בית פורומים שידוכי חרדים

מחלות ותוצאותיהם בשידוכים....

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/3/2008 19:00 לינק ישיר 
מחלות ותוצאותיהם בשידוכים....

האם לבחורה שיש לה סכרת נעורים ,יש סיכוי שבחור רגיל ירצה אותה ?
(סכרת נעורים לא נקראת כ"כ מחלה אבל לא מצאתי מילה אחרת,אז....)
 מה דעתכם גברים ? הייתם יוצאים עם בחורה שיש לה סכרת נעורים
(יש הבדל בין סכרת לסכרת נעורים ,בסכרת נעורים יותר קל לטפל )

משנכנס אדר מרבין בשמחה

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2008 19:44 לינק ישיר 

זו אכן בעיה, כי לצערנו הרב (!) לציבור החרדי קשה מאוד להשלים אפי' עם 'מומין שבסתר', על אף שהוא מתיימר להיות רוחני יותר ולא גשמי (ע"ע שבירת שידוך, עדתיות וכיו"ב), ברמת הפרקטיקה אני מאמין כי בעיות מהזן הנז' קשות במידה פחותה, אם אינן גנטיות ו/או מקשות על התפקוד היומיומי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2008 19:49 לינק ישיר 

זו לא נקרא מחלה? אני חושבת שזו מחלה כרונית...
לאחותי יש מגיל 4. האמת היא שהיא חיה חיים נורמלים כמו כולם והיא ילדה משגעת אבל אין לי ספק שזה יוריד שידוכים כי למה שבנאדם ירצה להכנס למיטה חולה בכוונה תחילה? 
מפתיע אבל היא דווקא מאוד אוהבת את הקיטלוג הזה כסוכרתית משום מה היא אומרת שזה חלק מהאישיות שלה והיא בכלל לא מסכנה ובאמת אף אחד לא מרחם עליה.היא ילדה אחראית, באמת היא התבגרה בטרם עת בגלל זה. בשורה התחתונה היא שומרת על איזון טוב- והיום היא יכולה לאכול מה שבא לה כי יש לה משאבה כזו שמחוברת לגוף וכל פעם שהיא רוצה לאכול היא לוחצת על איזה כפתור שמכניס לה אינסולין אוטומטית לדם ובתכלס- היא יוצאת לכל הטיולים בב"ס לכל המחנות של התנועה וכ"ו ו"כו. וגם קצת מתלהבת מהמשאבה וכ"ו זה נראה כמו איזה ביפר חדשני ויש לזה פאנלים וכ"ו פונקציות חדשניות ואנשים שואלים אותה ברחוב מה זה וכ"ו והיא משחקת אותה כזו סנובית ומרגישה עליוניות בגלל זה.. האמת היא שההורים קצת מזכירים פה ושם אבל היא כבר בת 17 תכף ובהחלט יודעת לדאוג לעצמה. אם היא תכיר בחור לא בשידוך אז סביר להניח שהוא לא יוריד אותה כי היא מיוחדת מאוד. אבל אם זה יהיה בשידוך אין ספק שישדכו לה בחורים מתוקים =)
הרופאה שלה ספרה לה פעם על בחור חרדי צעיר שהסתיר את היותו סוכרתי במשך שנתיים- ואז האשה גילתה איכשהוא.. אני לא זוכרת אם היו גירושין אבל התפלאתי איך הצליח להסתיר את כל התכשירים כ"כ הרבה זמן...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2008 19:58 לינק ישיר 

לדעתי זו לא בעיה רק של הציבור החרדי אלא בעיה כללית
ברור שיש רתיעה מאנשים עם מחלות, ובמיוחד מחלות כגון סכרת,
רוב רובם של האנשים רוצים להשאיר אחריהם בעולם יצורים שישאו את מטענם הגנטי ומכיוון שהריון אצל חולות סכרת הוא סיכון גבוה* אני מניחה שהמחלה תגרום לרתיעה. 

*כמובן שלא מדובר בכל חולות הסוכרת, אינני בקיעה בפרטי המחלה אך ידוע לי כי יש חולות שאינן יכולות להכנס להריון בשל מחלתן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2008 20:04 לינק ישיר 

ברור שזה בעייה של כולם. רק שאצל הציבור החרדי מסתירים ובציבור הכללי לא. זה חולני לא?!
חח מה? קוריצה המצאת משהוא חדש כרגע.=)
אין שום בעיה להכנס להריון וכבר המציאו תרופה שתמנע מהעובר לשאת את המחלה. אני לא יודעת אם משתמשים בזה כבר אבל קראתי את זה במחקרים האקדמים של החוברת החודשית של החולים שיש תרופה כזו. אין שום סיכון הריון לחולות סוכרת ויש גם נשים בריאות שיש להם בוכרת לתקופת ההריון.
זו מחלה שסובלים ממנה מליוני בני אדם בעולם ואני מעריכה שהיא עתידה להעלם מהעולם בעוד כ50 /שנה לכל היותר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2008 20:29 לינק ישיר 

אין ולו צל של ספק, שלבחורות עם בעיות שידוכין (מכוערות, שמנות, גרושות, מאומצות, ששברו שידוך וכן על זה הדרך) במגזר הכללי, קל עשרת מונים למצוא בן זוג. נא לא להתכחש לכך!, ולמי שמתעקש להתכחש, יואיל נא בטובו להסתובב בחוצות עירו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2008 21:40 לינק ישיר 

עשני - לא המצאתי...
ידוע לי על כאלה שחולות בסכרת ולא יכלו בגלל זה להכנס להריון, חוצמזה ציינתי שלא מדובר בכל החולים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2008 22:22 לינק ישיר 

סכרת זה לא דבר תורשתי....ובקשר להריון אפשר להיכנס בלי בעיה רק שלא רצוי להיכנס אם האיזון פחות מרמה מסוימת .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/3/2008 01:04 לינק ישיר 

זה הפוך. תדעו לכם שבמגזר החילוני מקנאים ביכולת השידוכים במגזר החרדי/הדתי. הטענה שלהם היא כי כבר ימצאו שני סוכרתיים לשדך או סוכרתי ובעל מום קל אחר. במגזר הכללי בחורה נאלצת "לשווק" את עצמה לבד ומלבד הקושי הרגיל, יש קושי נוסף בשל המחלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2008 01:51 לינק ישיר 

אני לא יודע מנין אתה שואב את ידיעותיך... במגזר החרדי יותר קשה להתחתן עקב הברירה והסינון החזק שמקובל בו, במגזר הכללי יותר קל לבחורה סוכרתית וכדו' למצוא בן זוג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2008 09:47 לינק ישיר 

שרפ צודק ולא צודק.
במגזר החילוני השוני הוא שמכירים דרך עבודה, חברים- בלי צורך בשידוכים.. האדם בא במגע עם אנשים והם מתרשמים מהאופי, יופי, חכמה.. ואח"כ כשהדברים האלו מוצאים חן בעיניהם יש כאלו שלא יהיה אכפת להם לשאת מישהוא עם מחלה כלשהוי שנתנת לטיפול במיוחד אם הם באו במגע עם אנשים כאלו במהלך חיים ויודעים שהשד לא נורא בכלל. מה עוד שכמעט בכל משפחה יש בעיה בריאותית כזו או אחרת..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/3/2008 10:23 לינק ישיר 

חברה אני חי בחברה החילונית!!!
שם יש מקרים שמתפרסמים על אהבה בין אדם בריא לנכה וכד'. אבל זה מקרה של 1 ל-100. 99 המקרים בהם אנשים נשארים רווקים לא מתפרסמים וגם אנשים נורמליים ורגילים אחוזי הנישואין שלהם נמוכים מהחברה הדתית, כי אצלהם לחפש זה חלק מהחיים ולא תמיד זוגיות עולה בקנה אחד עם נישואין (בעוד שאצלנו ב"ה לא נשמע כי יוצאים לבלות עם בן הזוג השני שלא למטרות נישואין). ניתן להאריך כאן הרבה אבל זה לא העיקר.
בחברה החרדית (והדתית אבל שם גם יתכן שלא תמיד השידוך יהא עם אדם שאינו מושלם מבחיה בריאותית), ישדכו לו בעיקר אדם שאינו מושלם מבחינת בריאות אבל שניהם ינשאו בגיל סביר ובהרגשה טובה. זה שיש סלקציה זה לא אומר שלא מתחתנים בכלל אלא שיותר מתחתנים מגדרית או מגזרית.
בכל מקרה בברכת רפואה שלימה לכל הנזקקים לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2008 11:38 לינק ישיר 

אני מסכים עם האבחנה של גב' 'עשניכרצונו', ולסיכום נראה לי שההגדרה היותר מדוייקת היא, שבמגזר הכללי יש לבחורה כזו יותר 'סיכוי'. באשר לדבריך 'שרפ', שכחת שני נתונים, אצל החילונים גיל הנישואין גבוה, והרצון לחיות חיי נישואין נמוך בהרבה מאצל החרד המצוי שלא יוצא עם בנות המין השני. (ואני מכיר את הציבור החילוני, יתכן מאוד, שלא פחות ממך...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2008 14:05 לינק ישיר 

רפואה שלמה לכל חולי עמך ישראל...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/3/2008 16:36 לינק ישיר 

Rational כתב:
אני מסכים עם האבחנה של גב' 'עשניכרצונו', ולסיכום נראה לי שההגדרה היותר מדוייקת היא, שבמגזר הכללי יש לבחורה כזו יותר 'סיכוי'. באשר לדבריך 'שרפ', שכחת שני נתונים, אצל החילונים גיל הנישואין גבוה, והרצון לחיות חיי נישואין נמוך בהרבה מאצל החרד המצוי שלא יוצא עם בנות המין השני. (ואני מכיר את הציבור החילוני, יתכן מאוד, שלא פחות ממך...)

בדיוק!!
ובכולופן.. להוריד מישו בגלל מום נסתר שלא מפריע למהלך חיים תקין.. לא יודעת.. לי זה נשמע טיפשי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2008 19:14 לינק ישיר 

יש סיכוי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מחלות ותוצאותיהם בשידוכים....
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext