|
|
| נשלח ב-27/10/2011 09:49 |
|
| |
נכון אבל צריך קודם לדעת פשט, ובכל התורה אין "כל" אומרת הכל, צריך להיות עםארץ גמור לחשוב ש"כל" בתורה הכוונה לכל, זה אחד מיסודי הפשט שאין "כל" הכוונה לכל באמת, אחרת יש אלפי סיתרות בכל התנ"ך, וזה יודע כל ילד שמתחיל ללמוד,
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 11:03 |
|
| |
להפוך את ליקוטי מוהר"ן לספר רציני בפרשנות התורה אין הגזמה והפרזה גדולה מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 16:29 |
|
| |
הראיה שלי ממוהר"ן הולכת ככה. אם מתנגד גדול כ"כ לכל חקירה וכו' כמוהו אומר בפירוש שהתורה מדברת רק מחלק אסיה [אלא שטוען שהיא מרמזת גם לשאר החלקים] אז כנראה שהדברים פשוטים ומוכרחים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 20:47 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | | להפוך את ליקוטי מוהר"ן לספר רציני בפרשנות התורה אין הגזמה והפרזה גדולה מזה. |
|
החכם צריך להבין את החילוק בין עיון מעמיק במקרא (וראה לדוגמה בפירוש "דעת מקרא" על התורה), ולבין חידושי תורה על הפרשה שאומרים בסעודה שלישית. וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 20:53 |
|
| |
ועדיין לא הובא אפילו בדל של ראיה שהסיפור על המבול בפשוטו של מקרא מדברת על יותר מהאזור שהמקרא מדברת עליו בדרך כלל.
לגבי הפירוש המסויים של הפסוקים יש הבדל בין של"ש לבין עיון מעמיק [אגב, למשל כמו רש"י והרמב"ן והאב"ע. למה צריך להגיע עד דעת מקרא?] אבל לענין שאני הבאתי אותתו אין כל הבדל.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 20:54 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | וימח את כל היקום הוא לא ראיה כי כל היקום של המקרא מסתכם באיזור ההוא. כמו לעולם שהוא לעולמו של יובל וכמו ארבע כנפות הארץ שהכוונה לארבע כנפות היישוב וכן עוד מאות דוגמאות. השאלה הרי אלקים היה יכול לצוות לנח ללכת למקום אחר קשה גם לפי חז"ל שהמבול לא היה בארץ ישראל למה לא ציווהו ללכת לשם. ובכלל קושיות כאלו יש עשרות למה לא עשה שבמקום מגורו לא יהיה מבול, למה לא לקחו על ענן לגלקסיה אחרת, וכו' וכו'. אפשר שיש תירוץ ואפשר שנחפש תירוץ, בכל אופן זה מה שהיה. |
|
האלוקים לא ציווה אותו ללכת לא"י, מכיוון שגם היא היתה תחת מבול (לדעת חז"ל ופשוטו של מקרא - ואחרי רבים להטות; ולדעת ר' יוחנן תחת שטפונות וגלי צונאמי); כתוב וימח את כל היקום - דהיינו כל בעלי החיים על אדמות נכחדו; ויתירה מזאת, חז"ל אומרים בכמה מקומות שכל הסדר הטבעי של העולם השתבש במבול (נטיית זווית כדוה"א, פגיעת אסטרואידים בכדוה"א, המאורות לקו וכו' וכו' - עיין במדרשים, ובספרי החוקרים הדסה מלמד, ואברהם קורמן שציינתי לעיל). השאלה שהעלה הבריאתן ד"ר ג'יייסון לייל (שהצגתי לעיל) היא הגיונית, ואם אתה רוצה לעשות ליצנות ע"י קושיות על גלקסיות אחרות, אז אין נפקא מינה להמשיך...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 21:01 |
|
| |
הראיה מפסוק כל היקום פשוט כבר כתבתי בפשוטו של מקרא שאינה ראיה כלל. כמו שכבר כתבתי. המקרא לא מכיר בשום מקום באיזור מעבר לגבולות המפורשים בה. וממילא מובן ששיבוש המערכות ששייכים לאותו חלק נקראים שיבוש של כל העולם וכו' וכו' [כסגנון התורה וחז"ל בכל מקום. ועל הטוען להיפך להביא ראיה] וממילא גם לא קשה למה אלקים לא ציוה אותו ללכת לשם, כי בתפיסתו ותפיסת המקרא מקום רחוק לא קיים. [חוץ מזה שלדעתי באמת אין אפשרות להוכיח מקושיות כאלו ולא משנה אם תקרא לזה ליצנות כי היפלא מה' דבר יש עוד עשרות פתרונות אפשריים שלא נעשו.]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 21:07 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | הראיה מפסוק כל היקום פשוט כבר כתבתי בפשוטו של מקרא שאינה ראיה כלל. כמו שכבר כתבתי. המקרא לא מכיר בשום מקום באיזור מעבר לגבולות המפורשים בה. וממילא מובן ששיבוש המערכות ששייכים לאותו חלק נקראים שיבוש של כל העולם וכו' וכו' [כסגנון התורה וחז"ל בכל מקום. ועל הטוען להיפך להביא ראיה] וממילא גם לא קשה למה אלקים לא ציוה אותו ללכת לשם, כי בתפיסתו ותפיסת המקרא מקום רחוק לא קיים. [חוץ מזה שלדעתי באמת אין אפשרות להוכיח מקושיות כאלו ולא משנה אם תקרא לזה ליצנות כי היפלא מה' דבר יש עוד עשרות פתרונות אפשריים שלא נעשו.] |
|
פשוט ליצנות לשמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 21:10 |
|
| |
תודה על הפסק המוחלט שדברי הם ליצנות. עכשיו אני כבר לא צריך לחשוב אולי אני צודק...
[את מה שאמרתי ניתן להגיד בסגנון יותר מרשים של המהר"ל שהתורה מדברת רק על המציאות הפנימית וכו' וכו'. התוצאה שווה. ]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 21:13 |
|
| |
האלוקים לא ציווה אותו ללכת לא"י, מכיוון שגם היא היתה תחת מבול (לדעת חז"ל ופשוטו של מקרא - ואחרי רבים להטות; ולדעת ר' יוחנן תחת שטפונות וגלי צונאמי) שזהו פשוטו של מקרא אתה החלטת לבד. שגם לר' יוחנן באר"י היו שטפונות אתה החלטת לבד. ששייך אחרי רבים להטות בדברים כאלו אתה החלטת לבד. ומי אנחנו לפקפק בכך?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 21:31 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | האלוקים לא ציווה אותו ללכת לא"י, מכיוון שגם היא היתה תחת מבול (לדעת חז"ל ופשוטו של מקרא - ואחרי רבים להטות; ולדעת ר' יוחנן תחת שטפונות וגלי צונאמי) שזהו פשוטו של מקרא אתה החלטת לבד. שגם לר' יוחנן באר"י היו שטפונות אתה החלטת לבד. ששייך אחרי רבים להטות בדברים כאלו אתה החלטת לבד. ומי אנחנו לפקפק בכך? |
|
צדקו חכמים כשאמרו: "כל הפוסל במומו פוסל". התורה (ואני) טוענת: כל היקום - כפשוטו, ואין מקרא יוצא מידי פשוטו; ההרים הגבוהים כוסו במים; נח צווה לקחת בעלי-חיים, ואת בני משפחתו, שנשארו אחרונים: "ויוותר אך נח ואשר איתו בתיבה"; חז"ל (וכך גם החוקרים הבריאתנים) מציינים שמדובר באירוע גלובלי... ואני החלטתי לבד שזה הפשט בתורה? אתה טוען: כל היקום - רק מה שהתורה הכירה כיקום (כי היו קווי אורך שאמרו למים תעצרו! עד פה התורה מכירה, ומשם והלאה כבר לא...); אתה עושה חוכא ואילטלולא מקושייתו של ג'ייסון לייל, ומשווה אותה לשאלה מדוע האלוקים לא לקח אותו לגלקסיה אחרת? אני כבר לא יודע האם אתה רציני? פעם שמעתי רעיון מפרופ' ישעיהו ליבוביץ': "יש אדם שמאמין שהוא מאמין", כלומר אתה מאמין שכך אתה מאמין, אבל אין אתה מאמין; קצת עמוק, אבל קולע למטרה לפעמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 21:35 |
|
| |
לא הבנת איך את טענתך אתה מציג כמובן בשם התורה ואת שלי כנגדם..
בכל אופן, טענתי שאם תראה לי מקום אחד שבו מוכרח שהתורה מכירה במקום ביקום מעבר למקומות המפורשים בה ונוכל לדון ש"כל היקום" הכוונה לכל היקום שאנחנו מכירים. בינתיים לא הבאת אף ראיה בכיוון הזה, וממילא טענתי נשארת.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 21:39 |
|
| |
"אתה עושה חוכא ואילטלולא מקושייתו של ג'ייסון לייל, ומשווה אותה לשאלה מדוע האלוקים לא לקח אותו לגלקסיה אחרת?" אוי ואבוי רחמנא ליצלן מישהו עשה חוכא מקושייתו של הרב הגה"צ כ"ק ג'ייסון לייל שליט"א!!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 21:46 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | "אתה עושה חוכא ואילטלולא מקושייתו של ג'ייסון לייל, ומשווה אותה לשאלה מדוע האלוקים לא לקח אותו לגלקסיה אחרת?" אוי ואבוי רחמנא ליצלן מישהו עשה חוכא מקושייתו של הרב הגה"צ כ"ק ג'ייסון לייל שליט"א!! |
|
אני צריך להוכיח שכל היקום זה כל היקום? אתה קורא את מה שאתה כותב?
"אוי ואבוי רחמנא ליצלן מישהו עשה חוכא מקושייתו של הרב הגה"צ כ"ק ג'ייסון לייל שליט"א!!" - אתה לא מבין שאלו דברי ליצנות?
ראה דבריו של ליבוביץ' לעיל...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2011 21:50 |
|
| |
כן אתה צריך להוכיח מה כולל כל היקום בעיניו של המקרא. "כל העולם" של ילד לא שווה לזה של מבוגר, ולא "כל היקום" של המדען שווה לזה של הלמדן. בקיצור צריך להוכיח מה כולל היקום בעיני המקרא. הרי אתה מסכים שזה לא כולל את הלבנה והכוכבים.
[כן הערתי על פליאתך ממה שכתבתי על הקושיא של הרה"ק היא ליצנות, בדיוק מפני שאני רואה את דבריך ככאלה]
|
|
|
|
|