בית פורומים שידוכי חרדים

חבל שבציבור החרדי אסור לגמרי מציאות של להתחיל עם בחורות (חרדיות)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/4/2009 21:26 לינק ישיר 

האשכול הזה (והזיפים גם) לא נס ליחו!! תראו מתי שהוא נפתח..

החיים יפים...................

בקרוב אצלכם!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2009 23:16 לינק ישיר 

עוצר,
אני עוד אאריך יותר, אבל בינתיים - לפי שיטתך בת שלא באה לעולם בכלל היא הדבר המוגן ביותר...
באמת...
נזירה שמסתגרת במנזר כל ימיה אינה אינדיקציה לשום דבר כאן! חייה כלל אינם חיים! היא לא מוגנת יותר, היא פשוט לא חיה בכלל..
לעומת זאת, בת סמינר חיה, מסתובבת, נהנית, מטיילת, באה בציבור, ובכל זאת היא כל כך מוגנת.

תעצור, תעשה חושבים ותראה שההקבלה שלך מגוחכת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2009 09:35 לינק ישיר 

עוצר וחושב, עברתי בעבר על האשכול ההוא.

לילי20. את מדברת על אינטואיציה רגשית כדבר מבטיח וזוהר, אני חושב שלא כמוך, שאינטואיציות כאלו, (גם למי 'שיש לו' את זה, ולדעתי לכל אחד יש את זה ברמה זו או אחרת.) מטעות לרוב.
וממש אין הרבה עומק מהסתכלות אינטואטיבית שכזו, זה מזכיר לי חברים שלי שהצביעו על בחורות בסרטי ווידאו של חתונות ותמונות וכהנה, שחוץ מיופי חיצוני אין הם יודעים כלום, אז אני חושב שלתת לאינטואיציה להוביל במקרה זה, זה לא במקום. יש הרבה בחורות שיגרמו לבחור 'אינטואיציה' שכזו וזה  כי הן נראות טוב וכן להיפך. אני חוזר ואומר, ישנם רבות שנראות טוב, (ולא צריך להשחיל פתקים לכל אחת כזו)
לגבי הנקודה השניה שאמרת, אני אומר לך מניסיון שזה ממש לא כך, בן אדם ממוצע כשהוא ניגש לפגישה רשמית, קשה לי להסביר למה, אבל מציאות (אולי זה רק אצלי) שה'הידלקות' על המראה - לא משחקת יותר מידי, אחרת לגמרי מאשר בחורה שאראה ברחוב!! אבל זו לא הנקודה, גם אם תגידי שזה אותו הדבר, כשניגשים לשידוך בצורה רשמית, בודקים את כל שאר הדברים לפני שרואים את המיועדת, אז זה שונה..
לגבי ג' : בחורה הוגנת יכולה להגיע מכל מקום, נכון! אבל כאשר הבחור כבר יודע איך היא נראית, והוא נדלק עליה, והצליח להשחיל לה פתק והכל, יכול להיות שעל דברים מסויימים שהוא במקרה אחר של בירורים כן היה מקפיד עליהם, עכשיו לא יקפיד, זה יכול להיות בעית 'הגינות' בבחורה, או אפילו סתם דברים אחרים שיכולים להפריע בחיים, כמו מחלות תורשתיות, מצב כספי וכהנה וכהנה, דברים שאם מראש היה יודע אותם, לא היה ניגש לשידוך.

ושירה 8000, בין אם התכוונת להתנשא ובין אם לא, אני לא מסכים עם הטענה שלך, באופן מוחלט!! חברים טובים שלי ש'כן' יצאו מהריבוע של 'שידוכים', וחלקם אף יעיזו לתחוב פתק ביד בחורה (......) מספרים לי סיפורים שמאשרים את דברי.
ו... לגבי המרובעות של ה'חברה', אני בטוח ששברתי הרבה,אבל ממש הרבה, יותר מוסכמות חברתיות מאשר את. האמת קשה להיות בטוח כי אני לא מכיר אותך, אבל אין הרבה ששברו מוסכמות כמוני, ולמרות זאת נשארו כן בתוך החברה. (לא מדבר על אלה שמחליפים אווירה לגמרי..)
בכל אופן... זיווג הגון לכולנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2009 12:49 לינק ישיר 

אור_לגויים כתב:

עוצר וחושב, עברתי בעבר על האשכול ההוא.

לילי20. את מדברת על אינטואיציה רגשית כדבר מבטיח וזוהר, אני חושב שלא כמוך, שאינטואיציות כאלו, (גם למי 'שיש לו' את זה, ולדעתי לכל אחד יש את זה ברמה זו או אחרת.) מטעות לרוב.
וממש אין הרבה עומק מהסתכלות אינטואטיבית שכזו, זה מזכיר לי חברים שלי שהצביעו על בחורות בסרטי ווידאו של חתונות ותמונות וכהנה, שחוץ מיופי חיצוני אין הם יודעים כלום, אז אני חושב שלתת לאינטואיציה להוביל במקרה זה, זה לא במקום. יש הרבה בחורות שיגרמו לבחור 'אינטואיציה' שכזו וזה  כי הן נראות טוב וכן להיפך. אני חוזר ואומר, ישנם רבות שנראות טוב, (ולא צריך להשחיל פתקים לכל אחת כזו)
לגבי הנקודה השניה שאמרת, אני אומר לך מניסיון שזה ממש לא כך, בן אדם ממוצע כשהוא ניגש לפגישה רשמית, קשה לי להסביר למה, אבל מציאות (אולי זה רק אצלי) שה'הידלקות' על המראה - לא משחקת יותר מידי, אחרת לגמרי מאשר בחורה שאראה ברחוב!! אבל זו לא הנקודה, גם אם תגידי שזה אותו הדבר, כשניגשים לשידוך בצורה רשמית, בודקים את כל שאר הדברים לפני שרואים את המיועדת, אז זה שונה..
לגבי ג' : בחורה הוגנת יכולה להגיע מכל מקום, נכון! אבל כאשר הבחור כבר יודע איך היא נראית, והוא נדלק עליה, והצליח להשחיל לה פתק והכל, יכול להיות שעל דברים מסויימים שהוא במקרה אחר של בירורים כן היה מקפיד עליהם, עכשיו לא יקפיד, זה יכול להיות בעית 'הגינות' בבחורה, או אפילו סתם דברים אחרים שיכולים להפריע בחיים, כמו מחלות תורשתיות, מצב כספי וכהנה וכהנה, דברים שאם מראש היה יודע אותם, לא היה ניגש לשידוך.

ושירה 8000, בין אם התכוונת להתנשא ובין אם לא, אני לא מסכים עם הטענה שלך, באופן מוחלט!! חברים טובים שלי ש'כן' יצאו מהריבוע של 'שידוכים', וחלקם אף יעיזו לתחוב פתק ביד בחורה (......) מספרים לי סיפורים שמאשרים את דברי.
ו... לגבי המרובעות של ה'חברה', אני בטוח ששברתי הרבה,אבל ממש הרבה, יותר מוסכמות חברתיות מאשר את. האמת קשה להיות בטוח כי אני לא מכיר אותך, אבל אין הרבה ששברו מוסכמות כמוני, ולמרות זאת נשארו כן בתוך החברה. (לא מדבר על אלה שמחליפים אווירה לגמרי..)
בכל אופן... זיווג הגון לכולנו.

אורי, מסכים עם כל מילה!!!

לומד. לומדים. למדנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2009 13:28 לינק ישיר 

שירה 8000- אני לא מסכים שרק מי שחווה את זה יבין מה שאני אומר. כי זה בכלל לא עניין של חוויה. זה עניין של הבחנה פשוטה שעדיין בתגובות שיש מעלי לא השכילו להבחין ביניהם. [אור לגויים]

אופק20- אין פה התנשאות. אני רק מבקש שיראו את ההיגיון שאני מציג. הקווים האדומים נחצו מזמן אבל לא בעניין הזה ספציפית ולא ע"י בחורים/ות שאפשר להגדיר אותם עדיין כחרדים.

וכמו שכתבה שירה8000 - אף אחד לא מדבר על להתחיל עם כל מי שהוא רואה ברחוב. נתתי לזה 3 תנאים באשכול שהבאתי לעיל.

נעה האחת - כמובן שבת שלא נולדה היא המוגנת ביותר. לא?!
בתגובה שלך את מציינת שאישה במנזר היא ללא חיים ואילו בת סמינר עושה דברים,נהנת וכו'..ולכן זה לא בר השוואה.

אז
א. אישה במנזר יכולה גם לטייל,לקרוא,לשמוע מוזיקה ולעשות המון דברים שהיא נהנת מהם.
ב. היא יכולה גם לבוא בציבור..לפחות בעבר המנזרים היו מעורים מאוד בחברה - אני לא יודע מה היום.
ג.  אםאם הבנתי נכון- את אומרת שחיים של נזירה אינם חיים ולכן זה לא בכלל בגדר 'מוגנת' ובת סמינר שגם מבלה רק היא יכולה להיות 'מוגנת'.
הייתי רוצה לדעת מה זה לדעתך 'מוגנת' ואיך בת הסמינר מוגנת [כלומר ע"י אלו אמצעים] ?
ד. ההקבלה שלי הוקצנה כדי להבהיר נקודה.
ה. איך ההגנה של בת סמינר תתערער אם היא תוכל לקבל פתק או פניה מבחור רציני - ותשקול אם להסכים או לא ?

אור  לגויים -- לגבי התגובה שלך ללילי20

אחד לאחד-

אינטואיציה ואינטלגנציה רגשית הן לא דברים שאני טוען שהם ברי סמכא.
אני לא אומר שאם ראית בעיניים שלה שהיא נבונה ומהתנועות שלה שהיא חכמה אז ניתן לך האישור שזה לא שטחי.
כבר אמרתי שהמקרים שהתנאים המצטברים שלי מתקיימים הם מועטים מאוד בסיטואציות מאוד נדירות. כלומר, שהבחור רואה איך היא מתנהגת בפועל ושומע את הרעיונות שלה ואין צד שלישי לגשר.
על כאלה מקרים אני מדבר.

לגבי מה שחברים שלך בסרטים של חתונות - אני לא מבין איך זה קשור לדיון היות וזה מקרה כמעט מובהק של חיצוניות גרידא. (אני לא חושב שאפשר לנתח התנהגות אפילו עם ה EQ שלך גבוה מאוד - באמצעות ריקודים בלבד)

לגבי הנקודה השניה שהגבת עליה-

אם קשה לך להסביר למה אז תתאמץ.
בכל מקרה, אני מסכים חלקית - ייתכן שהחיצוניות תשחק במקרה הזה קצת יותר משידוך רשמי אבל אני לא חושב שזאת סיבה מספקת כדי שזה לא יתקיים.
וכמו שלילי כתבה- רושם חיצוני בכל מקרה משחק פה. אדם רציני ידע לווסת את עצמו. אדם רציני זה אחד מ3 התנאים.

לגבי ג': אם אתה מדבר על ילד בן 18 מילא.
אבל אם מדובר בבחור מבוגר שמודע למה שכתבת הוא יבחן את דרכו בזהירות. ואי"ה לא תצא תקלה מהדבר.

לגבי הפסקה האחרונה -

דוגמאות וסיפורים פרטיים לא מוכיחים שום דבר. חברים שלך יכולים להגיד הרבה דברים וחברים שלי יכולים להגיד אחרת.

ואם אכן, הם בחורים שיעיזו לדחוף פתק ביד של בחורה - כנראה שלא הם מושא הדיון.

אני רוצה להעלות נושא חדש לדיון בנושא הכללי --

מהו מושא הדיון ?
כלומר, על איזה בחור אנחנו מדברים ? (גיל,רמה וכו')
באיזה סיטואציה הוא נמצא?

אני חושב שאם נענה על השאלות האלה - נוכל להמשיך לדיון של מה כדאי ומה לא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/4/2009 15:38 לינק ישיר 

אני רוצה להוסיף פה הוספה קטנה כביכול שלא ממין הענין,

ש - אמנם "חיצוניות" היא לא כלי מודד.

אבל "חיצוניות" זה ללא ספק דבר חשוב (הגם שלא הכי חשוב), ודבר ש"צריך לעבור" גם וכמה שידוכים שהציעו לבחורים ובחורות ואחרי שבועיים של בירורים מקיפים מגיעים ולא מתלהבים במקרה הפחות גרוע מהחיצוניות והכל מתחיל (או נגמר) בצורה פחות מרשימה ויפה, וכמה חז"ל אפילו שיבחו את הענין של יופי (גם על "חן" מדברים פה וגם עליו הנ"ל) וללא ספק חיצוניות תכל'ס זהדבר שמאד יכול לתרום בחיים - לשני הצדדים - היפה, ובן זוגו.

ועוד דבר: הרי רוב רובם של השידוכים המוצעים הם לא ע"י שדכן שמכיר טוב טוב טוב את האופי של שני המוצעים אל נאמר לכה"פ צד אחד, ומהצד השני הוא ס"ה ראה אותו קצת פה שם והתרשם ויש מקרים שאפילו את ההורים לא הכיר

ו.... זה שידוך שהולך פעמים רבות מאד מאד.. (אכן תמיד יש יותר סיכוי לשידוך שהשדכן מכיר מכיר..)

שבת שלום.

לומד. לומדים. למדנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2009 15:55 לינק ישיר 

עוצר וחושב, שים לב שאתה מדבר על מקרה מאוד ספציפי בו הבחור כלשונך
"שהבחור רואה איך היא מתנהגת בפועל ושומע את הרעיונות שלה"
אתה מבין שזה לא ממש מקרה שקשור למציאות, אני מאמין שדבר כזה שייך רק בין שכנים, ואז כבר לא קשה למצא גוף שלישי שיגשר..
בנוסף, החילוק שלך בין ילד 'גדול' לילד בן 18, אני לא ממש מסכים איתו, אמנם אני לא פסיכולוג, אבל אני שומע לרוב את המשפט 'האהבה תכסה את הכל', כשאדם נדלק (סלח לי על השפה הזולה) על בחורה, דבר שנובע בעיקר מהמראה שלה.. ויש לו (כפי הבנתו) - אהבה ממבט ראשון, על הרבה דברים הוא לא ישים לב, זה דבר ברור.
נ.ב : IQ* ולא EQ.

(נ.ב. כותבים IQ ולא EQ)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2009 16:07 לינק ישיר 

לומדעס - אני תמיד אעדיף הצעה ממישהו שמכיר אותי ממי שאינו.
לרוב הם יציעו לך הצעות יותר רלוונטיות

אור לגויים- עכשיו הבנת מה אני רוצה.
זה שייך בעוד מקרי קיצון אבל זה שייך - אם אכן שאר המגיבים מדברים על המקרים האלה ולא על מקרים פשוטים יותר.

לגבי אהבה תכסה את הכל - יש דרכים להמנע מזה. איזון מחברים,הורים וכו' איזון עצמי. שיטות פסיכולוגיות (כמו שמלמדים בן אדם עם דפרסיה)

נ.ב. כותבים EQ כשמתכוונים ל  Emotional Quotient ...
eq יכול להופיע במשמעויות אחרות במקומות אחרים אבל כאן הכוונה למה שכתבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/4/2009 20:38 לינק ישיר 

תאורטית אני חושבת שיש הבדל בין המקרה שבגללו נפתח השרשור הזה, שזה בגדול להדלק בגלל מראה חיצוני + התנהגות סבירה לאוטובוס חח, שזה אם יתחוב לי בחור איזה פתק, אני גם אפגע שהוא חושב שאני כזו, וגם אחשוב שבטח אני לא הראשונה. ואם אני רוצה חיים יפים ושאהיה האחרונה, כדאי שלא אתיחס לזה.
אבל, אם מדובר במשהו אחר, בחור שרואה אותי באופן קבוע ואין לו שום דרך ליצור איתי קשר חוץ מפדיחה אחת חד פעמית, זה יהיה יותר מובן לי.
נניח אם הבחור באופן קבוע רואה אותי באוטובוס, אין לו שום דרך אחרת. מה, יפנה לאישה שם ?
אולי שישאיר את הארנק שלו...
אבל אם רוצה להשאיר רושם של בחור רציני שלא ישאיר את המספר שלו, אלא מספר של שדכנית או משהו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2009 04:14 לינק ישיר 

עכשיו ראתי את האשכול הזה,ששרפ כמעט הזמין את הקפצתו.
כמה נקודות יסודיות
*כשאשה מסתכלת על גבר,היא לא עושה את זה מהסיבה שהגבר מסתכל על האשה,
למרות שזה לא ראוי.
*התוצאה של ההסתכלות הזו שונה בין גברים לנשים,ומפה האיסןר החמור...
*עגום ביותר שבחור ישיבה מענה את נפשו בשאלה כזו מטופשת.
אני במקומו הייתי מתביישת להעלות קבל עם ופורום מחשבות כאלה.
*בתור בחורה די יפה(ליחה על הבוטות)מתחילים איתי הרבה פעמים ברחוב.
אחרי שחברה נחמדה מאוד אמרה לי"זבובים נמשכים אל הזבל" מאוד נפגעתי,והלכתי לשאול משהי שסמכתי על דעתה,מה היא אומרת.
האם אני אשמה ומה עלי לעשות בנידון.היא אמרה שאם אני צנועה,לא עושה "פוזות"
ולא חושפת חלקים לא צנועים,אני לא נקראת מכשילה,ומי שנכשל,העבירה לא עלי.אבל אם כן מושכת תשומת לב,או לחילופין מחייכת/קורצת/נענית ואפילו מוחמאת מהענין,פה כבר כן יש בעיה.
אז אם בחורה מתעלמת'בורחת כשאתה שואל איך להגיע לאיזשהו רחוב,היא לא עושה את זה מפחד ממך,אלא מהפחד שלה להכשיל אותך,תודה לה על כך!
וחוצמזה,שהבנות האיכותיות באמת,נ ג ע ל ו ת כשמתחילים איתן.בכל דרך שהיא
החל במתן מספר טלפון,עבור לשירי אהבה מעצבנים באוזניים וכלה בהזמנה מטופשת לדייט...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2009 14:40 לינק ישיר 

בכלל לא מחייב שבנות יגעלו בצורה נחרצת מבנים שמתחילים איתן, נכון זה לא מקובל ויש מצב שזה אומר משהו על הבחור ועל שמירת העיניים שלו אבל תגידי מה שתגידי זה מחמיא בצורה כלשהיא לבחורה...

לא מחייב שהיא  תענה לו..היא יכולה להתחמק אבל עדיין זה יכול להחמיא
ולגבי השירשור הזה בחור במגזר החרדי שיתחיל עם בחורה,יראו את זה בעין לא יפה בגלל שזה לא מקובל ולכן גם הוא היה מנסה להתחיל איתה או לשאול איפה זה המקום הזה או מה השעה.. לא נראה שהיה יוצא מזה משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2009 14:48 לינק ישיר 

לא מחייב שהן ייגעלו כי הן דפוקות!
ואם זה מחמיא בצורה כלשהיא זה אומר שהן לא הבינו מספיק טוב שיופי זה מתנת שמיים ולא שייך להן. חוצמזה שיש כאן בעיה של להנות מעבירה.

וזה דוחחחחחחחחחחחחחחחחחחה
ממש כמו ברפת.

ולא רואים את זה בעין יפה לא כי "זה לא מקובל", כי זה לא בסדר! כי זה לא רצון ה' שבחור יתחיל עם בחורה באוטובוס!

ואני עוד אחטוף חררה אם האשכול הזה ימשיך להיות מוגב עוד ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2009 14:57 לינק ישיר 

מה קשור מתנת שמיים ומה קשור שזה לא שייך להן??? זה אומר שאת לא יכולה להרגיש טוב ם מישהו מחמיא לך על המראה? אז מה אם זה בא בדרך לא שיגרתית.

וסתם ככה בדיוק לפני כמה ימים אמרתי לחברה שלי שכבר הרבה זמן לא התחילו איתי ואני מרוצה מזה כי זה אומר שאני משדרת משהו אחר...אבללל עדיי אם מישהו מתיל איתך זה אומר שאת יפה ונראית טוב ויש מצב שזה מחמיא. ולא בכל זאת לא הייתי רוצה שיתחילו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2009 15:03 לינק ישיר 

חזרי לנושא האשכול, שדן כביכול "באיסור" להתחיל עם בחורות.
מה יש בכלל להתפלסף בענין.
דרך החיים שלנו מחנכת מגיל מסוים למרחק בין בנים לבנות.
ההתבדלות הזו יש לה השלכות ארוכות טווח.
לא צריך לערער על זה בכלל. אלו הם גדרי הצניעות שלנו!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2009 15:05 לינק ישיר 

קשור ועוד איך קשור.
את לא תוחמאי אם יחמיאו לחברה שלך על זה שהיא יודעת לצייר יפה, נכון? כי זה לא שלך.
גם היופי הוא לא שלך. נקודה.
את רק מטפחת בעצמך את מידת הגאווה אם את נהנית ממחמאות כאלה.

מן הסתם כשבעלך יחמיא לך על היופי שלך, זה יהיה שונה, ומותר לך להנות מזה, אבל לא מהיופי החיצוני גופא. אלא מכל העניין הזה שאז זה לשם שמיים. ואני לא רוצה לפרט.

בעעעעעעעעעעע
אתם יודעים להיות בהמות, אנשים.
כולנו יודעים להיות, אבל לפחות אל תנופפו בזה כמשהו אידיאלי ולגיטימי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חבל שבציבור החרדי אסור לגמרי מציאות של להתחיל עם בחורות (חרדיות)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.