בית פורומים עצור כאן חושבים

הגדרת הרודף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/11/2002 05:24 לינק ישיר 
הגדרת הרודף

במסגרת זו יש לדון מי הוא ומה הוא הרודף, ומה מותר לנקוט נגדו?

אין ספק שהרודף אחר האדם להורגו עם סכין בידו בגובה הצוואר של רעהו, ניתן ואף חובה להורגו ולמנוע אותו מרצח מתועב זה.

שנית לנ"ל:
המגבה או מסייע

שלישית לנ"ל
מי שבלעדי סילוקו יימנע רצח הרוצח
כגון רוצח המסתתר מאחורי אדם אחר, או:
שבידו תינוקו, על ליבו ומצחו?

נשאר לדון על רוצח שבתוך קבוצת אנשים, הרבים יותר מאשר הנרצחים הפונטציאליים

תוקן על ידי - יהוסף on 11/24/2002 6:42:12 AM

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2002 11:12 לינק ישיר 

יפה מאד
לגבי רבים מסתבר:
שהדבר תלוי כמה מול כמה
אם הרבים יהיו נרצחים יותר מאשר הרודפים, אזי הרודפים נדחים מפניהם גם אם הם אינם אשמים אלא אחד אשר ביניהם, כי אז הדבר דומה למחזיק תינוק בידו האחת על ליבו ומצחו ובשנייה הורג את זולתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 21:23 לינק ישיר 

אתמול קראתי משהו בעניין זה בספר שאיני זוכר שמו. שם נאמר משהו מוזר מעין זה: חישובים 'מתמטיים' העלו שמותר להרוג 3.4 אנשים חפים מפשע כדי להרוג טרוריסט. 

האמינו לי לא בדיתי את הדברים מליבי - הדברים כתובים שחור על גבי לבן בחיבור שעושה רושם שנכתב על ידי אדם בר דעת. מישהו יכול לזרוע אור על הדברים המוזרים הללו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 21:29 לינק ישיר 

אני לא יודע על איזה ספר מדובר - ואין לי ענין להגן על התיזה המוצעת. אבל אולי, כדי בכל זאת לתת טעם כלשהו לדברים הללו, לפחות שיהיו מובנים [גם אם לא מוסכמים] -- אולי חישבו מהי כמות האנשים שטרוריסט ממוצע הורג ועל פי חישוב בזה החליטו שאם הורגים טרוריסט, אזי מצילים יותר אנשים מאשר 3.4  בממוצע -- ואם כך, אזי אם כדי להרוג טרוריסט נחוץ להרוג 3.4 אנשים חפים מפשע [מן הסתם, החישוב הזה רלוונטי אם מכפילים את המספרים לפחות ב-10], זה מוצדק -- מכיוון שהבאלאנס נשאר חיובי.

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 25/11/2010 21:31:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 21:33 לינק ישיר 

רדף,

בשיטוט הבא שלי בסטימצקי או בצומת ספרים אשתדל למצוא את שם הספר.

ייתכן שהצדק אתך, אבל, לכל הרוחות והשדים, מי הם האנשים שעוסקים בחישובים מעין אלה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 21:33 לינק ישיר 

כדוגמה הופכית: מוצדק שבהגנה על חייו של נשיא ארה"ב, למשל, ייהרגו כמה משומרי ראשו -- וזאת לא משום שחיי הנשיא כשלעצמם חשובים יותר מאשר חייהם של שומרי ראשו -- אלא מכיוון שחייהם של הרבה אנשים תלויים בשלומו של הנשיא [בייחוד בעתות משבר]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 21:37 לינק ישיר 

רדף,

שומרי הראש נכנסים לעבודתם תוך הסכמה ברורה לקחת סיכון על עצמם כדי להגן על חיי הנשיא, והדברים אינם קשורים לסוגיה שלנו כלל.

תוקן על ידי אליעזרט ב- 25/11/2010 21:45:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 21:47 לינק ישיר 

אליעזר
מה דעתך  הרמטכל או ו ראש הממשלה המאשרים פעולה מסוכנת יותר ופחות האם אתה לא חושב שהם לוקחים בחשבון את מפר ההרוגים במבצע או בקרב?
איך אתה מקטלג אותם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 21:49 לינק ישיר 

"שומרי הראש נכנסים לעבודתם תוך הסכמה ברורה לקחת סיכון על עצמם כדי להגן על חיי הנשיא"

נכון. יש הבדלים בין שתי הסיטואציות ויש גם דומי. הבאתי זאת רק להמחשה. כפי שאמרתי, אין לי ענין להצדיק את התיזה המוצעת -- רק להסביר אותה.

אגב, משהו בענין דומה - וכתוב בצורה מרתקת ונגישה -  שאולי תרצה לקרוא:

http://www.haayal.co.il/story_3209

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 25/11/2010 21:51:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 22:40 לינק ישיר 

בהקשר לשאלת פותח האשכול.

לא הבנתי מה הקשר בין מספר האנשים שביניהם מסתתר הרוצח, לבין מספר האנשים שירצחו ע"י הרוצח.
 איזו זכות או הצדקה יש לאדם ליטול את חיי זולתו במטרה להציל חיי אנשים אחרים, רבים ככל שיהיו.
וכי מישהו סבור שראש משפחה רעבה על סף מוות, ראשי להרוג אדם אחר כדי להאכיל את בשרם להם ולהחיות מספר אנשים רב בנפש המומת.
א"כ כיצד אפשר להרוג חפים מפשע שביניהם מסתתר רוצח. גם אם ע"י כך ינצלו חיי רבים יותר.

ומכאן נפתחת שאלה. כיצד מותר מוסרית, למדינה לפתוח במלחמה נגד מדינה אחרת אפילו כדי להתגוננן מידי מנהיגה העריץ המאיים במסעי כיבוש. אם ע"י כך עלולים להיפגע חפים מפשע.
האם להתנהגות מדינית ישנם כללי אתיקה שונים מכללי התנהגות חברתית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 22:50 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אליעזר
מה דעתך  הרמטכל או ו ראש הממשלה המאשרים פעולה מסוכנת יותר ופחות האם אתה לא חושב שהם לוקחים בחשבון את מפר ההרוגים במבצע או בקרב?
איך אתה מקטלג אותם?

לצערנו, במקרים רבים כל אחד מהם לוקח בחשבון את הרווח האישי שלו, או את ההפסד שייגרם ליריבו, ולא תמיד הם מחשבים ומתחשבים בשאלת מספר ההרוגים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 22:54 לינק ישיר 

יוחנןפאולס כתב:

... ומכאן נפתחת שאלה. כיצד מותר מוסרית, למדינה לפתוח במלחמה נגד מדינה אחרת אפילו כדי להתגוננן מידי מנהיגה העריץ המאיים במסעי כיבוש. אם ע"י כך עלולים להיפגע חפים מפשע.
האם להתנהגות מדינית ישנם כללי אתיקה שונים מכללי התנהגות חברתית?

על הרעיון הזה לא שמעתי מעולם. בוודאי יודע אתה שאם פלוני הורג אדם אחד הרי הוא רוצח, אבל אם מנהיג הורג אנשים רבים במלחמה הרי הוא מצביא גדול. בכל מקרה, גם אם לא תקבל את דבריי החריפים מעולם לא שמעתי ש'להתנהגות מדינית ישנם כללי אתיקה'. מי יודע אולי אי שם באירופה או ביבשת אמריקה נולד עתה התינוק שיגדל להיות אסא כשר של האו"ם וינסח כללי אתיקה לפתיחה במלחמה. ואם הגזמתי מעט בדבריי אנא סלחו לי - החברים בפורום נרדמו ואני מבקש להעיר אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 22:57 לינק ישיר 

אליעזר

זו הפעם הראשונה מהכורותנו שאני דוחה את דבריך  מכל וכל ממש בכעס ובזעם.

כשיצאו לשחרר את החטופים באנטבה- היה למישהו רוח אישי -כשבגין שלח להפציץ את הכור בעירק האם היתה לו נגיע אישית?

כשראשי ממשלה לא משחררים את רשימת החמס- האם אינטרסים אישים הם שיקוליהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 22:58 לינק ישיר 

חס וחלילה, כתבתי במפורש במקרים רבים! כלומר, לא תמיד. וגם לא רמזתי שאני מתכוון דווקא למנהיגי מדינת ישראל...

תוקן על ידי אליעזרט ב- 25/11/2010 22:59:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 23:19 לינק ישיר 

אליעזר

נכון הוא שהיו הוגים רבים פציפיסטים. אך היו רבים אחרים שהצדיקו מלחמות.

והשאלה היא מהי ההצדקה לכך. כיצד קודים-אתיים של מערכות חברה כוללים- כמדינה, שונים מקודים חברתיים של פרטים אנושיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 23:28 לינק ישיר 

יוחנן,

לטעמי, הקודים פחות חשובים. שהרי גם את הקודים החברתיים אין המנהיגים שלנו ושל אחרים מקיימים, מה לנו לצפות שיקיימו קודים שינסח האו"ם או פילוסופים אחרים.

הקיצער, נחמד לנו להשתעשע כאן בתיאוריות ובקודים. אבל למעשה המין האנושי הוא בול עץ עיקש, ושום דבר לא יעזור.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הגדרת הרודף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext