| נשלח ב-16/4/2008 00:25 |
|
| |
גרעין
לא יודעת אם זה קשור ישירות לנושא הפורום.
אבל מעניין אותי אנתרפולוגית ;)
כמה מכם ירצו אחרי החתונה בתור זוג צעיר (ואידיאליסטי חדור מוטיבציה ושאיפות ;)) ללכת ולהקים גרעין תורני\ יישובי באיזה שהוא מקום בארץ?
כמובן שזה בא על חשבון דירה יפה ומטופחת (שההורים קונים?) או על חשבון "לגור שתי שניות מהאמא שתעזור לי עם הכביסות"?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2008 00:36 |
|
| |
חשבתי על זה רבות...והגעתי למסקנה ש: אם אשתי תרצה- אז אין לי בעיה.
כמובן, שזה תלוי במערכי שיקולים נוספים..כמו מקום ללמוד או לעבוד - מקומות חינוך ונגישות למקומות חשובים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2008 00:41 |
|
| |
א. ומה איתך, מצידך אתה מעוניין, בעיקרון?
ב. זה שיקול בפני עצמו שגם אני חשבתי עליו הרבה, מה רמת ההקרבה שניתן לעשות ברמה האישית למען הכלל? האם אפשר למדוד אותה ואיפה עובר הגבול?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2008 01:05 |
|
| |
אם זה תלוי בעבודה ציבורית אני מוכן בחפץ לב. כמובן אם אכן אישתי תסכים.
הקרבה? מוכן בהרבה דברים, חוץ מחנוך ילדים (וכל מה שמסביב לתורה ויר"ש אלא אם כן ההלכה מחייבת).
בגדול אני בעד.
הוספה: מצטרף לדעתה של מישהי בעניין ההורים...:-)
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 16/04/2008 1:36:52
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2008 01:06 |
|
| |
אממ נראה לי שזה תלוי בעבודה אם תהיה שם
במחינת דירה יפה ומטופחת והורים- דוקא המקומות נידחים אפשר למצוא דירות נוחות במחירים נוחים.. ומרחק מהורים זה לאו דוקא חיסרון
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2008 11:21 |
|
| |
אני לא ממש בעניין הזה. תלוי איזה סוג של גרעין תורני. אני חושבת שהרעיון הוא מבורך. כל חיי התנדבתי באישהיא מסגרת מגיל 0 עד שנה שעברה. אז אוקיי זה נראה "כל הכבוד" ו"זה חשוב" אבל אני פשוט הגעתי למסקנה אחת- נכון שזה דבר חיובי ללכת לעזור לאנשים אחרים אבל- זה בהכרח בא על חשבון הבית. הכי נחמד ללכת לעזור למשפחה נזקקת ולהגיד לאמא "אוי אמא אני לא יכולה.. אני הולכת להתנדב".. אז פספסנו קצת מהמטרה.
אז כן- אני לא רוצה בעל שילך לעזור לכל העולם אבל לבית שלו...
וזה בהכרח בהכרח כך! אני מכירה אנשי מעשה כאלה והבית לא רואה אותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2008 11:41 |
|
| |
עשני, צודקת.
חסד זה קודם כל לתוך הבית פנימה. מי שעושה הפך מזה מפספס את כל העניין.
זה נכון במידות נוספות. אדם שבחוץ הוא רגוע צנוע ונוח, אך בביתו הוא עצבני או גאוותן הוא רגזן, בשמים ישפטו אותו ככזה, כי רק בתוך ביתו של אדם הוא ניכר במידותיו, ואם הוא עושה חסד עם כולם ואת אנשי ביתו לא יעזור, מוכרח שהחסד שלו הוא דבר חיצוני, מרצון לכבוד, הערכה וכדו', ולא כי כך ציווה מי שאמר והיה העולם.
ועל אף שאלו דברים פשוטים, כך גם שמעתי בזמנו מרה"י שלי שליט"א (אמנם ביתר הרחבה עם מקורות רבים, ואכמ"ל).
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2008 11:42 |
|
| |
פשש עשיני ומשגיח.. פשוט נהנתי לקרוא מה שכתבתם..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2008 12:11 |
|
| |
נכון עשני, כל דבר בא על חשבון עצמינו, אם זה אנחנו אישית ואם זה האנשים הקרובים שסביבינו, בין אם זה עבודה שלוקחת את הזמן שלנו, ואם זה פעילות ציבורית.
נכון שמי שמצטרף לגרעין כזה, הוא בא מלכתחילה כדי לתרום ולעשות משהו שיש אספקט ציבורי, לעומת זאת לא ראיתי שאנשים שעובדים סתם בעבודה "עצמית" לגמרי, לא נמצאים בעבודה שעות על חשבון הזמן שלהם בבית...
ואגב, לכן לדעתי פעילות כזאת מתאימה בעיקר וקודם כל לזוגות צעירים.
אבל כמובן לא לכולם, ולא תמיד זה שווה את ההקרבה.
אבל דווקא הקרבה מהסוג שציינת, לדעתי, לא מייחדת דווקא אנשים שעושים חסד.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2008 21:31 |
|
| |
אם רק הבעל מתנדב והאישה לא מזדהה ולא מעריכה את ההתנדבות שלו (או להיפך), אז כמובן שההתנדבות תבוא על חשבון הבית ועלולה להרוס לגמרי את המשפחה. אבל אם שניהם מסכימים על אותה התנדבות ועושים אותה ביחד, לדעתי זה דבר נפלא. זה לא בא על חשבון הבית, להיפך, זה בונה את הבית.
לגבי השאלה שלך - "כמה מכם ירצו אחרי החתונה... ללכת ולהקים גרעין תורני\ יישובי באיזה שהוא מקום
בארץ?" לי אישית אין שום כישרון לארגן ולהקים דברים, אני בסה"כ מתכנת מחשבים פשוט, ואם אשתי תהיה דומה לי מבחינה זו, כמובן אין שום סיכוי שנוכל להקים גרעין תורני. אבל אם אשתי תהיה בעלת רצון ויכולת להקים גרעין תורני, נראה לי שאשקול את העניין בחיוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2008 23:10 |
|
| |
אני דוקא לא מפסיקה לחשוב על זה שנים רבות.
על שליחות לחול"ל, הלכתי רחוק.
אפילו לא חשבתי על דבר כזה בארץ, מה שנראה לי הרבה יותר טוב מבחינת מרחק מההורים.
וגם אצלי, תלוי אם הוא ירצה ומה יציעו לנו 'בתמורה' להקרבה הזו.
|
|
|
|
|