בית פורומים עצור כאן חושבים

לימוד תורה וגידול ילדים.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/4/2008 15:18 לינק ישיר 
לימוד תורה וגידול ילדים.

קרוב משפחה שלי זכה ברוך ה' למשפחה לתארץ חמשה ילדים לו, והגדולה רק בת שבע. אשתו אשת חייל טורחת בטיפול בבית ובגידול הילדים, והוא עמל בתורה, קובע הוא עיתים לילות כימים, ימי חול שבתות וחגים. תורתו אמנתו ובעל מלאכה אחת. רק בתורה הוא עסוק, ללמוד לסכם ללמד ולחדש. ומלאכה אחת היא לו ובמלאכות אחרות אינו עוסק, לא שטיפת רצפתו לא כיבוס בגדים ואף לא החלפת חיתולים וורחצית ילדים. לעיתים בערב שבת אם ההמולה רבה יתר על מידה מסייע הוא בהלבשת הילדים.

ושתי שאלות לי
1. שאלה סוציולוגית. עד כמה התנהגות כזו רווחת? מצד אחד אני גר בבני ברק ורואה אברכים הנוהגים אחרת. אך מצד שני יש לי תחושת בטן שהיורש עצר מגור לא שוטף רצפה לכבוד שבת גם כאשר אשתו נמצאת בבית חולים. ומה בדבר החוגים השונים היש הבדל בין חסידים לליטאים? ספרדים אשכנזים?

2. שאלה עקרונית. עד כמה אמור הגבר לעמול על גידול ילדיו? מצד אחד הוא זה שמצווה על חינוכם ונראה שגידולם חלק מחינוכם הוא. אך מצד שני תורה נמצאת במי שמשים עצמו אכזרי כעורב על בניו.
ו

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2008 18:32 לינק ישיר 

מרובקה
כתושב בני ברק לשעבר, נדמהלי שהרבה עושים כמו יורש העצר של גור, ועלתה בידם, בנושא זה אין הבדלי דת וגזע  אשכנזים וספרדים חסידים או ליטאים- האחרונים מקפידים יותר על ביטול תורה

מבחינה עקרונית, האב לא חייב במיישרים ללמד את בנו תורה, הוא צריך לדאג שבנו ילמד, ואשתו והמלמד עושים את זה יותר טוב ממנו.

מה ?  אתה מעלה בדעתך שהוא ילמד   חומש ורש"י?.יש גבול.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לימוד תורה וגידול ילדים.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext