| נשלח ב-11/4/2008 02:45 |
|
| |
בעיקבות המחאה של יתד על דברי הרב עובדיה
הנה ציתות מדברי הרב עובדיה והמחאה שבאה בעיקבותיה
http://www.nfc.co.il/Archive/003-D-28930-00.html?tag=05-13-12
אודה לכם אם תביעו את דעתכם בפרשה
האם יש כאן עוד הוכחה כי מה לנו ולדגל התורה שנראת בעיקבות הפרשה כאן כזו קטנה ועלובה שאכן הגיעה השעה לומר להם עד כאן
או שמא רואים אתם בדברים בעיה רצינית שציכה ארץ ישראל להזדעזע אלפים פרסה ואולי יותר ?
*************************************************************************************************************
הנה דעתי בעניין
כל מי שמרגיש כאילו מדובר באיזה ניסיון לבזות את האשכנזים
אינו אלא איש קטן ומסכן המתעסק בקטנות אוהב אקשן
אנטישמי ממוצע מהזן האשכנזי המצוי
מסתמא הוא גם קורא יתד בקביעות
אבל אני כאשכנזי אין כל בעיה לשמוע את הדברים ולקבלם בשלוות נפש
אין כאן לא ביזוי ולא התרסה אבל יש כאן הדרכה בלימוד לידידינו הספרדים
והאמת והשלום אהבו
מי שיש בו אהבה היא תסתיר ממנו את החסרונות
אבל מי שיש בו שנאה היא תסתיר ממנו את היתרונות
ואני מעדף להיות מהקבוצה הראשונה
יש בי אהבה והיא תנצח
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2008 09:22 |
|
| |
פצעי_אוהב שמך נאה לך ואתה נאה לשמך, אבל לא תמיד האהבה מנצחת. יותר מדי אנשים בונים את עצמם ע"י השפלת השני.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2008 16:49 |
|
| |
אני חושב שיש לנקוט בדרך של הגברת האור ולא מלחמה בחושך. הדרך הנכונה היא הקמת מוסדות חינוך שילמדו מה הדרך הנכונה ולא הצגה מה לא טוב כיום בציבוריות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2008 21:32 |
|
| |
בכלל לפי "יתד" הרב עובדיה כלל לא השתתף בכנס. אז איך הוא יכל להשמיע דברי זלזול במשנ"ב.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2008 13:07 |
|
| |
שני דברים לי על הנאום של הרב עובדיה:
הנאום מוריד את הרמה של הספרדים וגורם להם להיות נחיתיים,
למה צריך להשוות את פוסקי האשכנזים לאלו הספרדים? שכל אחד יילך בדרך אבותיו.
כמו שאצל הציבור האשכנזי ספרי הרב עובדיה והרמב"ם אינם נושא לשיחה, כך אמור להיות גם פה.
דבר שני - המיקום. נאום כזה מתאים שייעשה בישיבת "פורת יוסף" לא ב-"דירשו".
אם ההרצאה הזאת הייתה ניתנת בישיבת "פורת יוסף" , בטוחני שתגובת "יתד" לא הייתה כזאת חריפה.
מעניין אותי למה לא עולה לי תמונה בראש של הרב אליישיב דורש ב-"דירשו" או אפילו בישיבת פונוביז' ואומר: "אל לנו להרבות וללמוד בספרי הספרדים" ???
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2008 20:40 |
|
| |
עוז והדר
לשאלתך האחרונה, התשובה פשוטה מאוד: משום שאין שום תמונה שלו מדבר, אפילו לא בביתו שלו. (אין לי ביקורת על זה, רק שקצת קשה להיות מונהג כך. החזו"א הגביל משום כך את מנהיגותו)
לגופה של פרשה, נראה לי שהדיון בדברי הרב עובדיה יוסף הוא דיון שיש בו עניין. גם השאלה למה הוא בחר בבמה זו או בכלל לומר זאת בקול, זה דיון שניתן לקיימו. המסגרת היא הבעיה שלי. שיח בין חכמים, ראוי לו שייתקיים בין אנשים ראויים. תרבות בה עיתונאי נמוך מעז פניו בגדולי תורה והוראה, היא תרבות קלוקלת שמקומה לא היה צריך להכירנה אצלנו. למרבה הצער, עיתונאי ה'בני תורה' פרצו גבול זה. כבר בפרשת הגיורים מלפני יותר מעשור, ניהל בני רבינוביץ מערכה נגד רבי זלמן נחמיה גולדברג ורבי שלמה פישר, כשהוא טוען לגיבוי מחצר הרב אלישיב. עם כל הכבוד, מותר לחלוק על הרבנים הללו ואף בתוקף, אולם לא בני רבינוביץ הוא האיש המתאים לתפקיד זה.
כנ"ל בעניינינו. זכותו של אדם גדול, למחות על דבריו של רעהו, בגבולות ראויים, אולם מכאן ועד להתרת כבודו לקריאות בוז מכל לבלר עם הארץ, זהו חילול התורה, שיודעים היכן הוא מתחיל, ואנו להוותנו יודעים גם לאן הוא מתפתח, איש אינו יודע איך זה נגמר ונגד מי.
---------
מאיר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2008 00:49 |
|
| |
הקניזי
לא התכוונתי לתמונה פיזית.. אלא להתרחשות כזאת.
אין שום עיניין בדיון של הרב עובדיה, מה יוצא לו מיזה? מה הוא רוצה להביע?
אני לא בדרגת הרב עובדיה ולכן אינני יכולה לדבר עליו, אבל מאידך ברור שהוא לא בדרגת החפץ חיים ואינו יכול להעז פניו כנגדו.
אני אומרת את משפטך בשינוי - תרבות בה אחד מאחרוני האחרונים מעז פניו בגדולי תורה והוראה שקדמו לו בכמה דורות, היא תרבות קלוקלת שמקומה לא היה צריך להכירנה אצלנו.
ממש לא מעניין אותי אם הרב אלישיב מחה או לא, אני יודעת גם בלי שום מחאה שדיבורים כאלו אינם הולמים ומתאימים לרב כמו הרב עובדיה, וזה שכמה עיתונאים שהיה חסר להם סקופ מעניין, הלכו לרב אלישיב, שייהנו להם.
ובו נסיים בפיסקה שאתה כתבת, בשינוי:
אין זכותו של אדם גדול, למחות על דבריו של רעהו הגדול ממנו, ואף לא בגבולות ראויים, וברור שלא להתיר כבודו של גדול בישראל שקדם לו ולקרוא בוז עליו, זהו חילול התורה, שיודעים היכן הוא מתחיל, ואנו להוותנו יודעים גם לאן הוא מתפתח, איש אינו יודע איך זה נגמר ונגד מי. ועל זה צריך להוקיע בשער בת רבים !!!!
ואח"כ שלא יבואו להתקבל בשערי ישיבות וסמינרים "אשכנזים"!!!!!!
תוקן על ידי עוזוהדר ב- 16/04/2008 0:51:21
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2008 12:12 |
|
| |
עוז והדר
אין לי עניין להגרר לויכוחים נוסח בח"ח, אולם אבהיר את כוונתי ואת טעותך.
הערתי בדבר תמונתו של הרב אלישיב נואם, לא כוונה אכן לתמונה פיזית אלא לרעיון. הרב אלישיב לא פנה מעולם לציבור ולא אמר לו דבר ישירות, הכל דרך אנשי חצר. זה חבל מאוד.
כפי שכתבתי, אין לי ביקורת על מידת השתיקה המשובחת על ידי חכמינו, אלא ששתקן ומנהיג הם קצת סתירה.
לפי מיטב ידיעתי, הרב אלישיב אכן מעדיף את השתיקה, וכמה אנשיפ כופים עליו את המנהיגות, זה לא עושה טוב לאיש.
אינני מבין למה את קוראת העזת פנים או קריאת בוז. חלילה וחס לרב עובדיה יוסף לזלזל בכבודו של החפץ חיים ואין לי מושג איך הוצאת דברים נוראים כאלו מנאומו.
הוא אמר דבר מאוד פשוט, שגם החזו"א חינך כך את תלמידיו, לימדו את ההלכה במקורותיה ואל תסמכו על שום סיכום שהוא, גם לא של מרן החפץ חיים.
אם מישהו לומד את ההלכה היטב ויצאה לו מסקנה אחרת, הוא רשאי לנהוג לפיה. זאת היתה דעתו של החזו"א, זו דעתו של הרב אלישיב ואת זה אמר הרב עובדיה יוסף.
כמובן שסגנון דיבורו אינו אירופאי מאופק 'בךבך' אלא בבלי מתגלגל. אז מה? מי שלא אוהב לא חייב.
אין לזה כל קשר לתרבות של ביזוי המוני של תלמידי חכמים גדולים. יש לי עוד כמה דוגמאות שויכוח בין אנשים גדולים התיר את כבודם בעיני דרדקים. זו תופעה חמורה מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2008 13:45 |
|
| |
מאיר,
דברים נכוחים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2008 13:55 |
|
| |
חברה על מה אתם צועקים, הרב לא זילזל ולא במעט מהרב הגדול החפץ חיים זצוק"ל, אלא אמר שכדי לדעת את ההלכה טוב צריך ללמוד את הכל מראשוני הפוסקים ואותו דבר לא ללמוד רק ילקוט יוסף למרות שזה ההלכה למעשה אך זה רק לאנשים ששואלים עכשו מה ההלכה אבל כדי להבין ולדעת איך הגיעו להלכה צריך ללמוד את מרן השולחן ערוך עם הפוסקים מסביב.
כבוד תלמידי חכמים נשאר ונשמר רק מתי שהם יודעים ומכירים בכבוד רבנים אמיתיים חשובים, ולכן גם הרב אלישיב (איני יודע אם הראו לו בדיוק מה אמר הרב עובדיה) אבל גם הוא לא יגיד דבר דומה לכיוון ההפוך כי פסיקת ההלכות בכל הדורות נשענו בעיקר על ראשונים ואחרונים ורבני ספרד, חוץ ממנהגים בארצות אשכנז,
אנו נשמור את פינו ולא נתערב בדברי רבותינו ולא ניתן לעסקנים לחרחר ריב ומדון בין גדולי עולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2008 16:12 |
|
| |
את זה אנחנו צועקים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2008 19:25 |
|
| |
עוז והדר
שאלתך הראשונה היה מאוד מעניית.
השאלה למה הרב עובדיה בחר לומר את דבריו בכנס אשכנזי ולהשוות בין הפוסקים האשכנזים לספרדים, חייבת ללות בדיון מעמיק על היחסים של אשכנזים מזרחים במדינת ישראל.
היחסים של האשכנזים מזרחיים, הם יחסי תלות בין קבוצה "חזקה" המנסה לעזור לקבוצה "חלשה". יש את הבורגנות האשכנזית המאמינה בעצמה ומתייחסת למזרחים כסוג ב', יחסיים אלו הם הדדיים. אם מתייחסים לאחד כסוג ב', יהיה לו קשה להתנהג בניתוק מהסטיגמות והחשיבות כלפיו. למה הדבר דומה, לאח אשר צריך לשפוט את אחיו. מצד אחד הוא נוגע ומנגד אם הוא יהיה אובייקטיבי, הוא עלול לסבול מעודף אובייקטיביות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2008 12:31 |
|
| |
דבר אחד ברור לי, שלפני עשרים שנה איש לא היה עושה ענין מנאום כזה מצידו של הרב עובדיה. הדברים היו מתקבלים עניינית, כראוי לתלמידי חכמים.
מה לעשות שכיום התורה שבויה בידי יתד נאמן, השש אלי קרב.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2008 16:10 |
|
| |
אין ספק שהבעיה היא העסקנים
וזהו מהותו של המקום הזה
"אגודה אחת"
לומר את האמת האמיתית
ולהשפיע על השינוי..
אאפשר לנסות ולהבהיר את הדברים כמו שעשו קודמי אך אני חושב שהיכולת שלנו לקבל את הדברים כברורים ולא לנסות לפרש אותם ולהתפר(נ)ש על חשבונם זה המעלה של היהודי "ההתבטלות לגדולי הדור"
(ולא לקחת אותם כנגרר למקום האש)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2008 17:23 |
|
| |
יתד נאמן..גם כן עיתון..הרי כולם רק מחפשים שם את המאורסים..
תקנו אותי אם אני טועה..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2008 23:40 |
|
| |
משום מה הדברים האלה קצת צורמים לי לאוזן :
לימוד ההלכה צריכה להיות בדווקא עם לימוד 'טור' ו'בית יוסף'. יסוד ההלכה הוא מרן בית יוסף. לא ללמוד רק 'שולחן ערוך' ו'משנה ברורה' בלבד, כי בכך לא ישיגו את האמת. . הרב 'משנה ברורה', עם כל כבודו, הוא היה פוסק לאחינו האשכנזים, והיה הולך אחרי הרמ"א ושאר גדולי האחרונים.
אבל צריך לדעת שאנחנו הספרדים קיבלנו הוראות מרן, וכפי שכותב בספר 'משפט וצדקה' ב'יעקב לגאון' רבי יעקב...חברו של רבנו חיים בן עטר בעל 'אור החיים' הקדוש. היה אומר לכם: אנו קיבלנו הוראות מרן, ואפילו יבואו אלף פוסקים יחלקו עליו, אין לנו אלא דברי מרן.
בצעירותי, היה רב השכונה שלנו הגאון רבי שמשון פולנסקי, והייתי הולך אליו. והיה מזהיר אותי ללמוד בספרי הספרדים כמו 'מחנה אפרים', 'שער המלך', 'ברכי יוסף' ו'מחזיק ברכה'. אל תרבה ללמוד בספרי האשכנזים, שלא תצא מדרך הלימוד הספרדיים שהם אמת להלכה. הם עמודי ההלכה.
אם הנאום היה מיועד לספרדים - זה גם לא שייך לעשות השוואה של זה מול זה, אין בכך שום טעם, כל אחד הולך לפי רבותיו, נראה כאילו הוא מנסה להעלות את קרנם של הספרדים, וזאת הטעות, להעלות את חשבונך תוך כדי שאתה מוריד מישהו אחר.
אם רוצים להחזיר חילוני בתשובה, לא מראים לו את הזבל שבעולם החילוני, אלא את האור שבדת.
הנאום הזה רק אומר שהספרדים נמצאים בעמדה נחותה וצריכים לשפר את תדמיתם, ולמה? חבל על ציבור שלם שלא מצליח לבנות את עצמו, ולהיות גאה במורשתו, מבלי לפסול החוצה.
כמו אלו שמדברים על מעמד האישה, הדיבורים האלו רק מורידים את האישה עוד יותר למטה, בשביל מה צריך לדבר על המעמד שלה, עצם הדיבורים מראים שמעמדה נחות והיא צריכה לשפרו.
הנאום היה בכנס שכלל גם אשכנזים, והוא דיבר לכלל העם.
אם הוא רוצה לדבר לציבור ספרדי שיילך לישיבות ספרדיות ושיקים לו אירגון כמו מקביל ל-"דירשו", לנאום הזה לא היה כלל מקום בכנס.
בפרט שהרב עובדיה יוסף, בניו וחתניו (תתקנו אותי אם אני טועה) לומדים , למדו, וילמדו במוסדות אשכנזיים.
אם זה לא מתאים להם, אם הם רוצים ללכת לפי שיטת מרן שיילכו למוסדות המתאימים.
עיזבו את יתד והעסקנים, תוציאו אותם מהתמונה, ציטטתי לכם מילה במילה מהכתבה, ובאמת המדור הפופולרי ביותר ביתד הוא "מאורסים".
 |
|
|
|
|
|