בית פורומים עצור כאן חושבים

הפרש גיל בין בני הזוג מול תוחלת החיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/4/2008 13:58 לינק ישיר 

מואדיב,

ראשית חיפשתי נתונים באינטרנט ובלי להעמיק זה מה שמצאתי:

http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=12285&kwd=2818

למותר לציין שסטטיסטיקה נובעת מנתוני הרוב והמיעוט יחדיו ובהכרח שהיא משקפת נתונים בכללות המושפעים בעיקר מהרוב, יתכנו מקרים ספיציפיים שבהם הסטטיסטיקה הכללית לא תוכיח את עצמה.

כל השאלות שהעלית, כגון רקע רפואי, עדה, בני מיעוטים, עישון וכו', אלו נתונים שצריך לשקול בזמן שהולכים להינשא. לאחר כל השיקולים הללו נשאר לנו רק הסטטיסטיקה, וכאן עדיין שאלתי עומדת, מדוע היא לא מהווה פקטור בשיקול כמו כל שאר השיקולים האחרים. האם מרים תסכים להתחתן אם בעל החולה במחלה שאינה משפיעה על אורח החיים עצמו אך תקצר את חייו בכמה שנים?

<אם אני, מרים, בתולה רווקה בת 17, המתחילה לשקול את נושא השידוכין, יודעת שמבחינה סטטיסטית, נערות במצבי יש להן תוחלת חיים של 90 שנה; אז מה ההסתברות שלי - מרים - להגיע לגיל 90?>

הסיכוי הסטטיסטי של מרים להאריך ימים עד גיל תשעים הוא גבוה וסביר לחלוטין שכך יהיה. כמובן שתוחלת החיים במשך הזמן עולה ולכן אם מרים תחשב את קצב צמיחת תוחלת החיים במהלך השנים, היא תגלה שיתכן וסיכויה הסטטיסטיים גבוהים, ומסתבר שמרים תאריך ימים אף מעל לתשעים שנים.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2008 14:44 לינק ישיר 

מזוהר

לדעתי יש פה ממש בזבוז זמן ואנרגיה.

ראשית, ע"מ שהשאלה שהציקה לך [,כמו שכתבת,] תפסיק להציק לך, עליך לברר אם היא שאלה נכונה.

א. עליך לברר מהן הסיבות לכך שנשים צעירות יותר מבעליהן. הרי ברור שהן בוחרות שכך יהיה. האם מדובר בצורך שנוצר בעקבות חינוך חברתי [כמו שטענה שחרית], ואם כן אז האם הוא חשוב? או שמא ניתן לוותר עליו בקלות? האם מדובר בטבען של רוב הנשים? [כמו טבען שדמעתן מצויה וכדו'] האם ניתן לוותר עליו בקלות וממה הוא נובע? האם הרצון של הגברים תורם לעניין הזה, ואם כן, מה גורם לרצונם של הגברים בצעירות מהם וכמה זה חשוב?

ב. רק לאחר שהסיבות האלו והחשיבות שלהן ברורות עליך לברר האם הן פחות חשובות עבור הזוגיות מהחשש שאתה מעלה.

ג. לאחר מכן יהיה מקום לשאול מדוע להיתפס לנתון שאתה מעלה, הרי אם נחלק את הגברים לכמה קבוצות ונבדוק מחקרים סטטיסטיים ייתכן שלנשים נוהגות ומעשנות דווקא עדיף להתחתן עם גברים המבוגרים מהן בשבע שנים אם אינם נוהגים ומעשנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2008 18:58 לינק ישיר 

אבגד,

בדיוק בכך אנו עוסקים, מדוע נשים בוחרות בכך. אשמח אם תחכים ותספק סיבה אלו טעמים מאפילים על בעית האלמנות הסטטיסטית. בינתיים נראה שזה נובע ממוסכמות חברתיות ולא מסיבות עמוקות יותר.

גם אם ניתן לחלק את תוחלת החיים למגדרים נוספים, עדיין בכללות בין בני הזוג הנשים בד"כ צעירות יותר מבעליהן. מכיוון שחלוקה נוספת לא תהרוג אנשים בגיל שונה השאלה במקומה עומדת. אם מישהו ירצה ליישם את השיקול בחיי הנישואים שלו, כמובן שכדאי שיבדוק עוד נתונים שנגזרים מהסטטיסטיקה - השאלות שהצגתם את ומואדיב ואני בטוח שאפשר לבדוק עוד נקודות שמשפיעות נקודתית.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2008 20:05 לינק ישיר 

מזוהר

כנראה שלא הבנת את כוונתי. אתה כעת עוסק במה שכתבתי בסעיף ב' ושואל מדוע אנשים לא לוקחים כשיקול מכריע את הנתון הסטטיסטי שהצגת. העניין הוא שהשאלה הזאת צריכה לבוא רק לאחר שברור לך את מה הם כן לוקחים כשיקולים חשובים, ובפרט אלה הסותרים את הרעיון שאתה מציג [סיבות מדוע אשה מעדיפה מבוגר ממנה וההפך]. לאחר מכן תוכל להציע את הרעיון שלך ולבחון אם הוא באמת חשוב לעומת האחרים.

[לשאול כעת מדוע הם לא נוהגים הפוך זה בדיוק כמו לשאול את אלי מדוע הוא לא התחתן עם מישהי שאוהבת במבה שוש - אתה יודע כמה כיף כשבני הזוג אוהבים את אותה הבמבה ויושבים לאכול יחד?]

בשלב הזה, כשעדיין לא ביררת מהם המניעים של האנשים, די בכך שאתה יודע שאנשים בוחרים כך בכדי להבין שזה הרבה יותר נוח, מוצלח וכיף. למה? לא יודע. כשתרצה להאשים אותם שהם נוהגים באופן לא הגיוני, תצטרך:

א. להסביר להם מדוע הרעיון שלך מציל אותם מסכנה שסיכויה מספיק גדול לכלל הציבור, ומדוע בכלל הוא מסוכן.

ב. לדעת את שיקוליהם.

ג. להסביר להם מדוע הרעיון שלך עדיף על שיקוליהם.

יכולת לעשות אחרת ולפתוח אשכול בשאלה "מדוע אנשים מעדיפים להתחתן באופן שהגבר מבוגר מהאשה". אני מניח שהיו מעלים בפניך כמה סיבות שכל אחת מהן משפיעה על טיב הקשר, הצלחתו וההנאה ממנו, ולכן כל אחת מהן כנראה וחשובה מזו שאתה מציע כעת להפך את הגילאים. כך היית חוסך לעצמך את פתיחת האשכול הזה. כמו כן יכולת לפנות לכמה רווקות ולנסות לשכנע אותן להתחתן עם בחור שצעיר מהן, וללמוד מתגובותיהן. אז אני בטוח שהשאלה היתה מציקה לך פחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2008 20:40 לינק ישיר 

אבגד,

לדעתי העולם לא חושב לטווח ארוך ולכן אנשים לא חוששים.

כמו שאנשים מעשנים ואנשים אוכלים מאכלים נוטפי שומן ועתירי כולסטרול, ולא חושבים על עתידם השחור והחולה, כך גם כאן המחשבה היא לטווח הקצר.

פעמים שמחשבה לטווח הקצר נכונה. לדוגמה, נסיעה ברכב מעלה את הסיכון למות צעיר, אבל יש לה יתרונות מרובים לעומת הסכנה הסטטיסטית, לכן הריזיקה קטנה מאד והמחשבה על הנוחות העכשווית גוברת על הסיכוי לנזק עתידי.

משא"כ לפי הנכתב כאן עד כעת, כל הסיבה להפרש גיל הנישואים, זה מוסכמה חברתית. גם אם כאשר אשאל רווקה כלשהי האם היא מסכימה להתחתן עם בחור צעיר ממנה, והיא תזדעזע עד עמקי נשמתה, עדיין זה לא מוכיח שזה בעיה אמיתית. כולנו יודעים שכיום העולם חי יותר בשביל החברה מאשר בשביל עצמו, המוסכמות הן נר לרגלי האנושות. האם לא כדאי שחברתנו תהיה מתוקנת יותר ומוסכמותיה תהינה הגיוניות יותר?

[אין לי כל בעיה שתשונה כותרת האשכול, אבל אני חושב שאין כל עניין. ברור שאם ישנה תשובה לשאלה, היא או מצד עדיפות למצב הקיים או מצד טעות סטטיסטית. אין כל צורך שבכותרת יופיע משפט לחיפוש תשובה שאינה בהכרח קיימת. השאלה ודאי קיימת גם אם תמצאנה תשובות מרובות.]

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2008 21:19 לינק ישיר 

כעת אתה מניח שהאופן בו רוב העולם בוחר להתחתן נובע אך ורק ממוסכמה חברתית. האם המוסכמה הזאת היא אכן סתמית?

אם תשאל בחורה רווקה מדוע לא תתחתן עם צעיר ממנה היא לא רק תזדעזע, סביר להניח שהיא גם תדע להסביר לך מדוע לא. אמנם אתה תוכל לטעון שכל רגשותיה ומחשבותיה הם תוצאה ממוסכמה חברתית ואין להם שום משמעות - אך אתה תצטרך גם להוכיח את דבריך כדי שיהיו ראויים להתייחסות ולדיון. בינתיים זו תחושת בטן שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2008 17:15 לינק ישיר 

בבחירת בן זוג:
גברים מחפשים אשה צעירה ויפה
נשים אינם שמים דגש כזה על יופי וגיל, אלא יותר על סטטוס והכנסה.

אלה עובדות שמשותפות להרבה תרבויות, כנראה שזהו טבע האדם.

טבע זה מוביל לכך שנשים תהיינה צעירות יותר בממוצע מבנזוגן.
כמו גם לזה שגבר זקן יכול למצוא בת זוג בשנייה ואשה זקנה אינה יכולה.

כשאנשים נישאים הם אינם שוקלים את תוחלת החיים וכו'. זו עובדה.

האלמנות העודפת בגיל זיקנה היא - רציונלית - שיקול קטן יחסית בקבלת ההחלטה על הנישואין.

אראלסגל,
האיסור על בת זוג שנייה הוא לטובת הגברים בעיקר. כי אם יהיו אנשים עם שתי בנות זוג, יישארו פחות בחורות פנויות לשאר הגברים מה שישאיר גברים רווקים, וגם ייצור מצב בו הנשים יכולות לקבל יותר עבור נישואין, כי יש מחסור בבחורות.
שיקול זה מתהפך בשיקנה כאשר יש ריבוי בחורות, והאינטרס של הבחורות הוא שיוכלו להינשא כאשה שנייה על פני מצב בו הן בודדות וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2008 22:34 לינק ישיר 

מדזוהר,
לא ידוע לי על זוגות שלקחו עניין זה בחשבון ולפחות לא באופן מודע. כן ידוע לי על מקרים שבהם היה הפרש גילאים גדול ושם קרובים וחברים ניסו להשפיע באמצעות הטיעון הזה ובדרך כלל העלו חרס בידם (אולי תסמונת "לי זה לא יקרה" שהוזכרה לעיל?).

אצת ים,
אכן אחוז הגירושין בפועל גדול בחברות ליברליות בהרבה מאשר בחברות מסורתיות (אני כותבת "גירושין בפועל", מפני שבעניין "גירושין שבלב" איני בטוחה שקיים הבדל גדול כל כך...) אבל האם כשאנשים מתחתנים הם עושים זאת מלכתחילה כעסקה קצרת מועד? איני בטוחה (אולי גם כאן פועלת תסמונת "לי זה לא יקרה").

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2008 22:38 לינק ישיר 

לא יודע כל,
נישואי נעורים/יופי/פוריות עם כסף/כוח/קשרים... ומי תיארה את זה באופן חד יותר מאשר מרלין מונרו בסרט הישן והרע:
diamonds are a girl's best friends

http://www.lyricsdownload.com/marilyn-monroe-diamonds-are-a-girls-best-friend-lyrics.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 15:05 לינק ישיר 

1. הסיכוי להשאר אלמנה בגיל הזיקנה אולי לא כל כך מפחיד את האישה
כי "אמרי אינשי: סבא בביתא פאחא בביתא, סבתא בביתא סימא בביתא" (ערכין יט.; רש"י ויקרא כז,ז)

2. אם כן, מה באמת עדיף? אלמנות או פאחא בבית?

ר"מ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 17:51 לינק ישיר 

אבגד,

אני מניח הנחה מכיוון שעדיין לא מצאתי סיבה כלשהי אחרת. מכיוון שבפורום כותבות גם נשים, וטרם הן כתבו טעם לכך שהן אינן לוקחות בחשבון את השיקול הנ"ל, אני מסיק - זמנית לפחות - שהסיבה היא חוסר מחשבה - 'לי זה לא יקרה', והמוסכמות החברתיות הן אלו שמניעות אותן לחפש בחתך גיל מבוגר מהן. אולי תוכל לפרט סיבות אחרות (לא תירוצים..).

רמ במזל,

אין שום רווח מדבריך, היא פשוט תקבל את הפאחא בגיל צעיר יותר ואח"כ בנוסף היא תהיה אלמנה בזקנותה . הנושא כאן הוא לא להאריך את חיי הגברים - מה שאיננו יכולים.. אלא להתאים את תוחלת החיים לתיזמון הנישואין.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 20:56 לינק ישיר 
הכול תלוי בבני הזוג .

יש אנשים שבשנות השמונים שלהם בריאים  כמו בגיל שישים .

יש אנשים בני שישים חולנים ודיכאונים כמו בגיל שמונים.

אותו דבר בן בני זוג .

יכול להיות שאחד מבני הזוג מבוגר יותר ובריא יותר .

השני צעיר יותר וחולני .

כך שכול מקרה לגופו .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2008 00:23 לינק ישיר 

מזוהר

אתה לא חושב שאחרים יכולים לחשוב שדווקא ההנחה שלך היא תירוץ כשההיגיון הוא שתכונות הנפש של האשה והגבר מביאות אותם לנישואים באופן המקובל? הרי זה קצת לא הוגן שתדרוש מכולם לקיים דיון שבסיסו מונחת ההנחה שלך, ואתה גם תחליט אם הנחות אחרות הן בגדר תירוצים או תשובות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2008 01:18 לינק ישיר 

שרית,

אנו מדברים סטטיסטית. ישנם מעשנים שמאריכים ימים, אבל אני מאמין שהסיכוי של אשה לבעל מעשן להיות אלמנה, או לסעוד חולה גבוה בהרבה. סטטיסטיקה היא ממוצע המושפע ממקרים בודדים, ברור שישנם מקרים חריגים אבל מכיוון שהם חריגים השפעתם על הסטטיסטיקה נמוכה.

לכן שאלתי היא, מכיוון שסטטיסטית רוב הסיכויים שאשה לבעל המבוגר ממנה תהיה אלמנה תקופה ארוכה, האם לא כדאי בזמן הנישואים לחשוב ע"כ ולחשב את גיל הנישואים ביחס לתוחלת החיים.

אבגד,

מעניין שהנשים שכתבו באשכול לא סברו כמותך. שחרית טענה שבחברות ליברליות כבר ישנן נשים רבות המבוגרות מבעליהן. אצת ים טענה כמותי (לדבריה היא חשבה כך עוד לפני פתיחת האשכול הזה). שרית טוענת שכל מקרה לגופו, כך שאין צריך לחשוש. לא ראיתי שנשות הפורום טוענות שאינן מעוניינות בבעל צעיר מהן בגלל סיבה כלשהי.

לכן ניחא לי לסבור ש'האופן המקובל' מקובל בגלל מוסכמות חברתיות, ואם בנות כלשהן תחשובנה ע"כ, הן תתרצנה לעצמן 'לי זה לא יקרה'.

האם יש לך הסבר מדוע נישואים של אשה מבוגרת מבעלה אינם 'בריאים'? אני באופן אישי מכיר כמה משפחות שהאשה מבוגרת ולא ניכרת כל בעיה כתוצאה מכך.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2008 13:54 לינק ישיר 

מדזוהר,

כדי להבהיר - אני סבורה שיש כל מיני אופני זוגיות טובים ויפים וכמובן כל מקרה לגופו. 
השאלה העקרונית היא מהי זוגיות.
לדידי, לפני הכל ומעל לכל, זוגיות היא רעוּת ושותפות וחברות עמוקה בין שני בני הזוג והדבר מתאפשר באופן עקרוני כאשר שוררים יחסי שיוויון בין השנים. לצורך זה, היותם של בני זוג באותו טווח גילאים חשובה (אם כי, כפי שציינת, יש מקרים לכאן ולכאן).

ואגב, למיטב ידיעתי אצת ים אינו אישה (או שהוא אישה עם זקן)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הפרש גיל בין בני הזוג מול תוחלת החיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.