בית פורומים בחדרי חרדים

בן גוריון - מי היה מאמין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/2/2020 22:38 לינק ישיר 

הרב שמנע את התפטרות דוד בן גוריון ב"עֵסֶק הַבִּיש"

https://www.kikar.co.il/348660.html

_לכתבה המלאה _

היום, לפני 52 שנים, הלך לעולמו איש האשכולות הגאון רבי ישראל זיסל דבורץ זצ"ל, שבמכתב ששיגר לראש הממשלה דאז דוד בן גוריון - הצליח למנוע את התפטרותו ב'עסק הביש'

_סקוף שאני חושף לראשונה בלעדית לכיכר השבת_

בתאריך י"ח באלול תשכ"א כותב הגרי"ז לראש הממשלה לבל יתפטר, שהרי "אנו רואים בזה אתחלתא דגאולה".

בהמשך, מצטט הגר"י דבורץ מהגמרא במסכת סנהדרין צ"ח, את אמרת חז"ל: "אמר רב יהודא אמר רב עתיד הקב"ה להעמיד להם -דוד אחר", ופירש רש"י הקדוש, מלך ושני לו כן דוד החדש מלך ודוד המלך שני לו... "ודברי רש"י הלא קדושים המה".

בשיחה עם אחד מנכדיו שליט"א על חשיפת המכתבים הללו, הלה סובר - שסבו הגר"י דבורץ בשנים האחרונות לחייו הוא נחלש, ואי אפשר להבין את דבריו.

לעומתו הרב אוּרי שֶׁרְקִי, ר"מ במכון מאיר ורבהּ של קהילת "בית יהודה" בקריית משה בירושלים הסבור שפירוש אמרת חז"ל "עתיד הקב"ה להעמיד להם - דוד אחר" כוונתם על "אחר" שהוא בלשון חז"ל *איש שאינו שומר תורה ומצות ושנה ופרש כמו אחר המפורסם - אלישע בן אבויה...

_לקבלת חשיפות בלעדיות - כנסו כאן_ https://chat.whatsapp.com/GDrBfvtQmYO3Om7j5LuXWX
(הודעה אחת פעם ביום)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2020 23:03 לינק ישיר 

אני לא מאמין מה שקורה כאן וגם אתם לא תאמינו
היום קראתי בספריה את הספר על מלחמות השבת בפ'תומביאים שם כתבה על שבג ניחם את משפחת שטמפפר והודיע להם שהוא לא יתן שמושבה שהקימו אותה חרדים יהיה חילול שבת [בערך] החלטתי שאני אומר עליו היום קדיש ופתאום הקפצתם אשכול ישן עליו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בן גוריון - מי היה מאמין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.