בית פורומים שידוכי חרדים

‏'כויילל' אחרי החתונה...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/3/2008 22:21 לינק ישיר 
‏'כויילל' אחרי החתונה...

מכירים את האבסורד המוזר הזה???, בחורה מודרנית (עם כל המשתמע מכך) מחפשת גבר שישב וילמד אחרי החתונה, על שום מה???

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2008 22:36 לינק ישיר 

רציונל,  אם הוא היה הולך לארבע שנים לטכניון לא הייתה שואל.
יש מי שמעריך תורה יותר, גם אם הוא "מודרני".
כמו שאחת רוצה שבעלה יהא פרופסור לפיזיקה גרעינית, השניה רוצה שבעלה יהא גדול בתורה (ר"מ, ראש ישיבה, דיין).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2008 22:54 לינק ישיר 

רציונל

כמו שכתב שרפ, כל אחת והעדפות שלה. "מודרני" זו כנראה הגדרה שלפעמים לא מבטאת חוסר ביראת שמים [כל אחד משתמש בה איך שבא לו] ולכן זה הגיוני שבחורה מודרנית בהחלט מעוניינת בבחור שיושב ולומד.

בכל אופן אני יכול לשער שמה שעורר אותך לכתוב כך הוא חשש שבחורה מעוניינת בבחור כולל רק בגלל השפעה חברתית\גאווה\רמה אינטלקטואלית\בחור ש"שמר על עצמו", והיא לא באמת מוכנה להקריב ולהעריך את התורה כפי שצריכה להעריך בחורה שמקריבה את פרנסת בעלה. זוגיות כזו לא תמיד מובילה לאושר רב ולא לבית של תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2008 23:23 לינק ישיר 

אבגד, אתה אחד החברים בפורום היותר מסקרן אותי מכל אחד אחר. הכתיבה שלך, ובכלל התוכן, מראה שמאחור לא יושב סתם בנאדם פשוט. אולי תספר לנו על עצמך קצת?! ולעניין העניין, אישית, אני לא נחשבת למודרנית כי אם לפתוחה ואני אכן רוצה בחור לומד. וכל זה למה?! כיון שבחור שנמצא עד נישואיו בישיבה מראה על אופי מסויים ועל איכות מסויימת. ובתור בחורה ששמרה על עצמה, אני רוצה גם כן בחור כזה. לא מחייב שילמד אחרי, אבל לפחות עד לנישואיו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/3/2008 23:41 לינק ישיר 

ובכן, ליבי אומר לי, שהרצון של הרבה בחורות ל'כוייללניק', נובע מה'מה יאמרו'. לא מסתדר לי בראש, כיצד בחורה שגולשת באינטרנט, מתלבשת בהתאם לצו האופנה, מסתובבת בקניונים וכדו', רואה סרטים (לא של גרובייס), מאזינה למוזיקה לא חרדית - תסתדר עם אברך כולל, לא רק ברמת השאיפות הרוחניות, אלא גם מהפן הכלכלי, בחורה שראתה עולם לא תוכל להסתדר עם משכורת רעב... אז או שהן סומכות על הנס (שברוב הפעמים לא קורה) או שהן פשוט לא ריאליות... ואגב, בלי להכנס לעוביה של קורה, התורה לא מצווה אותנו להיות אברך כולל! (ע"ע זמן חז"ל, רמב"ם וכו', כל ההיתר מתבסס על איזה 'ביאור הלכה' ואכמ"ל). וגב' 'חכמה_אחת', לא דיברתי על בחור שלומד כרגע, אלא על השאיפות לאחר החתונה, ועם כל הריספקט, נדיר למצוא בישיבות בחור בגיל מבוגר שעדיין יושב ולומד 3 סדרים - 'בתוך עמי אנוכי יושבת'... וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2008 01:12 לינק ישיר 

אני מעריך מאוד בחורות שמוכנות להקריב למען זה שהבעל ישב וילמד אבל אני מסכים עם עיקרי הדברים שכתבת,

שרפ לימוד תורה הוא לא עוד מקצוע!!! זה דרך חיים, אם הבחורה תגיד אני רוצה שבעלי יהיה רב ותו לא
  אני מרחם עליה אבל אני יכול לקבל את זה אבל בחורה שחשוב לה שבעלה יהיה אברך כולל ושלא יעבוד
והיא מנהלת אורח חיים מודרני כמו שרציונל הרחיב בהודעה השניה אני בהחלט רואה בזה דבר סותר.

אני לא אומר שמי שלומד תורה צריך לחיות בצמצום או בעניות או שאישתו תראה כמו קבצנית
אבל אני מתקשה לדמיין אברך שיוצא מהכולל בערב ואישתו מחכה לו בחוץ עם בגד מודרני צמוד וחצאית ג'ינס
ארוכה עם שסע והם הולכים למסעדה בקניון או לסיפריה של ה- dvd להוציא סרט או יותר גרוע מזה-לקולנוע.
זה פשוט לא הולך ביחד!!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2008 07:43 לינק ישיר 

אחח פיזיקה גרעינית...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2008 11:11 לינק ישיר 

רציונל, מכיר את האבסורד הזה מקרוב... אך עם הזמן הבנתי שלבנות יותר קשה לחרוג מהמסגרת החברתית המקובלת גם אם המהות שלהן שונה מאוד. הבחורה עוד לא הפנימה שהיא לא מעוניינת בבחור שילמד. הדבר מתבטא גם כאן בפורום. ניתן לראות בנות שכותבות בפורום על דקדוקי צניעות אך מרשות לעצמן להתכתב דרך האינטרנט עם כל אדם, אשה, גבר, חילוני, גוי, פושע.. בשאת נפש ממש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2008 11:16 לינק ישיר 

אני חושב שרציונל צודק ומגזים.... ואפרש, הוא צודק באמרתו אבל מגזים באמיתות הדברים אני לא חושב שישנם בחורות שמתנהגות כמו שכתב רציונל ורוצות אברך כוילל אין כזה דבר, על זה נאמר "בולשיט" בחורה שמסתובבת בקניונים וכדו' לא אומרת אפי' שהיא רוצה
אולי בחורה שגולשת באינטרנט בחשאי מתחת לשמיכה שלפעמים בחורה יודעת בתוך תוכה שהיא עושה מעשה שאולי לא רצוי אבל רוצה שבביתך לא יהיה אפי' מחשב וממילא רוצה גם בחור שילמד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2008 11:37 לינק ישיר 

זה בגלל החינוך שנותנים.
אם היו מחנכים בסמינרים על חשיבות בעל שמשחק כדורגל כל יום שישי, היית רוצה שיש ביקוש עצום בשידוכים לבחורים שמשחקים כדורגל ביום שישי...

בקיצור זו אופנה שנובעת מלחץ חברתי, לא יותר מזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2008 11:39 לינק ישיר 

בחורות נשואות שמוכנות  להקריב למען שהבעלים שלהם ישבו וילמדו
לא סותר את זה שבחורות רווקות יכולות ללכת לקניון , ומתלבשות לפי צו האופנה האחרונה
איך זה יוצר קונפילקט עם השאיפה שלהן?!

ומה ההגדרה לבחורה מודרנית??
ישנם אנשים שנוטים לחשוב שבחורות שמתלבשות אופנתי הן מאוד מודרנית ,
מה הן כ"כ מודרנית , בזה שהן מתלבשות  ואופנתי  ??!!

תוקן על ידי מיכלי99 ב- 31/03/2008 11:57:12

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2008 11:54 לינק ישיר 

מצטרפת למיכלי ואפילו אולי לכל השאר. א"א להתכחש שהכל קיים. מסביבתי הקרובה 2 דוגמאות: האחת, קרובת משפחה מתלבשת ממש יפה ועל סטייל ונראית כהגדרתכם מודרנית לכל הדעות, בעלה אברך כולל רציני ביותר ומנהלים חיי זוגיות מעכבים. ובעניין תורתו כבר התבטא עליו ראש הכולל וגם ברווקותו ע"י ראש הישיבה. קניונים היא הולכת, הוא לא. השניה, למדה בסמינר בעל שם, הורים עם כסף, נישאה לבחור מפוניבז שומר עיניים!! ברגע שהיא הולכת עם פאה לא קצרה, מודרנית לפעמים גובל בחוסר צניעות, רואים סרטים רחוקים מלהיות נקיים, והוא אברך כולל שיושב ולומד..... וזו גם היתה שאיפתה. אז מה תגידו על זה?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2008 11:57 לינק ישיר 

אתם די צודקים.. אבל אני מסתיגת מהתאור של ליטסיד
תארת פרחה לא "מודרנית" ולא מצאתי פרחות עם אבריכים :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2008 12:54 לינק ישיר 

אני מסכים עם 'ליטאי' שטוען, שזה נובע מחינוך (לקוי. R) שהבנות קיבלו, אבל מכיוון שבבנות בוגרות במאה ה21 עסקינן, קצת מחשבה, מצידן - לא תזיק. ובאשר לדברי שאר ה'מתממות', אתמהה, אתן באמת לא רואות סתירה בכך שמצד אחד היא רוצה שהוא יתאברך, ומצד שני היא בחורה פתוחה, היא צריכה כסף לחדש את המלתחה בכל עונה, טיולים ושאר מותרות???, על 'כך היא דרכה של תורה, פת במלח תאכל', שמעתן?!, מי שבוחרת בחיי אברכות, עליה להשלים עם כך שהיא מוותרת על חיי עוה"ז. אני מכיר מספיק סיפורים על שלום בית שהופר בעקבות הקונפליקט הנז', ומדובר בבחורים טובים ומשפחות מצויינות, משמנה וסלתה של הציבור החרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2008 15:48 לינק ישיר 

רציונל לא נראה לי שבחורות מתחתנות עם בחורים שהם הרבה יותר תמימים מהן..
אז אולי בהתחלה הוא לומד בשביל הפוזה.. אבל זה לא ממשיך.. הרבה עובדים אחרי כמה שנים בכוילל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2008 15:55 לינק ישיר 

רציונל, על אישה שעובדת ויש לה משכורת גבוהה שמעת?!
אני עדיין לא הבנתי איפה הקונפיליקט בין בחורה רווקה שכל עונה מחדשת את המלתחה , לבין השאיפה שלה לבעל שישב וילמד אחרי החתונה,
כרגע כשהיא רווקה , ועובדת , למה היא לא יכולה להשתמש בכסף שלה,
בגלל שבעוד X בעלה יהיה אברך ויהיה לה כסף פחות?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ‏'כויילל' אחרי החתונה...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext