רפואה והתקדמות הרפואה והאריכות ימים ושאר הדברים הטובים שהתפתחו מאז שהאלוקים ריחם על האנושות והביא את רוח הקודש\הכפירה לההמון העם ב"ה,
אתה חייב להבין מה שהדתות והכתות האלילות מציעים לך היא "תן לי את עמלך וכספך ועל תחשוב"
האלוקים ישלם בגן עדן וגהינום ועוד מעט משיח יבוא ותחית המתים, והעיקר שתוק,
כך נרדמה האנושות קרוב לאלפיים שנה,
ביום שהאלוקים ריחם כאמור על ההמון הסובל ועמל לריק, והוריד את רוח הקודש\הכפירה ?! אז התחילו ההמון להינצל מי הליציניים האלה !!! והתחילו לבנות חברה דמקרוטית והתחילו לעסוק במעשה בראשית לעומק עם חופש דעת ותבונה,
וב"ה שהאנושות דיי מצליחה, וזכינו לאריכות ימים, בלהוליד הרבה ילדים עם קיום, תרופות למחלות כרוניות,
ובעזרת השם נגיע להבטחות הנביאים, וכל זה למה ? כי האנושות עוסקים בתורה (= מעשה בראשית) לשמה, ושעוסקים בתורה לשמה זוכים בכל הטוב,
(אם תרצה ברצינות לרדת ממש לפרטים ולזכות לתואר פרופ' אז אתה חייב להירשם לאוניברסיטה, בינתיים אני יכול לעזור לך עם קישורים והרצאות מדע, (יש לנו אוסף ענק של הרצאות מדע בכל התחומים, בכדי להכין ליבה חרדית על פי רוח התורה וחכמינו זצ"ל) ואז יהיה לך ידע כחובבן, אבל לא פרופ' עם תואר, לשם כך אין לך ברירה אך ורק ללמוד באוניברסיטה, ובקרוב בעזרת השם נקים אוניברסיטה חרדית, ונתחיל לעסוק בתורה לשמה, לחקור את מעשה בראשית לשמה בכדי למצאו תרופות לסרטן ושאר המחלות הסופניות והכרוניות, טכנולוגיות חדשות למכוניות שלא יהיו כל כך הרבה רצח מתאונות דרכים,
בקיצור נלמד תורה לשמה באמת,)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2012 12:56 |
|
| |
חביבי קראתי שמעתי וראיתי מסוגי החומר הפופולארי שאתה מציע הבעיה שכולם כל כך מגוננים על הליבה, עד שהם, כמוכם, לא מוכנים להפריד בין הליבה ובין כל התוצאות וההנחות האם צריך להיות פרופסור בכדי להבין מה הן ההוכחות המדוייקות לגיל של 5 מליארד??? או שמא זה סוד??? נראה לי שכמו בכל תחום, ניתן להצביע על הליבה, מה הן ההוכחות הספציפיות, מה ערכן, ורמת הוודאות שלהן, וכך הצופה יהיה רשאי להחליט.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2012 13:33 |
|
| |
| פרוגרמי כתב: |  | חביבי
קראתי שמעתי וראיתי מסוגי החומר הפופולארי שאתה מציע
הבעיה שכולם כל כך מגוננים על הליבה, עד שהם, כמוכם, לא מוכנים להפריד בין הליבה ובין כל התוצאות וההנחות
האם צריך להיות פרופסור בכדי להבין מה הן ההוכחות המדוייקות לגיל של 5 מליארד???
או שמא זה סוד???
נראה לי שכמו בכל תחום, ניתן להצביע על הליבה, מה הן ההוכחות הספציפיות, מה ערכן, ורמת הוודאות שלהן, וכך הצופה יהיה רשאי להחליט. |
|
תשמע שוב:
אם יש לך עניין בצופה, אז חבל על הזמן שלי ושלך, נקבר עמוק באדמה ונמשיך לסבול,
כלל גדול בידך, אין בונים אומה וחוקה ודת על פי חורים של זולתך,
כלומר והיות שיש הרבה חורים בידע האנושית אז נקבל אלילות ושאר דברי הליצניים,
אתה ואני וכל משכיל צריך דבר ראשון לכפור בהכל, ושנית לתת אימון (= אמונה בחכמים הקודמים לנו בדורות),
בשני הקלפים האלה צמודים ללב נצליח בכל תחום,
הכפירה אנו צריכים בכדי לחקור מהתחלה בלי דעות קודמות בקור רוח,
אימון בחכמים אנו צריכים בכדי לחסוך בחקירה יסודית ממש בכל תחום, (כלומר מה שהם כבר חקרו בשכל ישר בלי דעות קדומות או אינטרסים חברתיים וחינוכיים, אז אפשר לקבל את מסקנותיהם המחשבתית הפילוסופית וכדומה, ואז לא נצטרך לעמל כל כך)
אז אני מציע לך מה שאני עשיתי,
תתחיל ללמוד כחובבן, (ואל תתעניין בהשקפה ובחינוך ובצרכים חברתיים) בקור רוח,
ואני מבטיח לך שתוך כמה שנים תהיה לך דעה ברורה בכל עניין נכון עם הרבה חורים פילוסופים וכדומה,
אבל לפחות תזכה לדעת שאי אפשר לעבוד עליך עם דתות ואלילות, או עם ציטתות של חכמים בלי להבין את עומקם,
אחרי שתבין את המציאות התבונית באנושות היום, תתחיל להבין למה מגנים על הליבה,
כלומר, האנושות תקבל היום כל תיאוריה שתעזור,ותהפוך את התיאוריה שלך (שתמציא) לליבה חדשה ותשמור עליה בכל מחיר כאילו היא תורה מסיני, אבל זה רק עניין חברתי קיומי זמני עד שתבוא עם תיאוריה יותר טובה,
כל זה היא עניין של סדר אנשושית בלימוד ובחקירה, הרי בלתי אפשרי שתהיה אנרכיה בחשיבה ובלימוד ובחקירה,
ולכן עושים סדר חברתי מקובלת באופן זמנית עד שתבוא עם משהו יותר טוב ומועיל להתקדמות הידע האנושית,
בעצם זה מה שמשה רבינו עשה,
הוא הבין שאלילות היא הרע ומביא את הרע באנושות,
והבין תיאורתית שהיקום אחדותית והבינה האנושית היא משום כך אחדותית (כלומר 1+1=2 = בינה אחדותית) ולכן אפשר לדרוש מוסר וצדק מזולתך,
ולכן דרש צדק ומוסר אפי' שעוד לא הצליח להוכיח את התיאוריה שלו הלכה למעשה, (היה צריך לעשות טריקים שנאמין בו, ובכל זאת לא הצליח לו מי יודע מה)
עד היום עוד לא הצליחו להוכיח את האלוקים ולהבין אותו ואת עצמותו,
מה שכן משה הצליח בימינו אנו, היא דווקא הכפירה באלילות, וכמובן שהיקום אחדותית, הרי לא מתחיל המדע וחשיבת האנושות אם לא הסכמנו קודם שהיקום אחדותית, אפי' הכפירה לא מתאפשרת אם לא מסכימים קודם שהיקום אחדותית,
אחרי שהסכמנו שהיקום אחדותית אפשרי אולי לכפור באלוקים ולומר אולי הכל במקרה ח"ו,
אז משה רבינו לא חיכה עד שיוכיח, והתחיל לדרוש מוסר וצדק,
כך אנו לא נחכה עד שיסתמו כל החורים של המדע והתבונה של האנושות בכדי לדרוש מוסר וצדק,
אבל את זאת כן נדרוש בכל תוקף, די לאלילות, די לסבל המיותר, די לעבדות לדת ולכת ההשקפה, די לגזל בשם האלוקים,
די לגלות הארוך של האומה, די להפסד של צאצאינו בכל דור ודור להתבוללות ולהשמדות, די למלחמת אחים התמידי,
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2012 16:16 |
|
| |
| פרוגרמי כתב: |  | פוגמישו עד כמה שאני יודע זמן מחצית החיים של פחמן 14 הוא פחות מ6000 שנה, כך שאינו רלבנטי לנושא
|
|
אני מצפה מספקן כל כך ביקורתי, שיבחן את האמירות שלו: ('כך שאינו רלוונטי לנושא' ) (?) מה הכוונה? זה בסך הכל אומר שלאחר --זמן מחצית החיים-- שלו, מחצית מכמות האטומים של האיזוטופ המסויים הזה התפרקו.. ההיגיון טמון בעובדה שההתפרקות היא לא לינארית על פני זמן.. ולכן שאר האטומים מתפרקים על פני זמן ממושך בהרבה, ולכן, נכון שלא מדובר על שיטת תיארוך לתקופות מאוד ממושכות, כמו בשיטות תיארוך אחרות, אך עדיין מדובר על תקופות --הרבה-- יותר ארוכות מ6000 שנה.. ניתן להתרשם מכך בגרף הבא:
http://2005.uploaded.fresh.co.il/2005/03/24/20815337.gif
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2012 16:50 |
|
| |
| פרוגרמי כתב: |  | האם צריך להיות פרופסור בכדי להבין מה הן ההוכחות המדוייקות לגיל של 5 מליארד???או שמא זה סוד???נראה לי שכמו בכל תחום, ניתן להצביע על הליבה, מה הן ההוכחות הספציפיות, מה ערכן, ורמת הוודאות שלהן, וכך הצופה יהיה רשאי להחליט. |
|
כשאריסטוטנס עשה חישובים וגילה שכדור הארץ עגול (כבר אז היו חנונים כאלה כנראה..) אני מניח שהיה הרבה יותר קשה לשכנע מישהו, בהיעדר תמונות ומידע זמין אפילו להדיוטות. אני לא נכנס לזה האם זה היה אצלו ברמה של הוכחה, אבל אני די משוכנע שגם אם הוא היה מצליב הרבה בדיקות, עדיין לשאלתך 'האם צריך להיות פרופסור..' אני לא יודע לגבי התואר פרופסור, אבל אני לא בהכרח משוכנע שלא צריך לעשות שום מאמץ.. וזאת מפני ש:אפילו כאשר מדובר באפשרות להתרשם לא מדעית, מעצם העובדה שהעולם עגול בימינו אלה (ע''י תמונות של העולם עגול מאינספור מקומות שונים) - עדיין יש כאלה שמכחישים את העובדה הזו, ובוודאי ובוודאי שהמידע מורכב יותר וויזואלי פחות, מבחינה הגיונית זה ידרוש יותר מאמץ להבין, מה לעשות, החיים קשים..וחוץ מזה, שבחיים יש דרגות של וודאות, הוודאות הגמורה ביותר כמובן היא לערוך את הניסוי בעצמך. חסרונות: יש צורך בביזבוז זמן , מאמץ, ואפילו כסף אולי.. יתרונות: אז תוכל להיות בטוח בוודאות של מליון אחוז. בטוח שבין הקיצון הזה לקיצון של שלילה בטוחה, יש סקאלה רחבה למדי..
תוקן על ידי סמארקו ב- 08/02/2012 17:10:32
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2012 19:47 |
|
| |
תוקן על ידי סמארקו ב- 08/02/2012 20:24:39
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2012 20:31 |
|
| |
פחמן 14 יכול להגיע עוד כמה אלפי שנים לאחור אבל הוא לא בקטע של לדבר על מליארדי שנים ואפילו לא על חמשים אלף שנה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2012 21:04 |
|
| |
נדמה לי שכדאי לך לקרוא שוב את התגובה שכתבתי..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 06:56 |
|
| |
תגיד לי אגב.. אתה בטוח שבאת לבחון באופן -- אובייקטיבי -- את השאלות שאתה שואל? יש כמעט את התחושה שהדיון מתנהל בין אותו אדם..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 08:33 |
|
| |
לא מתקבל על הדעת שאדם הלומד את המקרא, יגיע למסקנה שגיל היקום עולה על 6000 שנה; ולא מתקבל על הדעת, שאדם הלומד את המקרא, יגיע למסקנה שהמבול היה מקומי.
רק אדם שקרא ספרות חיצונית, בבחינת "הציץ ונפגע", מסוגל לסלף את התנ"ך, ולדחוף בו משמעות שלא קיימת.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 09:26 |
|
| |
"רק אדם שקרא ספרות חיצונית, בבחינת "הציץ ונפגע", מסוגל לסלף את התנ"ך, ולדחוף בו משמעות שלא קיימת. "
ראוי שתכבד את שיקול דעתו של כל אדם ואדם לגבי הדרך שלו לבחון את הדברים.. מה לעשות, אנחנו חיים במדינה דמוקרטית. תחיה עם זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 11:24 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | לא מתקבל על הדעת שאדם הלומד את המקרא, יגיע למסקנה שגיל היקום עולה על 6000 שנה; ולא מתקבל על הדעת, שאדם הלומד את המקרא, יגיע למסקנה שהמבול היה מקומי.
רק אדם שקרא ספרות חיצונית, בבחינת "הציץ ונפגע", מסוגל לסלף את התנ"ך, ולדחוף בו משמעות שלא קיימת.
|
|
תראה
1, קודם צריך ללמוד את המקרא ואת חז"ל, ואחר כך אפשר לקבוע את הקביעה שלך של "לא מתקבל על הדעת וכו'"
בלי ללמוד תורה ונ"ך וחז"ל אתה לא יכול לקבוע ולדבר בשמה,
2, חז"ל והרמב"ם ורוב חכמינו לא חשבו לרגע שהתורה כפשוטו, ולכן לא היית בעיה לרמב"ם לומר שאפשר לפרש את התורה על פי עולם קדמון,
3, חשבון גיל העולם לא קשור לתורה, התורה מתחיל מאדם התבוני, היחידים שספרו את גיל העולם במסורת הם דווקא בני צדוק בספר היובלות וחנוך ועוד הם ספרו יובלות ושמיטות מניסן שלדעתם נבראה העולם,
במסורת שלנו אין ספירה כזו כלל וכלל, בחז"ל יש הרבה דעות האם שבת שלנו היא שבת בראשית ואייך. האם ספרו מאז אדם או משה קיבל בנבואה = מסורת\קבלה,
בכל מקרה לא ספרו רק מיצאת מצריים ואחר כך לפי מלכים, החזרה לספור על פי בריאת העולם היא מאוחרת,
בכל אופן הספירה אם היה מתחיל מאדם התבוני, יותר מדויק (אם תקבל את חנוך) מחנוך,
אתה חייב להבין שאין קשר בין הספירה שלנו (התשע"ב) לבין המציאות האמיתית אפי' מאדם הראשון במסורת,
כלומר אין לנו עניין במציאות, (הרי חלוקים אנו באיזה שנה יצאנו ממצריים) יש לנו עניין בספירה יחידה לכלל האומה,
בלי ספירה אין צדק ומשפט ואין סדר חברתי, ולכן חייב כל אומה בספירה אחידה,
אז למען הסדר הטוב קיבלנו את הסדר עולם, ולא כי הכריעו האם הוא נכון ואמיתי, הרי אי אפשר להכריעה במחלוקת במציאות,
סתם לשם שתלמד קצת ושתתרשם: אני אתן לך כמה דעות מתי היית שנת יציאת מצריים,
שנת יציאת מצרים לפי המסורה המקובלת לנו בספרותנו כמבואר בסדר עולם פ"ג וש"נ בגמ' ע"ז ט פסיקתא רבתי פט"ו פסיק תא דר"כ פ"ה היתה יציאת מצרים בט"ו בניסן שנת אלפים תמ"ח ליצירה 2448 שהוא שנה קודם מספר הנהוג ובספר הקבלה להראב"ד יש גירסא אלפים תמ"ט 2449 ור' משה פריווינציאלע בהשגתו על ספר מאור עינים סובר שנת תמ"ז 2447 וכ"ה בספר קצור זכר צדיק וראה בהערות יפה לספר אמרי בינה פל"ה ושיטות הנ"ל תלויות בהמחלוקת הידועה בין אנשי מזרח ואנשי מערב
בחשבון שנות היצירה שיש הבדל בשנה אחת במבואר בספר העיבור לר"א הנשיא מאמר ג' שער ז וביסוד עולם וברז"ה בבעל המאור ע"ז פ"א וברמב"ם הל' שמיטה ויובל פ"י ה"ב ובמפרש לקדוש החודש פ"ו ומקור הדבר בב"ר פל"ב לענין שנת המבול אם עולה למנין או לא ויש מבארים שזה תלוי במחלוקת אם העולם נברא בניסן או בתשרי ואנשי מזרח מתחילים מתשרי שאחר ניסן ואנשי מערב מונין מתשרי שקודם ניסן וכ"כ רבינו תם בספר הישר והשיטה הסוברת 2449 היא כמ"ד הסובר ששנת המבול עולה למנין ומונין מתשרי שקודם ניסן וזהו דעת יהושע בן עלאן מעבר קדמון שקדם לפני רס"ג ראה מ"ש ח י ברנשטיין בהתקופה
ח"ו דף 247 והלאה ויוסף בן מתתיהו בספרו קדמוניות היהודים ספר א' פרק ג' סימן ד' מאחר יציאת מצרים בחמש שנים אלפים תנ"ג 2453 והוא סובר כשיטת הפדר"א פרק מה שהיו במצרים רט"ו שנה ולא ר"י ולכן מאחר חמש שנים ולשיטת רבינו חננאל מובא ברבינו בחיי פ' בא מובא בתו"ש לך פט"ו קמב חשבון ת"ל נמנים משעה שנולד יצחק א"כ עולה זמן יציאת מצרים ב"א תע"ח 2478 וכן דעת האברבנאל בהגדה של פסח ודעת ר"מ לטיף 2456 ודעת הרמב"ן בפי' על התורה נוטה לשנת 2458 ונמצא שבמקורות שלנו המסורה העיקרית היא 2448 ושיטה המקדמת 2447 ושאר שיטות המאחרות או 2449, ואו 2453, ואו 2456 ,ואו 2458,ואו 2478,
כל אלה הם המסורת שלנו (בלי מסורת בני צדוק או השומרנים, ובלי עדיות חוץ, כמו מסורות מקבילות בעמים אחרות או כמו עדויות ארכיאולוגיות וכדומה שם יש גם הרבה מחלוקת,)
ועוד לא הבאתי את הספירה של השבתות, כלומר אין לנו מסורת\ספרה ממתי שיצאנו ממצריים, ואין לנו ספירה\מסורת משבת בראשית, (רק אם נקבל את מסורת בני צדוק, אז גם זה רק מחנוך ולא מאדם,) וכל זה במסורת שלנו כנ"ל,
עכשיו תאמר לי שיש לנו ספירה אמיתית מציאותית ??????????????????
אל כורחך שהספירה היא שרירותית למען הסדר החברתית, ואין לה שום קשר למציאות,
אז אנא ממך לפני שתוקפים אחרים וקבעים קביעות צריך קודם ללמוד תורה וחז"ל ואת הספרים הקדושים שלנו,
אחרי שתלמד לא תעיז להתווכח בכלל, תאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר, קח לך כלל גדול "רק עםארצים בטוחים בעצמם"
תלמידי חכמים בכל הדורות היו צנועים, וק"ו לא התווכחו עם חכמים. לא משלנו ולא משל האומות,
ק"ו שאנו מקבלים מהם כל קביעה ודעה שלהם בכל תחום, ועל פיהם מחללים שבת וכיפור,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 12:36 |
|
| |
| סמארקו כתב: |  | | ראוי שתכבד את שיקול דעתו של כל אדם ואדם לגבי הדרך שלו לבחון את הדברים.. מה לעשות, אנחנו חיים במדינה דמוקרטית. תחיה עם זה.. |
|
1, קודם תודה על התמיכה בי,
2, זה יסוד היהדות, כל אחד יכול וחייב ללמוד ולחקור, ולא לסמוך על אחרים, אחרת הפכנו את הקדמונים לאלילים,
3, יסודי הדמוקרטיה הם יסודי החברה בתורה (שילטון החברה ונגד מלכים) וכבר נזכר במפורש בחז"ל לפני אלפיים שנה,
כקטן כגדול תשמעון: מנין שנזקקין (= מתייחסים) לטענת קטן מפני ישוב העולם (= מפני קיום החברה) ? שנאמר: "כקטן כגדול תשמעון" (מדרש אגדה)
|
|
|
|
|