| נשלח ב-21/4/2008 12:22 |
|
| |
מדובר בדוסים... ולכן??
אז כן, כשמדובר בשומרי שבת, הם כבר מזן אחר.
אמנם, אנו מצווים על שמירת השבת ומחובתנו לנהוג על פי ההלכה וגם כאשר מדובר בחולה. נכון שפיקוח נפש דוחה שבת. אבל...
שימו לב לביפר כוננים שיצא במהלך החג האחרון באחד מאזורי ירושלים.
מוקד י-ם: רח' ** מבוגר חולשה.
מוקד י-ם: עדכון: רח' ** חולשה אדון שחש ברע ללא פרטים נוספים!! מדובר בדוסים שלא מוכנים לתת טלפון !! ולא מוכנים לדבר ולתת פרטים.
מוקד י-ם" עדכון: רח' ** מבוגר חולשה מדובר בשומרי שבת שלא מוכנים לדבר ולתת טלפון או פרטים.
-------------
אני לא רב או פוסק שבקי בפרטי ההלכה היהודית. ולא ידוע לי מה מותר להגיד ומה אסור. מכאן ועד לצאת בביפר פוגעני שאין בו כל תועלת.
מה גם, שמרביתם של הכוננים באותו אזור, הינם שומרי תורה ומצוות שכל לחיצה או הסתכלות בביפר היא עבורם מעשה של פיקוח נפש שדוחה את השבת. האם גם העדכונים הם מעשה של פיקוח נפש!?
אולי הדין שונה באמת כשמדובר בדויסים!!!
חבל, כן ממש חבל.
יש בדברים אלו משום מחאה על פגיעה בכונני מד"א באשר הם. ומתוך כוונה להועיל וחלילה לא לקנטר.
תוקן על ידי חושבים1 ב- 21/04/2008 12:30:22
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2008 13:47 |
|
| |
בנצי, זכור לך הביפר {והבלאגן} שהוציא דובר המשטרה על איזה הפגנה באחד הכפרים בצפון??.
וז"ל {בערך} 15 אלף {כמדומני} "ערבושים" משתתפים כעת בתהלוכה שמתקיימת וכו' וכו'.
ולו זה לא עבר בשתיקה עד שהורידו אותו לתפקיד זוטר.
גם במקרה דנן זה לא צריך לעבור בשתיקה,ויבורך מי שירים את הכפפה ויטפל בעניין {ובמוקדנ/ית}.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2008 15:41 |
|
| |
הביפר המדובר
שלום רב לכולם.
ראיתם שבעיקבות הפנייה של אחד מהחברים כאן להרים את הכפפה:
היום בעיתון מעריב פורסמה כתבה על חצי עמוד על העניין של הביפר שיצא לפני כמה ימים והיה כתוב בו דוסים.
מי שלא ראה את הכתבה- מוזמן לקרוא אותה.. היא מראה את פרצופו האמיתי של מד"א באירגון שלא מעניין אותו כלום!
היה כתוב שם ( ואני לא מצטט ) שהמוקדן לאחר כמה דקות הבין את הטעות ושלח הודעה מתוקנת בשנית..
אבל לא יעשו כלום לאותו מוקדן חוץ מנזיפה!!
ואני שואל: למה?? למה לא לזרוק אותו ממד"א?? למה לא להעביר אותו מתפקידו?? למה לא לתת לו להבין את חומרת המעשה שהוא עשה??למה?
כי לא סופרים אותנו ממטר!!! מד"א כפוי טובה, ולא מענין אותו המתנדבים. איך הוא יכול להרשות לעצמו לדבר\להתנהג\להגיב בצורה כזו כמו שהוא עושה עכשיו.
מד"א רואה אותנו בתור פריירים שלא משנה איך הם יתייחסו אלינו אנחנו נבוא בכול זאת למשמרות שלנו, ונשב איתם והם יצחקו עלינו.
אני קורא כאן לכולם:
להחרים את מד"א ירושלים, ולא להגיע למשמרות עד שיזרקו את המוקדן הזה, ויתחילו לעשות סדר במקום הזה.
אנחנו נצא לאירועים מצילי חיים דרך האירגון שלנו- הצלה ישראל!!
אנחנו נקבל את העידכונים דרך המקורות שלנו.. לא צריך לתת להם את התענוג שבדבר שאנחנו שם תמיד בשבילהם.
זו טעות לחשוב ככה.
תוקן על ידי רונן4500 ב- 24/04/2008 15:46:14
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2008 17:05 |
|
| |
שלום לך מר רונן, וברוך הבא לפורום.
אני מסכים איתך בכל מילה שמוקדן או קצמ"ש שהוציא הודעה כזו בביפר ראוי לנזיפה של ממש ואולי לוודעת משמעת שתבהיר לו את חומרת המעשה.
משום מה לא נשמע לי שאתה מתנדב ב'הצלה ישראל' או שיש לך איזה שייכות לארגון. בכל אופן, הצלה ישראל אינו מפעיל מוקד חירום ואינו מתעד לעשות זאת. ישנו מוקד ארצי שמזניק את כונני מד"א על פי הקריאות שמקבלים האמבולנסים ותו לא.
אין מטרה להילחם במד"א, להיפך, מטרתנו לפעול מבפנים וכחלק אינטגלי מהמערכת כולה.
דעתי האישית, שאין צורך להעניש מוקדן שהוציא ביפר שכזה בהשהייתו ממד"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2008 23:44 |
|
| |
אני לא מבין דבר אחד.
להחרים בגלל פגיעה אישית?
נכון זה פוגע, אבל אנחנו מחללים שבת גם על ספק ספיקא של צד פיקוח נפש, אז על כבודנו לא נמחל? לא מסכים. נכון זה לא יפה. נכון זה פוגע. אבל אני לא עושה את מה שאני עושה כדי לעשות למישהו ממד"א טובה. וגם אם הפאראמדיק עושה לי פרצוף אני אשאר לעזור לו לסחוב את החולה כי אני עוזר בזה לחולה.
אפשר למחות, להעיר ועוד הרבה דברים. אפשר גם לשתוק ולזכור שאנחנו ברמה יותר גבוהה מהם, ושיקפצו לנו.
אישית, מי שמדבר עלי ככונן בצורה כזו - לא ראוי שאני בכלל יתייחס אליו ולדבריו. הוא זול נמוך ושייערב לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2008 23:56 |
|
| |
אולי הוא באמת רצה למות
אבל למה הוא התקשר בכלל למד"א?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2008 00:57 |
|
| |
| amargiz כתב: |  | אולי הוא באמת רצה למות
אבל למה הוא התקשר בכלל למד"א?
|
|
מה הקשר לפה???אנחנו לא מדברים על החולה {שלא יודע כנראה הלכות שבת} אלה על המוקדן.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2008 01:20 |
|
| |
לכל הכוננים והמצילים, הרי אתם מכרתם את עצמכם מראש לחילונים ולפורקי עול, וקראתם לעצמכם "הצלה ישראל", לא הצלה ארץ ישראל כמו שיהודים חרדים אמורים לקרוא לארגון מציל חיים, אלא "הצלה ישראל", ארגון חרדי בשרות "מדינת ישראל"!
אז מה הפלא שהם מתייחסים אליכם כמו פרייארים עלובי נפש, הלא זה בדיוק מה שאתם עושים מעצמכם. תקראו לארגון "הצלה ארץ ישראל" ותפסיקו להיות הכלבים של החילונים, ככה יש לכם עוד סיכוי.
|
|
| נשלח ב-25/4/2008 10:49 |
|
| |
לכל הנכנסים בעקבות הלינק שניתן בפורום בחדרי חרדים.
כשאתם נכנסים לכאן, נא נגבו את הרגליים בכניסה!!!
ובמילים אחרות, זה לא פורום סגור, נכון, אבל זה לא בחדרי חרדים. אל תבואו לכאן להשמיץ ולהתנגח.
יש לכם משהו טוב ומועיל להגיד - תהנו. אבל אל תהפכו את האשכול לחומ"ס...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2008 21:51 |
|
| |
כן, זה הגיע גם לתקשורת הכתובה וידי לא במעל.
והנה התוצאות:
הוא אכן ננזף, השאלה איך.
על פי מקור מאוד בכיר באזור ירושלים, המוקדן שהעליב ננזף באמצעות "קידום". הנ"ל היה תורן מוקד מזה זמן רב ומשמש גם כפראמדיק בגזרה. ולאור הביפר האמור שהוציא הועלה המוקדן לתפקיד קצמ"ש (סוג של נזיפה...).
ועל זה קונן המשורר באומרו - נזיפה נוסח אזור ירושלים ה'תשס"ח. ועל זה שורר המקונן באומרו: היום, אם יש לך קשרים בשביל מה פרוטקצייה...
יודגש, כי אין לי חס ושלום כל מניע נגד המוקדן, אך מכאן ועד לנזוף בעובד באמצעות קידום , לא מבין למה. עם זאת הדברים לא אומתו מול איש מדרג ההנהלה באזור ולכן הכל בע"מ וטל"ח.
|
|
|
|
|