בית פורומים אגודה אחת

ויינרוט! גם אנחנו רוצים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/5/2008 12:21 לינק ישיר 
ויינרוט! גם אנחנו רוצים

בראיון שהעניק ד"ר יעקב ויינרוט לגידי וייץ, הארץ, הייתי שואל אותו עוד שאלה אחת.
ליתר דיוק, את השאלה הזו שאל אותו המראיין, אלא שמנקודת מבטי ובהתאם לרוח הפורום הזה, הייתי מציב אותה סמוך לפיסקה אחרת.

אבל בבני ברק בבית הכנסת, בתוך העדה, אתה לא מרגיש בבית?

"אני בכל מקום זר. אתה חושב שאצל החרדים ההוויה שלי היא הוויה מקובלת? אתה בא אלי הביתה, אתה רואה את כל ספרות המערב, זו הוויה מקובלת? מה משייך אותי לציבור החרדי? שאני מאמין באמונה שלמה בתורה כערך המרכזי של היהודי והאדם. זה דבר שהוא מרכזי בחיי. לכן אין יום שלא אלמד לפחות שעתיים. אם תשאל אותי אם אני ציוני, אני גם אענה לך בלי היסוס שכן. אני לא ציוני במובן הזה שאני רוצה לבנות אדם חדש, אבל אני בהחלט רואה בשיבת העם היהודי לארצו מאורע שהוא מעבר לנתפס. אני לא שייך להוויה החילונית, אני לא שייך להוויה החרדית ולא שייך לשום הוויה אחרת. וזה קשה. זה כל כך קשה שאין לך מושג. אבל אין לי ברירה, אני לא מוכן לוותר על אף אחת מאלף הנשמות שמתרוצצות בתוכי".

איך אתה מיישב את הסתירה בין האני-מאמין שלך לאני המקצועי?
האם ממעמדך ומתוקף היותך מייעץ ומייצג משפטי לא אחת, של הממסד החרדי העסקני = רבני, אינך יכול לסייע יותר לאותם צעירים בעלי מאה נשמות או אפילו שלש, שאותו ממסד אינו מאפשר להם את מרחב המחיה שכה חסר לך?

כאן באגודה אחת, יש עוד כמה אנשים, שהוויתם אינה מקובלת על סביבתם. מה אתה עושה כדי לעגן את זכויותיהם כמיעוט נרדף על ידי לקוחותיך, או לפחות כדי לא לסייע לאחרונים לרדוף אותם בחסות המשך הברדק המשפטי?
כאשר חדשות לבקרים מבקש הממסד המשפטי לשמוט את המושכות מידיהם, אזי הם נמלטים למשרדך בתל אביב כדי שתעזור להם לצלוח את המשוכה ואותם צעירים בעלי נשמות ממשיכים להאנק תחת המגף העסקני = רבני.

---------
מאיר

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2008 12:34 לינק ישיר 

מאיר היקר,
אלוקים דואג למי שדואג לעצמו.

מבלי לפגוע בדמות המנהיג, כדאי שתדאג לילדיך ולמשפחתך הקרובה ואל תציע לאנשים לחפש משענות אצל אנשים אחרים. אני מניח שמהתבוננות על מי שיצליח בשיטה אחרת וישמש מודל לחיקוי יבואו רבים אחרים.  העזרה צריכה להיות הקמת מוסדות שיחנכו ברוח אותה אתה מציע ופחות סיוע רוחני בדמות הדרכה של עו"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2008 17:45 לינק ישיר 

אהיה לפה לקניזי

בניגוד חריף למרבית החרדים המעוניינים שילדיהם ירכשו השכלה כללית, ואשר הממסד מונע זאת מהם בחוזק יד באופנים שונים, ישנה קבוצה חרדית שמסיבות שונות אינה נמצאת תחת סמכות שיפוטם של חצרות הגדולים לפחות במה שנונגע לענינים רבים, וע''כ מתאפשר לה לגדל את צאצאיה בדרך המסורה לנו מדור לדור דהיינו בעלבתים יראים ושלמים.

ד''ר יעקב ויינרוט זכה להמנות על הקבוצה הנ''ל וכל בניו וחתניו הינם בעלי השכלה גבוהה ועוסקים במקצועות חופשיים.   ומליבנו נישא תפילה כה יוסיף ה' עליכם אלף פעמים.

הקניזי היה מאוד רוצה שהד''ר וינרוט יפעיל את השפעתו הרבה על גורמים בכירים רבנים בציבור החרדי למען יחדלו מעושק עתידם של אנשים הנמנים על חברי הפורום במובנו הרחב.

אלא שהד''ר וינרוט השכיר את שירותיו הטובים לממסד החרדי לשם ניסוח חוק החינוך החרדי. והקניזי מאוד כועס עליו, שכן בעוד שאת ילדיו הוא הציל ממלתעותיו של ר' שמואל דוייטש, אותנו הוא הפקיר בשדה הקרב מדממים לחסדיו של נביא ההשקפה הטהורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2008 21:01 לינק ישיר 

ואולי וינרוט היה עונה לקניזי: ומי מפריע בידך ללכת בדרך בה אני הלכתי?

וינרוט לא בחר לגור בקסבה ולהוציא לנביאי ההשקפה את העיניים, הוא פשוט הלך למקום אחר.

ברמת גן ר' שמואל דוייטש לא יקים לך ועדת איכלוס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2008 22:30 לינק ישיר 

גם אני הגעתי מהעולם החרדי. בכל מקרה הצלחתי בעצמי לעבור את הגשר (למזלי לפני החתונה). אני לא מבין, אם הבעיה בנים, הרי לא תשלח אותם לחדר, אם הבעיה שהבנות לא יתקבלו לבית יעקב, הרי שאתה תעשה להן רק טובה גדולה. הבעיה היא אם אתה אנוס מחמת עבודה שלך או של אשתך במגזר, אז באמת בשביל חינוך הילדים עליך למצוא עבודה אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2008 22:49 לינק ישיר 

הוועדה

שרפ ואלישיב (בעצמו? איזה פחד)

ויינרוט יכול כמובן לענות כך, אם מה שנדרש זה לענות. אם אנו רוצים תוצאות, לא יעזרו דחיות בקש.
דרכו של ויינרוט, היא דרך היחיד, לא דרך הרבים. הוא לא יכול לומר שכיון שמי שכל כך רוצה, יכול לעשות זאת נגד כל המכשולות החברתיים, אנו פטורים מלהרחיב את הדרך לטובת כל המבקשים להשתמש בה.
מה שאתם מציעים הוא בעצם, להשאיר את המצב על כנו ומי שרוצה שיטפס על הגדר.
לטעמי זאת לא תשובה הוגנת. למה אני צריך לטפס על קוצים ולקרוע את מכנסי, אם אני מבקש דבר לגיטימי שהחברה שלי היתה צריכה בעצם לספק לי, ק"ו שלא להלחם בי.
אם ויינרוט גם חושב שזה לגיטימי, כמו שהוא עצמו חי, אזי שיאמר את זה בקול רם, לא לגידי וייץ שבסך הכל צריך כתבה, אלא לר' שמואל דויטש שצריך אותו, את ויינרוט.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2008 23:27 לינק ישיר 

אני אמרתי לר' שמואל דויטש את זה. הוא קיבל אותי בסובלנות וגם הישיבה. עד היום אני מעריך את הישיבה מאד. זה שר' שמואל דויטש חושב שזה בדיעבד, זו בעיה שלו ושל מי ששומע לו. צריך קטליזטור בכדי לשמוע דברים אחרים (אצלי זה היה עוני בבית, בזמן שלאחרים - חרדים -  היה, כי אבי היה אברך וראש כולל בזמן שבו לא היו הרבה אברכים).
לכן יש צורך בקטליזטור לחשיבה. האם וינרוט יהא קטליזטור של ר' שמואל דויטש, אני מאד מסופק. האם בחורים חרדים רואים בעו"ד וינרוט שווה ערך לר' שמואל דויטש שיסכימו להמיר את השקפותיו של ר' שמואל בהשקפותיו של ר' יעקב, אינני יודע, אולם סוביקטיבית לא נראה לי.
הקטליזטור יכול להיות או משבר כלכלי או משבר אישי או משבר תורני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2008 23:50 לינק ישיר 

זאת לא שאלה של לכתחילה או בדיעבד, זו שאלה של להלחם בזה או להניח לזה.

הקטליזטור יכול לגרום למרמור או לנטישה. אם לא תהיה אלטרנטיבה רחבה, מי שיפרוש ילך לשדות זרים.

את זה לא מבינים אנשים כמו ר"ש דויטש ואת זה רציתי שיסביר להם, לא לציבור, ויינרוט. לא שמעניין אותם מה הוא חושב, אלא שהם צריכים אותו ולכן לא ילחמו אתו, אם הוא מאוד ירצה.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 00:07 לינק ישיר 

ואם הוא יגיד אז הם יפתחו ישיבה תיכונית או שהם לא ילחמו בישיבה תיכונית שהוא יקים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 00:35 לינק ישיר 

לפלא בעיני כי חברי פורום חשוב זה מצאו להם את הזיותיו המקושקשות של וינרוט כמקור השראה ועוד מקשים קושיות ועונים תירוצים, כביכול א קוועשט אהער א קוועטש אהין ומשהו בהיר יצא מכל הסמטוחה הזאת.

צר לי לקלקל את הערצתכם לחרדי הכסף מצטטי קרל מרקס, אך אני מעדיף את טרוריסטי מעתיקי השמועה השומרים באלימות על גבולות החרדיות יחד עם מטורפי ההתנחלויות על פני קבוצות החרדים המודרנים אשר הכסף היה ונותר אלוקיהם הבלעדי. המיזרוחניקים והחרדים משלמים כל אחד מחיר לא פשוט כלל על האידיאלים שלהם, אם במסירות ועוני ללימוד התורה ואם בשליחת הבנים לסיירות קרביות וחינוך לאחריות לעם ישראל. ואילו בעוונותיי לא הצלחתי להבחין לא אידיאל ותרומה לעם ישראל ולא בערכים אישיים המאפיינים את הקבוצות הנתעבות אשר בשם חרדים מודרניים יכונו.

ועוד מצאו להם בקעה להתגדר בה בתמיהות ופירכות על הפער בין ההצהרות המרקסיסטיות לבין המרצדס וחתונות הראווה, בין ההשתחצנות בהיכרות המורשת המערבית לבין הזנותיות וחיפוש הכבוד בקרב האדמו"ר מגור, בין ההתבכיינות הפורנוגרפית על קשיי מצפונו המוסרי-עלק לבין העובדה ששלח בניו ללמוד את מקצוע העורך דין הנתעב ולא שלחם לעשות משהו מועיל ברפואה, מדע וטכנולוגיה, כמנהג שנואי נפשו המיזרוחניקים.

ואילו לי נראה שיותר משיש כאן מתחושות אשם הרי מצאנו כאן מתענוגות הכוח והעושר המאפשרים לאדם להעצים את יכולותיו לחגוג על כל העולמות בבחינת "עס איז מיר גוט איך בין א יתום". קודם ניצל את כוחו בכדי להיות גם מערבי וגם חרדי, גם לחגוג עם אצולות העושר והמדע וגם להיות מוציא ומביא בקרב חברי מועצגה"ת ושלוחיהם דרבנן. אך לאחר שמיצה את הקטע החליט לחבור לאופנה חדשה: גם מיליונר וגם קומוניסט, גם נביא זעם וגם מרצדס, גם מגנה השחיתות וגם מגינם בבתי המשפט.

אני לא יודע מה איתכם אבל אותי חינכו שאנשים התובעים את הערכתי כאידיאליסטים ונביאי זעם חייבים לפני זה להוכיח שהקריבו משהו. צר לי, אך מכל הבליל המרקסיסטי לא הצלחתי לחלץ אף תובנה בהירה שבעקבותיה מישהו יסתכסך עם משמיעם. מישהו מסוגל להראות לי ציטוט אחד שהבחור הולך לשלם עליו. בסך הכול, מופת של הילוך בין הטיפות, כאחרוני מיוצגיו בבתי המשפט, בין הרצון להראות ולהאהב כנביא זעם לבין חוסר הרצון לוותר על מנעמי עושרו. יצוין שאפשר למצוא בדבריו שברירי רעיונות שאינו מפתחם מחשש לאבד משהו, כך אומר הוא למראיינו שיש לו ביקורת על החרדיות אך אינו מוצא עוז בנפשו לבטאו, כך גם אומר הוא שהשחיתות האמיתית איננה הגניבות הפעוטות הגלויות אלא הקרבה בין הון לשלטון החוקית הנעשית במסתרים – וגם כאן אינו מפרט ומוכיח את דבריו.

ואוי לו למי שבידו הכוח לתקן ובמקום זאת רוצה את הערצת ההמון כנביא זעם כביכול אברום בורג היה או עוד סלבריטאי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 04:56 לינק ישיר 

השמרן מבלבל בין הודעות שנכתבו בפורומים אחרים לבין האשכול דנן, ומכיוון שאצה לו דרכו לשפוך את מררתו על מקלדתו, יצאה שגגה מלפני השליט.

אף אחד כאן לא עסק בויינרוט עצמו כאדם או בדבריו של ויינרוט כמקור השראה.

העדפותיך האישיות באשר למידורגם הנאות של  המטורפים עלי אדמות בסולם האידיאליסטים המהווים נושא מחקר ראוי לטעמך גם לא מענינות אותנו.

אף אחד לא עסק כאן בפער שבין הצהרותיו של וינרוט והתרפקותו על הגותו של מרקס לבין אורח חייו.

בסך הכל  הובעה טענה נכוחה וקשה על כך שאדון ויינרוט מסייע אקטיבית בידים ממש למימסד החרדי למנוע מתלמידיו כל אפשרות השכלה גבוהה, בעוד שהוא וילדיו פטורים מן הגזרות שביצירתם הוא הינו שותף עקיף.

דווקא נוהגו זה מסתדר להפליא עם השקפת עולמך המוזרה לפיה יש לאפשר לחרדים להתבוסס בעוניים וטימטומם המנווול אך ורק בכדי שהם יתאימו לתפקיד הניצב האקזוטי שהועדת להם במלחמות התרבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 06:22 לינק ישיר 

סליחה ומחילה, אכן נתבלבלו לי הפורומים ונתהפכו עלי ניקי מעוצם דברי הגרג"ס בפורום הסמוך. אך דבריו האחרונים אלי לא היו נכונים כלל וכלל, ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 07:39 לינק ישיר 

נוסיף שגם על יציאתו של וינרוט נגד התאצ'ריזם והילול מרקס הוא טועה מעט. מרקס לא עסק בחברה בה יש אורח חיים של ניצול הציבור ותאצ'ר חיה בחברה בה היה מקובל שכדי להרוויח צריך לעבוד. תאצ'ר גרמה שהעבודה תהא יעילה. בישראל המוגלה היתה ועודנה גדולה יותר. צריך ראש ממשלה שיצעק מעל כל בימה, מי שלא יוצא לעבוד ולהרוויח את לחמו (כמובון שלא מדובר בנכים בהם יש לתמוך יותר), מותו ברעב הוא על ראשו. עם כל הכבוד, אדם אמור לקחת אחריות על הכנסותו, ילדיו ונישואיו.
אם בזכות הסיסמה ילד רעב אינו לומד רוצים להכניס יד לכיס של הציבור, אולי ניתן גם לציבור לקבוע האם הילד הזה יוולד (רשיון הולדה) או שנקבע האם הוא יגדל אצל הורים שאינם מסוגלים לפרנסו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 08:40 לינק ישיר 

שמעתי מפרופ' לב המנוח.
אם יצאתי מהישיבה והצלחת בגדול יתגאו בך, אם לא, יגדפו אותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 10:34 לינק ישיר 

שרפ

נכון מאוד. אם ויינרוט יבהיר שבצד המשך הסיוע המשפטי לחינוך החרדי, הוא עומד מאחורי המגמה לפתוח ישיבה תיכונית או בית ספר לבנים, דויטש יחשוב הרבה מאוד אם להתחיל איתו.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 13:32 לינק ישיר 

הקניזי
הייתי מוסיף על דבריך
והייתי קורא מעל במה זו ואומר לויינרוט היקר

בא תכיר את אנשי אגודה אחת ואת פועלם (הקטן אומנם)

בא ותראה שיש עוד רבים וטובים שגם להם קשה לא להיות מהחרדים אבל גם לא להיות מהצד השני בדיוק כמו לך.  בוא תתן לנו את עזרתך נצל את מעמדך בזה שהחרדים צריכים אותך ואז נחוש כולנו הרבה יותר טוב וגם לך יהיה פחות קשה כהגדרתך

יש לנו מה להציע לך יש לנו הרבה תוכניות ראליות שניתן לבצע אותם בוא תכיר אותנו תלמד אותנו ותצטרף למהלכים אותם אנחנו מנסים לקדם

יש בנו אהבה גדולה והיא תנצח

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > ויינרוט! גם אנחנו רוצים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext