|
|
| נשלח ב-21/4/2008 02:35 |
|
| |
לפעמים אנשים חושבים שהם חכמים אבל קולטים הפוך..
ומנורי לפעמים כדאי להסתיר זה מונע בעיות עתידיות
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 02:36 |
|
| |
מישהי18, את ממשיכה עם הקו של השטויות. ואם הוא יידע אחר כך מעצמו, לא יהיה בעיות?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 02:37 |
|
| |
איך הוא ידע אם היא לא תספר לו?
יש שמסתירות יפה :)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 02:39 |
|
| |
אם הוא סתום, אז בסדר. שלא תספר.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 02:40 |
|
| |
אמרתי לך שזו הייתה התלבטות ענקית בשבילי.
והתשובה היא כמו שאמרה מישהי שזה תלוי כמה היא כנה וזה גם תלוי כמה הוא אוהב אותה וכמה האישיות שלה חיובית כמו שציין ישיבע חוכם ובקשר לעתיד יכול להיות הפוך שדוקא בגלל זה שהתחרטה והתוודתה והבטיחה (ונושעה...) אז בחיים יותר היא לא תבגוד בבעלה.
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 02:40 |
|
| |
אממ יהיה מצב אולי בהמשך שידודא לו ואז לא יהיה נעים לדעתי צריך לבא ביושר ולספר תאמת אם הוא אוהב אותך יסכים לקקחת אותך ככה ולהאמין לדבריך ולכן לך פותח האשכול אם אוהב אותה קח אותה והאמן לדבריה כי בטוחה שהם כנים!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 02:44 |
|
| |
אני לא מדברת על קטע של הסתרת קטעי חברות דוקא..דיברתי על משו אחר:
לדעתי גם לא כדאי שהבעל והאישה ישפכו אחד לשני עם מי הם יצאו.. ועם מי הם כמעט התארסו.. וכמה הוא\היא רצתה אותי...
כאלה דברים סתם מעוררים קנאה..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 06:15 |
|
| |
איזה שאלותתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת!!!!!!!!!!!!!!
מה אתה רוצה שיענו לך?!!! מה?!!!! היא מוצאת חן בעינך תתחתן איתה ושיהיה בהצלחה, זה מפריע לך אז תעזוב!!!!! עצם זה שאתה שואל מראה שיש לך רצון להתחתן איתה למרות שהיא מעדה בעברה, תרתי משמע:)
|
| נשלח ב-21/4/2008 09:20 |
|
| |
מצטרף לחמש_דקות ידידנו (מה אתה עושה ער בשעת כאלה? אין סגולה לכתוב בדיוק בנץ בפורום...עד כמה שידוע לי לפחות(
ומוסיף משלי:
חז"ל אמרו:
אמר רבי אבהו: מקום שבעלי תשובה עומדין - צדיקים גמורים אינם עומדין, שנאמר: (ישעיהו נ"ז) שלום שלום לרחוק ולקרוב. לרחוק ברישא והדר לקרוב. (גמ' ברכות לד ע"ב)
וכך נפסק הלכה למעשה ברמב"ם וזה לשונו )הלכות תשובה פרק ז הלכה ד):
אל ידמה אדם בעל תשובה שהוא מרוחק ממעלת הצדיקים מפני העונות והחטאות שעשה, אין הדבר כן אלא אהוב ונחמד הוא לפני הבורא כאילו לא חטא מעולם, ולא עוד אלא ששכרו הרבה שהרי טעם טעם החטא ופירש ממנו וכבש יצרו, אמרו חכמים מקום שבעלי תשובה עומדין אין צדיקים גמורין יכולין לעמוד בו, כלומר מעלתן גדולה ממעלת אלו שלא חטאו מעולם מפני שהן כובשים יצרם יותר מהם. (ועיין שם עוד במעלת התשובה ועיין ג"כ בפרק ב' הלכה ד(
אם היא היום אכן כפי שתארת אותה, בחורה טובה ויראת שמים, ואם בררת וגם סביבתה הקרובה מעידה כך (וקשה לזייף צדיקות מאנשים קרובים כחברים/ות וכד', ולא קשה לגלות זאת במיוחד לאור התרשמותך האישית), אז אין לך מה לחשוש ממעידתה החד פעמית, ועוד יותר אם היא מתחננת על כך, שהרי היום אחרי וידויה נגלה לעיניך יושרה הפנימי כמי שחפצה לבנות עמך קשר בלי מצרים, ובלי להסתיר ממך דבר.
אם היא מוצאת חן בעינך ואם היא ישרה בעינך במידותיה, הנח לעברה וצפה הלאה, אל תניח להזדמנות לחמוק מידיך, ובטוחני שהבית שתבנו יהיה רם במעלה ותזכו להעמיד בנים ת"ח שיאירו את כל העולם במאור תורתם.
ישיבע_חוכם חביבי, שיהיה בשעה טובה ומוצלחת.
נ.ב. חלילה להזכיר לה אי פעם את מעשיה בעבר, יש בדבר משום הונאת דברים (רמב"ם תשובה פ"ז הלכ"ח(
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 21/04/2008 9:33:38
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 10:45 |
|
| |
יקירי,
התוודות היא דבר נפלא,
היא מראה לך את אהבתה העצומה אלייך ומספרת לך את הדברים האישיים והאנטימיים שלה,
חשוב האם אתה היית מספר זאת לארוסתך?! אמנם בחורות מטיבען חושבות שכדאי להניח את כל הקלפים על השולחן ולספר את כל הרע, אבל עדיין הם לא עושות זאת בפני כל אחד ברמה זהה, אתה הגעת לרמת פתיחות גבוהה מאד תעריך.
לעצם העניין. אם היא נראית כדוברת אמת, <וישנה סבירות גבוהה להניח כך לפי הצורה שבה הצגת את השאלה> והיא מוצאת חן בעיניך, תשקול לחיוב, שוב הכל מסור בלב האדם, אבל החסרון הוא לא כ"כ גדול, ואמנם נהוא חסרון, אבל יתכן שעדיף לקחת בעיה שאתה מודע לה ויודע איך להתמודד איתה מאשר לקחת חתול בשק ולגלות אצור בלום של בעיות,
שהקב"ה ינחה אותך בעצה טובה
ושלא נבוש ולא נכלם ולא נכשל לעולם ועד <לא ציטוט>
בהצלחה
וכאשר תחליט מה שתחליט אם תוכל לשתף נודה לך
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 11:53 |
|
| |
תן גז,
אעשה את הדבר שאיני עושה אף פעם,
אני שולל את דבריך מכל וכל.
א. קרא שוב את תגובתי והבן למה היא בכל זאת ספרה לו על אף חכמותה,
ב.מתפתה בקלות?! היית נוכח שם?! אולי מדובר על סיפור ארוך (מדי?).
ג. שוב, היא אמרה שלא היה מקרים של אישות, אלא אהבה מדומה גרידא. <במקרים שונים יש טעם בדבריך>
ד. היא תשווה אבל בגבול, ואם אהבתו חזקה הוא ישווה אותה לכל אחת שהוא יפגוש ו/או ינשא לה, זה עדיף?!
ה. מנין לך שהיא איננה מתאימה לו רוחנית, אולי זאת מעידה חד פעמית, אה לא מעדת אף פעם בדבר זה או אחר?!
בדבר אחד אני מסכים איתך שיתכן והיא בחורה מיוחדת.
אני מתנצל ע"כ, אבל ליבי לא נותן לי להסכים עם דבריך,
יתכן ואתה צודק, בחלק מן הדברים אבל הצורה בה הצגת את הדברים רעה.
שוב סלח לי,
באהבה
בחור מעם
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 12:06 |
|
| |
תן_גז
סורי.
לא התכוונתי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 14:34 |
|
| |
אוי חבריה אני מבולבל עכשיו לגמרי!!
בהתחלה 'מישהי' (בת) טוענת 'נגד' וככה גם 'ליטאי'. 'לומדעס' מעלה צדדים חדשים מעניינים,
ואז מגיעים 'משגיח' ו'בחור' וטוענים - זועקים: 'בעד'!!
-ואני כבר מרגיש משוכנע עם כאלו הסברים משכנעים ומפורטים--
עד שמגיע 'תן גז' שכפי הבנתי הינו הנשוי היחידי פה ודוקא משמיץ מתנגד ומזהיר בעיקר.
--וגם הוא טוען טענות נכונות--
מפחידות--
[ואגב למי ששאלה מקודם אם ראוי לספר דעתי האישית היא גם שלא כדאי - הגם שכן 'ראוי' ואני אישית הייתי מסתיר דברים כאלו (כאילו דא כל הבחורים שנופלים ה"י בכל מיני דברים שאין הכתב סובלתן - מספרים??
ואם מספרים מי לוקחת אותם??]
בכל אופן תודה עצומה לכל המאירים. אעדכן בל"נ!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 15:03 |
|
| |
קודם כל, הגיל בו נעשה המעשה, חשוב.
שנית, אני חושבת שאם אתה בחור כשר וטוב, שלא עשית אף מעשה שלא יעשה,
אכן כדאי לך לחשוב פעמיים, אישית הייתי עושה שאלת חכם. -כמובן לא כולם רוצים.
בעז"ה שהקב"ה ינחה אותך בדרך הנכונה, ועם החלטתך תהיה שלם.
הרבה תפילות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 16:07 |
|
| |
ישיבע יקר
לא קל לייעץ במצב אליו נקלעת מבלי להכיר את שניכם.
ממה שנראה מהדברים שכתבת עושה רושם שהעבר שלה בהחלט מפריע לך וזו כבר נקודה שצריכה להילקח בחשבון, הרי אתה בן אדם. מצד שני אפשר לשים לב שקשה לך לוותר עליה, שהרי למרות הכל אתה מסופק, ואולי זה בגלל שהתרשמת ממנה מאוד [ואם כן יש כאן בחורה שאולי חבל לפספס], או שאולי אתה פשוט מרחם עליה? [ואם כן אז אני חושב שיהיו כאלה שיגידו לך שלא מתחתנים מרחמים, לא יודע אם הם צודקים.].
לדעתי כדאי מאוד שתנסה להבין מדוע לא המשיכה בדרכה השלילית. (אם תשאל אותה באופן ישיר לא בהכרח שתקבל תשובה מדויקת לכן עדיף לנסות ללמוד את התשובה מצורת הדיבור שלה על העבר.) האם אחד הבחורים עזב אותה? האם ההורים תפסו אותה? האם היא לא רצתה שזה יפגע לה בשידוכים?
או אולי סיבות קצת יותר ערכיות: האם היא הרגישה שזה עלול לפגוע לה ביכולת לבנות בית טהור? האם היא הרגישה רע עם המעשים האלו ולכן החליטה לחזור בתשובה? [גם אם הקשר הפסיק מאחת הסיבות הקודמות, האם בשלב מסוים בחייה היא הבינה את חומרת המעשים והתחרטה על עצם המעשים ללא קשר להשלכות החברתיות שיהיו להם בעתיד.]
אומר לך את האמת הכואבת שאם הייתי במקומך הייתי מנסה למצוא בדבריה הוכחה לכך שהיא מצטערת מאחת מהסיבות הערכיות שכתבתי, ואם לא הייתי מוצא את הגישה הזאת בדיבורה הייתי מוותר על השידוך הזה. אבל שוב, את השיקולים שלך אתה תצטרך לעשות כי אתה מכיר אותה - אני לא.
 |
|
|
|
|
|