|
|
| נשלח ב-23/4/2008 00:21 |
|
| |
אתגרית,
לפי דברייך, חוששני שאין שום אדם חרדי בכל האינטרנט שיוכל לענות על שאלותיך ומצבך טוב יותר מאחותך.
כמובן שענף החשבונאות שונה מתארים אחרים , אך לדעתי אחותך היא הדבר הכי קרוב ששמעתי למצב שאת מתארת.
מכאן כל מה שיוסיפו החברים בגדר פילוסופיה בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2008 11:07 |
|
| |
אני לא רוצה שיזהו אותי, אז יש לי בעיה לתת שמות, בטח אם לא שאלתי אותם קודם (ידידים בכו"ז), (אני לא יודעת איזה עשירים אתה מכיר אבל כנראה לא את אלא שאני מכירה)
אבל אספר לדוג' על משפחה אחת, להורים יש בשותפות עם הדודים עסק שקשור ביצוא ירקות ופרות, יש להם מליונים, והדודים אכן נראים כך, סביון וכאלה...
לאחת הבנות יש בעל אברך כבר למעלה מ15 שנה ויש להם 8 ילדים הגדול בן 14 בערך,
האישה עובדת עם אבא שלה, והיא עוזרת לו במשרת אמון, ולכן מצטרפת לחלק גדול מהטיסות, אני לא חושבת שהשאיפות שלה גשמיות רק שאין לה שאיפות לחיות בצמצום ולא רע לה עם העוזרת, המבשלת והכסף, והיא שומרת על העקרונות הרוחניים שלה, האמת זה לא נראה לי כזה סיפור גדול,
אולי מי שיש לו פחות כסף נראה לו שאם יש כסף אז מי יודע מה, וכל אוטו חדש נראה תאוות גשמיות, אבל למי שיש כסף ומשפחה גדולה נראה אך טבעי להחליף לרכב גדול יותר ונוח יותר והוא לא עושה את זה אם עשרות מחשבות על איך להוציא לאחרים את העיניים או עם שאיפות לרכב מסוג X, הוא עושה שיקולים של נוחות בטיחות, ועוד ולא של כסף- כי זה יש לו.
לי אין כרגע סכומים כאלה, אבל ביחס לחברות מהסמינר אני כנראה נחשבת אם קצת יותר, ולמה אני מציינת את זה, כי מעולם לא ייחסנו בבית חשיבות לכסף או לטיסות או למעמד כלכלי, אבל ראיתי שיש דברים שאם אני מספרת אז אנשים ישר מתחילים לברר כמה זה עלה וכמה חדרים יש לנו בבית ולמה אבא שלי לא קנה רכב כזה ולא אחר, וזה נראה לאחרים כאילו זה מעסיק אותנו 24 שעות ביממה.
אבל החיים הם נורא פשוטים, והשיקולים הם כמו כל אדם אחר, רק שלמי שיש כסף הכסף הוא פחות שיקול,
אז אתגרית, אני ממליצה לך לבדוק האם הבחור שאת תפגשי או פוגשת מסוגל להשאר תחת אותן שאיפות ולא להסתנוור וגם כדי שיבין שבענייך זה נראה אולי קצת אחרת מאיך שהוא רואה את הדברים.
בכל מקרה בהצלחה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2008 11:23 |
|
| |
אתגרית היקרה. כנראה שלא קראת ושנית דיו. כל מה שאמרת שלא כתוב, הריהו כתוב וכתוב. המשנה באבות כותבת: 'כך היא דרכה של תורה, פת במלח תאכל ומים במשורה תשתה' וכו', אני יכול להביא לך עוד עשרות מובאות וציטטות על כך שאין התורה מתקיימת אלא במי שממית עצמו עליה ומתנזר ממנעמי העוה"ז. דברים אלו ברורים מכל גדולי ישראל לכל הזרמים.
מניסיון רב שנים, א"א להיות שקוע בתורה אם יש עוה"ז מהצד, מי שיאמר לך שכן - הריהו מרמה על עצמו. ( ואני מבין מצויין! הייתי בשתי העולמות שהז').
אגב, אני דיי מסכים עם מה ש'ליטאי' אמר, את מזכירה לי את הבחורות הבניברקיות המתלהבות (יסלחו לי אלה שלא), שבטוחות שאם הם הולכות קצר/צמוד וכיו"ב או שהן רואות סרטים / שומעות מוזיקה חילונית - הן שיא המודרניות... (אבל הן רוצות בעל שישב וילמד...)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2008 12:28 |
|
| |
תלוי כל מקרה לגופו.
|
| נשלח ב-23/4/2008 14:11 |
|
| |
אתגרית,
אם את רוצה עצות אמיתיות לחיי הנישואין ולא להעלות שאלה לפורום אז:
ראשית שימי לב שלא לקבל עצות מרווקים. הם כותבים את מה שנדמה להם.
שנית שימי לב לא לקבל עצות מעניים. הם שופטים את החיים לפי מצבם.
מרבית הכותבים כאן אינם במצב בו הם יוכלו לתת לך תשובה. יעל נשואה וגם לא ענייה ולכן התשובות שלה הם בהתאם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2008 14:13 |
|
| |
יעל, תרשי לי לעמת אותך קצת עם המציאות.
כיצד ייתכן שאדם שעמל מרבית חייו להקמת עסק משגשג יחתן את בנותיו עם אנשים המתפרנסים מן הצדקה ? וכי פתאום גם הוא נדבק במחשבה שהחיים שחור-לבן ?
להזכירך, גם בעולם החרדי מי שמנהל את כל העסקים הם גברים, לא נשים.
לעניין האיזון בין כסף ורוחניות - אני מסכים איתך בהחלט !
נ.ב. אינני יודע באיזו סביבה הינך חיה, אך אצלינו, מליונים זה עדיין לא נחשב עשירים.
תוקן על ידי קיגל_שניצל ב- 23/04/2008 14:15:19
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2008 16:25 |
|
| |
| קיגל_שניצל כתב: |  | יעל, תרשי לי לעמת אותך קצת עם המציאות.
כיצד ייתכן שאדם שעמל מרבית חייו להקמת עסק משגשג יחתן את בנותיו עם אנשים המתפרנסים מן הצדקה ? וכי פתאום גם הוא נדבק במחשבה שהחיים שחור-לבן ?
להזכירך, גם בעולם החרדי מי שמנהל את כל העסקים הם גברים, לא נשים.
|
|
למה אברך נחשב מתפרנס מהצדקה? ואם לתרום לכולל אז למה לא לחתן? ואם הוא רוצה לבת שלא רק אושר וזה מה שהיא רוצה? ואם שלח אותה לבית יעקב אולי זאת גם הייתה שאיפתו כי הוא יצא לעסקים מאילוצים? אולי הוא חושב שכל רווחיו באים מהחזקת לומדי תורה?
מי אתה שתחליט עבור אדם שעמל מרבית חייו להקמת עסק משגשג ומפריש חומש לצדקה ומחזיק מעל ל-40 אברכים עם מי ולמה לחתן את בנותיו?
ובעניין נשות עסקים, באמת?? איפה אתה חי??
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2008 17:55 |
|
| |
חחחחחחחה...
יעל, לפחות את משעשעת. נשות עסקים חרדיות.... חחחחחחחח...
למה אברך נחשב מתפרנס מהצדקה ? כי כך כתוב בשו"ע.
אם לתרום לכולל אז למה לא לחתן ? צריך בכלל לענות ?!? מה ההשוואה ?
יצא לעסקים מאילוצים ? חחחחחחחחחחח......
מפריש חומש לצדקה ? חחחחחחחחחח.....
עכשיו אני אגלה לך גם סוד....
בעלי הון שולחים את הבנות ללמוד בבית יעקב בתיכון, לא בסמינר. אחרי תיכון הן לומדות מקצוע באחד המוסדות להשכלה גבוהה לחרדים (ובהרבה מקרים גם מוסדות אחרים).
אגב, כל הכבוד על הניהול בפורום מציאת עבודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2008 18:55 |
|
| |
חבל לענות לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2008 19:22 |
|
| |
לא יפה, נפגעתי. ברוגז.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2008 21:07 |
|
| |
איני יודעת מי האנשים שסביבך ויתכן מאוד שהם אכן עושים וחושבים כך, אבל וזה אבל חשוב, יש עוד אנשים בעולם וחלקם חושבים אחרת ונוהגים אחרת. אין רק דפוס אחד של עשירים, או דפוס אחד של נשים יש מכל דבר גם וגם וגם...
אז מה שאתה יודע אתה יודע
מה שאתה יודע שלא יודע- לפחות אתה יודע שאתה לא יודע, אבל להתנהג כאילו מה שאתה לא מכיר לא קיים, זה קצת פתאטי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2008 21:19 |
|
| |
אין ספק שגם בחורה עשירה החיה חיי עשירות יכולה להיות יראת שמים ולהקים בית של תורה. השאלה היא איפה הראש מונח, מה השאיפות ומה מעניין אותה. אם כמו שכתבה יעל, הגשמיות היא מציאות טבעית שלא מושכת את תשומת הלב יותר מדי, ולעומתה התורה והרוחניות עיקר - אפשר להצליח. מה שכתבתי למעלה היה כנגד מה שהבנתי מדברי אתגרית ששאיפותיה הן בין היתר טיפוח והגדלת ההנאות הגשמיות, וכנראה שלא הבנתי אותה נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2008 00:32 |
|
| |
וואו תן גז תגובה מושקעת :)
מצאתי תצמי בין כל סוגי הנשים שהגדרת..:)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2008 00:56 |
|
| |
חזרתי אליכם לאחר העדרות קצרה.. אכן אבגד, השאיפות שלי אינם נוטות כלל לפן הגשמי, להיפך! יש בי הבחנה ברורה בין הטפל לעיקר, מבחינתי החומר משמש כאמצעי בלבד, אינני מחפשת חיים הסובבים סביב טיפוח החיצוניות אלא לחיות חיי תוכן השואפים לתכלית האמיתית ומימוש עצמי. בכא"פ תודה!
תן גז, וואו הקקפת מכל הכוונים את הנושא, כל הכבוד! מסכימה איתך בעיקר דברייך..
אכן, שלא נסיט מנגד עיניינו את המטרה האמיתית שלשלמה באנו לכאן ושנדע לנצל כל רגע לטוב ביותר.
רציונל, אני ממש רחוקה להיות בניברקית, עליתי לפני מס' שנים מארה"ב, כך שיש בי מנטליות שונה לגמריייי. בכא"פ תודה.
ארחיב את דעתי בנושא בהזדמנות..
|
|
| נשלח ב-24/4/2008 13:56 |
|
| |
אתגרית, דווקא בתור חוצניקית היתה אמורה להיות לך השקפה יציבה בנדון דנן... אני אישית מעריך מאוד את החוצניקים בנושא של 'שילוב תורה ועבודה' וחוסר הסטיגמטיות אצלהם בעניין ה'כוייללים', לדעתי, רק אצלם נשמר האיזון הנורמטיבי כמו שהיה באירופה של טרום מלה"ע השניה (ושאר גלויות).
|
|
|
|
|