|
|
| נשלח ב-31/3/2008 15:56 |
|
| |
חח ללמוד בכולל זה מדד לדוסיות? DO ME A FAVOR
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2008 16:13 |
|
| |
בחורה מודרנית היא לא בחורה בזבזנית (מנסיון). אם היא יודעת לחיות במגבלות ההכנסה שלה, נניח שהיא רו"ח או מתכנתת ומביאה הביתה 12,000 ש"ח ובעלה עוד 4,000 ש"ח. ההורים מימנו את הדירה והאוטו מהעבודה, אז מה הבעיה להוציא 5,000 ש"ח על מלתחה (לה ולבעלה כל אחד בנפרד) ועוד 20,000 ש"ח על פסח למהדרין בטורקיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2008 17:37 |
|
| |
שרפ, הלוואי שכל העובדות במקצועות הנל היו מרוויחות ככה. והלוואי שכל כוילל ישלם 4 בחודש. אתה חי בארץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 00:27 |
|
| |
גב' 'mishehi18', בדיוק על הפוזות האלו אני מיצר, מי שזה אצלו לא אידיאל אלא לומד בכולל רק 'מאימת החתול', זו בעיה... למה לצאת לעבוד רק שהשעה דוחקת שאז האופציות למציאת עבודה מועטות?, (בפרט בדורנו שצריך מינימום הכשרה של כמה שנים לכל מקצוע). ו'מיכלי99', Im sorry, לא הבנת כלל את שאלתי דלעיל...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 00:46 |
|
| |
ועכשיו, מבזק מציאות....
בעל נשוי טרי שמרויח בכולל 2500, ואשה נשואה טריה שמשכורתה לא עולה על 4500 (וזו המציאות לזוג צעיר וטרי, לשמחתנו או לא).
רוב החרדים לא מקבלים דירות מההורים, למרות כל השמועות המוזרות שרצות בפורומים השונים של "בחדרי חדרים". ולראיה, אין אפילו 3 חרדים בכל הפורומים שקבלו דירה מההורים. סכום הכסף שנאסף, נגמר ברובו על הוצאות החתונה.
בקיצור הבחורות המודרניות קצת הזויות, אבל לא נורא.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 01:00 |
|
| |
מי שמרוויחה 4,500 ש"ח על משרה אולי היא מתמחה בראיית חשבון. אז תוך שנתיים היא תרוויח יותר. אבל מתכנתת מרוויחה מהתחלה יותר כ- 8 ברוטו שזה כ- 6 נטו.
אם הבן אדם לא מצא כזו אישה אז שיחנך אותה (אצלי זה הצליח).
נ.ב. כמובן שאין המדובר על מסכן שנפל עם בחורה טיפשה, שמתעקשת לא ללמוד כלום אלא להיות מזכירה (במקרה הטוב) ולבזבז כספים שאין לה ולהיקרא "מודרנית". במקרה כזה ניתן להחזיר להורים תוך 30 יום באריזה בצירוף חשבונית קניה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 10:36 |
|
| |
המשפט היחיד שאני מסכימה לקנות ממך הוא:"אם הבן אדם לא מצא אישה כזו אז שיחנך אותה.." כל השאר מנוטרל מהמציאות הקיימת, זה איזה שהוא חלום של בחורי ישיבות שמדברים רק תאוריות אבל לא יונקים מהמציאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 12:38 |
|
| |
הכולל זה חלק מהחינוך בבית יעקב .[שטיפת המוח]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 16:08 |
|
| |
זה נכון שבבית יעקב אם את מעלה על דל שפתיך שהיית רוצה שבעלך יעבוד, מסתכלים עליך כמו על פסיכית מדופלמת ומכתירים אותך בתוארים לא שיא המחמיאים. אני אישית, לא יודעת. עם כל ההערכה הכנה ללימוד תורה והבנה שזה תפקיד הבעל, אני לא מתארת לעצמי שאוכל לכבד אדם שחוזר כל ערב מהכולל לבית שאני ניקיתי, לאכול מה שאני קניתי, ולשמוח עם הילדים שאני ילדתי וטיפלתי. למרות האושר שלו מהתורה, אני פשוט לא אכבד אותו. בעל צריך לפרנס. אישה לא צריכה להעלות את עצמה על מזבח ההקרבה כפשוטו. כמובן, ישר כוח לכל אלו שמסוגלות להתמודד עם זה. זו גם כן סוג של מעלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 16:32 |
|
| |
אם הבחור באמת היה עילוי והכולל אכן היה המקום והדרך למצות את הפוטניצאל העצום שלו ולתרום בצורה היעילה ביותר......
אז לא היה מפריע לי שילמד כל היום בכוילל - אפילו אם הוא ירוויח מעט.
אבל, רוב הבחורים שהולכים ללמוד בכוילל כל היום בוחרים מזה כחלק מאידיאולוגיה שאומרת שיש ערך ותרומה גדולה יותר מבחור שלומד כל היום, מאשר מאחד שעוסק ברפואה, בחינוך, בפסיכולוגיה וכו'
ובחור שיש לו כישרון ענק בתחום אחר מלבד לימוד גמרא ותורה וכו', עדיף שילמד בכוילל מאשר שיעסוק בתחום זה...
אני באופן אישי לא מסכימה עם האידיאולוגיה הזאת בכלל, ולכן אני חושבת שלא הייתי מתאימה לבחור כזה.
בנוסף, אני גם לא חושבת שזו שאלה של מודרניות, אלא, כמו שציינתי זאת שאלה של השקפת עולם...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 17:28 |
|
| |
אני 'בחורה מודרנית' - לא פרחה. ודווקא הייתי רוצה בחור טוב שלומד בכויילל ולא מתעסק בשטויות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 18:06 |
|
| |
st
תצאי מהבועה, ותראי מה קורה ב"כוייללים". יותר מדוייק, מה קרה להרבה מאלה שדרשו דרישות על סמך ש"אחרי החתונה ילמדו בכויילל"... אגב, פעם שמעת פריחה שמודה על עצמה שהיא פריחה? לא. אבל ה' עשה חסד, ונטע בראש של פריחות את הפתיח "אני לא פריחה" שמעיד בהן מה הן... בחורה רגילה לא צריכה להעיד על עצמה מה היא כן ומה היא לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 18:24 |
|
| |
אני לא רוצה אחד שיתעסק בשטויות אני רוצה אחד רציני וגם לא אמרתי שאני רוצה דווקא בחור שלומד בכויילל, לפחות לא לזה התכוונתי, אני פשוט רוצה משהו איכותי, וזה לא משנה אם הוא לומד בכויילל או אם הוא לומד במקום אחר.
מאיפה הסקת שאני פרחה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 19:14 |
|
| |
לא אמרתי שאת פריחה. רק אמרתי שפריחות נוטות לומר את המשפט "אני לא פריחה". נ.ב. ברוכה הבאה לפורום
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 20:12 |
|
| |
אם הוא ילמד בכולל, מי יביא פרנסה הביתה?
|
|
|
|