|
|
| נשלח ב-12/4/2008 23:41 |
|
| |
אף אחד לא ניסה להתיר, קיגל.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2008 23:47 |
|
| |
| מנורי כתב: |  | | בחור הסברת תצמך.. אבל קצת טעית בהגדרה... אבל לא נורא נסלח לך.... |
|
מהי ההגדרה הנכונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2008 23:49 |
|
| |
קיגל
אנשים מסויימים רוצים לפרוץ גבולות, ולו מכיון שהם לא הגבילו את עצמם אלא נולדו מוגבלים. וד"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2008 01:05 |
|
| |
קיגל כתב:
לא תארתי לעצמי שבקרב המגזר ישנו חלק ניכר שפועל ומעוניין לנהוג כמו החילוניים. לפי המובן לי ההגדרה של שבבניקים היא לאדם שפורץ את המסגרת וקל וחומר למי שפורץ את גדרי הצניעות.
גם אם אנו לא מרגישים נוח עם הגדרים (ברור !) לפחות בואו ונשמור זאת לעצמנו. ואל לנו להעמיד שאלות כגון: "למה אסור... בואו נתיר !"
קיגל, אם תעיין היטב בהודעתי שבפתיחת האשכול, הראה מה שכתבתי שגם אני מבין את האיסור, אבל אין זה סותר את הבאסה שקרתה לי יום אחד.
|
|
| נשלח ב-13/4/2008 01:06 |
|
| |
שרף,
מחזיק לך אצבעות!!
כתבת והיסברת יפה מאד!!
שוכנעתי.
|
|
| נשלח ב-13/4/2008 01:07 |
|
| |
תדע שטוב שנהגת כך ולא התחלת.. כמו שאמרתי זה לא מראה על בחור טוב =שמתחיל ברחוב... להכיר בעבטדה וכל מיני מקומות אחרים זה ענין אחר לא שמאשרת..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2008 01:14 |
|
| |
| עשניכרצונו כתב: |  | | למה נראה לך שאצלנו זה עובד אחרת?%) אתה חי בסרט. הגברים מקדימה כדי שלא יהרהרו כי אח"כ עלולה להווצר עבירה ואילו הבנות גם אם יהרהרו- אין דבר. |
|
באמת, זה נושא בפני עצמו לדיון,
מה דעתכן על הסתכלות של בנות בבנים?
למה אין בזה איסור?
הרי האיסור של הבנים הוא לא רק שמא יקרה משהו...
אלא גם איסור בפני עצמו! לא??
ובכן,
הייתי בקיץ האחרון באיזה מלון ובעוד הגברים מחכים בסבלנות לתורם ולא מעיזים בחלומותיהם להיכנס אפילו במקצת לבריכה בזמן של הבנות,
הבנות חופשי נכנסות לבנים: להודיע לבעליהם וכדו' דברים,
לזרז את הבנים בסוף הזמן שלהם
ועוד ועוד
וזה היה חרדים למהדרין! תאמינו לי!!
מה זה פה??
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2008 01:17 |
|
| |
אממ בקטע של הבריכה.. אין איסור לאשה לראות גבר בבגד ים לא כך??? ואלו לגבר יש איסור לראות אשה חשופה בבגד ים!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2008 01:23 |
|
| |
ערוה זה ערוה!!
מה יש בזה דרגות?
|
|
| נשלח ב-13/4/2008 01:25 |
|
| |
טוב תאמת.. שבעניני הלכה כדאי שגדולים ממני יענו טוב בכל אופן פרשתי לישון לילה טוב.. ותפלל שזיווגך יבא בקלות ועדיף עי שדכנית לפחות זה מה שאני מקווה..ביי..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2008 01:36 |
|
| |
אני שמח שאת זריזה ועירנית היום במיוחד ומגיבה במהירות על כל תגובה.
חן חן!!
(--פשוט התעצבנתי שפתחתי אשכול בהיכלות ליטאים לפני כמה ימים ומאז יש רק תגובה אחת.
בושה )
|
|
| נשלח ב-13/4/2008 01:37 |
|
| |
חח לא נורא!!.....יאלה באמת חיבת לפרוש לישון חח....
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2008 01:48 |
|
| |
חח אני רואה שבאמת כל כך קשה לך להיפרד......
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2008 11:15 |
|
| |
ככל הידוע לי לנשים אין איסור להסתכל על גברים. אולי בגלל שהן לא עושות שטויות יותר מדי מהר (או שכן, בעצם) ? זה באמת מעניין מה המקור לכל זה. משגיח, איפה אתה???
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2008 11:27 |
|
| |
החזון איש כתב שאיסור "לא תתורו" שייך לנשים בדיוק כמו לגברים, ולנשים אסור להסתכל בגברים כמו להיפך.
תמי, אנא, אם אין הכוונה להתיר, מה פירוש "חבל שבציבור החרדי אסור לגמרי מציאות של להתחיל עם בחורות (חרדיות)" ? לי זה נשמע כמו מן סלוגן של אירגון בשם "להתחיל".
ובכלל הביטוי "להתחיל עם.." נשמע בעיני כל כך זול. איך הבנות פה לא שמות לב לזה ? עד עכשיו הביטוי שהשתמשו בו היה "להכיר שלא במסגרת שידוך", ועכשיו זה הפך ל"להתחיל"... ממש ירידת הדורות בפורום.
|
|
|
|
|