|
|
| נשלח ב-9/4/2010 00:37 |
|
| |
מקסאמן,
"ויראני את יהושע הכהן הגדול, עומד לפני מלאך ה', והשטן עומד על ימינו לשיטנו" (זכריה ג', פס' א').
חז"ל לימדונו שכאשר אדם עושה עברה, הוא מעורר קיטרוג על עצמו, ועל עם
ישראל, שכן הם ערבים זה בזה וכו'... וכמה ראיות לדבר:
1. לפני מתן תורה - כתוב במדרש:
דור המבול לא נמחו מן העולם, אלא על ידי שכתבו גומסיות (שטרות נישואין) לזכר.
(מדרש רבה, ויקרא כג')... וכן כתוב בפשטותם של מקראות "כי מלאה הארץ
חמס", כי "השחית כל בשר את דרכו על הארץ"...
2. במסכת מגילה (דף יב'), כתוב: "שאלו תלמידיו של רשב"י, מפני מה
נתחייבו שונאיהם של ישראל שבאותו הדור כליה?". ויש להבין אם פה למטה נגזרה
גזרה על שונאיהם של ישראל (והכוונה לישראל עצמם בלשון סגי נהור) משמע שלמעלה נגזרה
גזרה.
אם כן מדוע? במה נתחייבו כליה? אומר רשב"י לתלמידיו: "אמרו אתם!
אמרו לו, מפני שנהנו מסעודתו של אותו רשע. אמר להם, אם כן שבשושן יהרגו שבכל העולם
לא יהרגו!? אמרו לו אמור אתה! אמר להם מפני שהשתחוו לצלם".
3. חז"ל שמו דגש על העבירה שכן "עוון שנאת חינם" הוא
עדיין בגדר עוון, וזה מה שחז"ל רצו להדגיש.
וישנם ראיות על כך למכביר פזורים בחז"ל ובתנ"ך, והבן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 01:39 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | מקסאמן, "ויראני את יהושע הכהן הגדול, עומד לפני מלאך ה', והשטן עומד על ימינו לשיטנו" (זכריה ג', פס' א'). חז"ל לימדונו שכאשר אדם עושה עברה, הוא מעורר קיטרוג על עצמו, ועל עם ישראל, שכן הם ערבים זה בזה וכו'... וכמה ראיות לדבר: 1. לפני מתן תורה - כתוב במדרש: דור המבול לא נמחו מן העולם, אלא על ידי שכתבו גומסיות (שטרות נישואין) לזכר. (מדרש רבה, ויקרא כג')... וכן כתוב בפשטותם של מקראות "כי מלאה הארץ חמס", כי "השחית כל בשר את דרכו על הארץ"... 2. במסכת מגילה (דף יב'), כתוב: "שאלו תלמידיו של רשב"י, מפני מה נתחייבו שונאיהם של ישראל שבאותו הדור כליה?". ויש להבין אם פה למטה נגזרה גזרה על שונאיהם של ישראל (והכוונה לישראל עצמם בלשון סגי נהור) משמע שלמעלה נגזרה גזרה. אם כן מדוע? במה נתחייבו כליה? אומר רשב"י לתלמידיו: "אמרו אתם! אמרו לו, מפני שנהנו מסעודתו של אותו רשע. אמר להם, אם כן שבשושן יהרגו שבכל העולם לא יהרגו!? אמרו לו אמור אתה! אמר להם מפני שהשתחוו לצלם". 3. חז"ל שמו דגש על העבירה שכן "עוון שנאת חינם" הוא עדיין בגדר עוון, וזה מה שחז"ל רצו להדגיש. וישנם ראיות על כך למכביר פזורים בחז"ל ובתנ"ך, והבן. |
|
אני חושב לומר לך שיהיה ברור, שאין שום צדק לא אלוקי ולא אנושי לאף עם לעבור את השואה, נקודה,
וזה שהוא מגייס לו חז"לים ונביאים כביכול, זה פשוט מטריף אותי, אף נביא לא חזה כזה טירוף,
אנו עם קשה עורף, אחרי שעברנו ועברנו מספיק לכל הדעות, אנו ממשיכים לומר שעוד לא נגמרו הנבואות השחורות,
אנו מחכים שוב ושוב למלחמת גוג ומגוג, בכל דור ודור אנו טוענים שהנה זה הוא גוג ומגוג,
יפה לצטט שאנו ערבים, אבל ערבים היא רק בפרסיה ורק אם אנו יכולים להשפיע כי אם לא ? אנו פטורים מלמחות ובמילא פטורים מעונש,
כל זמן שהיה נביא אמת עוד היה אפשר לטעון על עוונות במזיד,
אבל בזמן שאין כבר 2500 שנה נביאים ? כל עוונות של עם ישראל הם בשוגג, ולכן אין דרך לעניש אותם,
וחוץ מזה ברגע שאלוקים עזב אותנו כביכול, אוטומטית כל הברית עם עם ישראל לא קיימת כלל, אז שוב אין טעם לעניש,
ועוד, אלוקים מעניש רק עד שילשים וריבעים, ולא עד 2500 שנה,
החז"א אמר שאין היום יהודי שחוטא במזיד כלומר אין מצב שאפשר לתבוע מיהודי להיות יהודי,
מי שרוצה לאיים על העם עם חז"לים למיניהם אני אומר לו כי זה לא יצליח וזה לא הצליח אף פעם,
תראה לאן הגענו במאתיים שנים אחרונות, לא מספיק לנו תשעים אחוז מכלל ישראל שברח לנו ???
ואנו נמשיך להצדיק את השואה המטורפת ????? אנחנו נמשיך לצטט חז"לים שאפי' הם בעצמם לא לקחו את זה ברצינות ??
אנחנו רואים שהדור הזה (במגילה) לא הייתה חייבת כליה כי באמת זה לא קרה להם, אנא ממך
גם דור המבול אולי זה עונה על בוגרים אבל מה אשמים נשים וילדים ????? האם גם הם היו ערבים זה לזה ??????
הרי לא היה ברית כזה בין אלוקים לדור המבול ?????
אז תמשיך בבקשה לצטט חזל"ים אפי' בלי לחשוב האם זה עונה לך או מתרץ לך משהו,
אלוקים בעצמו יעיד בשבילי שאני צודק,
ולא כל המטומטמים שבאים להצדיק כל רע שעושים לעם היהודי, ועוד מצטטים לנו נביאים שלא כוונו לזה בכלל, וגם חזל"ים למיניהם,
מספרים על הריזינער שחסיד שלו בזמן אסון קיבל את זה באהבה, הריזינער אמר עליו שהוא רוצח,
מי שמצדיק את כל הרע שקורה וקרה לעם היהודי מאז הגלות ומצטט כביכול נביאים ???? הוא פשוט רוצחחחחחחח
מצטער שנסחבתי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 02:53 |
|
| |
[מקסאמן כתב: אני חושב לומר לך שיהיה
ברור, שאין שום צדק לא אלוקי ולא אנושי לאף עם לעבור את השואה, נקודה].
* "הצור תמים פועלו, כי כל דרכיו משפט: אל אמונה ואין עוול, צדיק
וישר הוא". (דברים לב', פס' ד').
* "צדיק אתה ה', וישר משפטיך". (תהילים קיט', פס' קלז').
[מקסאמן כתב: "חוץ מזה ברגע שאלוקים עזב
אותנו כביכול, אוטומטית כל הברית עם עם ישראל לא קיימת כלל, אז שוב אין טעם להעניש"].
אלו דברי הנצרות, בתורה שלנו כתוב: ואם בזאת לא תשמעו, לי והלכתם עימי בקרי,
והלכתי עימכם בחמת קרי. וייסרתי אתכם אף אני שבע על חטאותיכם ואכלתם, בשר בניכם, ובשר
בנותיכם, תאכלו. והשמדתי את במותיכם, והכרתי את חמניכם, ונתתי את פגריכם, על פגרי
גילוליכם, וגעלה נפשי אתכם. לא ונתתי את-עריכם חורבה, והשימותי את מקדשיכם. ולא אריח, בריח ניחוחכם. והשימותי אני את-הארץ, ושממו
עליה אויביכם היושבים בה. ואתכם אזרה בגויים, והריקותי אחריכם חרב, והייתה ארצכם שממה, ועריכם יהיו
חורבה. אז תרצה הארץ את שבתותיה, כול
ימי הושמה, ואתם בארץ אויביכם. אז תשבת הארץ, והרצת את שבתותיה. כל ימי הושמה תשבות, את אשר
לא שבתה בשבתותיכם, בשבתכם עליה. והנשארים בכם והבאתי מורך בלבבם בארצות אויביהם. ורדף אותם קול עלה נידף,
ונסו מנוסת חרב ונפלו ואין רודף. וכשלו איש באחיו כמפני חרב, ורודף אין. ולא תהיה לכם תקומה, לפני אויביכם.
ואבדתם בגויים. ואכלה אתכם, ארץ אויביכם. והנשארים בכם, יימקו בעוונם בארצות
אויביכם. ואף בעוונות אבותם איתם יימקו. והתוודו את עוונם ואת עוון אבותם,
במעלם אשר מעלו בי, ואף אשר הלכו עימי בקרי. אף אני אלך עימם בקרי. והבאתי אותם
בארץ אויביהם. או אז ייכנע לבבם הערל ואז ירצו את עוונם [הערה: יש פה נבואה
לגבי העובדה שמוזכרת בספרים, שהיהודים (אפילו הכי רחוקים) מתו כאשר "שמא ישראל"
היה על שפתותיהם]. וזכרתי את בריתי יעקוב ואף את בריתי יצחק ואף את בריתי אברהם
אזכור, והארץ אזכור.
והארץ תיעזב מהם ותירץ את שבתותיה, בהשמה מהם, והם, ירצו את עוונם.
יען וביען במשפטיי מאסו, ואת חוקותיי געלה נפשם. ואף גם זאת בהיותם בארץ אויביהם,
לא מאסתים ולא געלתים לכלותם להפר בריתי איתם, כי אני יהוה אלוהיהם.
וזכרתי להם ברית ראשונים, אשר הוצאתי אותם מארץ מצריים לעיני הגויים להיות להם
לאלוהים - אני יהוה. אלה החוקים והמשפטים, והתורות, אשר נתן יהוה, בינו ובין בני ישראל בהר
סיני, ביד משה".
(ויקרא כו', פס' כז' – מו').
[מקסאמן כתב: ועוד, אלוקים מעניש רק עד שילשים
וריבעים, ולא עד 2500 שנה].
* בתור דבר ראשון, ידעו שהקב"ה מאריך אפו, עד אשר תיגדש הסאה: וכך היה
במקרה של סדום ועמורה, וכן חז"ל מציינים שזאת אחת הסיבות שעם ישראל הסתובב
במדבר 40 שנה, כי עדיין לא גדשה הסאה של יושבי כנען, ורק אחרי שגדשה הותרה בהם
חרבו של יהושע.
* חז"ל מציינים שאין פורענות שבאה על עם ישראל שאין קצת מחטא העגל
(אתה רואה שיש תשלומים על עוונות גם לאורך שנים).
* מוזר שהזכרת "דור שילשי ורביעי" – שכן בא היטלר ימ"ש
וזכרו [בחוקי נירנברג], וחקר עד ד' דורות של נישואי תערובות, ומצא מי
שעיקרם יהודים ותפס אותם.
[מקסאמן כתב: החז"א
אמר שאין היום יהודי שחוטא במזיד].
איפה הוא כתב את זה? וכי יהודי לא יכול לחטוא במזיד... עיין בדרכו של מר
ידען וחבר מרעיו... ויתרה מזאת רוב הקומוניסטים, רפורמים, משכילים, ציוניים
חילונים וכו' באו בתים שומרי תורה ומצוות, ואפילו למדו בתלמודי תורה, ובישיבות.
[תראה לאן הגענו במאתיים שנים אחרונות,
לא מספיק לנו תשעים אחוז מכלל ישראל שברח לנו? ].
זאת שאלה נוקבת עד התהום, אבל על קצה המזלג אפשר לומר כך: החיד"א
שטייל בכל הקהילות היהודיות בעולם, כתב ספר על הטיולים שלו שנקרא "מעגל
טוב"... ושם הוא כותב שבכל סיוריו הוא לא נתקל ביהודי מחלל שבת... אז, בערך
באותה תקופה, בדיוק התחילה ההתחלנות בגרמניה, וכפי שמתאר עמוס אלון בספרו
"רקוויאם גרמני"... ואז בעקבות מגמות שונות בחברה של יציאה מתקופת ימי
הביניים, והשחרור מעול הכנסייה, והקדמה במדע שניסתה להסביר את הכל ללא הצורך
בבורא, וכל זאת על רקע השאיפה של היהודים להשתלב בחברה, ולא להישאר נחותים, לכן הם
נטשו מעליהם את כבלי המסורת "ויתערבו בגויים וילמדו מעשיהם" (תהילים קו', פס' לה'').
[מקסאמן כתב: גם דור המבול אולי זה עונה על
בוגרים אבל מה אשמים נשים וילדים ? האם גם הם היו ערבים זה לזה [?
אנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שהאלוקים חייב לנו [בני האדם] איזשהו משהו,
ושהוא פועל ע"פ היגיון אנושי... כל מה שאנו יכולים לעשות זה לקחת את התורה
שהוא נתן לנו, ביחד עם הכלים שחז"ל נתנו לנו ולימדונו איך לנתח אירועים
מבחינה מציאותית, ולעבוד ע"פ דפוסים אלו, ולא יותר...
למה ילדים נהרגו במבול?
זאת אינני יודע, אבל אולי אפשר להסביר את זה, שוב ע"פ דפוסי
חז"ל:
חז"ל אומרים שנישואים
המקיימים את המין האנושי, הם מעיקרי התוכנית האלוקית המקורית. 'לא תוהו בראה -
לשבת יצרה'. (מסכת חגיגה דף ב' עמ' ב'). ככה ממשיכים את מה שהבורא יתברך החל,
ומעלה עליהם הכתוב כאילו נעשו שותפים להקב"ה במעשה בראשית.
בני דור המבול חטאו בשתי דברים:
1. כי "השחית כל בשר
את דרכו על הארץ", וכתוב בחז"ל
ובזוהר, שהם חטאו בשפיכת זרע לבטלה שנשפך על הארץ...
2. כתוב במדרש: "דור המבול לא נמחו מן העולם, אלא על ידי שכתבו גומסיות (שטרות
נישואין) לזכר". (מדרש רבה, ויקרא כג''). שגם בדבר זה [משכב זכור] יש בוודאי, שפיכת זרע לבטלה.
עכשיו, לפי היהדות [ולפי המציאות] הזרע מחזיק את תמצית החיים, ולמעשה הזרע
מכיל בתוכו את הפוטנציאל לחיים, ואני ואתה וכל יושבי תבל היו פעם
"זרע"... מכיוון שכך, אומרים חז"ל שהשופך את זרעו "כאילו שופך
דמים שנאמר:" הנחמים באלים תחת כל עץ רענן שוחטי
הילדים בנחלים תחת סעיפי הסלעים" אל תקרי שוחטי אלא סוחטי" (מסכת נידה דף
יג')... וכן בעצם ההתמסדות של קשרי הנישואים בין גברים, ישנה מניעה למעשה של התכלית האלוקית שבבריאה "לשבת יצרה",
וכידוע זוגות הומוסקסואלים לא יכולים להביא ילדים... והקב"ה, כיודע פועל מידה
כנגד מידה: אתם הרגתם במו ידיכם את ילדיכם (שפיכת הזרע לבטלה), וכן עושים מעשים
שמונעים את התפשטות בני האדם והבאת ילדים לעולם... אתה מבין את ההמשך...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 04:31 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | [מקסאמן כתב: אני חושב לומר לך שיהיה ברור, שאין שום צדק לא אלוקי ולא אנושי לאף עם לעבור את השואה, נקודה]. * "הצור תמים פועלו, כי כל דרכיו משפט: אל אמונה ואין עוול, צדיק וישר הוא". (דברים לב', פס' ד'). * "צדיק אתה ה', וישר משפטיך". (תהילים קיט', פס' קלז').
ולכן אני טוען שלא אלוקים עשה ח"ו אנחנו מתוך בחירה עשינו לעצמינו
כמו שאנחנו הורגים בכל שבוע עשר אנשים בתאונות דרכים רק כאן בארץ ישראל, ולא יעלה על הדעת שאלוקים עושה זאת,
כי במה הוא אשם שאנחנו רוצים מכוניות לנוחיותינו?????
[מקסאמן כתב: "חוץ מזה ברגע שאלוקים עזב אותנו כביכול, אוטומטית כל הברית עם עם ישראל לא קיימת כלל, אז שוב אין טעם להעניש"]. אלו דברי הנצרות, בתורה שלנו כתוב: ואם בזאת לא תשמעו, לי והלכתם עימי בקרי, והלכתי עימכם בחמת קרי. וייסרתי אתכם אף אני שבע על חטאותיכם ואכלתם, בשר בניכם, ובשר בנותיכם, תאכלו. והשמדתי את במותיכם, והכרתי את חמניכם, ונתתי את פגריכם, על פגרי גילוליכם, וגעלה נפשי אתכם. לא ונתתי את-עריכם חורבה, והשימותי את מקדשיכם. ולא אריח, בריח ניחוחכם. והשימותי אני את-הארץ, ושממו עליה אויביכם היושבים בה. ואתכם אזרה בגויים, והריקותי אחריכם חרב, והייתה ארצכם שממה, ועריכם יהיו חורבה. אז תרצה הארץ את שבתותיה, כול ימי הושמה, ואתם בארץ אויביכם. אז תשבת הארץ, והרצת את שבתותיה. כל ימי הושמה תשבות, את אשר לא שבתה בשבתותיכם, בשבתכם עליה. והנשארים בכם והבאתי מורך בלבבם בארצות אויביהם. ורדף אותם קול עלה נידף, ונסו מנוסת חרב ונפלו ואין רודף. וכשלו איש באחיו כמפני חרב, ורודף אין. ולא תהיה לכם תקומה, לפני אויביכם. ואבדתם בגויים. ואכלה אתכם, ארץ אויביכם. והנשארים בכם, יימקו בעוונם בארצות אויביכם. ואף בעוונות אבותם איתם יימקו. והתוודו את עוונם ואת עוון אבותם, במעלם אשר מעלו בי, ואף אשר הלכו עימי בקרי. אף אני אלך עימם בקרי. והבאתי אותם בארץ אויביהם. או אז ייכנע לבבם הערל ואז ירצו את עוונם [הערה: יש פה נבואה לגבי העובדה שמוזכרת בספרים, שהיהודים (אפילו הכי רחוקים) מתו כאשר "שמא ישראל" היה על שפתותיהם]. וזכרתי את בריתי יעקוב ואף את בריתי יצחק ואף את בריתי אברהם אזכור, והארץ אזכור. והארץ תיעזב מהם ותירץ את שבתותיה, בהשמה מהם, והם, ירצו את עוונם. יען וביען במשפטיי מאסו, ואת חוקותיי געלה נפשם. ואף גם זאת בהיותם בארץ אויביהם, לא מאסתים ולא געלתים לכלותם להפר בריתי איתם, כי אני יהוה אלוהיהם. וזכרתי להם ברית ראשונים, אשר הוצאתי אותם מארץ מצריים לעיני הגויים להיות להם לאלוהים - אני יהוה. אלה החוקים והמשפטים, והתורות, אשר נתן יהוה, בינו ובין בני ישראל בהר סיני, ביד משה". (ויקרא כו', פס' כז' – מו').
כל זה כתוב על הזמן שיש נבואה ודווקא על עוון ע"ז ובאמת זה מה שקרה שחזרנו לארץ ישראל בבית שני, ואחרי זה כבר אין זכות אבות וכו' וכו'
[מקסאמן כתב: ועוד, אלוקים מעניש רק עד שילשים וריבעים, ולא עד 2500 שנה]. * בתור דבר ראשון, ידעו שהקב"ה מאריך אפו, עד אשר תיגדש הסאה: וכך היה במקרה של סדום ועמורה, וכן חז"ל מציינים שזאת אחת הסיבות שעם ישראל הסתובב במדבר 40 שנה, כי עדיין לא גדשה הסאה של יושבי כנען, ורק אחרי שגדשה הותרה בהם חרבו של יהושע.
אך ורק עד שילשים וריבעים תגיד אתה באמת לא מבין או עשה את עצמך ???
* חז"ל מציינים שאין פורענות שבאה על עם ישראל שאין קצת מחטא העגל (אתה רואה שיש תשלומים על עוונות גם לאורך שנים).
פי' על כל עונש שאדם מקבל בצדק יש גם חלק מהעגל, אבל ברור שאי אפשר לעניש אותי על מעשה העגל שעשו לפני 3500 שנה, רצונם לומר שאם לא חטאו הינו מגיעים לשלמות יוצא בעצם שכל עונש הסיבה היא מחטא הראשון כי בחטא יש תגובת שרשרת כלומר אני חוטא גם הבן חוטא או הסביבה וכו' וכו' עד דור שלישי\רביעי מענישים רק מי שעושה מעשה אבותיו, אבל כל חוטא בעצם מוסיף לו חטא חדש שהוא ראשון בזה החטא, וכן עד הסוף,
* מוזר שהזכרת "דור שילשי ורביעי" – שכן בא היטלר ימ"ש וזכרו [בחוקי נירנברג], וחקר עד ד' דורות של נישואי תערובות, ומצא מי שעיקרם יהודים ותפס אותם.
אני פשוט מרחם עליך סליחה, אלפיים שנה מאב לבן אנחנו במסירות נפש מוסרים את התורה לדור הבא
ונשארנו יראי שמים עד תאי הגזים ואתה אומר שזה עונש ???? על מה בדיוק ???? ואתה מתנחם בזה שהיה נשואי תערובת ??? אבל מה חטאו היהודים יראי השם על ילדיהם ????
הרי ביציאת מצרים אלוקים הציל רק חמש אחוז מהעם וגם עובדי ע"ז וכאן בשואה היראי השם היו יותר מחמש אחוז, לא ???
[מקסאמן כתב: החז"א אמר שאין היום יהודי שחוטא במזיד]. איפה הוא כתב את זה? וכי יהודי לא יכול לחטוא במזיד... עיין בדרכו של מר ידען וחבר מרעיו... ויתרה מזאת רוב הקומוניסטים, רפורמים, משכילים, ציוניים חילונים וכו' באו בתים שומרי תורה ומצוות, ואפילו למדו בתלמודי תורה, ובישיבות.
אז מה ??? יהודי יכול לחטוא במזיד לתאבון, אבל לא כלפי אלוקים, כי האמונה היא בחירה, לא ברית שלא קיימת היום, כלומר יהודי שמאמין מה טוב ואלוקים אוהב אותו מאוד, אבל מי שלא מאמין אין הוא יכול לבוא בטענה ברגע שיש הסתר פנים, וכל שכן לעניש,
[תראה לאן הגענו במאתיים שנים אחרונות, לא מספיק לנו תשעים אחוז מכלל ישראל שברח לנו? ]. זאת שאלה נוקבת עד התהום, אבל על קצה המזלג אפשר לומר כך: החיד"א שטייל בכל הקהילות היהודיות בעולם, כתב ספר על הטיולים שלו שנקרא "מעגל טוב"... ושם הוא כותב שבכל סיוריו הוא לא נתקל ביהודי מחלל שבת... אז, בערך באותה תקופה, בדיוק התחילה ההתחלנות בגרמניה, וכפי שמתאר עמוס אלון בספרו "רקוויאם גרמני"... ואז בעקבות מגמות שונות בחברה של יציאה מתקופת ימי הביניים, והשחרור מעול הכנסייה, והקדמה במדע שניסתה להסביר את הכל ללא הצורך בבורא, וכל זאת על רקע השאיפה של היהודים להשתלב בחברה, ולא להישאר נחותים, לכן הם נטשו מעליהם את כבלי המסורת "ויתערבו בגויים וילמדו מעשיהם" (תהילים קו', פס' לה'').
כן נכון המנהיגות הטיפה לשטויות ברור שהמשכילים הצליחו, מה לדעתך הסיכוי בין טמבל שמאמין שהרבי שלו יכול לעשות קפיצת הדרך לבין משכיל ?????? ואנו ממשיכים בזה ביתר שאת וביתר עז
[מקסאמן כתב: גם דור המבול אולי זה עונה על בוגרים אבל מה אשמים נשים וילדים ? האם גם הם היו ערבים זה לזה [? אנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שהאלוקים חייב לנו [בני האדם] איזשהו משהו, ושהוא פועל ע"פ היגיון אנושי... כל מה שאנו יכולים לעשות זה לקחת את התורה שהוא נתן לנו, ביחד עם הכלים שחז"ל נתנו לנו ולימדונו איך לנתח אירועים מבחינה מציאותית, ולעבוד ע"פ דפוסים אלו, ולא יותר...
אתה שכחתה שהיה להם נביא אמת במשך מאה עשרים שנה, ובשואה לא היה לנו נביא אמת רק הסתר פנים
למה ילדים נהרגו במבול? זאת אינני יודע, אבל אולי אפשר להסביר את זה, שוב ע"פ דפוסי חז"ל: חז"ל אומרים שנישואים המקיימים את המין האנושי, הם מעיקרי התוכנית האלוקית המקורית. 'לא תוהו בראה - לשבת יצרה'. (מסכת חגיגה דף ב' עמ' ב'). ככה ממשיכים את מה שהבורא יתברך החל, ומעלה עליהם הכתוב כאילו נעשו שותפים להקב"ה במעשה בראשית. בני דור המבול חטאו בשתי דברים: 1. כי "השחית כל בשר את דרכו על הארץ", וכתוב בחז"ל ובזוהר, שהם חטאו בשפיכת זרע לבטלה שנשפך על הארץ...
למה באמת שפיכת זרע לבטלה אלוקים לא אמר לנו במפורש בעשרת הדברות למשל, אתה לא מבין שזה טריק נמוך מאוד,
הרי כל צרה אפשר לנבא על חטא הזה ועל לשון הרע, ומשיח לא יבוא לעולם ?????
ועוד אתה יודע שכל אדם שופך זרע לבטלה כל חייו כי עם יש לו עשר ילדים אז יוצא שרק עשר פעמים היה לא לבטלה, והשאר הם לבטלה, אז מה תאמר לי שחייבים בעונה ? התשובה היא, מי התיר לנו איסור שחייבים מיתה עליו בכדי לקיים מצוות עונה ?? ואפשר לקיים עונה בלי להוציא זרע לבטלה,
התשובה לכל זה שבאמת אין מן התורה כזה עוון בכלל, ולכן אני אומר שזה על דרך הדרש והבן,
2. כתוב במדרש: "דור המבול לא נמחו מן העולם, אלא על ידי שכתבו גומסיות (שטרות נישואין) לזכר". (מדרש רבה, ויקרא כג''). שגם בדבר זה [משכב זכור] יש בוודאי, שפיכת זרע לבטלה. עכשיו, לפי היהדות [ולפי המציאות] הזרע מחזיק את תמצית החיים, ולמעשה הזרע מכיל בתוכו את הפוטנציאל לחיים, ואני ואתה וכל יושבי תבל היו פעם "זרע"... מכיוון שכך, אומרים חז"ל שהשופך את זרעו "כאילו שופך דמים שנאמר:" הנחמים באלים תחת כל עץ רענן שוחטי הילדים בנחלים תחת סעיפי הסלעים" אל תקרי שוחטי אלא סוחטי" (מסכת נידה דף יג')... וכן בעצם ההתמסדות של קשרי הנישואים בין גברים, ישנה מניעה למעשה של התכלית האלוקית שבבריאה "לשבת יצרה", וכידוע זוגות הומוסקסואלים לא יכולים להביא ילדים... והקב"ה, כיודע פועל מידה כנגד מידה: אתם הרגתם במו ידיכם את ילדיכם (שפיכת הזרע לבטלה), וכן עושים מעשים שמונעים את התפשטות בני האדם והבאת ילדים לעולם... אתה מבין את ההמשך...
כל זה הם דרשות נחמדות וגם מוסר טוב, וכל ילד יודע שהחטא הזה הוא חמור, ומי שסובל מזה הוא מסכן בעצמו ולא צריך לעניש אותו על זה מספיק הצער שלו עצמו,
אבל לעניש בעונש מוות על זה ????? זה חייב לבוא מנביא ולא מדרשות חז"ל,
מצטער אני גם יודע את כל החז"לים האלה, כולם היא על דרך מוסר אבל לא למעשה,
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 09/04/2010 04:46:34
תוקן על ידי maxmen ב- 09/04/2010 05:05:28
תוקן על ידי maxmen ב- 09/04/2010 05:16:47
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 05:10 |
|
| |
מקסאמן,
אני מבין מדוע אתה כותב בפונט גדול ומאיים, אבל אבקש שלהבא לנוחיותי
ולנוחיות הקוראים: אנא השתמש בכתב רגוע...
[כתבת: ולכן
אני טוען שלא אלוקים עשה ח"ו אנחנו מתוך בחירה עשינו לעצמינו כמו שאנחנו
הורגים בכל שבוע עשר אנשים בתאונות דרכים רק כאן בארץ ישראל, ולא יעלה על הדעת
שאלוקים עושה זאת, כי במה הוא אשם שאנחנו רוצים מכוניות לנוחיותינו?].
אני מעולם לא אמרתי אחרת, ופשוט שכך הדבר...
[כתבת: פי' על כל עונש שאדם מקבל בצדק יש גם
חלק מהעגל, אבל ברור שאי אפשר לעניש אותי על מעשה העגל שעשו לפני 3500 שנה...].
בדיוק כך. וכך מפורש כותב הרה"ג שלום משאש זצוק"ל (מי שהיה הרב
הראשי של מרוקו, ולאחר מכן שימש כרבה של ירושלים, וכראש אבות בתי הדין, וחיבר
ספרים חשובים ויקרים בהלכה: שו"ת שמש ומגן, שו"ת תבואות שמש ועוד), בדבר
"השואה והאמונה". הדברים הם ציטוט מהספר שו"ת שמש ומגן, חלק ג, חלק
אורח חיים, סימן כד':
שאלה:
חברים חילונים מבקשים תמיד הסבר על מות ששה מיליונים יהודים בשואה, קשה להם להאמין
שהקב"ה הניח לדבר כזה לקרות. הם טוענים שהיו מקבלים על עצמם את האמונה בתורה,
אך שאלה קשה זו מפריעה לאמונתם. שאלתי, כיצד להסביר להם שאלה קשה זו?
תשובה:
על זה יש להשיב, שמפני שהם חילונים מדרגא ראשונה, ורחוקים מאמונת ה' ותורתו,
מוצאים מקום להתלות ולחפות על עצמם ועל חוסר אמונתם. יגידו לי האם קודם שנספו
השישה מיליונים היו הם דתיים? אין זה כי אם דברי רוח. וכל מעשה ה' אמת ואמונה, ולא
עביד דינא בלא דינא. שידוע ומפורסם שכל המון העם שם יצאו מן הדת והתורה, לא
יודעים מה זה תורה, והיו נישואי תערובת הרבה, וכל ולד שפחה כמוה, ובא היטלר
ימ"ש וזכרו, וחקר עד ד' דורות של נישואי תערובות, ומצא מי שעיקרם יהודים ותפס
אותם. ובעוה"ר כאשר בא המשחית אינו מבחין ואחד מת בעוון הב' מדין ערבות. וכבר
ראינו בדבר זה, בשני החורבנות של א"י, ועשרה הרוגי מלכות, וחנה ושבעת בניה
וכו'. וגם בכל עניין יש עוון העגל: "וביום פקדי ופקדתי
עליהם חטאתם". והאלוקים עשה שיראו מלפניו, ובפרט לאותם החילונים שהם צריכים
לפחד, ויראו שעזיבתם את הדת לא תעזור לגמרי. וסוף סוף כל א' נפרע על מעשיו וגם
יתפסו על הצדיקים שמתו בעבורם. אבל הם שרוצים להתרחק, מצאו עכשיו סיבה ועילה לומר
שמשום זה לא מאמינים, וגם אנחנו לא מאמינים להם. ואין להם כי אם לחזור בתשובה
שלימה ולטעום טעם התורה והדת. טעמו וראו, ותיכף יחזרו לגמרי מדעות כוזבות אלו. וה'
יערה עליהם רוח ממרום ויחזירם ויחזירנו בתשובה שלימה אמן ואמן". עכ"ל.
[כתבת: ונשארנו יראי שמים עד תאי הגזים ואתה
אומר שזה עונש?].
לצערי, דעת הציבור הרחב נוטה לחשוב ששם [בתקופה שקדמה לשואה] הייתה רמה
גבוהה של שמירת תורה ומצוות בקרב היהודים.
ובכן, ד"ר יעקב רובינסון למעשה הפריך דעה זו, כאשר העריך:
"כי רק מחצית האוכלוסייה היהודית במזרח אירופה מחוץ לבריה"מ היו שומרי
מצוות". והרב דוד שלם בספרו "מנגינת האופל", הוסיף על הקביעה הזאת
של ד"ר רובינסון את דעתו, שבהחלט יש לה אחיזה במציאות, וכך כתב:
"נוסיף ונאמר כי ההערכה הנ"ל היא זהירה ביותר, כי בהתאם למגמות החברתיות
– גם בקרב משפחות שומרי המצוות יצאו חלק מבניהן מהדרך למרות שהוגדרו כשומרי מצוות,
שהרי לא כל מי שלובש בגדים שחורים ומגדל זקן ארוך ועוטה שטריימל מפואר הוא בהכרח
שומר מצוות, ולעיתים היא תחפושת".
דבר נוסף חשוב להדגיש זה שהערכתו של ד"ר רובינסון מתמקדת בדבר היהודים
במזרח אירופה שמחוץ לבריה"מ, שכן בבריה"מ עצמה, המצב הרוחני של היהודים
הגיע לכדי כפירה ממש, ומלחמה בקודשי ישראל. הקומוניסטים בגישתם המטריאליסטית צדו
את נפשות ישראל, והעבירו מיליונים על דתם. הממשלה הקומוניסטית אפילו הקימה ארגון
יהודי כלל ארצי ושמו "יבסקציה", שבראשו עמד שמעון דימינשטיין (רב
חבדני"ק בצעירותו שפקר), שתפקידו היה להיאבק כנגד כל סממן יהודי, שכן לשיטתם,
היהדות הייתה אויב של הפרולטריון (מעמד הפועלים השולט).
הרב אלעזר מנחם שך זצ"ל תיאר את המצב הרוחני באותה תקופה חשוכה:
"האווירה ברחוב הייתה מורעלת מהכפירה, אפילו בליל התקדש יום הכיפורים צעדו
ברחובות יהודים נושאי כרזות תמיכה בקומוניזם".
"ואנוכי, הסתר אסתיר פניי ביום ההוא, על כל הרעה, אשר
עשה, כי פנה אל אלוהים אחרים"- וכך מתאר הרב אלחנן וסרמן
הי"ד, שנעקד בשואה על קידוש ה', את העבודה הזרה, "האלוהים אחרים"
של דורו, שאליה פנו היהודים לפני השואה, ואותה עבדו, מה שגרם לאותו הסתר פנים
שמתאר הפסוק באורח נבואי. וכך כתב:
"בימים אלה בחרו להם היהודים בשתי עבודות זרות אשר להם יקריבו את קורבנותיהם,
הסוציאליזם ונציונליזם (הלאומיות). את דוקטרינת הנציונליזם החדש אפשר להגדיר
בקיצור נמרץ: נהיה ככל הגויים... שתי עבודות זרות אלה הרעילו את המוחות ואת הלבבות
של הנוער העברי. לכל אחד מהם יש מטה כללי של נביאי שקר, סופרים ונואמים העושים את
מלאכתם באמונה. קרה מעשה: בשמים הרכיבו את שתי העבודות הזרות הללו לאחת – נאציונאל
סוציאליזם, יצרו מהן מטה זעם איום, החובל ביהודים בכל קצוות ארץ. הטומאות להן סגדנו
הן החובלות בנו – 'תייסרך רעתך'...".
ואכן התקופה שלפני השואה אופיינה בתנועות מהפכניות רבות שקמו וערערו על
המסורת. ודוגמאות רבות יש לדבר:
"תנועת ההשכלה היהודית" - שאימצה את ערכי הנאורות, שלמעשה במקרים רבים הובילו שינויים אלו (של אימוץ
אותם ערכים) להתבוללות, הטמעות והמרת דת.
"היהדות הרפורמית" – שצצה באירופה באמצע המאה ה – 19, וביקשה
לערוך שינויים במצוות כדי להתאים אותן לרוח הזמן, מה שהתבטא למעשה בביטול חלק ניכר
של מצוות הדת.
"תנועת הבונד" – שהייתה
תנועה יהודית חילונית - סוציאליסטית רחבת היקף, שפעלה בעיקר בפולין וליטא.
"היהדות הניאולוגית" – שקמה בהונגריה לקראת סוף המאה ה – 19, בהשפעת
רוח ההשכלה והאמנציפציה של היהודים, והייתה למעשה סוג של זרם
קונסרבטיבי.
"היבסקציה" - הייתה המחלקה היהודית
של המפלגה הקומוניסטית הסובייטית, שקמה
במטרה לדכא את היהדות.
"ציונות חילונית" -
שהקומה והונהגה ע"י משכילים שהפנו עורף לצור מחצבתם כגון: בנימין זאב
הרצל, ברל כצנלסון, ודוד בן – גוריון.
"התנועה הקומוניסטית" – רבים מבין מנהיגי המפלגה הקומוניסטית בעת
המהפכה היו יהודים, כגון: לאון טרוצקי שר"י, גריגורי זינובייב, לב קמינייב,
שמעון דימינשיין, ועוד.
"ציונות סוציאליסטית – קומוניסטית" – שהונהגה בקיבוצים של
"הישוב" בארץ ישראל. תנועה זו אימצה לעצמה את "האינטרנציונל"
שהיה ההמנון של הקומוניסטים, שבו נאמר בין השאר: "עולם ישן עדי יסוד
נחריבה" – דהיינו את העולם הישן של התורה והמסורת "עדי יסוד נחריבה".
[כתבת: כי האמונה היא
בחירה, לא ברית שלא קיימת היום].
הרמב"ם מונה את האמונה בה' בתור המצווה הראשונה בחיבורו על
התרי"ג מצוות, וז"ל: "המצווה הראשונה – היא הציווי שנצטווינו להאמין
באלוהות, והוא: שנאמין שיש עילה וסיבה, שהיא הפועל לכל הנמצאים, וזהו אמרו יתעלה:
"אני ה' אלוקיך". (שמות כ', פס' ב').
וכך פסק הרמב"ם בפתח ספרו משנה תורה: "יסוד היסודות ועמוד החכמות
לידע שיש שם מצוי ראשון, והוא ממציא כל נמצא, וכל הנמצאים משמים וארץ ומה
שביניהם לא נמצאו אלא מאמתת הימצאו... וידיעת דבר זה מצוות עשה, שנאמר: "אנוכי
ה' אלוקיך". (הלכות יסודי התורה, פרק א', הלכה' א' – ו').
[כתבת: כן נכון המנהיגות הטיפה לשטויות ברור
שהמשכילים הצליחו, מה לדעתך הסיכוי בין טמבל שמאמין שהרבי שלו יכול לעשות קפיצת
הדרך לבין משכיל?].
סלח לי, אבל נשגב מבינתי להבין מה בכלל כתבת, ומה הקשר?
[כתבת: אתה שכחתה שהיה להם נביא אמת במשך מאה
עשרים שנה, ובשואה לא היה לנו נביא אמת רק הסתר פנים[
חז"ל אומרים שחכם עדיף מנביא...
[כתבת: למה באמת שפיכת זרע לבטלה אלוקים לא
אמר לנו במפורש בעשרת הדברות].
נאמר לא תרצח, וחז"ל טוענים שיש פה מעין רצח... מה גם שהקב"ה
ציווה את כולם לפרות ולרבות, והם עשו בדיוק את ההפך:
1. שפיכת זרע לבטלה.
2. מיסוד נישואים חד מיניים.
3. גם על האנשים ה"כשרים", חז"ל אומרים שהבעלים היו משקים
את הנשים שלהם משקה עקרים בכדי שנשותיהם לא תוכלנה להתעבר... והרי זה סוג של שפיכת
זרע לבטלה...
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 05:50 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | מקסאמן, אני מבין מדוע אתה כותב בפונט גדול ומאיים, אבל אבקש שלהבא לנוחיותי ולנוחיות הקוראים: אנא השתמש בכתב רגוע... [כתבת: ולכן אני טוען שלא אלוקים עשה ח"ו אנחנו מתוך בחירה עשינו לעצמינו כמו שאנחנו הורגים בכל שבוע עשר אנשים בתאונות דרכים רק כאן בארץ ישראל, ולא יעלה על הדעת שאלוקים עושה זאת, כי במה הוא אשם שאנחנו רוצים מכוניות לנוחיותינו?]. אני מעולם לא אמרתי אחרת, ופשוט שכך הדבר..
אז למה אתה מתעקש לומר שהשואה בא מאלוקים ולא מהאנושות עצמה ??????. (אגב: הפונט הגדול כי לקחתה לי את האדום אז אני רוצה שיבחינו בדברי, למה אתה סתם חושד בי ???) [כתבת: פי' על כל עונש שאדם מקבל בצדק יש גם חלק מהעגל, אבל ברור שאי אפשר לעניש אותי על מעשה העגל שעשו לפני 3500 שנה...]. בדיוק כך. וכך מפורש כותב הרה"ג שלום משאש זצוק"ל (מי שהיה הרב הראשי של מרוקו, ולאחר מכן שימש כרבה של ירושלים, וכראש אבות בתי הדין, וחיבר ספרים חשובים ויקרים בהלכה: שו"ת שמש ומגן, שו"ת תבואות שמש ועוד), בדבר "השואה והאמונה". הדברים הם ציטוט מהספר שו"ת שמש ומגן, חלק ג, חלק אורח חיים, סימן כד': שאלה: חברים חילונים מבקשים תמיד הסבר על מות ששה מיליונים יהודים בשואה, קשה להם להאמין שהקב"ה הניח לדבר כזה לקרות. הם טוענים שהיו מקבלים על עצמם את האמונה בתורה, אך שאלה קשה זו מפריעה לאמונתם. שאלתי, כיצד להסביר להם שאלה קשה זו? תשובה: על זה יש להשיב, שמפני שהם חילונים מדרגא ראשונה, ורחוקים מאמונת ה' ותורתו, מוצאים מקום להתלות ולחפות על עצמם ועל חוסר אמונתם. יגידו לי האם קודם שנספו השישה מיליונים היו הם דתיים? אין זה כי אם דברי רוח. וכל מעשה ה' אמת ואמונה, ולא עביד דינא בלא דינא. שידוע ומפורסם שכל המון העם שם יצאו מן הדת והתורה, לא יודעים מה זה תורה, והיו נישואי תערובת הרבה, וכל ולד שפחה כמוה, ובא היטלר ימ"ש וזכרו, וחקר עד ד' דורות של נישואי תערובות, ומצא מי שעיקרם יהודים ותפס אותם. ובעוה"ר כאשר בא המשחית אינו מבחין ואחד מת בעוון הב' מדין ערבות. וכבר ראינו בדבר זה, בשני החורבנות של א"י, ועשרה הרוגי מלכות, וחנה ושבעת בניה וכו'. וגם בכל עניין יש עוון העגל: "וביום פקדי ופקדתי עליהם חטאתם". והאלוקים עשה שיראו מלפניו, ובפרט לאותם החילונים שהם צריכים לפחד, ויראו שעזיבתם את הדת לא תעזור לגמרי. וסוף סוף כל א' נפרע על מעשיו וגם יתפסו על הצדיקים שמתו בעבורם. אבל הם שרוצים להתרחק, מצאו עכשיו סיבה ועילה לומר שמשום זה לא מאמינים, וגם אנחנו לא מאמינים להם. ואין להם כי אם לחזור בתשובה שלימה ולטעום טעם התורה והדת. טעמו וראו, ותיכף יחזרו לגמרי מדעות כוזבות אלו. וה' יערה עליהם רוח ממרום ויחזירם ויחזירנו בתשובה שלימה אמן ואמן". עכ"ל.
מה אתה רוצה לומר לי כאן כן דרשה טובה עם הרבה מוסר אבל מכאן עד לעונש מוות רחוק מאוד,
[כתבת: ונשארנו יראי שמים עד תאי הגזים ואתה אומר שזה עונש?]. לצערי, דעת הציבור הרחב נוטה לחשוב ששם [בתקופה שקדמה לשואה] הייתה רמה גבוהה של שמירת תורה ומצוות בקרב היהודים. ובכן, ד"ר יעקב רובינסון למעשה הפריך דעה זו, כאשר העריך: "כי רק מחצית האוכלוסייה היהודית במזרח אירופה מחוץ לבריה"מ היו שומרי מצוות". והרב דוד שלם בספרו "מנגינת האופל", הוסיף על הקביעה הזאת של ד"ר רובינסון את דעתו, שבהחלט יש לה אחיזה במציאות, וכך כתב: "נוסיף ונאמר כי ההערכה הנ"ל היא זהירה ביותר, כי בהתאם למגמות החברתיות – גם בקרב משפחות שומרי המצוות יצאו חלק מבניהן מהדרך למרות שהוגדרו כשומרי מצוות, שהרי לא כל מי שלובש בגדים שחורים ומגדל זקן ארוך ועוטה שטריימל מפואר הוא בהכרח שומר מצוות, ולעיתים היא תחפושת". דבר נוסף חשוב להדגיש זה שהערכתו של ד"ר רובינסון מתמקדת בדבר היהודים במזרח אירופה שמחוץ לבריה"מ, שכן בבריה"מ עצמה, המצב הרוחני של היהודים הגיע לכדי כפירה ממש, ומלחמה בקודשי ישראל. הקומוניסטים בגישתם המטריאליסטית צדו את נפשות ישראל, והעבירו מיליונים על דתם. הממשלה הקומוניסטית אפילו הקימה ארגון יהודי כלל ארצי ושמו "יבסקציה", שבראשו עמד שמעון דימינשטיין (רב חבדני"ק בצעירותו שפקר), שתפקידו היה להיאבק כנגד כל סממן יהודי, שכן לשיטתם, היהדות הייתה אויב של הפרולטריון (מעמד הפועלים השולט). הרב אלעזר מנחם שך זצ"ל תיאר את המצב הרוחני באותה תקופה חשוכה: "האווירה ברחוב הייתה מורעלת מהכפירה, אפילו בליל התקדש יום הכיפורים צעדו ברחובות יהודים נושאי כרזות תמיכה בקומוניזם". "ואנוכי, הסתר אסתיר פניי ביום ההוא, על כל הרעה, אשר עשה, כי פנה אל אלוהים אחרים"- וכך מתאר הרב אלחנן וסרמן הי"ד, שנעקד בשואה על קידוש ה', את העבודה הזרה, "האלוהים אחרים" של דורו, שאליה פנו היהודים לפני השואה, ואותה עבדו, מה שגרם לאותו הסתר פנים שמתאר הפסוק באורח נבואי. וכך כתב: "בימים אלה בחרו להם היהודים בשתי עבודות זרות אשר להם יקריבו את קורבנותיהם, הסוציאליזם ונציונליזם (הלאומיות). את דוקטרינת הנציונליזם החדש אפשר להגדיר בקיצור נמרץ: נהיה ככל הגויים... שתי עבודות זרות אלה הרעילו את המוחות ואת הלבבות של הנוער העברי. לכל אחד מהם יש מטה כללי של נביאי שקר, סופרים ונואמים העושים את מלאכתם באמונה. קרה מעשה: בשמים הרכיבו את שתי העבודות הזרות הללו לאחת – נאציונאל סוציאליזם, יצרו מהן מטה זעם איום, החובל ביהודים בכל קצוות ארץ. הטומאות להן סגדנו הן החובלות בנו – 'תייסרך רעתך'...". ואכן התקופה שלפני השואה אופיינה בתנועות מהפכניות רבות שקמו וערערו על המסורת. ודוגמאות רבות יש לדבר: "תנועת ההשכלה היהודית" - שאימצה את ערכי הנאורות, שלמעשה במקרים רבים הובילו שינויים אלו (של אימוץ אותם ערכים) להתבוללות, הטמעות והמרת דת. "היהדות הרפורמית" – שצצה באירופה באמצע המאה ה – 19, וביקשה לערוך שינויים במצוות כדי להתאים אותן לרוח הזמן, מה שהתבטא למעשה בביטול חלק ניכר של מצוות הדת. "תנועת הבונד" – שהייתה תנועה יהודית חילונית - סוציאליסטית רחבת היקף, שפעלה בעיקר בפולין וליטא. "היהדות הניאולוגית" – שקמה בהונגריה לקראת סוף המאה ה – 19, בהשפעת רוח ההשכלה והאמנציפציה של היהודים, והייתה למעשה סוג של זרם קונסרבטיבי. "היבסקציה" - הייתה המחלקה היהודית של המפלגה הקומוניסטית הסובייטית, שקמה במטרה לדכא את היהדות. "ציונות חילונית" - שהקומה והונהגה ע"י משכילים שהפנו עורף לצור מחצבתם כגון: בנימין זאב הרצל, ברל כצנלסון, ודוד בן – גוריון. "התנועה הקומוניסטית" – רבים מבין מנהיגי המפלגה הקומוניסטית בעת המהפכה היו יהודים, כגון: לאון טרוצקי שר"י, גריגורי זינובייב, לב קמינייב, שמעון דימינשיין, ועוד. "ציונות סוציאליסטית – קומוניסטית" – שהונהגה בקיבוצים של "הישוב" בארץ ישראל. תנועה זו אימצה לעצמה את "האינטרנציונל" שהיה ההמנון של הקומוניסטים, שבו נאמר בין השאר: "עולם ישן עדי יסוד נחריבה" – דהיינו את העולם הישן של התורה והמסורת "עדי יסוד נחריבה". אתה סתם מצטט לי דברים ידועים, אבל שוב אין לנו כבר אלפיים שנה נביא במילא אלוקים לא יכול להרוג בנו בלי להזהיר אותנו,
כלומר הוא לא יכול כביכול לטעון על הסתר פנים כל כך הרבה זמן ולעניש אותנו כמו שכביכול יש גלוי פנים, רבונו של עולם מה אתה לא מבין כאן ?????
[כתבת: כי האמונה היא בחירה, לא ברית שלא קיימת היום]. הרמב"ם מונה את האמונה בה' בתור המצווה הראשונה בחיבורו על התרי"ג מצוות, וז"ל: "המצווה הראשונה – היא הציווי שנצטווינו להאמין באלוהות, והוא: שנאמין שיש עילה וסיבה, שהיא הפועל לכל הנמצאים, וזהו אמרו יתעלה: "אני ה' אלוקיך". (שמות כ', פס' ב'). וכך פסק הרמב"ם בפתח ספרו משנה תורה: "יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע שיש שם מצוי ראשון, והוא ממציא כל נמצא, וכל הנמצאים משמים וארץ ומה שביניהם לא נמצאו אלא מאמתת הימצאו... וידיעת דבר זה מצוות עשה, שנאמר: "אנוכי ה' אלוקיך". (הלכות יסודי התורה, פרק א', הלכה' א' – ו').
שוב הרמב"ם הוא לא נביא מי שמקבל אותו מה טוב ומי שלא אין לאלוקים שום טענה כלפיו מצד הדין להרוג אותו, [כתבת: כן נכון המנהיגות הטיפה לשטויות ברור שהמשכילים הצליחו, מה לדעתך הסיכוי בין טמבל שמאמין שהרבי שלו יכול לעשות קפיצת הדרך לבין משכיל?]. סלח לי, אבל נשגב מבינתי להבין מה בכלל כתבת, ומה הקשר?
אני מנסה להסביר לך ואתה לא רוצה להבין, התמטום של ההנהגה כלפי העם היה כל כך מטומטם שאי אפשר לאשים יהודי שרצה להשכיל ולא להיות מטומטם, ברור לי שהנהגה כוונו לשם שמים כמו שהרב בצרי עם הדיבוק מכוון לשם שמים אבל זה התוצאות [כתבת: אתה שכחתה שהיה להם נביא אמת במשך מאה עשרים שנה, ובשואה לא היה לנו נביא אמת רק הסתר פנים[ חז"ל אומרים שחכם עדיף מנביא...
אז למה לדעתך היה בכלל נביאים ????? רק הפשט היא שחכם באמת יודע יותר דברים מנביא אבל להזהיר על עונשים ושאלוקים יעניש חייבים לזה רק נביא ולא חכם, והבן
[כתבת: למה באמת שפיכת זרע לבטלה אלוקים לא אמר לנו במפורש בעשרת הדברות]. נאמר לא תרצח, וחז"ל טוענים שיש פה מעין רצח... מה גם שהקב"ה ציווה את כולם לפרות ולרבות, והם עשו בדיוק את ההפך:
מה זה מעין רצח ???? ועל המעין הזה לא חייבים מיתה כי אמרתי כבר בתגובה הקודמת ( אתה יודע שכל אדם שופך זרע לבטלה כל חייו כי אם יש לו עשר ילדים אז יוצא שרק עשר פעמים היה לא לבטלה, והשאר הם לבטלה, אז מה תאמר לי שחייבים בעונה ? התשובה היא, מי התיר לנו איסור שחייבים מיתה עליו בכדי לקיים מצוות עונה ?? ואפשר לקיים עונה בלי להוציא זרע לבטלה,
התשובה לכל זה שבאמת אין מן התורה כזה עוון בכלל, ולכן אני אומר שזה על דרך הדרש והבן, ) 1. שפיכת זרע לבטלה. 2. מיסוד נישואים חד מיניים. 3. גם על האנשים ה"כשרים", חז"ל אומרים שהבעלים היו משקים את הנשים שלהם משקה עקרים בכדי שנשותיהם לא תוכלנה להתעבר... והרי זה סוג של שפיכת זרע לבטלה... |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 06:27 |
|
| |
[כתבת: אז למה אתה מתעקש לומר שהשואה
בא מאלוקים ולא מהאנושות עצמה ?].
הענישה של האלוקים היא פועל יוצא של עוונות בני האדם...
[כתבת: מה אתה רוצה לומר לי כאן כן דרשה טובה
עם הרבה מוסר אבל מכאן עד לעונש מוות רחוק מאוד].
תכתיבי העונש וחומרתם נתפסים שונה, כך נראה, בעיני הבורא... ע"פ
היהדות אדם שסחט זית בשבת חייב סקילה, לא "דרש טוב" אלא הלכה!
[כתבת: אתה סתם מצטט לי דברים ידועים, אבל שוב
אין לנו כבר אלפיים שנה נביא במילא אלוקים לא יכול להרוג בנו בלי להזהיר אותנו, כלומר הוא לא
יכול כביכול לטעון על הסתר פנים כל כך הרבה זמן ולעניש אותנו כמו שכביכול יש גלוי
פנים, רבונו של עולם מה אתה לא מבין כאן [?.
אתה קובע לאלוקים מהו כן ולא יכול לעשות? חוץ מזה שהוא כן נתן לנו אזהרה
ברורה:
* המקור הראשון שאליו נפנה זה ספר דברים בפרשת "וילך", וכך כתוב: "ויאמר ה' אל משה, הנך שוכב עם אבותיך. וקם העם הזה
וזנה אחרי אלוהי נכר הארץ, אשר הוא בא שמה בקרבו, ועזבני, והפר את בריתי אשר כרתי
איתו. וחרה אפי בו ביום ההוא ועזבתים והסתרתי פניי מהם, והיה
לאכול, ומצאוהו רעות רבות, וצרות. ואמר, ביום ההוא, הלוא על כי אין אלוהיי בקרבי,
מצאוני הרעות האלה. ואנוכי, הסתר אסתיר פניי ביום ההוא, על כל
הרעה, אשר עשה, כי פנה, אל אלוהים אחרים". (פרק לא', פס' טז' –
יח').
ונביא שוב את דברי הרב אלחנן וסרמן: "ואנוכי, הסתר אסתיר
פניי ביום ההוא, על כל הרעה, אשר עשה, כי פנה אל אלוהים אחרים"- וכך מתאר הרב אלחנן וסרמן הי"ד, שנעקד בשואה על קידוש
ה', את העבודה הזרה, "האלוהים אחרים" של דורו, שאליה פנו היהודים לפני
השואה, ואותה עבדו, מה שגרם לאותו הסתר פנים שמתאר הפסוק באורח נבואי. וכך כתב:
"בימים אלה בחרו להם היהודים בשתי עבודות זרות אשר להם יקריבו את קורבנותיהם,
הסוציאליזם ונציונליזם (הלאומיות). את דוקטרינת הנציונליזם החדש אפשר להגדיר
בקיצור נמרץ: נהיה ככל הגויים... שתי עבודות זרות אלה הרעילו את המוחות ואת הלבבות
של הנוער העברי. לכל אחד מהם יש מטה כללי של נביאי שקר, סופרים ונואמים העושים את
מלאכתם באמונה. קרה מעשה: בשמים הרכיבו את שתי העבודות הזרות הללו לאחת – נאציונאל
סוציאליזם, יצרו מהן מטה זעם איום, החובל ביהודים בכל קצוות ארץ. הטומאות להן סגדנו
הן החובלות בנו – 'תייסרך רעתך'...".
* מקור שני שאליו נפנה נמצא בסוף פרשת "וילך", ובהמשך בפרשת
"האזינו": "הקהילו אלי את כל
זקני שבטיכם ושוטריכם ואדברה באוזניהם את הדברים האלה ואעידה בם את השמים
ואת הארץ. כי ידעתי אחרי מותי כי השחת תשחיתון וסרתם מן הדרך
אשר צוויתי אתכם וקראת אתכם הרעה באחרית הימים
כי תעשו את הרע בעיני ה' להכעיסו במעשה ידיכם". (דברים לא', פס' כח' –
כט').
מפסוקים אלה עולה מפורשות, כי לעתיד, אחרי שמשה רבנו כבר לא יהיה בין
החיים, בתקופה שלו קוראת התורה "אחרית הימים", עם ישראל יעבור תקופה
מאוד רעה, שאותה התורה מדגישה ב – ה' הידיעה, כיוון שיעשה הרע בעיני ה' ויכעיסהו.
בחז"ל ידועה התקופה הזאת שנקראת "אחרית הימים" גם בשם
"עקבתא דמשיחא", והדבר מפליא עד מאוד, שכן הרב אלחנן וסרמן הי"ד
קרא לספרו שמתאר את התקופה ששררה בימי השואה "עקבתא דמשיחא" – כנראה הוא
הרגיש בדבר, ובוודאי התאים את שם ספרו לתקופה שבה כתב אותו, שהיא כאמור תקופת
השואה.
ובעקבות דברים אלו, אומר משה רבנו את פרשת האזינו, שבה נאמר בין היתר את
הפסוקים הבאים, שמתארים את אותה "רעה" שתמצא את עם ישראל בעתיד שעליה
משה רבנו הזהיר בפסוקים שראינו לעיל. וכך נאמר: "ויאמר אסתירה פני מהם אראה
מה אחריתם כי דור תהפוכת המה בנים לא אמן בם. הם קנאוני בלא אל כעסוני בהבליהם
ואני אקניאם בלא עם בגוי נבל אכעיסם. כי אש קדחה באפי ותיקד עד שאול תחתית
ותאכל ארץ ויבלה ותלהט מוסדי הרים. אספה עלימו רעות חצי אכלה בם. מזי רעב
ולחמי רשף וקטב מרירי ושן בהמות אשלח בם עם חמת זחלי עפר. מחוץ תשכל חרב ומחדרים
אימה גם בחור גם בתולה יונק עם איש שיבה. אמרתי אפאיהם אשביתה מאנוש זכרם".
(דברים לב', פס' כ' – כו').
[כתבת: שוב הרמב"ם הוא לא נביא מי שמקבל
אותו מה טוב ומי שלא אין לאלוקים שום טענה כלפיו מצד הדין להרוג אותו].
הרמב"ם לא ציווה את האמונה באלוקים, האלוקים ציווה! וכל עם ישראל עומדים
ומחויבים מהר סיני להאמין בה' יתברך, ולא קיימא לאלוקים טענה כזאת "מכיוון
שלא קיבלתי על עצמי את האמונה אז אני לא חייב להאמין"... אלא כל יהודי חייב
להאמין, ואם לא אזי האלוקים יתבע זאת מאיתו, והבן.
[כתבת: אני מנסה להסביר לך ואתה לא רוצה
להבין, התמטום של ההנהגה כלפי העם היה כל כך מטומטם שאי אפשר לאשים יהודי שרצה
להשכיל ולא להיות מטומטם...]
אני עדיין לא מבין מה אתה רוצה... אף אחד לא יצא נגד ההשכלה, יצאתי נגד
המשכילים, ויש הבדל גדול, ודו"ק...
[כתבת: אז למה לדעתך היה בכלל נביאים ?].
חז"ל אומרים שישנם נבואות "שהוצרכו לדורות"... נבואותיהם של
הנביאים הינם רלוונטיים ביותר: או שנלמדים מהם דברי מוסר או הנהגה טובה, או שמגלה
הנהגה אלוקית שנחוץ לנו לדעתה או שמחזקת אותנו בקיום מצוות התורה וכו'... הנבואה [שהבאתי
לעיל] שאמר משה לעם ישראל היא ברורה כשמש, לא צריך פרשנות... ממש כמו הנבואה שעם
ישראל לא יעלם מעל במת ההיסטוריה, ושהתורה לא תשכח, והבן...
[כתבת: מה זה מעין רצח ?].
* "וייקח יהודה אישה לער בכורו, ושמה תמר. ויהי ער בכור יהודה רע בעיני ה' - וימיתהו
ה'. ויאמר יהודה לאונן: בוא אל אשת אחיך ויבם אותה, והקם זרע לאחיך. ויידע אונן
כי לא לו יהיה הזרע, והיה אם בא אל אשת אחיו, ושיחת ארצה לבלתי נתון זרע
לאחיו. וירע בעיני ה' אשר עשה, וימת גם אותו". (בראשית לח', פס' א' –
י').
* וכך נספק להלכה ולמעשה כי איסור השחתת זרע, מוגדר בשלחן ערוך (אבן העזר,
סימן כ"ג) כעוון חמור מכל עבירות שבתורה!.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2010 08:56 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | [כתבת: אז למה אתה מתעקש לומר שהשואה בא מאלוקים ולא מהאנושות עצמה ?]. הענישה של האלוקים היא פועל יוצא של עוונות בני האדם...
שזה אומר מה ??? שאנחנו במקום להיות כל העם היהודי חזק בלי קהלות נפרדות וכו' וכו' ואז לא היה יכול להיות בכלל השואה, או שהינו כולנו באים לארץ ישראל בזמן הבעל שם טוב או הגר"א, או בזמן הצהרת בעל פור, אבל אנחנו רק יודעים לריב כל הזמן ואין הסכמה אפי' על פסיק אחד אז פלא בעיניך שהיטלר ימ"ש הצליח לעשות ????
מכאן במקום ללמוד מזה משהו אז מנצלים את הטרגדיה בכדי לעשות נפשות לדת ולאיים, שאפי' אלוקים מקיא מזה,
למה פשוט ללמוד שדאי לנו עם המחלוקת ולמה לא לבנות את העם מחדש בלי נוסח ספרד\אשכנז בלי חסידים\ליטאים
שכל הפחות היראי השם יהיו ביחד,
הרי דבר אחד יכולנו ללמוד מתאי הגזים, ששם לא היה קהילות נפרדות שם אלוקים כביכול הכניס אותנו ביחד חסידי ליטאי ציוני משכיל רפורמי וכו' וכו'
[כתבת: מה אתה רוצה לומר לי כאן כן דרשה טובה עם הרבה מוסר אבל מכאן עד לעונש מוות רחוק מאוד]. תכתיבי העונש וחומרתם נתפסים שונה, כך נראה, בעיני הבורא... ע"פ היהדות אדם שסחט זית בשבת חייב סקילה, לא "דרש טוב" אלא הלכה!
שכח מזה, רק אם זה מלכת מחשבת ורק בהתראה ורק אם העונש עוזר כי אם לא ? לא מענישים כמו שחז"ל עצמם בטלו עונש מוות כי זה לא עזר, כך אלוקים לא מעניש בלי התראה, ורק אם זה עוזר, כי אם זה לא עוזר מה הטעם של העונש
[כתבת: אתה סתם מצטט לי דברים ידועים, אבל שוב אין לנו כבר אלפיים שנה נביא במילא אלוקים לא יכול להרוג בנו בלי להזהיר אותנו, כלומר הוא לא יכול כביכול לטעון על הסתר פנים כל כך הרבה זמן ולעניש אותנו כמו שכביכול יש גלוי פנים, רבונו של עולם מה אתה לא מבין כאן [?. אתה קובע לאלוקים מהו כן ולא יכול לעשות? חוץ מזה שהוא כן נתן לנו אזהרה ברורה:
אני לא קובע וגם אף אחד לא קובע אבל הוא כתב בדיוק על מה ואיך,
* המקור הראשון שאליו נפנה זה ספר דברים בפרשת "וילך", וכך כתוב: "ויאמר ה' אל משה, הנך שוכב עם אבותיך. וקם העם הזה וזנה אחרי אלוהי נכר הארץ, אשר הוא בא שמה בקרבו, ועזבני, והפר את בריתי אשר כרתי איתו. וחרה אפי בו ביום ההוא ועזבתים והסתרתי פניי מהם, והיה לאכול, ומצאוהו רעות רבות, וצרות. ואמר, ביום ההוא, הלוא על כי אין אלוהיי בקרבי, מצאוני הרעות האלה. ואנוכי, הסתר אסתיר פניי ביום ההוא, על כל הרעה, אשר עשה, כי פנה, אל אלוהים אחרים". (פרק לא', פס' טז' – יח').
א,) אלוקים פשוט אומר לו מה יהיה ב,) כי פנה אל אלוהים אחרים כלומר עוון ע"ז ולא עוון שהמציאו החרמנים
ונביא שוב את דברי הרב אלחנן וסרמן: "ואנוכי, הסתר אסתיר פניי ביום ההוא, על כל הרעה, אשר עשה, כי פנה אל אלוהים אחרים"- וכך מתאר הרב אלחנן וסרמן הי"ד, שנעקד בשואה על קידוש ה', את העבודה הזרה, "האלוהים אחרים" של דורו, שאליה פנו היהודים לפני השואה, ואותה עבדו, מה שגרם לאותו הסתר פנים שמתאר הפסוק באורח נבואי. וכך כתב: "בימים אלה בחרו להם היהודים בשתי עבודות זרות אשר להם יקריבו את קורבנותיהם, הסוציאליזם ונציונליזם (הלאומיות). את דוקטרינת הנציונליזם החדש אפשר להגדיר בקיצור נמרץ: נהיה ככל הגויים... שתי עבודות זרות אלה הרעילו את המוחות ואת הלבבות של הנוער העברי. לכל אחד מהם יש מטה כללי של נביאי שקר, סופרים ונואמים העושים את מלאכתם באמונה. קרה מעשה: בשמים הרכיבו את שתי העבודות הזרות הללו לאחת – נאציונאל סוציאליזם, יצרו מהן מטה זעם איום, החובל ביהודים בכל קצוות ארץ. הטומאות להן סגדנו הן החובלות בנו – 'תייסרך רעתך'...".
מחילה מכבוד תורתו של ר' אלחנן וסרמן אבל ברור לכל ילד שהוא עצמו לא האמין בדבריו כי הוא לא היה נביא והוא רק אמר את זה לתוכחה, אבל הוא לא יכול לחדש לנו סוגי ע"ז בזמן שחז"ל בטלו כבר את ע"ז יש כן דמוי ע"ז להאמין בדיבוק וכו' * מקור שני שאליו נפנה נמצא בסוף פרשת "וילך", ובהמשך בפרשת "האזינו": "הקהילו אלי את כל זקני שבטיכם ושוטריכם ואדברה באוזניהם את הדברים האלה ואעידה בם את השמים ואת הארץ. כי ידעתי אחרי מותי כי השחת תשחיתון וסרתם מן הדרך אשר צוויתי אתכם וקראת אתכם הרעה באחרית הימים כי תעשו את הרע בעיני ה' להכעיסו במעשה ידיכם". (דברים לא', פס' כח' – כט'). מפסוקים אלה עולה מפורשות, כי לעתיד, אחרי שמשה רבנו כבר לא יהיה בין החיים, בתקופה שלו קוראת התורה "אחרית הימים", עם ישראל יעבור תקופה מאוד רעה, שאותה התורה מדגישה ב – ה' הידיעה, כיוון שיעשה הרע בעיני ה' ויכעיסהו. בחז"ל ידועה התקופה הזאת שנקראת "אחרית הימים" גם בשם "עקבתא דמשיחא", והדבר מפליא עד מאוד, שכן הרב אלחנן וסרמן הי"ד קרא לספרו שמתאר את התקופה ששררה בימי השואה "עקבתא דמשיחא" – כנראה הוא הרגיש בדבר, ובוודאי התאים את שם ספרו לתקופה שבה כתב אותו, שהיא כאמור תקופת השואה. ובעקבות דברים אלו, אומר משה רבנו את פרשת האזינו, שבה נאמר בין היתר את הפסוקים הבאים, שמתארים את אותה "רעה" שתמצא את עם ישראל בעתיד שעליה משה רבנו הזהיר בפסוקים שראינו לעיל. וכך נאמר: "ויאמר אסתירה פני מהם אראה מה אחריתם כי דור תהפוכת המה בנים לא אמן בם. הם קנאוני בלא אל כעסוני בהבליהם ואני אקניאם בלא עם בגוי נבל אכעיסם. כי אש קדחה באפי ותיקד עד שאול תחתית ותאכל ארץ ויבלה ותלהט מוסדי הרים. אספה עלימו רעות חצי אכלה בם. מזי רעב ולחמי רשף וקטב מרירי ושן בהמות אשלח בם עם חמת זחלי עפר. מחוץ תשכל חרב ומחדרים אימה גם בחור גם בתולה יונק עם איש שיבה. אמרתי אפאיהם אשביתה מאנוש זכרם". (דברים לב', פס' כ' – כו').
מי שמפרש את פרשת האזינו על היום הוא פשוט מסלף את הכתוב, שוב בשביל מוסר אולי זה טוב, אבל מזה לחייב מיתה
בזמן שר' אלחנן עצמו לא התכוון לזה, האדם הזה חייב להיות מטורף ועםארץ שלא יודע אפי' פסיק של כתוב אחד בתנ"ך
[כתבת: שוב הרמב"ם הוא לא נביא מי שמקבל אותו מה טוב ומי שלא אין לאלוקים שום טענה כלפיו מצד הדין להרוג אותו]. הרמב"ם לא ציווה את האמונה באלוקים, האלוקים ציווה! וכל עם ישראל עומדים ומחויבים מהר סיני להאמין בה' יתברך, ולא קיימא לאלוקים טענה כזאת "מכיוון שלא קיבלתי על עצמי את האמונה אז אני לא חייב להאמין"... אלא כל יהודי חייב להאמין, ואם לא אזי האלוקים יתבע זאת מאיתו, והבן.
פשוט לא נכון, האלוקים לא יכול להסתיר פנים יותר 2500 שנה ובד ובד לתבוע שנהאמין בו, ואחרי שהוא כביכול מעניש פתאום כל המטומטמים יודעים כבר לומר בדיוק על מה ולמה וכביכול אין הסתר פנים,
אתה חייב להבין שבתנ"ך הוא כל פעם הסביר לנו למה עשה כך וכך, ואייך אפשר לעשות לנו שואה בלי לומר לנו למה ??
ועוד הרי הוא רצה להשיג משהו, לא ? לפי שיטתך הוא לא השיג כלום, מה קרה אחרי השואה שקם מדינה כופרת ומחנכת לכפירה ואחרי כמה דורות שוב יעשה שואה, תגיד לי הוא מדבר איתנו בשפה של חרשים ?????
[כתבת: אני מנסה להסביר לך ואתה לא רוצה להבין, התמטום של ההנהגה כלפי העם היה כל כך מטומטם שאי אפשר לאשים יהודי שרצה להשכיל ולא להיות מטומטם...] אני עדיין לא מבין מה אתה רוצה... אף אחד לא יצא נגד ההשכלה, יצאתי נגד המשכילים, ויש הבדל גדול, ודו"ק...
איך התחיל המשכיל הראשון ??? אני אומר לך איך, במקום לחזור לשיטת הגאונים והראשונים מיד שהתחילו הגוים לכפור בנצרות, אנחנו המשכנו אם סיפורי המופתים המטומטמים, וזרקנו את המשכיל הראשון מהבית כנסת וזעקנו עליו כופר וכך יצא עוד משכיל ועוד משכיל ואחרי זה הם התארגנו לקהילה ודרך החכמה הם הצליחו לגרור אחריהם תשעים אחוז מכלל ישראל אגב: זה נמשך עד היום עיין ערך הדיבוק, [כתבת: אז למה לדעתך היה בכלל נביאים ?]. חז"ל אומרים שישנם נבואות "שהוצרכו לדורות"... נבואותיהם של הנביאים הינם רלוונטיים ביותר: או שנלמדים מהם דברי מוסר או הנהגה טובה, או שמגלה הנהגה אלוקית שנחוץ לנו לדעתה או שמחזקת אותנו בקיום מצוות התורה וכו'... הנבואה [שהבאתי לעיל] שאמר משה לעם ישראל היא ברורה כשמש, לא צריך פרשנות... ממש כמו הנבואה שעם ישראל לא יעלם מעל במת ההיסטוריה, ושהתורה לא תשכח, והבן...
זה לא בזכות הנבואה זה בזכות אבא שלי ואימה שלי וסבא וסבתה שלי עד אבותי שיצאו לגלות, אין לנבואה שום זכות בזה, פשוט בחרנו כך מתוך בחירה שלנו בלי שום התחייבות לעונשים כאלה, בחרנו כך כי אנחנו אוהבים את אלוקים ולא בגלל שאנחנו חייבים באמת, מה שאנחנו חייבים זה רק להציב לנו ציונים, ולדעתי אלוקים באמת שמח בזה, רק נביא השקר לא מפרגנים לנו, אבל מכאן לבוא ולומר שיש צדק לעניש עונש מוות בגלל שהיה לנו נביאי השקר למיניהם שאלוקים לא אמר להם לומר מה שהם אומרים, כמו שאמנון יצחק מנבא שיבשת אמריקה תשקע בים, וכמו שאנשים עושים צחוק מכל התנ"ך ומפרשים מה שבא להם, מה הם חושבים שאנו בדור פנאטי ???
[כתבת: מה זה מעין רצח ?]. * "וייקח יהודה אישה לער בכורו, ושמה תמר. ויהי ער בכור יהודה רע בעיני ה' - וימיתהו ה'. ויאמר יהודה לאונן: בוא אל אשת אחיך ויבם אותה, והקם זרע לאחיך. ויידע אונן כי לא לו יהיה הזרע, והיה אם בא אל אשת אחיו, ושיחת ארצה לבלתי נתון זרע לאחיו. וירע בעיני ה' אשר עשה, וימת גם אותו". (בראשית לח', פס' א' – י'). * וכך נספק להלכה ולמעשה כי איסור השחתת זרע, מוגדר בשלחן ערוך (אבן העזר, סימן כ"ג) כעוון חמור מכל עבירות שבתורה!.
עוון חמור כן עונש מיתה לא הרמ"א מתיר השחתת זרע לפעמים והוא ידע הלכה אני חושב,
הסברתי לך חינוך ומוסר מקובל על כולם, ואני אומר לך יותר מזה מי שסובל מהדבר הזה לא צריך לעניש אותו כי הוא מנעיש את עצמו לבד, כידוע למבינים, ולכן מבחינת חינוך זה חשוב מאוד כמו כל התמכרות, האם חייבים לעניש למי שמתמכר לסמים ?? לא ולא כי הוא מנעיש את עצמו לבד כך זה אם השחתת זרע, וחז"ל הסמיכו את העניין לפסוקים האלה בשביל החינוך ומוסר, הרי פשט הפסוק היא בגלל שהוא לא רצה לתת זרע לאחיו, אבל מכאן לדרוש עונש מוות ועוד להיות ערבים לזה וכו' וכו' הדרך רחוקה מאוד
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 09/04/2010 09:06:14
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2010 22:20 |
|
| |
[כתבת: הרי
דבר אחד יכולנו ללמוד מתאי הגזים, ששם לא היה קהילות נפרדות שם אלוקים כביכול
הכניס אותנו ביחד חסידי ליטאי ציוני משכיל רפורמי וכו' וכו'].
קניתי. אמן. אני מצד אחד כן חושב שצריך להיות 12 שבטים בעם ישראל, ואיש על
מחנהו ואיש על דיגלו... אבל הכל בשלום.
[כתבת: שכח מזה, רק אם זה מלכת מחשבת ורק בהתראה
ורק אם העונש עוזר כי אם לא ? לא מענישים כמו שחז"ל עצמם בטלו עונש מוות כי
זה לא עזר, כך אלוקים לא מעניש בלי התראה, ורק אם זה עוזר, כי אם זה לא עוזר מה
הטעם של העונש].
כן, זה נכון לעניין חיוב מיתה בידי בית – דין... אבל המחלל שבת במזיד חייב
כרת, שזה מיתה בידי שמים, וכמו שכותב הרמב"ם בריש הלכות שבת. אז מה לי עונש בית
– דין, מה לי עונשו של הקב"ה?!
[כתבת: כי פנה אל אלוהים אחרים כלומר עוון ע"ז
ולא עוון שהמציאו החרמנים].
נו באמת... איך אתה מצפה שאני יגיב לדברים כאלה?
[כתבת: מחילה
מכבוד תורתו של ר' אלחנן וסרמן אבל ברור לכל ילד שהוא עצמו לא האמין בדבריו...].
עיין הערה קודמת...
[כתבת: מי שמפרש את פרשת האזינו על היום
הוא פשוט מסלף את הכתוב, שוב בשביל מוסר אולי זה טוב, אבל מזה לחייב מיתה ,בזמן
שר' אלחנן עצמו לא התכוון לזה, האדם הזה חייב להיות מטורף ועםארץ שלא יודע אפי' פסיק
של כתוב אחד בתנ"ך].
כנ"ל...
[כתבת: האלוקים לא
יכול להסתיר פנים יותר 2500 שנה ובד ובד לתבוע שנהאמין בו].
בדיוק כך! זה הניסיון, שהרי לא חכמה להאמין בו כאשר הוא מתגלה לפני כל העם
בניסים... הניסיון האמיתי זה להאמין בו דווקא בשעת ההסתר פנים... משל למה הדבר
דומה? למלך שהורד משילטונו בעקבות מהפכה צבאית, ונותר ללא כל השפעה פוליטית צבאית
מדינית וכו'... ואע"פ שכולם עזבו אותו, ואין לו שום כוח, עדיין הוא דרש
מקרוביו תמיכה מלאה, כך שכשהוא יחזור למלוך [והיה ה' למלך על כל הארץ ביום
ההוא...] אלה שעמדו בניסיון ולא עזבו אותו בשנות הרעה יתוגמלו בהתאם... והבן...
[כתבת: איך
התחיל המשכיל הראשון ??? אני אומר לך איך, במקום לחזור לשיטת הגאונים והראשונים
מיד שהתחילו הגוים לכפור בנצרות, אנחנו המשכנו אם סיפורי המופתים המטומטמים, וזרקנו
את המשכיל הראשון מהבית כנסת וזעקנו עליו כופר וכך יצא עוד משכיל ועוד משכיל ואחרי
זה הם התארגנו לקהילה ודרך החכמה הם הצליחו לגרור אחריהם תשעים אחוז מכלל ישראל
אגב: זה נמשך עד היום עיין ערך הדיבוק].
אני לא חושב שזאת הסיבה... אלא הדבר היה תלוי במגמות חברתיות שונות, וכפי
שהסברתי לעיל...
[כתבת: וכמו שאנשים עושים צחוק מכל התנ"ך ומפרשים מה שבא להם...].
ע"ע עצכ"ח שאלופים בזה... [אולי מלבד מיכי אברהם שיש לו טעמים
טובים בדר"כ...]
[כתבת: וחז"ל הסמיכו את העניין
לפסוקים האלה בשביל החינוך ומוסר...].
עיין פה קצת "דברי מוסר" [עלאק]: http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/assia/mavhena-2.htm
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2010 23:03 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | [כתבת: הרי דבר אחד יכולנו ללמוד מתאי הגזים, ששם לא היה קהילות נפרדות שם אלוקים כביכול הכניס אותנו ביחד חסידי ליטאי ציוני משכיל רפורמי וכו' וכו']. קניתי. אמן. אני מצד אחד כן חושב שצריך להיות 12 שבטים בעם ישראל, ואיש על מחנהו ואיש על דיגלו... אבל הכל בשלום. הלואי שהיה כך
[כתבת: שכח מזה, רק אם זה מלכת מחשבת ורק בהתראה ורק אם העונש עוזר כי אם לא ? לא מענישים כמו שחז"ל עצמם בטלו עונש מוות כי זה לא עזר, כך אלוקים לא מעניש בלי התראה, ורק אם זה עוזר, כי אם זה לא עוזר מה הטעם של העונש]. כן, זה נכון לעניין חיוב מיתה בידי בית – דין... אבל המחלל שבת במזיד חייב כרת, שזה מיתה בידי שמים, וכמו שכותב הרמב"ם בריש הלכות שבת. אז מה לי עונש בית – דין, מה לי עונשו של הקב"ה?!
כי התראה חייב להיות כך אלוקים נהג במבול, אבל אחרי 2500 שנה של הסתר פנים אי אפשר לטעון על ההתראה,
[כתבת: כי פנה אל אלוהים אחרים כלומר עוון ע"ז ולא עוון שהמציאו החרמנים]. נו באמת... איך אתה מצפה שאני יגיב לדברים כאלה?
שפשוט תודה שאני צודק, עוון השחתת זרע זה המצאה של חרמנים מה לעשות ??? אתה הרי בחור חכם נראה לי,
אז למה לא נעשה דבר פשוט "הפריה מלאכותית" ונקיים עונה בדרכים אחרות כי יש חשש של מעין רצח ????
הרי אפי' בפעם אחד יש 80,000,000, תאי זרע והרגתה 79,999,999 זרע, ועברתה על לא תרצח, כל זה יכול שיצליח ויכל שלא, ולכן אני מציע למהדרין להתחיל לעשות "הפריה מלאכותית"
[כתבת: מחילה מכבוד תורתו של ר' אלחנן וסרמן אבל ברור לכל ילד שהוא עצמו לא האמין בדבריו...]. עיין הערה קודמת...
כלומר הוא לא חשב לרגע לחייב מיתה וכליה לעם ישראל אם זה לא ברור לך ????
וחוץ מזה הוא לא היה נביא ולכן זה לא נכנס בגדר של התראה ולכן אלוקים לא יכול לעניש בגלל זה, מה קשה להבין כאן,
[כתבת: מי שמפרש את פרשת האזינו על היום הוא פשוט מסלף את הכתוב, שוב בשביל מוסר אולי זה טוב, אבל מזה לחייב מיתה ,בזמן שר' אלחנן עצמו לא התכוון לזה, האדם הזה חייב להיות מטורף ועםארץ שלא יודע אפי' פסיק של כתוב אחד בתנ"ך]. כנ"ל...
את זה התכוונתי כלפי נווווו אתה יודע למי, מדבר העמים זה אירופה ?????? תגיד לי הוא לא השתגע לגמרי ???? [כתבת: האלוקים לא יכול להסתיר פנים יותר 2500 שנה ובד ובד לתבוע שנהאמין בו]. בדיוק כך! זה הניסיון, שהרי לא חכמה להאמין בו כאשר הוא מתגלה לפני כל העם בניסים... הניסיון האמיתי זה להאמין בו דווקא בשעת ההסתר פנים... משל למה הדבר דומה? למלך שהורד משילטונו בעקבות מהפכה צבאית, ונותר ללא כל השפעה פוליטית צבאית מדינית וכו'... ואע"פ שכולם עזבו אותו, ואין לו שום כוח, עדיין הוא דרש מקרוביו תמיכה מלאה, כך שכשהוא יחזור למלוך [והיה ה' למלך על כל הארץ ביום ההוא...] אלה שעמדו בניסיון ולא עזבו אותו בשנות הרעה יתוגמלו בהתאם... והבן...
זה דרש יפה אבל לא לחייב מיתה כמה פעמים אני צריך להסביר,??
[כתבת: איך התחיל המשכיל הראשון ??? אני אומר לך איך, במקום לחזור לשיטת הגאונים והראשונים מיד שהתחילו הגוים לכפור בנצרות, אנחנו המשכנו אם סיפורי המופתים המטומטמים, וזרקנו את המשכיל הראשון מהבית כנסת וזעקנו עליו כופר וכך יצא עוד משכיל ועוד משכיל ואחרי זה הם התארגנו לקהילה ודרך החכמה הם הצליחו לגרור אחריהם תשעים אחוז מכלל ישראל אגב: זה נמשך עד היום עיין ערך הדיבוק]. אני לא חושב שזאת הסיבה... אלא הדבר היה תלוי במגמות חברתיות שונות, וכפי שהסברתי לעיל...
ברור שזה הסיבה הנה חז"ל מפורש אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת (משלי ל' ו') תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ את הנטיעות, ואתה יודע על איזה גדר הוא מדבר ??? על גדר חז"ל
נו עכשיו תגיד לי על מה זרקים היום בחור\בחורה לרחוב ????
הנה הם מצאו עבירה גדולה ומהי ??? השחתת זרע שהוא הראש ישיבה לא יכול להתאפק וחייב לקיים עונה שלש פעמים בשבוע, והבחור המסכן חייב לחכות שנה שנתים עד שיתחתן ??????
בכל הדורות מישהו בדק בציציות של הבחורים ?????האם המילה חרמנים היא מוגזמת ?????
[כתבת: וכמו שאנשים עושים צחוק מכל התנ"ך ומפרשים מה שבא להם...]. ע"ע עצכ"ח שאלופים בזה... [אולי מלבד מיכי אברהם שיש לו טעמים טובים בדר"כ...]
אני אוהב את הפורום שלנו ואני חושב שמשיח יבוא רק דרך הפורום שלנו,
[כתבת: וחז"ל הסמיכו את העניין לפסוקים האלה בשביל החינוך ומוסר...]. עיין פה קצת "דברי מוסר" [עלאק]: http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/assia/mavhena-2.htm
אני אפי' לא הפתח את הלינק כי אני לא חושב לחפש לי מוסר כי יש לי ב"ה ארון ספרים מלא מוסר, בעיקר מוסר של הגאונים והראשונים, אבל אני חושב שאתה מפסיד את הנקודה העיקרית שאני רוצה לומר לך,
אפי' אלוקים לא חשב בהתחלת הבריאה שיצא לו עם כזה נפלא
אחרי 2500 שנה של הסתר פנים מיליוני יהודים מאמנים בו ???????
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 00:58 |
|
| |
פוגמישו: היקר
אתה בטח מכיר איך אלוקים דיבר קשות כלפי הרעים של איוב,
שמשיח יבוא זה יחזור על עצמו אלוקים יזעק על כל נביאי הזעם ויאמר להם לבקש מחילה מעם ישראל,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2010 04:25 |
|
| |
<הרב אלעזר מנחם שך זצ"ל תיאר את המצב הרוחני באותה תקופה חשוכה: "האווירה ברחוב הייתה מורעלת מהכפירה, אפילו בליל התקדש יום הכיפורים צעדו ברחובות יהודים נושאי כרזות תמיכה בקומוניזם">
משום מה הוא שכח להזכיר את התפשטות תנועת ההשכלה בישיבות ליטא, והתפשטות התנועה החסידית בפולין.
|
|
|
|
|