בית פורומים עצור כאן חושבים

הפרש גיל בין בני הזוג מול תוחלת החיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/4/2008 14:06 לינק ישיר 

שחרית,

<לצורך זה, היותם של בני זוג באותו טווח גילאים חשובה>

מהו הטווח? אני משער שהפרש מינורי של כמה שנים נמצא בטווח, לא מצינו שבני זוג שנולדו באותה העת בחדרי לידה סמוכים חיים באושר רב יותר. צריך שתהיה הבנה בין בני הזוג ולכן - בהקצנה - אשה בגיל חמישים לא תמצא עניין בגבר בן שלושים.

האם יש הבדל בטווח לטובת צד אחד יותר מהצד השני - האם יתכן שהטווח הוא - לדוגמא - שלש שנים לטובת הגבר, לעומת שנה אחת לטובת האישה?

(אצת ים גבר? אולי. הניק נקבי... אני לא מכיר אישית את האישיות מאחוריו)

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2008 14:13 לינק ישיר 

זה לא מדע וכמובן גיל ביולוגי אינו הכל, אני מדברת על טווח של קרבה בגיל הביולוגי, הנפשי וההתפתחותי [לימודים, מקצוע...], היינו שהשניים יהיו באותו שלב פחות או יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2008 16:35 לינק ישיר 

נתון נוסף: תוחלת החיים של גברים נשואים גדולה יותר משל רווקים. תוחלת החיים של נשים נשואות קטנה יותר מזו של אילו שאינן נשואות.

ר' http://www.ingentaconnect.com/content/klu/148/2006/00000019/00000003/00000040.

אם כן, מחד גיסא נשים מקצרות את חייהן כאשר הן מתחתנות, ובכל זאת ממשיכות לעשות זאת.

מאידך גיסא, כאשר הן עושות זאת, יש להן התבונה לבלות את ימיהן עם גבר נשוי, כלומר עם תוחלת חיים עדיפה, ובכך הן מקצרות את שנות האלמנות המצפות להן.

מבלבל משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2008 05:05 לינק ישיר 

חבצלת,

נתון מעניין, תודה!

כמובן שהנתון לא נוגע לנושא האשכול, מכיוון שהסטטיסטיקה כוללת את כלל האוכלוסיה שברובו המכריע נשוי. למרות שלכאורה - לפי הנתון האחרון - נישואים גורמים לאיזון כלשהו בין תוחלת החיים של נשים וגברים (חיי הגבר מתארכים וחיי האשה מתקצרים), עדיין האיזון הוא מינורי ביחס לשנות האלמנות המרובות (ניתן לראות בנתונים שהביא גו"ג בתחילת האשכול).

[ע"פ הנתון הנ"ל ניתן לטעון, שככל שהבעל יהיה מבוגר מהאשה בשנים רבות יותר (שאפילו עצם העובדה שהוא נשוי ותוחלת חייו גדלה, הוא שבק חיים...) והיא תתאלמן בגיל צעיר, כך היא תהיה אלמנה זמן קצר, כיוון שכאשר היא חיה לבדה באלמנותה חייה מתקצרים..]

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2008 14:39 לינק ישיר 

mzohar כתב:

[ע"פ הנתון הנ"ל ניתן לטעון, שככל שהבעל יהיה מבוגר מהאשה בשנים רבות יותר (שאפילו עצם העובדה שהוא נשוי ותוחלת חייו גדלה, הוא שבק חיים...) והיא תתאלמן בגיל צעיר, כך היא תהיה אלמנה זמן קצר, כיוון שכאשר היא חיה לבדה באלמנותה חייה מתקצרים..]

קיבלתי באישי:
"בדיוק להיפך! נשים שחיות לבד (רווקות, גרושות, אלמנות) חיות יותר מאשר כשהן חיות עם גבר (בנישואין). ולכן, אישה שנותרת אלמנה בגיל צעיר תחיה יותר מאשר זו שתתחתן בפעם השניה...
אצל גברים זה כמובן הפוך - גברים רווקים חיים פחות מגברים נשואים. "

אכן טעות שלי, בטעות התהפכו לי הנתונים ויצאה לי מסקנה שגויה.

נקודה נוספת שהעירו לי באישי, היא מדוע באמת חיי נשים מתקצרות בגלל הנישואים, אולי זה פורך את הנחת היסוד שלי שנשים חפצות להיות נשואות. הרי אם הנישואים מקצרים את ימיהן, מוכח שהנישואים רעים להן..

ע"כ השבתי:

איני בטוח שקיצור חיהן של נשים נשואות תלוי בדווקא מאושרן מהנישואים. כבר אמרה הגמ' "יותר משהאיש רוצה לישא האשה רוצה לינשא", לא נראה לי שכיום חולקים על זה, רוב הנשים מעוניינות להינשא, אם לא הן לא היו נישאות.

הסיבה הרפואית - עד כמה שידוע לי - לאריכות ימי האשה, זה המחזור החודשי. בזמן המחזור החודשי ישנה תחלופת דם בגוף, מה שמנקה את הגוף והעורקים מהצטברות שומנים ושאר מרעין בישין. כבר בזמן חז"ל הקזת דם היתה דבר בריא מהסיבה הזו, וזו סיבה שבגללה רבים תורמים כיום דם.

אני לא חושב שהסטטיסטיקה שהביאה חבצלת מעידה שכל רגע ללא בעל מאריך את החיים, אלא רווקות מאריכות ימים. אם אשה התאלמנה בגיל שישים אין זה מאריך את שנותיה מכאן והלאה (כך אני מבין, אולי אני טועה). לכן כדאי להתבונן על הפן הרפואי. נשים נשואות בד"כ הרות פעמים רבות יותר משאינן נשואות, מה שמחליש את גופן (ואולי בקטנוניות מעט ניתן לומר, שהמחזור החודשי שאינו בזמן ההריון גורם שגופן אינו מתנקה כמו רווקות שאינן בהריון...).

לכן לא נראה לי לתלות את קיצור ימי הנשואות - סטטיסטית - בגלל סבל מחיי הנישואים. בכל העולם (ולא רק בתורה) אלמנה זה סמל למסכנה, מסתבר שהיא היתה מעדיפה להיות נשואה, אם לא מדוע היא כ"כ עלובת נפש? אמנם ניתן לחלק בין אלמנה שהתרגלה לחיי הנישואים ובין רווקה שמעולם לא נשאה ואין לה חסר במפרנס אולי ובשאר צרכים שהבעל מספק, אך נושא האשכול עוסק בנשים שהולכות להינשא כי זה רצונן, ולא בהצעה לנשים שתשארנה רווקות..

אגב, בסטטיסטיקה שהביאה חבצלת, לא מוזכר בכמה נישואים מקצרים/מאריכים את חיי האוכלוסיה. יתכן וזה שינוי מינורי, וזה רק  קוריוז חביב.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2008 13:50 לינק ישיר 

הבעיה של אלמנות ארוכה כוללת גם בעיה אקטוארית של הכרח קרן הפנסיה של הבעל לכלכל את זוגתו שנים ארוכות לאחר הפטירה. ז"א שכלל הציבור נפגע מכך, יש כבר קרנות שמתחשבות בנתון זה בחישוב הפנסיה לבעל.

דרך אגב זה לא רע להמליץ על נישואין (במחיצת הראשונה של שנות העשרים) לאשה המבוגרת בשנתיים מהבעל, היא תהא הגורם הבוגר בחיי הנישואין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 16:11 לינק ישיר 

שרפ,

[פנים חדשות? א"כ ברוך הבא!]

א. אם קרנות הפנסיה מתחשבות באלמנות ארוכה, מה הבעיה הציבורית בכך? הם בס"ה צריכים לגבות סכום מעט יותר גבוה ממי שמשלם את הקרן במשך החיים. בצורה זו, זה לא נופל כעול כללי על הציבור, אלא על מי שדאג לקרן הפנסיה הספציפית. כך שהבעיה הציבורית - אם ישנה - פתירה לחלוטין.

ב. למה עדיף שהאשה תהיה 'הגורם הבוגר'. לא שזו בעיה, אבל מה זה משנה לחיי הנישואים, מי מבני הזוג הוא הגורם הבוגר אם בכלל יש כזה?

תוקן על ידי mzohar ב- 04/05/2008 16:11:45

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 11:35 לינק ישיר 
כותב המאמר לא אמיתי, נכון?

מה הקשר בין בגרות לבין חתונה?
חתונה היא אקט תרבותי (בעבר היה אלים) שנוי במחלוקת וכל ילדון ערס בלי שכל ובגרות מינימלית מתחתן.
נשים בוגרות נפשית (וחכמות) לרוב לא מתחתנות.

אז אם בכלל, מדובר בקשר הפוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 11:44 לינק ישיר 
אם הדיון הוא באספקט הסוציאלי

אז כדאי שנשים לא תסכמנה להתחתן כלל.
נשים רווקות חיות טוב יותר ותוחלת החיים שלהן גבוהה יותר.

גברים מגיל מסויים מאוד תלותיים והנשואים שביניהם חיים יותר.

אגב, גברים מזדקנים מהר יותר עקב איבוד רמות הטסטוסטרון בעיקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 12:22 לינק ישיר 
שוב הגמרא טועה והמדע צודק.

ואגב, גברים חפצים להנשא ולעבר הרבה יותר מאשר נשים. (אחרת מדוע הם המציאו את החתונה והמציאו חוקים השוללים מהאישה זכויות כדי שלא תהיה לה אפשרות לחיות לבד? או חוקים המונעים מפגש עם גברים ושיחות עם גברים? הם כנראה ידעו טוב מאוד ממה הם מאוימים)
(אני אישית נגעלתי תמיד מהמחשבה על חתונה או כניסה להריון, מעניין איך הגמרא מסבירה את זה).

בכלל, כל התשוקה הזו של גברים היא רצון אבולוציוני לעבר (וזה נמשך כל חייהם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2008 15:04 לינק ישיר 

אין קשר בן הפרשי גיל  לתוחלת חיים .
תוחלת חיים נראה לי שזה גנטי אני מכירה נשים או גברים שהאריכו ימים .
וגם ההורים האריכו ימים וחצו את שנות התשעים שלהם .
בשכונתנו היה זוג שהבעל היה מבוגר מאישתו ב10 שנים .
היא נפטרה ל"ע בקיצור שנים בשנות הארבעים לחייה .
ובעלה כבר חצה את השנות השבעים שלו.
יש כאן עוד פרמטר המצב הבריאותי של האדם שגם הוא גורם חשוב בתוחלת החיים.

תוקן על ידי שרי5 ב- 07/08/2008 15:05:09

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/8/2008 16:27 לינק ישיר 

בת800,

ראשית, ברוכה הבאה!

א. על איזה מאמר את מדברת? כוונתך לשאלה בפתיחת האשכול? וכן לא הבנתי מה כוונתך בכלל, האם כוונתך שכותב המאמר הוא מוטציה, ערפד או שמא חייזר, או שדברי המאמר (איזה?) אינם אמיתיים? 

ב. לטענתך מתחתנים רק מטומטמים גברים, אך נשים הינן חכמות ולכן הן אינן מתחתנות. לצערי עלי לדווח לך שע"פ הסטטיסטיקה שאני מכיר נישואין מורכבים מגברים ונשים ביחס 50:50, כך שלפי דברייך רוב נשות העולם שהינן נשואות, אינן בוגרות וחכמות ורוב הגברים הם 'ערסים' מטומטמים. לעומת זאת הרווקות הזקנות בוגרות נפשית, וכן אין רווקים 'ערסים'. נראה לי שאת מכלילה ללא כל בדיקה וחבל. ערך הנישואים הוא ערך אובייקטיבי המקובל בכל העולם ובכל העדות והקהילות בצורה זו או אחרת.

ג. שאלת האשכול לא עסקה בבגרות נפשית, אלא בגיל מל תוחלת החיים שלמיטב ידיעתי תלויה במספר שנות החיים, בהזדקנות טבעית ובתחלואה (מלבד מקרים חריגים שמסתבר שהם קורים במידה שווה לשני המינים).

ד. מניין לך הנתונים על תוחלת החיים של רווקות אל מול נשואות? והאם בדקת גם את מדד איכות החיים של נשים גלמודות בגיל שמונים מול נשים שיש להן משפחה, ילדים, נכדים ונינים?

ה. מניין לך שהחתונה הומצאה ע"י גברים?, לאלו חוקים חברתיים את מתכוונת? ואלו זכויות נשללו מהרווקות כדי שתחוייבנה להינשא לגברים וולגריים, חסרי דעת ודיקטטורים?

ו. מעניין מה היה קורה לו אימך הייתה נגעלת מהריון.

ז. לא הבנתי את המשפט הזה: <בכלל, כל התשוקה הזו של גברים היא רצון אבולוציוני לעבר (וזה נמשך כל חייהם).> אשמח אם תסבירי מה בין תשוקה לאבולוציה, ומה בין זה לגברים בדווקא ולא לנשים שכלל לא התפתחו מהקוף.

שרי5,

ברוכה הבאה!

אולי לא שמעת על המושג סטטיסטיקה, הייתי ממליץ לך לקרוא את הערך המלונקק בויקי, הנה:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%98%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%A7%D7%94

אחרי שתביני מהי סטטיסטיקה, פתחי את הדף הראשון באשכול זה, שם ישנם לינקים ללשכה המרכזית לסטטיסטיקה המאששים את נתוני תוחלת החיים שהוצגו לעיל, נתונים המושפעים מכלל האוכלוסיה, ולא רק משניים שלושה זוגות שהבאת כדוגמא.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2008 23:28 לינק ישיר 

מר מזוהר..
כפי שכתבתי, פותח השרשור אינו "אמיתי" או שהוחזק בחדר אטום מרבית חייו (מעבר לההשעות אלה, יתכן כי הוא לא חש בטוב וכיו"ב..).
שוב, מה הקשר בין בגרות לבין חתונה?
חתונה, בהקשר הנדון, יכולה לסמל ילדותיות, טמטום, עדריות, נפילה, שבי, אקט שובניסטי, אקט ברברי, אקט אלים, אקט הוליוודי מטומטם וכו' וכו',
אך בשום פנים ואופן לא יכול לסמל בגרות נפשית - אם כל ערס צעצוע מת להתחתן (הרבה אנשים חסרי בגרות מינימלית מעוניינים בכך, ולכן זה סותר את ההשערה  האקסיומטית של פותח השרשור.

נשים וגברים לא התפתחו מהקוף, אלא מאב קדמום משותף (לפחות מבחינה תאורטית+אין סוף ראיות, שזה הרבה יותר ממה שניתן לציין על השטויות שאתם זורקים כאן, למרות שאתם הפורום הדתי היחיד שלא חוסם על כל "היי" שאינו חרדי).

נ.ב
הציניות הבלתי מרשימה הנובעת ממך, יכולה לעבוד באותה מידה על טקסטים המקדשים את הנאצים.
כן, בוודאי שההיסטוריה מלאה בהתעללות גברים מתועבת ושלילת זכויות מנשים (בטח ובטח שגם ביהדות).
העולם כולו מלא באכזריות ותיעוב. זה שתעשה מכך צחוק לא ישנה זאת.
באותה מידה אני יכולה לצחוק על יהודים ש"מתבכיינים" על השואה, או שחורים ש"מתבכיינים" על שיעבוד.
רק שבמקרה של נשים זה כלל עולמי, וגרוע מתופעות כגון אנטישמיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2008 23:33 לינק ישיר 

לגבי ו -
פשוט מאוד, לא הייתי כאן.
מה רע בכך?

זה לא שיש מקום שבו כל התינוקות שמעולם לא נולדו יושבים ובוכים על כך.
הם לא קיימים.

אין בי צורך להכנס להריון, אלא רתיעה עמוקה מכך, לכן זה לעולם לא יקרה.
מעבר לכך, אני גם לא מעוניינת לגדל ילדים שאינם שלי, אך זה נראה לי סביר יותר להציל ילד שכבר חי, מאשר להביא עוד ילד לעולם.

שוב אתה מדגים כמה אינך אמיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 17:51 לינק ישיר 

בת 800,

א. מכיוון שאני פותח האשכול, כנראה שמוכח מכך מכך שגדלתי בחדר אטום וטרם שמעה אוזני את נהמת הקריין המשולשת: "שרב כבד". אבל לפחות אצלי בחדר האטום, השניים וחצי אנשים שאני מכיר (שכמובן הם אינם מדגם מייצג עקב מיעוטם, וכן עקב כך שגם הם הושפעו מסלילי הסקוצ'טייפ המכסים את סדקי החלונות, וממסכות האב"כ החבושות תדיר לראשיהם), מתחתנים מתוך בגרות ואחריות, מתוך לקיחת עול עצמי, מתוך קבלת מחוייבות לבן/ת זוג, מתוך רצון להקים משפחה, לגדל ילדים ולפרנסם, מתוך רצון לראות נכדים ונינים, מתוך רצון ליצור עתיד והיסטוריה, מתוך רצון לחלוק עם אחרים את מה שניחנו משמים ועוד סיבות מרובות כהנה ואחרות אך המשותף לכולן הוא שאלו אינן סיבות ילדותיות וודרי שלא 'ערסיות' ואלימות. אולי המניע עם מי להתחתן והתזמון נובע מתוך אהבה יצרית שאותה חווה גם נער טיפש-עשרה, אולם בסופו של דבר אנשים מתחתנים מתי שהם מעוניינים למסד קשר זוגי בצורה רצינית, ולא מיתוך קפריזות של שבי הוליוודי עדרי. עד כאן הדיווח האובייקטיבי לדידי, מתוך החדר האטום.
מצער מאד לדעת שבעולם שמחוץ לחדר האטום בו אני חי את חיי ההומוגניים, אנשים מתחתנים בגלל ברבריות, אלימות ושאר הסיבות שמנית, עצוב.

ב. חשבתי שכתבת שהצורך האבולוציוני (אבולוציה = התפתחות בשלבים, מקובל לכנות בשם אבולוציה תאוריה דרוויניסטית על התפתחות האדם מהקוף וכו') הוא המניע גברים להתחתן. כעת שאינך מכירה בתאוריה של דרווין, האם תואילי להסביר מה כוונתך בסיבה אבולוציונית לנישואין בכלל, ובפרט מדוע הסיבה קיימת רק במין הזכר בבני האדם אשר על האדמה?

ג. אם אימך היתה נגעלת מהריון לא בטוח שהיה כ"כ רע.. (את אמרת;), ואכן מסתבר שלא היית כאן. אבל אם שאר נשות העולם היו נגעלות מלהרות ולהוליד, לא היה ישוב אנושי בעולם. ואם גם בע"ח היו נגעלים מהריון, אולי גם לא היו חיים כלל עלי חלד. אבל למזלינו (לפחות לשיטת ב"ש שנוח לו לאדם שנולד משלא נולד..), הקב"ה ברא בעולם טבע מעט שונה מתחושתך האינדווידואלית וע"פ הטבע הטבוע בעולמינו הקט, היצורים החיים בעולם - זכרים ונקבות - מעוניינים בהמשכיות ולא כ"כ מביעים גועל ושאט נפש ולכן הם יולדים צאצאים (אמנם ידועים דברי הגמ' מה היה אילולא התאוה בין המינים, המשל על האשה שכולה דם וכו', אך כתבת שאת מתנזרת מהריון ולא מאקטים אחרים. א"כ אין זה דומה לנד"ד).
את כנראה שונה מרוב העולם וטוב שכך, אולם מכתיבתך ניכר שאינך בגיל מבוגר מידי ויש דברים שרק הזמן משנה אותם. נקווה אנו בשבילך.

ד.  בד"כ אנשים בעולם שאינם זוכים לפרי בטן, 'הופכים את העולם' ומנסים להתגבר על בעיות בירוקרטיות סבוכות כדי לפחות לקבל ילד לאימוץ, בכדי לגדל מישהו גם אם הוא לא ילדם הגנטי. את לעומת זאת גם בכך לא מעוניינת. כנראה שאני באמת בתוך חדר אטום.

נ.ב. מצטער שהציניות לא מרשימה, זה המעט שאני יכול, אנסה להשתפר בעתיד בס"ד, תודה על הביקורת הבונה.
מעבר לכך, אולי אני חוטא מעט בציניות, אך בתוך הציניות ישנן טענות מרובות שלא נתת עליהן את דעתך, מלבד טיעונים אינדווידואליים סובייקטיביים, אך שום טיעון 'אמיתי' ומוכח.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הפרש גיל בין בני הזוג מול תוחלת החיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.