בית פורומים שידוכי חרדים

‏'כויילל' אחרי החתונה...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/4/2008 21:22 לינק ישיר 

ST עובדת בהיטק זה בסדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2008 21:53 לינק ישיר 

תמי_4 כתב:
זה נכון שבבית יעקב אם את מעלה על דל שפתיך שהיית רוצה שבעלך יעבוד, מסתכלים עליך כמו על פסיכית מדופלמת ומכתירים אותך בתוארים לא שיא המחמיאים.

יש בעיה הלכתית להתחתן עם בנות כאלו, נאמר על מי שאינם חושבים:
ולא ישא בת עמי הארץ, מפני שהן שקץ, ונשותיהן שרץ, ועל בנותיהם הוא אומר: 'ארור שוכב עם כל בהמה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2008 22:03 לינק ישיר 

מה שמצחיק (מעציב, בעצם) זה שנתהפכו היוצרות, בעולם המתוקן, רציני - זוהי הגדרה לאדם חרוץ המפרנס את משפחתו בכבוד ולא מפיל את נטל הפרנסה על האשה (שבלאו הכי צריכה, לבשל, לכבס, לגהץ, להרות וכו', שהרי אין זה מכבודו של ה'בן תיירה' לעשות את המלאכות הבזויות הנ"ל) בעוד שבעולם החרדי, סוגדים ל'בטלן' שמכריס בכולל תוך כדי העלאת רמות הקפה והניקוטין בדמו (זוהי תופעה בהרבה כוללים! אך יש יוצאים מן הכלל, כמובן) מעניין אותי, מתי יגיעו בכוייללים לגמ' ולרמב"ם שכותב מפורש שאסור לאדם לישא אשה לפני שהוא בונה בית ומוצא פרנסה... ומתי יתקלו במס' אבות ששם התנא (החרדי) כותב מפורש "כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עוון" - לצערנו אנו נוכחים בכל יום לדעת עד כמה צדק התנא דנן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2008 13:42 לינק ישיר 

רציונל- הכל נכון...חוץ מ-
אולי אני תמימה אבל לא נראה לי שהרוב מכריסים ומעלים את רמת הניקוטין והקפאין בדמם (מעשנים נקראים בחורים טובים?)
ועם כל הטענות הנכונות שהעלת, למה זאת ההשקפה הרווחת??? אנשים לא אומרים או חושבים על משהו שהוא טוב ומצוין ונעלה וכו'.. אם הוא שטות (כמעט) מוחלטת..

תוקן על ידי mishehi18 ב- 02/04/2008 13:43:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2008 14:22 לינק ישיר 

תי 4- את יודעת שהאדמור מסאטמר קרא לבית יעקב "בית עשיו"? מראה לך מה היתה ההתנגדות שלו לחינוך בנות.. כמובן שהדבריםהשתנו.. בסוף אנשים מבינים שהם טעו.. לא תמיד מתנצלים.. אבל תחשבו איך הדברים יראו עוד כמה שנים.. את בטוחה שאת אומרת דברים נכונים? את חושבת שהוא היה אומר זאת על בנות בית יעקב היום? תזהרי בדברים.

מישהי את באמת תמימה. תמימה או טיפ... מצטערת.
זה הדבר הראשון שאת נתקלת בו שהציבור הרחב וההמון הטיפש סוגד לדבר לא נכון?
רציונל אתה צודק כל כך .בראיה רציונלית לגמרי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2008 15:21 לינק ישיר 

מה לעשות שחינוך הבנות היום יותר טוב מחינוך הבנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2008 15:43 לינק ישיר 

אני בטוחה במה שאני אומרת. אני אומרת את זה מנסיון אישי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2008 15:46 לינק ישיר 

מישהי18 ,
דברים נכוחים כתבת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2008 15:59 לינק ישיר 

עשני זאת ההשקפה שמורים לנו יכוליות שיש בזה איזשהו קטע אופנתי, אבל בגדול זה לא סתם

וסתם לידע הכללי שלך עד היום בית יעקב קרוי פרחי מודרני וכו' בחוגי סטמר ואפילו בבעלז :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2008 23:26 לינק ישיר 

מי שחושב/ת שלהיות אשת אברך זה רק תואר טועה ובגדול, בחורות רווקות שמצטטות את : אני רוצה בחור שישב וילמד" ולא הפנימו ולא חשבו ולא למדו על זה באמת ( ולא רק איזה שיחה (אפילו הרבה) מאיזה מורה) זה לא שווה כלום...
להיות אשת אברך זה עולם ומלואו...
ותראו מסביבכם כמה בחורים אחרי החתונה יוצאים לעבוד ( וגם שנתים, שלוש אחרי)
וגם אם הם היו בחורים פצצה בישיבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2008 23:53 לינק ישיר 

לדעתי הבעיה היא 'עדריות' ו'סטיגמטיות'. ו'mishehi18', על 'עויילם גויילם', שמעת?. לדעתי, בכל מגזר, הרוב דומם ושותק, ומי שמכתיב את סדר היום זה עסקנים / פודמנטליסטים וקיצוניים בעלי אינטרסים (ע"ע ז'אבו, פאות, סלולריים, לייקרה, עיריית ירושלים, קפה אינטרנט, תולעים בדגים, שפע שוק ושאר מיני ירקות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2008 10:02 לינק ישיר 

סיפר לי בחור גרוש שחצי עובד חצי לומד שיש לו בעיה.
רווקות אומרות: חצי עובד, ח"ו, אני לא רוצה
גרושות אומרות: רק חצי יום עובד? וממה נחיה? איך נתפרנס?

לדעתי ההבדל הוא בין שטיפת המוח שעושים לבחורות רווקות לבין המציאות שמתגלה כשמתחילים לחיות באמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2008 11:36 לינק ישיר 

יעל
שיקח גרושה שמרויחה טוב וכך לא יהיו שאלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2008 12:26 לינק ישיר 

הכול עניין חברתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2008 13:01 לינק ישיר 

מבזק מציאות נוסף....

רבותי, אפשר להמשיך לשטוף לבנות הסמינרים את המוח על מנת שיהיה לבחורי הישיבות עם מי להתחתן. הבחורים העובדים לא זקוקים להן. ישנן הרבה בנות (כן, כן, גם חרדיות) שהתחילו בסמינרים (תיכון) והמשיכו בלוסטיג או מכון טל או מסגרות רבות אחרות שלא כל חרדית בינונית יכולה לעמוד בה. וכל אלו האומרות שכל הבחורות שם "פגומות" דומים בדיוק לאומרים שכל העובדים "פגומים", והרי הם פוסלים במומם וכקש נידף ברוח.

תוקן על ידי קיגל_שניצל ב- 03/04/2008 13:01:52

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ‏'כויילל' אחרי החתונה...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.