|
|
| נשלח ב-23/4/2009 14:07 |
|
| |
ספרן,
אני מתארת לעצמי שכל הספרות הנ"ל היתה מלאה ב'תשובה' הזו בוואריציות שונות,
ומה 'התשובה האמיתית והכנה ביותר' במשפט כואב זה שכל כולו אומר: אין הגיון, אין לוגיקה, זה לא מתקבל על הדעת,
אבל.. וכאן מגיע האבל הגדול שאין דרך להסבירו.. 'אני מאמין בו ובתורתו'
איך אפשר להסביר את זה?
'התשובה' הנ"ל מציגה תוצאה ולא סיבה, ואני שואלת 'איך' על התשובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2009 14:22 |
|
| |
התשובה היא- כי אין תשובה! לא יכולה להיות תשובה שבן תמותה יבין אותה, כל ניסיון להבין את מעשי ה' או פועלו, הוא פטטי, ונדון מראש לכישלון ותיסכולים,
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2009 14:36 |
|
| |
אז איך, מתוך האין תשובה מגיעים למסקנות ודבקים בדרך כלשהי?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2009 14:46 |
|
| |
בחושבת,
אכן, לא ניתן להגיע מתוך האין תשובה, אלא למרות, וגם זה לא בא בקלות, וכנראה אינו מבוסס בסופו של דבר על שיקול רציונאלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2009 15:06 |
|
| |
בחושבת
"אז איך, מתוך האין תשובה מגיעים למסקנות ודבקים בדרך כלשהי?"
עם כל הקושי אינני סבורה שאין תשובה.
כאשר אלי ויזל שאל את האדמ"ור מליובביטש איך איפשר הקב"ה לשואה להתרחש ענה לו האדמו"ר כי דווקא לאתאיסט גמור קשה יותר להבין את השואה.
"הייתי מיודד עם הרבי מלובביץ'. שאלתי אותו איך אפשר להאמין אחרי מה שקרה. הוא אמר לי 'איך אפשר לא להאמין'. אמרתי לו 'אם אתה נתת לי עכשיו תשובה, אני לא מקבל, אבל אם נתת לי שאלה נוספת אני כן מקבל'. אין הסבר. אם אלוקים עצמו היה מופיע בחלום או בחזון והיה נותן לי תשובה, הייתי אומר שאני לא מקבל אותה. על זה אין לי תשובה. אין לי תשובה"
http://www.col.org.il/news_print.rtx?artID=20652
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2009 17:19 |
|
| |
אז אם משני צידי המתרס אין תשובה , (ולא משנה למה 'יותר' אין תשובה - זה ענין רגשי בלבד)
השואל הנבון ישאר בסימן שאלה.
איך מגיעים מתוך אלפי סימני שאלה, שמגיעים מכל כיוון הסתכלות שהיא, לתשובה חד משמעית וברורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 00:23 |
|
| |
| בחושבת כתב: |  | אז אם משני צידי המתרס אין תשובה , (ולא משנה למה 'יותר' אין תשובה - זה ענין רגשי בלבד)
השואל הנבון ישאר בסימן שאלה.
|
| אין שום סימטריה בין שני צידי המתרס. בצד אחד אין בכלל שאלה, אין שום סתירה ליישב ואין שום צורך לתרץ תרוצים ולרבע עיגולים. וחילופיהם בצד המאמין. הנסיון ליצור סימטריה, יש מאין, הוא לא יותר מתמרון נוגע ללב (או מגוחך, זה כבר בעין המתבוננת). "תשובות" מעין אלה שהובאו כאן, הן בשם הלובביצ'ער זצ"ל/שליט"א והן באותה צוואה פיקטיבית, הן גיבוב מילים, השחלת דבר והיפוכו בתוך משפט תקני עד לערפול שמצליח להסוות מעט את הפירכה, עבור מי שאינו יכול, רגשית, להתבונן בה. יפה סיכמה "לעוף ברוח", שהצורך במשמעות הוא חזק כל כך, עד שהאינטלקט ניגף בפניו ללא תנאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 01:42 |
|
| |
"כשאגיע למעלה אקח אותו לדין תורה..."
(יוסף צ'רני ז"ל)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 08:16 |
|
| |
קנוהל כתב: < הדיון שערכתי בחלק השני של ספרי
"מאין באנו" (עמ' 114 – 151 ) הביא אותי לכלל הכרה כי תפיסה זו הרואה את
האל כדמות נשגבת ומרוממת שאינה מעורבת באופן מעשי במקרי החיים הפרטיים של
בני האדם, מוצאה באמונתו הדתית של משה> רציני? משה שהביא עשר מכות וקרע את הים?
<אני סבור כי בתוך החוקה הכוהנית –
מיקדשית שבתורה מגולמת תפיסה שעל פיה מרכזה של האמונה והעשייה הדתית הוא
בחיפוש קרבת האל באופן המנותק מתפיסת ההשגחה ומן הצפיה לגמול.> פרשת בחוקותי אינה חלק מהרובד הכהני שבתורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 08:17 |
|
| |
מסקנתו של קנוהל פזיזה. כפי שכתבתי לעיל, לא מדובר בחוסר יכולת, אלא בהחלטה לא להתערב, כלומר לא להגביל את הבחירה שלנו (ושל הנאצים). די בזה כדי להכיל זאת בתפיסה אמונית, ואין צורך לכל ההרחבות.
ובסוגריים, גם טענתו בדבר כיווני ההשפעה מניחה את המבוקש, שהרי הוא מניח שמה שמאפיין את משה התחיל אצלו, ולכן ברור שהחיתים השפיעו עליו ולא להיפך. אבל אם משה קיבל מסורת מהאבות, ואלו משם ועבר, אז השיקול הזה אינו נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 09:08 |
|
| |
לרב מיכי
"כפי שכתבתי לעיל, לא מדובר בחוסר יכולת, אלא בהחלטה לא להתערב, כלומר לא להגביל את הבחירה שלנו (ושל הנאצים). די בזה כדי להכיל זאת בתפיסה אמונית, ואין צורך לכל ההרחבות."
כך כתבת.
כלומר,משתמע מדבריך שכל הקללות שנאמרו בתורה והתגשמו אחת לאחת בתקופת השואה אינן קללות המורות על פעולה אקטיבית אלא הן בעצם החלטות לאי התערבות?
זאת ועוד אולי גם על צרות פרטיות קשות ניתן לומר שזוהי רק החלטה לאי התערבות של הבורא?האם המספר של האנשים הוא הקובע?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 11:22 |
|
| |
אם לאדם יש בחירה אז הוא יכול לבחור להרע לחבירו, לא כן? יש אמנם שאלה של ידיעה ובחירה, השגחה ובחירה ("הכל בידי שמים" לפי התפיסה הפופולרית היום) וכו' אבל זה לא קשה יותר על הנאצים ומעשיהם מאשר על כל דבר שקורה בעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 11:54 |
|
| |
לסנשו פנשה
אז איך תסביר את הנאמר:אשור שבט אפו של הקב"ה?
|
|
|
|
|