|
|
| נשלח ב-17/4/2008 23:11 |
|
| |
מחשב נייד.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2008 00:12 |
|
| |
תוכנת מעקב מתקינים כשיש חשש ולא כצעד בונה אמון!!
אולי יש בינכם פער על רקע דתי, ונקודת המבט השונה על האינט זה רק סימפטום, שווה חשיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2008 00:28 |
|
| |
חיכתי גם לסעיף ד' ... אבל היה רק א' ב ' ג'...
צודק בכל מילה !!!
בהתחלה אבאשלי הגביל לי את זה לכמה אתרים...
אבל שכל פעם באנו אליו אם דרישה לעוד אתר 'נקי' שמצאנו,
זה היה משגע אותו.
אז הוא שם רימון!!!
(יש שם המון דרגות חסימה והדרגה הכי נמוכה , היא הכי גבוהה בשמירה...)
אנחנו אישית מרוצים מכך!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2008 01:01 |
|
| |
יעל
מניין שאבת את הידיעה הזו?
תוכנת מעקב בסה"כ מאפשרת לבן הזוג שלך לדעת מה אתה עושה. אמנם כשאחד מתקין ע"מ לבדוק את השני הוא מגלה קצת חוסר אמון, (שלפעמים יכול להיות מוצדק והבדיקה בו תועיל, גם בשלבים הראשונים של הקשר - זה לא הנושא.) אך כשצד אחד מתקין אותה ע"מ לאפשר לשני לצפות בכל עיסוקיו ההתקנה מבטאת דווקא כנות, הבנה ואמון מוחלט - לא חשדנות. אם היא תרצה לבדוק זה כבר עניין שלה, העיקר שהיא תדע שיש לה את האפשרות לבדוק. אולי היא עכשיו חוששת שאי פעם תצטרך ברגעים מסוימים את הבדיקה הזאת וייתכן שמזה היא חוששת ומתביישת לומר. מדובר בחשש לגיטימי בשלב הזה של ההיכרות, ואולי בשלבים מאוחרים יותר היא תרצה להסיר את התוכנה בעצמה ע"מ להוכיח לה ולו שמבחינתה האמון בו הוא מוחלט.
תוקן על ידי א_ב_ג_ד ב- 18/04/2008 1:11:24
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2008 09:28 |
|
| |
ראשית יש לי בבית אינטרנט, כאשר לילדים יש מחשב משלהם ללא אינטרנט. הם יודעים שבמחשב של אבא לא נוגיעים ומדובר בילדים גדולים והם גם לא מנדנדים. לצורך החופשים התקנתי תוכנת סינון אתרים, אולם בשלב זה אשתי בבית איתם ולכן אנו לא מפעילים אותה.
נ.ב. אם אין אינטרנט בבית אולי יש בעבודה וכד' ולחשש אין גבולות.
וכמו שאמרו תודיע שכמובן תתקין אינטרנט רימון. אם גם לזה היא לא מוכנה תוותר עליה. מבנות חרדיות צריך מאד לחשוש, אינך יודע אילו שגעונות נוספים היא נחשפה להם במהלך הלימודים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2008 09:47 |
|
| |
אני לא אתקין לעולם תוכנת מעקב כצעד לבניית אמון, או שאתה מאמין ואז אין צורך בזה, או שאתה לא מאמין ורוצה לבדוק ואז אין אמון, לא משנה בכלל מי מהצדדים עושה זאת.
אם בחורה תגיד לבחור, תראה אתה מסתובב ברחוב אז כצעד בונה אמון נשכור לכמה חודשים חוקר שיעקוב אחריך, ואח"כ כדי להראות כמה אני מאמינה בך אני אבטל אותו בעצמי.....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2008 10:44 |
|
| |
תמי אל תגידי לי שאת מושפעת מהפרסומים המטומטמים של אלתר מחשבים שרק רוצים למכור את הניידים שלהם! אני ממש מאוכזבת! כמה אני צוחקת שאני רואה אותם. אני לא מאמינה שאנשים קונים את הלוקשים האלה כשהם כ"כ בוטים! מחשב זה מחשב!!! נייד זה מחשב בקטן יותר ונוח לנשיאה יותר. לא רק שהמחשב ישאר מחשב אלא תהיה לו יכולת ניוד לכל חדר סגור שמישהוא יחשוק להסתגר בו.
הרבנים שלנו העבירו הוראה לשים את המחשב במקום מרכזי בבבית בו כולם עוברים ולהתנהג איתו כדין "ייחוד". יש בזה הגיון לדעתי. וכמובן לשים אינטרנט רימון או כל חסימה אחרת אפשרית- חובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2008 11:52 |
|
| |
יעל
מסתבר שההליכה ברחובות אינה מסוכנת כמו הגלישה באינטרנט, ועובדה שעל אינטרנט יש מחלוקת בציבור הרחב ואיסור במגזר החרדי, ועל הליכה ברחובות לא. את יכולה לטעון שאין לאסור דברים מסוג זה מטעמי סייג, אך גדולי ישראל והאסונות המתרחשים יום יום לא יסכימו אתך.
בכל אופן לעניין האמון יש כאן כמה פרטים:
א. הגיוני שלפני החתונה תגיעי לאמון בבעלך בכך שאוהב אותך ולעולם לא ירצה לפגוע בך. אני מניח שלאמון כזה התכוונת.
ב. אך את מידת יכולתו להתפתות ייתכן ואת עדיין לא מכירה. אם בעלך מודיע מראש שהוא מתכוון להסתובב במקום מסוכן ואת עדיין מרגישה שאינך מכירה אותו מספיק בכדי לדעת כיצד יתנהל בהמשך וכיצד יתפתחו חייו לאחר שלוש שנים, או אולי אפילו חושבת שאין אפוטרופוס לעריות במקומות כ"כ מסוכנים ולכן עדיף שיהיה מונע, זכותך המלאה לדרוש מעקב. לא ע"מ להיכנס לו לוורידים אלא ע"מ להפחית את הסיכון [כשאדם יודע שהחטא שלו עלול להתגלות הוא פחות מתפתה למחשבות החטא.] אמנם אני מסכים שזה לא יוצר אווירה טובה בחיי הזוגיות ולכן אני משער שהבחורה המדוברת, אם אכן חששה מכך, נמנעה מלומר זאת בפירוש. לכן האופן הטוב ביותר הוא שהבחור מעצמו יתקין את תוכנת המעקב מבלי לשאול אותה אם היא רוצה בה ויסביר לה כיצד משתמשים בה, כך היא תהיה רגועה וגם הוא.
ג. הטוב הגדול ביותר הוא להגיע למצב בו יש אמון מוחלט ושניתן לומר ש: "ברור לי [לאשה] שגם בעתיד וגם מול פיתויים קשים שבעולם בעלי לא יחטא", אך אם האמירה הזו נאמרת רק בגלל שהיא מתארת מצב טוב היא בעצמה לא טובה. עדות כזאת צריכה לבוא מתוך תחושה פנימית ושכלית ואני לא חושב שכל הזוגות בתחילת הקשר מסוגלים להעיד אותה בלב שלם, גם אם הם בטוחים שיש ביניהם אהבה גדולה.
ד. ייתכן והחשש שלה מפני 'נפילה' של בעלה אינו חשש מבגידה אלא חשש מנפילה לאתרים אסורים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 10:53 |
|
| |
תודה רבה לכל המגיבים. נניח שיהיה לנו בבית אינטרנט עם חסימה/סינון - האם זה יפגע בסיכויים של הילדים להתקבל לת"ת חרדי?
היא מאד רוצה שהילדים ילכו לת"ת חרדי, אני לא מתנגד אבל השאלה היא האם בת"ת חרדי מקבלים ילדים שלהורים שלהם יש אינטרנט?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 10:57 |
|
| |
אבגד: לגבי סעיף א - יש לי אישור. אני לומד בתוכנית לבוגרי צבא במכינה כלשהי ויש שם אינטרנט לשימוש הרבנים בלבד, אבל הם מרשים גם לי להשתמש בזה לצורך לימוד תורה. אבל אני לא יודע עד כמה היא תקבל את הפסק הזה, הרי מדובר ברבנים ציוניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 16:14 |
|
| |
ם זה היה מטריד אותה אני מאמין שהיא היתה אומרת את זה במפורש אז אולי עדיף שלא להעלות את זה.
נסה לעשות הכל ע"מ להרגיע אותה מהבחינות האחרות: להבטיח שתהיה אפשרות לעקוב גם אם תרצה וגם אם לא, שזה יהיה מוצנע ולא יפורסם ברבים [אולי היא מתביישת מהסיטואציה - "בעלי מול המחשב"], שיהיו תכנות סינון מוצלחות ושלא יהיה בהישג ידם של הילדים.
כמו כן הייתי גם מציע שתשתדל שלא תבזבזו פגישה שלמה ע"מ לדבר על הנושא הזה. נסה להכין נושאים אחרים לפגישה הבאה ולהעלות את האינטרנט רק בעשרים דקות האחרונות, ואז תשתדל להרגיע אותה כמה שיותר ומכל הבחינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 18:12 |
|
| |
תודה.
לגבי תוכנת מעקב, זה יכול להיות רעיון טוב ברוב המקרים, אבל במקרה שלנו לא נראה לי שזה ישפר את האמון שלה בי, כי היא לא מבינה שום דבר במחשבים, ואני מתכנת מחשבים במקצועי... כך שהצעה כזאת עלולה דווקא לפגוע באמון שלה (מניסיוני עם לקוחות, לאנשים שלא מבינים במחשבים יש חשד בסיסי כלפי המתכנתים...)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 20:20 |
|
| |
תוכנת מעקב?!
איזה סוג של נישואין חסרי-אמון אלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 22:37 |
|
| |
אראל,
להתחתן עם בחורה מבית יעקב זה בבחינת "מעוות לא יוכל תקון וחסרון לא יוכל להימנות".
אם לא התיאשת מהחיים שלך אז תחכה ובפעם הבאה תמצא בחורה מהמגזר בו גדלת וחונכת (כמובן עם התחזקות וכד') ולא מישהי שתעסיק את הראש שלה ושלך בשטויות המתחדשות במגזרם חדשות לבקרים.
אינטרנט זה נושא שאתה עוד מבין כי גם הרבנים של הציבור הדתי לאומי מתנגדים לו ולכן קל לך להיתפס לנושא זה, אבל בהמשך יגיעו עוד נושאים שלך יראו בדרך מסויימת ולה זה יראה אחרת.
כדי לשלוח את הילדים לת"ת חרדי (לוותר על העתיד שלהם למען ההווה של האשה), יתכן שעוד שבע שנים ידרשו ממך גם לוותר על העבודה והפרנסה שלך ומה תעשה? הרי אידישע מאמא רצתה שהם ילכו לאותו חידר, בדיוק כמו הילדים של השכן שבכל יום חמישי היא קונה עוד שתי עופות בשבילם שיהא להם עוף לשבת, כי הבעל לומד/נמצא בכולל ואתה רח"ל רק יהודי שעולה עליו בכמה דרגות בעבודתך כיהודי ומפרנס את משפחתו מיגיע כפיו (גדול המתפרנס מיגיע כפיו יותר מירא שמים) ואגב גם את משפחת האברך, אך לא עונה לקריטריונים של הכניסה לחדר של בני אברכים (ויש שמוסיפים בימינו חשובים)?
תחשוב על זה.
תוקן על ידי שרפ ב- 21/04/2008 22:40:04
 |
|
|
|
|
|