בית פורומים בחדרי חרדים

בן גוריון - מי היה מאמין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/7/2008 01:11 לינק ישיר 

ירא שמים

האם אתה מעריך את האיש הזה, אם כן, על מה בדיוק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2008 02:04 לינק ישיר 

אחוז רטט של קדושה אני מביט בתמונה בה זכה בן גוריון להתקדש בקדושת מזבח, ולהיות סנדק בהכנסת עוד ילד יהודי בבריתו של אאע"ה - - -

אמרו זקני אותו הדור מפה לאוזן, כי אותו כובע קש לבן, ודאי זכות גדולה נתגלגלה בו. ואולי הוא צאצא ישיר של אותו כובע של קש, המתואר בספר הק' משפחות האדמה לסמולנסקין - - -

ואם הפרט שבקטע הקודם מוטל הוא בספק, ונחלקו עליו דורשי רשומות, הרי על הפרט המרעיש הבא אין חולק: כובע לבן זה ששימש כיסוי על גבי הכמזבח, הוא הוא אותו הכובע, אשר חבש דוד ב"ר גוריון ז"ל, בבואו בסילודין, נוסע בעגלתו הריקה המפורסמת, לפגישה עם רשכבה"ג מדברנא דאומתיה מרנא החזו"א זצוק"ל. פגישה גורלית שכל בית ישראל נשען עליה עד עצם היום הזה! - - -

(מתוך: בן גוריון של מעלה, מאת מנחם לץ)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2008 13:01 לינק ישיר 

ככל שידוע לי בתקופת השואה הבריטים שלטו בארץ והם הגבילו את הכניסה אליה ל-1000 יהודים בחודש (גם לפני זה היו הגבלות על פי מבחן הכנסה).
התנועה הציונית (וגם אגודת ישראל ואפילו רבני ירושלים) התנגדו לספר הלבן בתוקף.
עובדה היא שמרגע שהדבר היה בידי בן גוריון וחבריו (מהקמת המדינה ואילך) לא היו הגבלות על עליית יהודים לארץ (מלבד כמה אפיזודות חולפות) למרות שהיו שרצו בכך מחשש להתמוטטות הכלכלה או מגזענות כלפי יהודי ארצות ערב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2008 15:13 לינק ישיר 

סנשו, באשכול הזה אני רחוק מלהיות בצד של יו"ס אבל גם אתה זקוק לעדכון קטן.

לבן גוריון היו הרבה התבטאויות שבמבט לאחור מאוד מאוד בעייתיות, חלוקת הסרטיפיקטים היתה לפי מפתח מפלגתי דבר בעייתי ביותר.  יחד עם זאת, לב"ג ולציונות יש גם זכויות רבות.

הייתי מציע לך לקרוא על התקופה ממקור אמין יותר מהפורום הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2008 03:10 לינק ישיר 

כל מנהיגי העולם מעבר אחד, והמנהיג העברי מעביר ברגליו

מקור:
יאיר שפירא / בשבע 319

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2008 23:48 לינק ישיר 

על בן-גוריון הוא (מנחם פרוש) מדבר בהערצה ממש. "בוא אני אספר לך סיפור: כאשר הכנסת עברה בפעם הראשונה לירושלים, סידרו קבלת פנים חגיגית ב'קינג דיוויד'. נכנסתי למסיבה יחד עם אבי עליו השלום. בן-גוריון עמד שם במקום שבו נהג לעמוד הנציב העליון בקבלות פנים. אבי התרגש ואמר לו: 'ברוך השם שאתה עומד כאן כעת, ולא הנציב'. והוא הוסיף: 'יש לך זכויות רבות. אם רק תחזור בתשובה, אין צדיק גמור יכול לעמוד במחיצתך'. אחרי שבן-גוריון הלך לעולמו, אבא שלי אמר עליו קדיש במשך שנה שלמה. למה? בגלל שבן-גוריון קבע את העיקרון של 'תורתם אומנותם'".

מקור:
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2371893&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2008 15:10 לינק ישיר 

יר"ש, מה אתה אומר על הוידאו הזה?

* width="425" height="344"><*

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2009 20:58 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 16:00 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
סנשו, באשכול הזה אני רחוק מלהיות בצד של יו"ס אבל גם אתה זקוק לעדכון קטן.

לבן גוריון היו הרבה התבטאויות שבמבט לאחור מאוד מאוד בעייתיות, חלוקת הסרטיפיקטים היתה לפי מפתח מפלגתי דבר בעייתי ביותר.  יחד עם זאת, לב"ג ולציונות יש גם זכויות רבות.

הייתי מציע לך לקרוא על התקופה ממקור אמין יותר מהפורום הזה.

לבן גוריון היו הרבה התבאטיות בעייתיות וגם מעשים בעייתיים אך לא הוא אשם בהגבלות על כניסת היהודים לארץ, אני בטוח שגם מי שהצהיר שעדיפה פרה בארץ על פני יהודי באירופה לא היה נמנע להציל יהודים בתקופת השואה, הצהרה זו ודומותיה הושמעו לפני השואה כאשר אף אחד לא העלה בדעתו את העומד להתרחש והם הפלגה רטורית גרידא (מאותה סיבה אין לשפוט רבנים אם אכן אמרו לפני השואה לא לעלות לארץ).
לגבי חלוקת הסרטיפקטים לפי מפתח מפלגתי זה אכן מעשה בעייתי ביותר אלא שגם אגו"י הייתה שותפה לו - לפי הסכם עם הסוכנות היא קבלה 10% ממכסת הסרטיפקטים, אלו שקופחו לחלוטין היו אנשי התנועה הרביזיוניסטית שלא קבלו כלום ובתקופת השואה (לפני זה בדרך כלל לא רצו לעלות לארץ) חרדים שלא היו חברים באגו"י (כדוגמת מקרה האדמו"ר מבלז שאגו"י סרבה להעניק לו סרטיפקט על חשבונה).
עובדה היא שמרגע שהדבר היה בידם הסירו בן-גוריון וחבריו את כל המגבלות והניחו לכל יהודי לעלות לארץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2009 16:06 לינק ישיר 

כשמגיע יום אידם מוציא ירא השמיים את כל ארסנל המועדפים שלו בחי' משלחה ויהא חוזרת, כעין מעלה גרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 02:03 לינק ישיר 

מי יודע איפה ניתן לראות את מכתביהם של הר"מ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 08:17 לינק ישיר 

בן גוריון היה איש ימין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 09:59 לינק ישיר 

בהשקפת עולמו הכלכלית איש שמאל, מבחינה בטחונית מדינית היום היה נחשב איש ימין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 12:57 לינק ישיר 

"יראשמים" "סנשופנשו" נידעתם מה העיד פרו' ליבוביץ על מידת אהבתו וזיקתו ליהדות של בן גוריון?

(עדות האומרת יותר מאשר תמונה כסנדק או מכתב ברכה..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2009 13:52 לינק ישיר 

החזו"א על בן גוריון: "איש עם נשמה גדולה"

תמליל השיחה המלא בין האישים:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=239168

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בן גוריון - מי היה מאמין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.