בית פורומים שידוכי חרדים

חבל שבציבור החרדי אסור לגמרי מציאות של להתחיל עם בחורות (חרדיות)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/4/2009 22:04 לינק ישיר 

בת סמינר, אם כבר הבאת את הרמב"ם, יכולת להביא את דברי הגמרא בסוף מסכת תענית, שם מובא שבט"ו באב (מוכר היום כ'חג האהבה' ... ) היו בנות ישראל יוצאות ורוקדות בכרמים, ובחורי ישראל היו מסתכלים בהם ובוחרים לעצמם בת זוג וכו', מי שזה מסקרן אותו שיקרא את דברי הגמרא שם, זו בלשון קלה.
אבל.. אין ספק שהדורות השתנו, תחשבו על זה, הרי גם פעם לבחורה לא הייתה מילה בנושא בחירת הבעל, האבא הוא זה שהיה קובע, והרבה סיפורים כאלו רואים גם בגמרא וגם בהיסטוריה של העם היהודי. (סתם דוגמא חמודה בסרט כנר על הגג..)
השיטה כיום היא הטובה ביותר, ואם כי נכון שבכל שיטה יש את הדברים ה'מבאסים' וה'לא מושלמים' וכהנה, בכל מקרה וודאי שזו הדרך הנכונה שכן אנשי חינוך, רבנים, והמציאות.. תומכים בדרך זו, והרבה שניסו בדרך אחרת ולא עלתה בידם. תמיד יש יוצאים מהכלל, אבל באופן כללי, מה שנהוג לא 'להתחיל' ברחוב, זה הצורה הטובה ביותר.
מקווה לזיווג הגון אצל כולנו במהרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2009 09:58 לינק ישיר 

במקרה עברתי באשכול זה, ורציתי ליידע את הציבור שבנושא איסור ההסתכלות של נשים על גברים כאיסור בפני עצמו האריך בעניין הגה"ק מקלויזנבורג בשו"ת דברי יציב, המסקנה שלו היא שהדבר אסור, אבל מי שמעיין שם בתשובה יראה נכוחה שהטעמים להתיר הם הרבה הרבה יותר משכנעים מנימוקיו לאסור, והייתי מציע לכל אחד לעבור על התשובה שם,
ואגב אוסיף עוד משהו, [שראיתי הרבה טועים בעניין] האיסור להסתכל על בחורה לא נשואה איננו ולא תתורו [אף שכמו שמישהו כבר כתב, לעיתים זה גורם לעבור על ונשמרת] אלא איסור מדברי קבלה, מהפסוק באיוב ומה אתבונן על בתולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2009 11:40 לינק ישיר 

זאב תחסוך מאיתנו את הקולות שלך בבקשה !!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2009 11:41 לינק ישיר 

לולא תגובתו האחרונה של זאב לא הייתי מגיב לאשכול זה שכמו שכתבה לייב22 למעלה במקרה הטוב אפשר להגדירו "עצוב".

להעמיד אותך על טעותך. קודם כל לא אתה תחליט מהם הטעמים המשכנעים יותר ואם להתיר או לאסור!

יש איסור לנשים להסתכל בגברים מצד "לא תתורו" וזה מחייב נשים וגברים כאחד.
לגברים יש איסור נוסף של "ונשמרת", שמקיף את כל ההסתכלויות.
יש איסור נוסף מדברי קבלה כמו שציינת.
אין חילוק באיסור הסתכלות בין נשואה לשאינה נשואה ובפרט היום.
מקורותי הם בדברי מרן הח"ח זי"ע בספר המצוות הקצר. עי"ש.

המבין יבין ולא הארכתי בדברים כיוון שאין זה המקום, והם מהדברים שלא דורשין בשלושה וכש"כ בציבור (חגיגה יא:).

ואני מגלה דעתי שאין רוחי נוחה מאשכול זה, שכל כולו עצת היצר.

מועדים לשמחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2009 12:41 לינק ישיר 

זאב, אני מצטרף לדברי המשגיח שליט"א בעניין דעתך על התשובה..
רציתי להוסיף משהו שראיתי בתשובה של רב בן זמנינו :
כל האיסור להסתכל על אשה (או בתשובה שהבאת, לבחורה להסתכל על גבר)
זה רק שלא לצורך, אבל אם אדם מסתכל על אשה כדי לבוחנה אם היא נאה כדי לשאתה לאישה, אז בזה אין איסור. (וכן להיפך) וזה דבר ברור, עובדה שכשנפגשים באופן רשמי, כמובן שמסתכלים אחד על השניה..
בעניין האשכול, מדובר על 'להתחיל' ברחוב, בקטע של שמירת העיניים וודאי שאין בעיה (בראייה אובייקטיבית כמובן) שכן המטרה היא לא 'להתחיל' בשביל 'לצאת' או להיות 'חברים', כי אם למטרה רצינית של נישואין.
בכל מקרה החוותי דעתי בעניין, שמסיבות אחרות אין מקום לצורה זו של היכרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2009 16:51 לינק ישיר 

אם כבר האשכול הוקפץ...

קראתי את כל התגובות עד כאן ואני חושב שיש פה של ראיה של שחור ולבן.
כלומר, רוב המגיבים חשבו ככה:

יש שתי אפשרויות. או לא להתחיל או להתחיל בצורה זולה
1. אסור להתחיל בכלל -

א. מה שנוהג היום בדרך כלל..רק דרך שדכנים.
ב. מכובד,אלגנטי ואין שום בעיה הלכתית.

2. להתחיל-
א. זה נראה זול כי היתה התרשמות חיצונית בלבד
ב. וזה גם אם לא ניגע בבעיה ההלכתית שהוא הסתכל עליה.
ג. בכלל 'להתחיל' זאת מילה זולה ומה לחרדים ולה?!
ד. זה גם לא ילך

בקושי נלקח בחשבון המצב האמצעי.

א. הוא שם לב להתנהגות שלה - ולא רק לחיצוניות. [דוגמא- שהו באותו מלון בחופשת הפסח. הוא עם חברים היא עם חברות]
ב. לא חייבים לקרוא לזה להתחיל . אלא ליצור מצב שיהיה אפשר להכיר. כיוון שהם בכלל לא יודעים אפילו את השם המלא של השני - אין שום אפשרות לפנות לגורם שלישי.
או שלפנות לגורם שלישי יהיה כרוך באי-נעימות גדולה
ג. לא חייבים 'להתחיל' בסגנון של "אבא שלך גנן ?" או "את באה לפה הרבה?"  - אפשר פשוט לכתוב פתק עם השם שלך ומספר של השדכן שלך. או להגיד ממש "תראי, הייתי רוצה להכיר אותך אבל אני לא רואה שום דרך חוץ ממה שאני עושה עכשיו. הנה לך המספר של X - אם תרצי"

יש 1001 דרכים מכובדות ואלגנטיות בשביל לעשות את זה

ד. זה יכול ללכת - כמו כל הכרות אחרת בשידוך אם היא נעשת נכון עם השיקולים הנכונים.

שוב, העיקר של מה שאני רוצה להגיד זה שנראה שיש פה תפיסה לניבים ולדעות קדומות על המושגים האלה.
'להתחיל' פוי.
' להעביר פרטים' - כבר נראה יותר טוב, לא?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/4/2009 22:01 לינק ישיר 

רנדו ואתה גם כשתהיה מוקף בנינים תמשיך להיות פה בחברת רווקים ורווקות................

החיים יפים...................

בקרוב אצלכם!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2009 09:27 לינק ישיר 

בת סמינר,
מעניין, אבל הניק שלך לא ממש משקף את הדמות שעולה ממנו...
בנות סמינר, שגאות במעמד שלהן ובחרדיות שלהן, ממש, אבל ממש, לא מצטערות על החוויה המפוקפקת הזו שהן מחמיצות.
להיפך.
מספיק לפתוח עיתון יומי ולהזדעזע מכמות הידיעות על בנות שהלכו פתי אחרי כל מיני בחורים מגניבים שהתחילו איתן והתוצאות היו איומות. החתיכים הקוליים התגלו כטיפוסים "...." אלא שהן גילו את זה מאוחר מדי.
בת סמינר היא אחד הדברים המוגנים ביותר בעולם כולו.
אז תפתחי את העיניים ואל תצטערי על דרך חיים שהיא המגן הכי חזק שלך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2009 10:08 לינק ישיר 

דווקא אני חושב שנזירה במנזר בנות ללא מנזר בנים בסביבה היא הדבר הכי מוגן בעולם כולו.
אם הן רק היו מתחתנות הן היו יכולות להיות יהודיות מושלמות.

צנועות הן במישור הרוחני והן במישור הפיזי.
לא עושות לומדעסים על אורכי שרוול. לא מחפשות את האופנה האחרונה. לא מתווכחות עם חוקי המנזר.
הן לא שואלות שאלות.פשוט עושות. כי הן קיבלו את זה על עצמן מרצונן לרוב.
אלה שגדלו שם מגיל קטן וכן שואלות שאלות- יכולות לפתח מרדנות ולעזוב את המנזר.

ברגע שהשאלות עולות אצל בת סמינר שכמו נזירה קטנה - גדלה במתחם מוגן מאוד - גם היא עלולה לפתח תכונות מרדניות..או התלהבות מכל ריגוש והרפתקה.

לא פלא שכשמתחיל איתן בחור 'מגניב' חלקן הולכות שבי אחריו. הם מעולם לא חוו את הריגוש הזה וזה מרגש אותן,מפתיע אותן שזה מרגיש טוב, נחמד להן- מישהו שם לב אליהן... וכהנה וכהנה..

לימוד התיאוריה של גדרי צניעות וממה להיזהר וממה לא - לא תמיד יחזיק מעמד מול הרגש עצמו.
(אלא אם כן מדובר בשטיפת מוח כמובן)

עכשיו - זאת שיטת החינוך. בכל דבר יש לקיחת סיכונים.
אני גם לא יכול להגיד " בואו ניתן להן ללמוד ולדעת איך מרגיש הריגוש הזה ולהסביר להן שאפילו שזה טוב וכיף וזה אמור להיות טוב וכיף - זה מסוכן ובעייתי"

כי אז אני מסתכן שיהיו בנות שלא יקשיבו להסברים.

בנות סמינר שרוצות להגן על עצמם - אל תסתמכו על זה שאתן גאות במעמד שלכן ובחרדיות שלכן..אל תסמכו על עצמכן בכלל. כנראה,לפי המשתמע מהדברים לעיל, אין לכן את האינטואיציה להבחין בין בחור 'מגניב' מפוקפק לבין בחור רציני והגון.

לכן,פשוט אמרו לא.
תנו לשדכנים לעשות את העבודה.

בחורים שחושבים שהם רציניים ושקולים מספיק לפנות למישהי בעצמם - אל תפנו לבת סמינר.
כי אם היא הסכימה כנראה היא לא בת סמינר טובה
ואם היא טובה- היא לא תסכים.

זה העולם שחור-לבן שהבנתי מנועה.

בעולם אפור - היו בנות סמינר אינטלגנטיות בעלות אינטואיציות טובות לגבי מי הבחור שמולן.
אולי היו מקבלות מהבחור פתק עם של שדכן +שם של הבחור..ואומרות - 'טוב..נברר - מה זה שונה משידוך אחר?'
הן היו מזהות את הבחור המפוקפק ומתעלמות מהריגוש שהוא מביא כי הן יודעות מה יקרה בסוף.

אני מקווה שקיימות כאלה..כי אם יש רק שחור ולבן מי ערב שהשחור לא יגבר על הלבן?!

נ.ב.
רנדוו- אני אחשוב על מה שאמרת :)
התגובה שלי הורכבה מטיעונים ולכן חולקה לפי א.ב.ג.ד. - אם יש לך טראומה מהתיאוריה זה הזמן לשתף

תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 16/04/2009 10:08:13

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/4/2009 10:41 לינק ישיר 

מר עוצר וחושב, אני רוצה להעלות בפניך נקודה נוספת, שגם בחור אינטלקטואל לא יכול להתעלם ממנה.
אז הוא ראה בחורה שמצאה חן בעיניו, אז מה?
וכי חסר בנות שנראות טוב? יש המון בנות שנראות טוב... צריך להבין שיש הרבה דברים חוץ מ'נראית טוב' שצריך לבדוק.
אם כל הקשר מבוסס מראש על זה שהוא ראה אותה והיא 'נראית טוב', ולכן הוא השחיל לה פתק והכל, זה בסיס גרוע.
הרי שידוכים לרוב נופלים בכל יום למרות שמבחינת ה'נראה טוב' אין בעיה.
אצלינו בציבור החרדי מבינים שזה חשוב למצא חן אחד בעיני השניה, אבל מכאן ועד לקדש את זה כתנאי ראשון וגורם לשידוך, זה ממש חילול המושג שידוכים. (שהוא קודש.. לפחות לדעתי)
כמו שיש הרבה בחורים מפוקפקים שהוזכרו לעיל כ'מתחילים עם בחורות', יש לא פחות גם בחורות כאלו, והן יכולות 'להיראות טוב', ובחור יכול בפזיזותו להשחיל להם פתק וכן הלאה..
אז אני חושב שעדיף כאשר אתה רואה בחורה ברחוב שמוצאת חן בעיניך לעשות מה שאני עושה, אני פשוט חושב לעצמי, 'יוו, איזה כיף, יש הרבה בנות שמוצאות חן בעיני מבחינת מראה, כך שגם אני אמצא לעצמי את בת זוגתי שתמצא חן בעיני' וכן הלאה (כיד הדמיון)
מקווה שהבהרתי את הנקודה.
זיווג הגון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2009 10:52 לינק ישיר 

אור לגויים יקר - הנקודה הנוספת שהעלת דוברה כבר בתגובה הקודמת שלי [עמוד קודם]. ובתגובות שלי באשכולות דומים.

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=22&topic_id=2599675&forum_id=17053

תטרח לקרוא ותחזור להגיב

תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 16/04/2009 10:50:02

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/4/2009 16:09 לינק ישיר 

אור לגויים, 

כמה הערות:
א.מה שכתב עוצר וחושב שהגדרת כהתרשמות כי הבחורה נראית טוב,הוא הגדרה לא מדויקת בכלל.יש מה שנקרא אנטלגנציה רגשית,שזה במילים אחרות שיפוט של אדם-אמנם מהסתכלות חיצונית,אבל יש בו הרבה עומק כי זה בא מהרגשה אינטואיטיבית.

מי שיש לו את זה מבין.

ב.בהנחה שאתה לא בא לפגישות בעצימת עיניים,אתה תתרשם מבחורה באותה מידה בין אם תראה אותה כי סדרו לך אותה בשידוך ובין אם תראה אותה בסיטואציה מזדמנת.
ותהיה כנה ותסכים איתי שאתה לא תמשיך לצאת עם בחורה שלא אהבת איך שהיא נראית.

ג.בחורה לא הגונה יכולה להגיע אליך גם בשידוך הכי רשמי בעולם וגם אם תחפור בברורים חפירות ארכיאולוגיות.

ד.אם יש לך מעט אנטלגנציה אתה תדע לאיזה בחורה לפנות, ותרגיש למי  ל א כדאי לפנות.

תוקן על ידי lily20 ב- 16/04/2009 16:09:20

תוקן על ידי lily20 ב- 16/04/2009 16:10:33

תוקן על ידי lily20 ב- 16/04/2009 16:12:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2009 19:50 לינק ישיר 

עוצר וחושב אני אישית מסכימה עם מה שאתה אומר אבל תבין רוב האנשים כאן לא יכולים להבין על מה אתה מדבר כי מי שלא חווה דברים מהסוג הזה ומי שהורגל לחשוב חשיבה מרובעת או את החשיבה של עיני החברה לא יבין בחיים את מה שאתה מנסה לומר...
אנשים שחוו את הדברים שאתה מדבר עליהם ומכירים אותם מהחברה ומהסובב אותם יסכימו איתך בכל מילה האחרים יתקפו אותך!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/4/2009 19:55 לינק ישיר 

shira8000 כתב:
עוצר וחושב אני אישית מסכימה עם מה שאתה אומר אבל תבין רוב האנשים כאן לא יכולים להבין על מה אתה מדבר כי מי שלא חווה דברים מהסוג הזה ומי שהורגל לחשוב חשיבה מרובעת או את החשיבה של עיני החברה לא יבין בחיים את מה שאתה מנסה לומר...

אני מריחה פה התנשאות...

חבר'ה, תתעוררו!
תחשבו קצת, אילו באמת הייתה לגיטימציה להתחיל ברחוב, איזה "שישו ושמחו" היה בציבור שלנו...
אתם נורמלים?
הקוים האדומים היו נחצים כבר מזמן מזמן!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/4/2009 20:02 לינק ישיר 

אופק אין כאן שום התנשאות זה פשוט ככה  כמו שאנחנו לא מבינים מה הגויים מוצאים טעים בחזיר כך מי שלא חווה משו אחר משידוך לא יכול להבין!!
ואף אחד לא מדבר על חציית קויים אדומים ולהתחיל עם כל בחורה ברחוב תיקרא שוב את התגובות של עוצר וחושב...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חבל שבציבור החרדי אסור לגמרי מציאות של להתחיל עם בחורות (חרדיות)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.