בית פורומים שידוכי חרדים

היה לי מוזר לשמוע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/4/2008 17:54 לינק ישיר 

לאשה אין בעיה הלכתית (ואני לא מדבר מהפן הרוחני וכו') לראות סרטים מהסוג הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2008 18:03 לינק ישיר 

לכל המתנגדים לדברי בענין הסמים
אני מצטערת מאוד
אך מה שאמרתי זו עובדה
ואני לא אתווכח
נכון, זה מאוד עצוב אבל זאת המציאות
סורי חמודים
העולם הוא לא מה שהוא היה פעם
אז אל תחיו באשליות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/4/2008 18:32 לינק ישיר 

א. אין סמים בישיבות טובות. אני לא מדבר על המסגרות לבחורים עובדים שאוהבות לקרוא לעצמם "ישיבות".
ב. הרבה זוגות נשואים רואים סרטים.
ג. חושבת 10, את כותבת שטויות.

~~ "אני המנגינה שלכם..." ~~

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2008 19:24 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:
א. אין סמים בישיבות טובות. אני לא מדבר על המסגרות לבחורים עובדים שאוהבות לקרוא לעצמם "ישיבות".
ב. הרבה זוגות נשואים רואים סרטים.
ג. חושבת 10, את כותבת שטויות.

~~ "אני המנגינה שלכם..." ~~

א. נכון
ב. נכון מאד
ג. נכון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/4/2008 19:25 לינק ישיר 

תן גז...
ממש ממש תודה על התשובות!
החכמתני!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/4/2008 23:08 לינק ישיר 

חושבת 10 כנראה מתכוונת לבלדרי הסמים מ'מיר' (ועוד) שתפסו במחצית האחרונה של השנה, אכן כאלה יש לאלפים ולרבבות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 01:05 לינק ישיר 

סמים אולי אין, אבל יש כאלו שמחפשים לגז (לשאוף כנראה?), הם אפילו מסתתרים בפורום ויש שמתפלאים אח"כ למה הם מכייפים בכיף (ביטוי סלנג למריחואנה, חשיש).
בכל מקרה אני יודע שבישיבה המשגיח אומר תמיד שצריך לשאוף ויש כאלו שמבנים זאת במובן הרוחני ויש כאלו שמבינים זאת במובן הגשמי (ממסטלים,הרואין). אז אולי אחד מהאחרונים מהם סיפר לך או ששמעת אותו מהעזרת נשים ולא הבנת?

תוקן על ידי שרפ ב- 29/04/2008 1:16:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 01:16 לינק ישיר 

תודה על התשובות והתגובות,

פעם ראשונה קראתי, ופעם שניה קראתי והגבתי.

זה קצת ארוך, אבל ...

Tational  
ת'אמת אני לא בקיאה בנושא סמים בכלל, בתחילה חשבתי שניקוטין זה סם, אבל מעיון בויקיפדיה הבנתי שזה סגריות, ולא שאני בעד סגריות, אבל...... בכל אופן שונה מסמים. אני לא רוצה בחור שמעשן ניקוטין, אבל את זה אף אחד לא מנסה להסתיר.

סמא דחיי – אהבתי J

עשניכרצונו
לא הבנתי את התגובה לגבי סמים (טוווווב..........)?

משגיחשליטא
לא הבנתי 2 דברים:
1.כתבת: יש כאלו שימשיכו גם אחרי נישואיהם, ועל זה דווה ליבנו – למה לפני זה סבבה, ואחרי ליבנו דווה?
2. לא היית מעורה בחברה החרדית בעברך, אז למה אתה אומר שמדובר באחוזים זניחים שמגיעים מרקע משפחתי זהה לשלי, והיית בהלם שזה המצב בחברה החרדית? (אני מבינה שאתה מתכוון בבחורים ש"נשרפו")?

חושבת_10
למדתי בסמינר חרדי, ולא ידוע לי כמעט על בנות שראו סרטים בכיתה שלי.
היה לי קשר טוב מאוד עם 50% מבנות הכיתה שאני יכולה לחתום על כך שהן לא ראו סרטים,
והשאר חוץ ממס' קטן – גם לא נראה לי. גם החלק שכן ראה סרטים – לא ראו סרטים גרועים.
היינו כיתה של 47 בנות.

לגבי הסמים – מה שאת אומרת, שזה בסיטואציות מסוימות שמנסים להיות 'קול', זה מתקבל על דעתך ?

כלומר לא תהיה לך בעיה לצאת עם משהו כזה? (אם זה אישי מידי, אני מתנצלת מראש)

תן_גז
לא מכירה את הבלוג שציינת, ומדבריך אני מבינה שהוא לא 'מציאה'...

והספור שספרת על החבר שלך – מ ז ע ז ע !

מזעזע שהוא היה עם בחורה, שהוא מדבר עם פה מלוכלך שהופך לרשמי ואצילי !!!!

ויש הרבה כאלו?!?!

וזה היה פעם?!?!

תגידו, יש דרך לדעת ולזהות את הדברים האלו מראש?

בברורים הרי אף פעם לא יאמרו את זה! (אתה מציין שאמרו דברים טובים)!

וחרדים הרי מתארסים תוך 4-5 פגישות!

חייבים להתפלל! ומעבר לכך?

נס_קפה
תודה, אבל היום, אתה יודע, לא צריך ללכת רחוק בשביל להגיע רחוק...
כך שזה לא משנה חסידי / ליטאי.

בחור_מעם
אתה צודק!!!

זה פשוט בעקבות מקרה, חברה (לא זו מההודעה המקורית) שנפגשה עם בחור מאחת הישיבות, הוא אמר לה שהוא רואה סרטים, אבל הוא לא רוצה שהילדים שלו יראו...

אז תהיתי, האם הרוב רואה סרטים לפני ולא אחרי / לפני ואחרי אבל שהילדים לא יראו (שלדעתי זה לא מוסרי לעשות משהו ולא לתת לילדים לעשות אותו).

ליטאי613
תודה על תגובתך

Hanibanni
אוהבת לקרוא את התגובות שלך!

Rational
בלדרי הסמים ממיר ועוד, לא שמעתי, למה הכוונה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2008 01:21 לינק ישיר 

לולי יקרה:

1. ליבנו דווה על זה שזה לא מפסיק, זה גרוע לפני הנישואין ועוד יותר גרוע אחריהן.
2. היום אני מכיר את החברה החרדית היטב (מצוי בה שנים לא מועטות), ומכאן ידיעתי.

בכל עניין, בכל שאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 01:31 לינק ישיר 

אוקי אז אני אגיב לפותחת האשכול - לוליא תורתך
זה ממש לא מתקבל על דעתי וח"ו לא אצא עם בחור כזה!
אך נראה שכן דוקא הבנת את המצבים בהם בחורים דוקא כן עושים זאת.

לגבי שאר החבר'ה פה
נכון שאני לא נמצאת בישיבה ולכן בעיקרון אני לא אמורה לדעת מה באמת קורה
אך במקרה אמא שלי עובדת במוסד גמילה מסמים פה בארץ (וגם בקשר עם מוסדות רבים בחו"ל) והעובדה בשטח היא הנ"ל.
ואני לא מדברת רק על אלה שבעצם באים לגמילה
אלא על "תוכניות מניעה" שנעשים בישיבות,
 אך לצערינו בציבור החרדי אוהבים להגיד ש"אצלנו אין כאלו דברים" וע"י כך לטאטות דברים מתחת לשטיח ולהתכחש לבעיה הקיימת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2008 01:31 לינק ישיר 

לגבי 2 , האם הבנתי נכון, אתה אומר, שמהכרות של שנים לא מועטות, אתה יודע שאחוזים מועטים כן רואים סרטים, והאחוזים האלו הם בחורים מתחזקים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2008 01:43 לינק ישיר 

תן גז, לפי התגובות שלך הלילה נראה ששכחת לקחת/לשאוף משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 02:20 לינק ישיר 

לבקשת תן_גז
חושבת10,
אני לא הייתי צריך לחשוב עד 10 כדי לעזוב את העולם החרדי ולהיות חרד"ל. אבל שתדעי גם אני בישיבה הקטנה נדהמתי לשמוע בחורים שרים את עופרה חזה וירדנה ארזי, התפלאתי על הספרים שקראו ועם הזמן נפתחתי לראות בחורים שרמת הידע הספרותי שלהם עלתה על בחור חילוני ממוצע בגילם.
לגבי סמים זה לא היה נפוץ כמו היום ויש לזכור שבחור ישיבה רגיל אינו נחשף לדברים כאלו (ואני מדבר על לפני 20 שנה), אולי בישיבות בהן לא הייתה משמעת לחלוטין. בכל מקרה לכל מי שרוצה להרשיע יש הזדמנות, אבל זה לא מיין, ז"א ברור שבחור ישיבה רגיל ואפילו חריג במידה סבירה, לא ינסה להתעסק עם סמים וכד'. מכיוון שזה לא מקור לגאוה כמו אצל החילונים (שמשם זה הרבה פעמים מתחיל) והחברה חיה הרבה על נושא נקיפות המצפון, אז אני מניח שאחוז המנסים הוא נמוך יחסית. גם באוניברסיטה כשלמדתי לא נתקלתי בסמים (אולי כי לא הלכתי למסיבות או שלא הייתי עם החברה).
לגבי סרטים, שוב מדובר באופי החשיפה. סרטים לצפיה במחשב זו אינה בעיה להשיג ולמי שיש מחשב בבית הוא נתקל בהם, אבל סרטים פורנוגרפיים אני משער שמעטים (יחסית) צופים בהם. לגבי סרטים שממילא רואים בטלויזיה הרי כולנו נתקלים בטלויזיה בהזדמנות כזו או אחרת ורואים, אז אני משער שזה נושא שיותר עולה. אני זוכר שכאשר היתי מאורס ראיתי עם אשתי בוידאו בבית הוריה את הסרטים לא בלי בתי ורוקד עם זאבים (הם לא עניינו אותי במיוחד), מאז ראינו בביתנו במחשב מספר סרטים שהורדתי מהאינטרנט ביחד (אני זוכר את אושפיזין, השוטר אזולאי,הגונב מגנב פטור,מדורת השבט ואולי עוד אחד או שניים) אולם גם בבית מלון אנו מעדיפים לקרוא ספר מאשר לצפות בסרט (ועוד פעם זה אולי בגלל האופי המרובע שלנו). בכל מקרה באופן אישי ראיתי עוד סרטים שהורדו מהאינטרנרט וגם אשתי ראתה אתם, בלי שאנחנו מקיימים מעקבים אחד אחרי השני (אני הורדתי והדסקים נמצאים במקום גלוי לשנינו) וכמו כל הסרטים החדשים יש בהם רמזים אירוטיים.
אני מקווה שהתשובה אינה מאכזבת אותך אבל זה מה יש (אל תשכחי שאני שמרן ומיושן יחסית).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 09:05 לינק ישיר 

מה שהעלתה לולי, זה אחד הכאבים הגדולים של הציבור החרדי שלנו, ששואף לגדל בית יהודי מתוך קדושה וטהרה. והכי כואב זה לראות את הנוער שלא השתייך לסרטים וכדו' נסחף בגלל החברה (בתוך הישיבה/הסמינר - חברה מ"שלנו"). ההתגברות על היצר במצב הזה קשה והרבה פעמים התוצאות מרחיקות לכת וכאן מגיע הנוער שנושר מאיתנו, מבלי שנבין גם למה. אני בתור בחורת סמינר נשמרתי מכך וגם עד היום יש לי ענין בדווקא לא לשבת לצפות בסרטים, או לעיין בספרים זרים, מעין גדר שגדרתי לעצמי. זה יכול לקרות לי שאראה פעם ב.. ובאמת יש לי קושי להתחבר לבחורי ישיבה שנקראים "מעולים" אבל מתירים לעצמם פתיחות מעין זו, חסרה לי האמיתיות שבדרך החיים הזו.
זו תופעה צורמת ומאוד כואבת. לבאים מבחוץ יש ממה להיות בהלם, אבל כולנו יודעים שבכל מגזר יש שוליים, זו תופעה נפוצה אבל ממש לא מקובלת או מותרת. ורויתי נחת לקרוא את הגדרת משגיח (יש עוד מישהו שמגדיר את הקלקול הזה כמוני) "על זה דווה ליבנו".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2008 11:16 לינק ישיר 

בגלל אנשים כמוך חושבת10 חושבת את מה שהיא חושבת על כל בחורי הישיבות.
אני לא אמרתי "כל" אני אמרתי שישנם אחוזים גבוהים
ואם אתה באמת רוצה אז אומר - אחוזים לא מעטים
אתה מתווכח עם עובדות בשטח
אז אתן לך להמשיך להתחבט עם עצמך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > היה לי מוזר לשמוע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.