|
|
| נשלח ב-31/5/2008 23:37 |
|
| |
היא דברה על הכפיה על הבילבול מח על דברים שהיא חייבת לעשות כביכול ,שלא נראים לה שיכים לאמונה
וזה בתמצית דבריה------ אז למה הומצא המשחק הזה?? יש שחקנים, יש לוח משחק, עצב, שמחה, רגשות.
האם כל מטרת קיומנו היא להפיג את שיעמומו של אלוהים על תקן 'יושב בשמים ישחק'??
יש לה אמונה באלוקים, אין לה אמונה באלו שמתימרים לדעת מה האלוקים רוצה---
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 01:00 |
|
| |
היא רואה אותנו סוחבים כמוה עור של תחש במדבר ואנחנו מנסים להסביר לה שבפנים יש את לוחות הברית.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 10:36 |
|
| |
עמית
אולי היא גורסת שהתחש רק לשעתה היתה.
או אולי היא חושבת-וגם אני- שאנו נותנים יותר חשיבות לאריזה ולכיסוי, מאשר ללוחות הברית?
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 10:55 |
|
| |
נראה ששניכם צודקים.
זה לא נעים להיות במדבר מקום נחש שרף ועקרב עם עצב וכדומה, במקום להיות בקודש הקודשים ככהן גדול.
אבל זה זמני.
לנו יותר מובן איך שהקב"ה יהנה מעבודתנו בזמן הגאולה וקשה לנו להבין למה הקב"ה נותן לנו עבודה שחורה בגלות שלפניה.
אבל בינתיים זו העבודה: להוביל את הדברים כפי שהם בכיסוי, ולהחשיב את הכיסוי רק מפני מה שיש בתוכו.
זה לא סתם שיש לה חששות מלהתנתק מהתורה והמצוות, היא יודעת שיש בהתנתקות מהם גם התנתקות מהקב"ה, ואת זה היא לא רוצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 11:11 |
|
| |
.עמית
הקב"ה ברחמיו הוציא אותנו ממקום נחש ושרף. והאנשים המתימרים לדבר בשמו מחזירים את הנחשים והעקרבים לתוכנו.
.זה לא הקב"ה נותן את העבודה השחורה. זה אותם אנשים.
לא!!! אין שום צורך בכיסוי, אפילו כשכיסו אותנו בו , ברובו היה מיותר.
לכל אדם יש חששות לשנות אורח חיים, שהוא רגיל אליו, גם אסיר עולם היוצא לחופשי מבית הסוהר, לאחר שולשים שנה, בחששות כבדים הוא יוצא.
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 11:15 |
|
| |
אתה מדבר על האנשים שבונים מקוואות על פי שולחן ערוך?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 11:33 |
|
| |
עמית
בעניין המקוואות שנבנו לפי השו"ע, אני רק רוצה להזכיר לך, כי לפני כשלושים שנה, פסלו הרבנים הליטאיים ובראשם הרב שך, את כל המקוואות שהרב לנדאו החבדניק,הכשיר ונבנו לפי שיטתו,
אזי לפ זה ,כל הנשים שטבלו במקוואות אלו, לא טוהרו, וחל עליהם דין נידה, והבנים שנולדו להם, הם בני נידה!
אז לפי איזה שו"ע אתה מתכון?
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 12:43 |
|
| |
אני מדבר על כך שיש אנשים שבונים לנשים כמו תוהה תקופה מקוואות על פי התורה אשר הורו להם, והם לא סרים מהדבר אשר היגידו להם,
ואני שואל אותך: האם אנשים אלו הם לעזר לתוהה תקופה או לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 12:53 |
|
| |
אבל תוהה באמת תוהה לאיזו מקווה ללכת לטבול? למקווה של חב"ד או למקווה בהשגחת שארית?
אתה מבין התהיות הללו מביאים אות לתהות.
היא פשוט לא מבינה מאיזה דבר הם לא סרים? ומי היגיד להם? הרבי או הרב או הבבא, לפי איזה שו'ע, של הרב או המשנה ברורה או אולי קצשו'ע ואולי המטה אפריים, או אולי הדברי חיים?
אתה לא מבין שזה מבלבל אותה?
הרי אתה יודע כי כמה שאדם חושב יותר זה מבלבל יותר, ואולי הגיע הזמן שאפשר יהיה לחשוב בלי להתבלבל?
|
|
| נשלח ב-4/6/2008 18:36 |
|
| |
תוהה יקרה,
האם את איתנו, בכלל?
האם עזבת אותנו לאנחות?
נשמח לשמוע איך לדעתך התקדמנו בנסיונות לסייע לך ולו במקצת.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 12:32 |
|
| |
נראה לי ש"בקיעי האמונה" נבקעו בבחירה חופשית. לא מתוך אונס חיצוני אלא אונס עצמי רצוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 12:50 |
|
| |
עמית, 1. רשמת משפט שסותר את עצמו <ז"א שהוא שגוי>, ולדעתי אין לו שום דבר עם דיון עינייני ורציני. הסתירה: "אונס עצמי רצוני". 2. אני לא זוכר שהיא ביקשה ניתוח פסיכולוגי. 3. זה שאתה מלין על הפעלת הבחירה החופשית אצל אדם כלשהו מרמז לכך שאתה הוא הכופר כאן. <לדעתך (המרומזת) ה' ברא משהו בטעות ולא בכוונה תחילה> 4. אני לא זוכר לפרטי פרטים את דבריה, אבל כמדומני יוצא מהם שמפחד חברתי כלשהו היא לא השכילה לבדוק את דרכה בצורה גלוייה ואמיתית אלא היתה צריכה לברר זאת בחשאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 16:56 |
|
| |
| ישעיה |
 |
פרק מג' פסוק 7 |
כֹּל הַנִּקְרָא בִשְׁמִי וְלִכְבוֹדִי בְּרָאתִיו יְצַרְתִּיו אַף-עֲשִׂיתִיו |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 17:28 |
|
| |
לתוהה תקופה
בהא"ע
בהודעת פתיחת אשכול הצגת בעיה בבקיעי אמונה, ברם לא מובן באיזו סוג שאלות מדובר. היום ישנה אפשרות לברר אמת אם מחפשים אותה ברצינות. אך בעיה היא שלרוב אנשים זה לא מענין כי הוא זה ופורקים עול ע"מ למלא תאוות שלהם כאשר שאלת בירור אמיתות התורה הזניחו לחלוטין.
לפני כעשרים שנים ארעו כמה גילוים חדשים בעולם המדע ששינו את התמונת עולם לחלוטין:
- הוכחה אמפירית תורית מפץ הגדול - פרושו של דבר כל היקום מתפשט ולפני כ-15 מילירד שנים הוא התחיל מכלום, לפני זה לא היתה שום תנועה וחומר שמשמעותו שלא היה גם זמן
(ע"פ תורת היחסות שגם היא הוכחה: http://www.geraldschroeder.com/age.html ),
מסקנה המתבקשת היא שעולם נברא.
- פורסמו ממצאי מאובנים מ"פיצוץ הקמבריוני" המראה שבתקופה קצרה מאוד פתאום מופיעים 36 מעגלי חיים חדשים, דבר שמשמיט עיקרי תורת התפתחות, חוץ מפירכה ישנה בת ארבעים שנה מאת מתמטיקאים וסטטיסטיקאים שתורת התפתחות לא עוברת מבחן ההסתברות: http://www.geraldschroeder.com/evolution.html
- התגלה מזבח של יהושע בן נון בשכם, דבר המראה על אמיתות ספר שמות, ויקרא, דברים ויהשע.
טרם כתבתי מאמר המקיף שמפריך את תורת ההתפתחות, אבל יסוד היסודות הוא יצאית מצרים ומעמד הר סיני. כאן קישורים למאמרים שלי בה אני מוכיח אותם:
כאן קישור למאמר ולספר שמוכיחים את אמיתות סיפור של ירידת בני ישראל למצרים ויציאה ממנו בזמן שתורה טוענת שאירעו:
http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=124888&blogcode=7469462
כאן קישור למאמר המוכיח שמשה רבנו כתב את ספר הדברים:
http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=124888&year=2005&month=7
כאן קישור המוכיח אמיתות של תורה שבעל פה ושרשרת קבלה בלתי נפסק:
http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=124888&year=2005&month=8
אני יכול לספק עוד תשובות, אבל לצערי טרם כתבתי כל הדברים. כל טוב
______
תכלית הבריאה
בקשר לשאלה של תכלית הבריאה יש תשובה טובה של רמח"ל, נפש בלתי חומרית יורדת לעולם השפל של חומר והיא צריכה ע"י עשית מצוות ותיקון המידות להביא לידי חברה מתוקנת המושתתת על צדק ויושר. בדרך הזו חומר משמש את יעודו ועולה בדרגה כאשר נפש במערך הדדי עם החומר משיגה איכות חדשה ומתוקנת (מידות טובות ומתקנת גם את החומר) ובעזרת איכות החדשה זו תוכל לעלות במעלות ההשגה בעולם הנשמות (עולם התיכון). ה' הוא טוב והטוב רוצה להטיב לאחרים ולכן ה' ברא עולם הזה החומרי שדרכו נפש תוכל לקנות מידות טובות ולהנות מטוב שה' חפץ להשפיע.
תוקנו פונטים, מרווחים ואוחדו הודעות [כעבור שעה ולאחר בקשה]
תוקן על ידי עצכח ב- 24/07/2008 18:30:40
 |
|
|
|
|
|